Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-27

• 73 782
  • 754
  •   1
Отговори
# 180
Моралка, понеже почти през целия ми живот съм живяла в Оборище, мога да ти кажа, че Докторски паметник е наименование на малък район от Оборище, което се ползва от 70-те. По социализма се подразбираше зоната с посолствата, съответно повечето строени кооперации там са били за партийната върхушка, а пък съществуващите сгради от 30-те и 40-те - на по-заможни и образовани хора по време на войните. Районът винаги е бил смятан за престижен и това не е измислено изкуствено през последните години. Категорично се отличава от района към Подуене и Ситняково и този в посока Сточна гара, въпреки че всичко това е Оборище.

Ок, да речем, че е така. Блоковете по Янко Сакъзов, тези на кръстовището на Евлоги Георгиев и Янко Сакъзов/Мадрид в района на театър София и Малък градски театър какво общо имат с Докторската градинка, че спекулативно ги пишат по обявите, че били "Докторски паметник"? Там нито посолства има, нито паметник. Има парк Заимов, което е друго нещо.

# 181
А кои са границите на Долен Лозенец, кое се обозначава така?

# 182
  • София, Bulgaria
Налага се да ви попитам дали може с юълномощно да дам на леля ми, тя да извади скица? Купувачът иска да в носи в банката за да взема кредит. 
Освен скица за кредита, друго от продавача ще се иска ли?
Мерси
да си подбутна и аз питането Simple Smile)

Rumka, много са документите, обикновено заверяваме едно пълномощно, което обхваща всички реални документи и такива, които не се знае дали ще потрябват, но по-добре е да ги има. Отиди при нотариус и му кажи: трябва ми пълномощно за вадене на документи за продажба на имота и такива свързани със самия продавач. Те зная. Носи си нотариалния акт, ако ти присъстваш в него. Ако го няма твоето име трябва да покажеш на нотариуса, че си собственик с документ/ семейно положение, у-е за наследници и т.н/

# 183
Моралка права си за лъгането, но се случва и за всички други квартали, при това за по-обширни зони. От ъгъла на Янко Сакъзов и Сан Стефано са 50 м. до Докторската. Същото важи и за Кракра.  Естествено жилищата по булевардите са доста по-евтини от тези на Сан Стефано и Велико Търново, например. И аз мисля, че е изстъпление да предлагаш за 250 К, нещо боядисано и обзаведено за последен път през 52-ра.  Но ако има кой да го купи- ще се предлага. Тия похвати с писането на съседни квартали/зони ги има за цяла София -Хладилника се представя за Лозенец, Дианабад за Изток и т.н. Както и лъжите за етаж, изложение. Тъпа работа, която води само до изгубено време на двете страни.

# 184
За това си права, но същото ке случва и за вкички други квартали, при това за по-обширни зони. От ъгъла на Янко Сакъзов и Сан Стефано са 50 м. до Докторската. Същото важи и за Кракра.  Естествено жилищата по булевардите са доста по-евтини от тези на Сан Стефано и Велико Търново, например. И аз мисля, че е изстъпление да предлагаш да 250 К, нещо боядисано и обзаведено за последун път през 52-ра.  Но ако има кой да го купи- ще се предлага. Тия похвати с хисането на съседни квартали/зони ги има за цяла София -Хладилника се представя за Лозенец, Дианабад за Изток и т.н. Както и лъжите за етаж, изложение. Тъпа работа, която води само до изгубено време на двете страни.

Именно, аз това имам предвид, и за това споря с Попея, която даде доста обширни граници на въпросния квартал. Границите които тя даде все едно ги беше дал служител на някоя агенция. Иначе аз написах, че улиците непосредствено ограждащи Докторската градинка може и да се назоват негов "квартал". Но това са само Сан Стефано, Кракра, Оборище и Шипка. Хайде да включим и Велико Търново. И дотам с Докторския паметник, каквото и да говорят разни служители на агенциите. Тъй като няма административно такъв квартал и всеки си тълкува както му е удобно или както смята за логично, това е моят отговор на гатанката що е то "Квартал Докторски паметник".

# 185
Налага се да ви попитам дали може с юълномощно да дам на леля ми, тя да извади скица? Купувачът иска да в носи в банката за да взема кредит. 
Освен скица за кредита, друго от продавача ще се иска ли?
Мерси
да си подбутна и аз питането Simple Smile)
Много са документите, които банката, която ще даде кредит, може да поиска. Ако говорим за ипотека. Преди няколко месеца аз бях за купувачите и съответно банката поиска всички документи, които се подготвят за сключването на НА. Както са ти казали в предноя коментар - едно общо пълномощно ще ти свърши работа.

# 186
Ако само ще се съветва с консултант, НА копие стига. Ако е за покупка, с предварителен договор се ходи. Банката си двежи оценители и адвокат, на които им трябват твои контакти и те ще ти кажат какво искат

# 187
  • София, Bulgaria
Относно кварталите в София, според мен дори в имотните портали, трябва да се разделят още повече, за по голямо удобство. Например  в "Центъра" е кошмар да търсиш, може да се раздели на няколко зони: Идеален център, НДК, Лъвов мост/ примерно/ . Понятията Долен Лозенец, Докторски паметник, Медицинска академия са се наложили за уточняване на периметър. Долен Лозенец е между Св. Наум, Евлоги Георгиев и Драган Цанков, поне аз така знам.
Няма човек, който да живее в София поне от 1г. и да не знае кой район е Докторски паметник.
А цените на имотите ги определя пазара, а не брокерите....

# 188
  • Blondeville
Моралка, бъркаш квартал и район. Районите са изключително удобни за доуточняване на локацията. Защото едно е квартал Оборище при Френското посолство (в район Докторски паметник), друго е квартал Оборище при мол Сердика.

Това е един от много малкото райони около центъра, които много ми харесват. На “Велико Търново” бих живяла с удоволствие. Дълго време живях под наем на “Марин Дринов” до районното, и беше доста приятно, нямаше го шума от булеварда, а всичко беше буквално на една крачка. На “Янко Сакъзов” не бих живяла, а ги делят метри буквално.

# 189
И на мен би ми било много удобно да са още по-раздробени кварталите, за да се улесни търсенето. Иначе дори и да не съществуваше понятието Докторски паметник, цените на жилищата в този участък пак щяха да са си по-високи от останалите..

# 190
И на мен би ми било много удобно да са още по-раздробени кварталите, за да се улесни търсенето. Иначе дори и да не съществуваше понятието Докторски паметник, цените на жилищата в този участък пак щяха да са си по-високи от останалите..

Реално има опции "списък" и "карта" в imot.bg
 Не се доверявам никак на брокерските определения за квартал/район. Следя имотните обяви използвайки регистрация в сайта и опция "карта". Иначе в "списък" нещата излизат с фалшивите брокерски определения и е безсмислено.

# 191
Тази опция "карта" само за регистрирани ли е? Аз не я знам.

# 192

Да, регистрацията е безплатна и анонимна, само с имейл адрес е. И вече обявите ти излизат като карта в района, на който си цъкнала и виждаш къде точно в него е имотът.

# 193

Да, регистрацията е безплатна и анонимна, само с имейл адрес е. И вече обявите ти излизат като карта в района, на който си цъкнала и виждаш къде точно в него е имотът.

О супер, мерси! Simple Smile

# 194

Иииии какво те кара да вярваш, че брокито е дало истинския адрес за картата?

Общи условия

Активация на акаунт