Лято топло наближава,а Септемврийче в коремчето на мама шава

• 48 947
  • 756
  •   1
Отговори
# 420
Лея, как успя само 2 кг да качиш?

Със спорт и здравословна храна.

# 421
Лея, как успя само 2 кг да качиш?

Със спорт и здравословна храна.

Браво за резултатът!

Мен например ме е страх да спортувам. Иначе го правех редовно и имах доста добра форма - бягане два пъти седмично по 5км + Пилатес, канго джъмп или упражнения вкъщи (има доста добри в нета). Сега обаче само разходки - по 5,6,7км ми се събират напоследък 😊 Вчера си купих рокля от HM 👗

# 422
Здравейте, мами. Минавам да се отчета. 😀  Вчера бяхме на преглед за сърчицето и бъбреците. Развива се нормално нашето момче. Камък ми падна от сърцето. Вече съм още по-спокойна. Докторът каза, че единичната артерия на пъпната връв не е оказала влияние върху растежа на бебо и сме цели 975 грама 😍.

# 423
Браво за бебчето. Относно килограмите аз съм +5 или 6 кг а дето се вика наближавам 8 месец вече. От тези кг доктора ми обяснява, че бебето +плацента+води прави едно 3кг демек да съм качила 3кг реално на моите отгоре. Със спорт не се занимавам и си хапвам колкото ми се яде, ама аз нямам голям апетит и цял живот съм си била винаги слаба. На мен доктора ми каза, че спорта трябва да ми е само по час разходка на ден, всичко друго вече е рисково. Бебето е 1250 гр и ми каза много да внимавам какво правя за да преминат 7,8 месец успешно и да се влезе в безопасния 9.
Както нямах корем вече си е доста големичък и го прибирам само в рокли за бременни най-малкия номер, че са ми като чувал инъче.

Последна редакция: сб, 09 юни 2018, 11:15 от Mn.nikol

# 424
Браво момичета, аз явно съм най-зле от всички +10 кг. Честно да ви кажа нямам представа как ги качих. До 4 месец повръщах и дори грамче не бях качила и от там нататък мина гаденето и се почна  по кило на седмица. Преди ходех ма Канго джъмпс и поне на седмица по един планинския поход около 12 км и така се поддуржах във форма. Сега не знам как да контролирам теглото

# 425
Не мисля, че 10 кг. са толкова много. Аз качих 8, бях 48, а сега 56. Освен на корем на ми личат много. По крачетата и дупето са, но съвсем малко.

# 426
Cutie, и моите са 10 отгоре Simple Smile Над корема ми се броят ребрата, ама коремчето ми е голямо и дупето и бутчетата пораснаха. Не си представям с щеките да нося този корем 😂 С дъщеря ми почнах от 50кг и влязох в родилното 68кг. Като се прибрах бях 58кг и за няколко месеца се стопиха. Според майка ми в 5тия месец изглеждах нормално 😂 И сега не мисля, че проблемът е в килограмите, а това, че не съм/сме стегнати, но остават броени седмици и важното е  живи и здрави да се приберем вкъщи Simple Smile Има една фитнес-инструкторка Руми, нейните тренировки са супер, а самата тя стана майка преди година, та има специални тренировки за мами Simple Smile

# 427
На мен честно казано не ми пука за килограмите даже се притеснявам успявам ли да доставя на бебо всички хранителни вещества. Доктора ми казва, че уж всичко е наред и само B комплекс витамини ми изписа да пия 1 месец, че се спасява да не ме почне кръста понеже съм доста високичка и ми каза, че при високите жени през бремеността проблемите с кръста и гърба са по-чести.

# 428
И аз съм +10 кг. От началото си качвам по 1,5 на месец. Според моя мъж изглеждам добре. Надявам се до края да кача още 5 и толкова Simple Smile иначе вчера бях отново на преглед и ми казача, че трябва да имам повече околоплодни води и затова да си почивам повече. Бебо за 24-та г.с и 6 дни беше 800 гр. Всичко друго е наред.

# 429
Аз забременях 71-2 кг и смъкнах от повръщане и ацетон до 65 в момента съм в 25г.с и съм качила +5-6 кг а все тестени неща ям 😊

# 430
Аз също съм около +9 като засега успешно задържам (поне от 2-3 седмици не качвам). Предвид че забременях над 100 е много, но кръвното, както и всички изследвания са ок. Основно се изхранвам със салати и кайсии, но обожавам тесто и често ям макарони и домашни тестени неща. Мммм, и диня Simple Smile
Бебето се разбужда като хапвам и си рита доста усилено. Все още го усещам ниско долу в ляво. Не знам кога ще се обърне.
В четвъртък съм на предглед, ще пускам и болничен оттогава. На работа нямам заместник все още, което е безумно, ръководя голям проект и дори да ми назначат човек в понеделник няма как да го обуча за 2 дена. Само ме притеснява да не вземат да ми звънят по телефона и да ме тормозят да помагам.

# 431
И аз нямах заместник и излязох болничен без да има кой да поеме моите ангажименти ама се оправиха. Аз усещам  бебето много разнопосочно включително и ниско вляво е не много ниско, там са му ръчичките гръбчето минава над пъпа а крачетата му са до ребрата ми в дясно, доктора ми беше начертал на стомаха как стои бебето с главичката надолу е моето. Когато си мърда ръчичките се усеща много нежно, когато рита с крачета  вече не е много нежно Simple Smile

# 432
Мами, а някоя от вас има ли някакви алергии и приема ли медикаменти за тях? Аз по принцип имам алергия към домашен прах и влага. Явно от дъждовното и влажно време тези дни се отключи. Вчера с течащ нос и кихане, а тази сутрин имах лек задух. Отделно си ми е задух и от  бременността и се притеснявам дали влиза достатъчно кислород на бебчо. Аз не съм толкова зле де. Просто изпитвам дискомфорд. Мисля да звънна на ЛК утре дали може да се взима нещо в краен случай. Ползвах вентолин преди бременността, както и зодак, но сега не смея...

# 433
Задължително се консултирай с лекар. За моето ухо УНГ каза, че в момента не може да ми изпише противоалергично.

# 434
Аз съм с алергичен хроничен ринит, т.е. всеки божи ден ( без изключение), целогодишно съм с кихане и течащ нос. Преди бременността рядко пиех противоалергични, а сега още в началото изрично питах ЛЛ, защото се притеснявах от кихането и тя, също изрично, ми забрани. Нямало противоалергични, подходящи при бременност.

Общи условия

Активация на акаунт