Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-27

• 73 807
  • 754
  •   1
Отговори
# 195
Тази опция "карта" само за регистрирани ли е? Аз не я знам.

Да, регистрацията е безплатна и анонимна, само с имейл адрес е. И вече обявите ти излизат като карта в района, на който си цъкнала и виждаш къде точно в него е имотът.
Иииии какво те кара да вярваш, че брокито е дало истинския адрес за картата?

Е, гаранция няма, но едно е да прочетеш в обявата тип "списък" Докторски паметник, а друго е да прочетеш "Докторски паметник", но и да видиш на картата, че всъщност е парк Заимов. Имаш повече възможности за проверка на информацията в описанието. Или "до бъдеща метростанция" в описанието, а на картата виждаш, че бъдещата метростанция всъщност е на 2-3 километра. В момента има такъв реален пример за апартамент в "Сухата река" на ул. Витиня. Аз и без карта познах блока, но това вече е подробност.

П.с. Хм, апартаментът на Витиня, който уж е близко до метростанция на картата е сложен на грешно място. Или снимките са от друго място, което познавам, също е на Витиня, но на два-три километра от посоченото на картата място...значи и картата яко лъже  Twisted Evil

Последна редакция: пн, 28 май 2018, 20:38 от Анонимен

# 196
  • София, Bulgaria
Всички филтри в сайтовете ФИЛТРИРАТ подадената информация, такава каквато е отбелязана и ако е отбелязана. В интернет не е добре да се споделя много информация, все пак всякакви ги има. А лудите са бол...Най-мотивираните купувачи винаги ще се обадят и ще се питат за повече детайли или информация, а да продавача тези са му по-важни от мрънкащите "туристи".
Не съдете за масата купувачи по себе си.

# 197
Всички филтри в сайтовете ФИЛТРИРАТ подадената информация, такава каквато е отбелязана и ако е отбелязана. В интернет не е добре да се споделя много информация, все пак всякакви ги има. А лудите са бол...Най-мотивираните купувачи винаги ще се обадят и ще се питат за повече детайли или информация, а да продавача тези са му по-важни от мрънкащите "туристи".
Не съдете за масата купувачи по себе си.

Не знам дали да дам линкове, може би  е по-добре да се въздържа. Но конкретно за обявата за апартамент на Витиня в описанието изрично пише, че е близо до бул. Владимир Вазов. Снимките пък са на блок, който аз много добре знам къде е, и той е много далеч от бул. Владимир Вазов. Единствената истина е, че блокът е на ул. Витиня. Така че имаме заблуждаване в описанието. Като не искат да казват къде точно е блокът да не пишат поне лъжи до какво бил близко. И нали се сещате, че като сложат снимки на фасадата и градинката пред блока поне хората живеещи в района ще познаят кой блок е?

# 198
Щом обявата е през агенция, значи продавачът така е решил и се е доверил на снимките и описанието. Явно не иска да го тормозят кандидат-купувачи директно, какво има в това просто да се обадиш на брокера и да попиташ къде е точно? Няма да се налага да се чудиш с часове... Обикновено обявите от частни лица са с много точно местоположение и адрес, явно тук с цел е направена заблудата.

# 199
За това си права, но същото ке случва и за вкички други квартали, при това за по-обширни зони. От ъгъла на Янко Сакъзов и Сан Стефано са 50 м. до Докторската. Същото важи и за Кракра.  Естествено жилищата по булевардите са доста по-евтини от тези на Сан Стефано и Велико Търново, например. И аз мисля, че е изстъпление да предлагаш да 250 К, нещо боядисано и обзаведено за последун път през 52-ра.  Но ако има кой да го купи- ще се предлага. Тия похвати с хисането на съседни квартали/зони ги има за цяла София -Хладилника се представя за Лозенец, Дианабад за Изток и т.н. Както и лъжите за етаж, изложение. Тъпа работа, която води само до изгубено време на двете страни.

Именно, аз това имам предвид, и за това споря с Попея, която даде доста обширни граници на въпросния квартал. Границите които тя даде все едно ги беше дал служител на някоя агенция. Иначе аз написах, че улиците непосредствено ограждащи Докторската градинка може и да се назоват негов "квартал". Но това са само Сан Стефано, Кракра, Оборище и Шипка. Хайде да включим и Велико Търново. И дотам с Докторския паметник, каквото и да говорят разни служители на агенциите. Тъй като няма административно такъв квартал и всеки си тълкува както му е удобно или както смята за логично, това е моят отговор на гатанката що е то "Квартал Докторски паметник".

Първо спореше, че такъв квартал няма. Сега, след като призна, че има такъв квартал, може и за границите, и за заблудите в обявите  да поговорим Wink. Като начало, границите, който съм дала, изобщо не са широки, а са си точно на кв. Докторски паметник. Това, за което ти говориш, Малък градски театър и бул. Мадрид са от другата страна на Евлоги Георгиев и разбира се, че не са в Докторски. Бул Мадрид е продължението на Янко Сакъзов. А как ги обявяват, няма особено значение, не са. А освен улиците, които си изброила, в Докторски са и Марин Дринов, Асен Златаров, Герлово, Васил Априлов - повечето от тях свършват до Евлоги, Оборище продължава и след като го пресече, но тази й част вече не е в Докторски.

# 200
Като начало, границите, който съм дала, изобщо не са широки, а са си точно на кв. Докторски паметник. Това, за което ти говориш, Малък градски театър и бул. Мадрид са от другата страна на Евлоги Георгиев и разбира се, че не са в Докторски. Бул Мадрид е продължението на Янко Сакъзов. А как ги обявяват, няма особено значение, не са. А освен улиците, които си изброила, в Докторски са и Марин Дринов, Асен Златаров, Герлово, Васил Априлов - повечето от тях свършват до Евлоги, Оборище продължава и след като го пресече, но тази й част вече не е в Докторски.
newsm10

Точно щях да споря, че ДП е в район Средец и разбрах къде ми е грешката. Просто ДП попада в два различни района.
Няма да се съглася с теб, че всеки знаел къде е. Може всеки да знае къде е Националната библиотека и Докторската градинка, но не всеки ще знае за квартал Докторски паметник, който е измишльотина на агентите за недвижими имоти и то прясна измишльотина, 
Съгласна съм, че почти никой от приходящите не знае къде е Докторски паметник, но повечето родени в София знаят както и по-старото поколение (50+).
Това за измишльотината на агенциите си е твоя измишльотина. От десетилетия съществува понятието Докторски паметник (нарочно не го наричам квартал. Simple Smile )

Последна редакция: пн, 28 май 2018, 23:25 от bubbata

# 201

Първо спореше, че такъв квартал няма. Сега, след като призна, че има такъв квартал, може и за границите, и за заблудите в обявите  да поговорим Wink. Като начало, границите, който съм дала, изобщо не са широки, а са си точно на кв. Докторски паметник. Това, за което ти говориш, Малък градски театър и бул. Мадрид са от другата страна на Евлоги Георгиев и разбира се, че не са в Докторски. Бул Мадрид е продължението на Янко Сакъзов. А как ги обявяват, няма особено значение, не са. А освен улиците, които си изброила, в Докторски са и Марин Дринов, Асен Златаров, Герлово, Васил Априлов - повечето от тях свършват до Евлоги, Оборище продължава и след като го пресече, но тази й част вече не е в Докторски.

Не съм признала че има такъв квартал. Единствено казах, че улиците ограждащи Докторската градинка могат да минат за нейн квартал.

Сега ще ти покажа снимка на блок, който се намира в зададените от теб граници на хипотетичния квартал Докторски паметник. Ако се ориентираш за мястото наистина ли мислиш, че това е толкова близко до въпросния паметник, че да се свързва териториално с него?

https://earth.google.com/web/@42.69612609,23.34705232,540.189880 … 5Y01YaG5aU3pUURAC

Този блок е до парка Заимов, до Малък градски театър/Сфумато/театър София. Ако в обява за имот в него дадат тези насоки биха били прави. Ако дадат Докторски паметник биха послъгали. А според твоите произволно измислени граници е в тях.

# 202
Скрит текст:

Първо спореше, че такъв квартал няма. Сега, след като призна, че има такъв квартал, може и за границите, и за заблудите в обявите  да поговорим Wink. Като начало, границите, който съм дала, изобщо не са широки, а са си точно на кв. Докторски паметник. Това, за което ти говориш, Малък градски театър и бул. Мадрид са от другата страна на Евлоги Георгиев и разбира се, че не са в Докторски. Бул Мадрид е продължението на Янко Сакъзов. А как ги обявяват, няма особено значение, не са. А освен улиците, които си изброила, в Докторски са и Марин Дринов, Асен Златаров, Герлово, Васил Априлов - повечето от тях свършват до Евлоги, Оборище продължава и след като го пресече, но тази й част вече не е в Докторски.

Не съм признала че има такъв квартал. Единствено казах, че улиците ограждащи Докторската градинка могат да минат за нейн квартал.

Сега ще ти покажа снимка на блок, който се намира в зададените от теб граници на хипотетичния квартал Докторски паметник. Ако се ориентираш за мястото наистина ли мислиш, че това е толкова близко до въпросния паметник, че да се свързва териториално с него?

https://earth.google.com/web/@42.69612609,23.34705232,540.189880 … 5Y01YaG5aU3pUURAC

Този блок е до парка Заимов, до Малък градски театър/Сфумато/театър София. Ако в обява за имот в него дадат тези насоки биха били прави. Ако дадат Докторски паметник биха послъгали. А според твоите произволно измислени граници е в тях.

A, добре Wink
При мен зададената точка излиза точно на средата на кръстовището на Янко Сакъзов и Евлоги, след него Янко Сакъзов става Мадрид. И както казах, Янко Сакъзов е северната граница на Докторски, а Евлоги му е юго-източната. Блок с адрес на Сакъзов е в Докторски, блок с адрес на Мадрид не е. Останалото са си твои разсъждения, които са си лично твоя работа и мен слабо ме интересуват.
Като начало, границите, който съм дала, изобщо не са широки, а са си точно на кв. Докторски паметник. Това, за което ти говориш, Малък градски театър и бул. Мадрид са от другата страна на Евлоги Георгиев и разбира се, че не са в Докторски. Бул Мадрид е продължението на Янко Сакъзов. А как ги обявяват, няма особено значение, не са. А освен улиците, които си изброила, в Докторски са и Марин Дринов, Асен Златаров, Герлово, Васил Априлов - повечето от тях свършват до Евлоги, Оборище продължава и след като го пресече, но тази й част вече не е в Докторски.
newsm10

Точно щях да споря, че ДП е в район Средец и разбрах къде ми е грешката. Просто ДП попада в два различни района.
Няма да се съглася с теб, че всеки знаел къде е. Може всеки да знае къде е Националната библиотека и Докторската градинка, но не всеки ще знае за квартал Докторски паметник, който е измишльотина на агентите за недвижими имоти и то прясна измишльотина,  
Съгласна съм, че почти никой от приходящите не знае къде е Докторски паметник, но повечето родени в София знаят както и по-старото поколение (50+).
Това за измишльотината на агенциите си е твоя измишльотина. От десетилетия съществува понятието Докторски паметник (нарочно не го наричам квартал. Simple Smile )

Така си е Simple Smile  Peace
.. Долен Лозенец е между Св. Наум, Евлоги Георгиев и Драган Цанков, поне аз така знам.
Няма човек, който да живее в София поне от 1г. и да не знае кой район е Докторски паметник.
..
Така е. Четвъртата му гранична е на запад - Черни връх.
Ето че има Simple Smile

Последна редакция: вт, 29 май 2018, 00:12 от Анонимен

# 203

A, добре Wink
При мен зададената точка излиза точно на средата на кръстовището на Янко Сакъзов и Евлоги, след него Янко Сакъзов става Мадрид. И както казах, Янко Сакъзов е северната граница на Докторски, а Евлоги му е юго-източната. Останалото са си твои разсъждения, които са си лично твоя работа и мен слабо ме интересуват.

Не се прави на луда. Блокът, който е показан е на ъгъла на Евлоги Георгиев и Янко Сакъзов. Според твоите граници би трябвало да се води в "квартал Докторски паметник", но на практика е достатъчно далеч от Докторския паметник и никой не би се сетил да го свърже с него.

# 204
newsm10

WTF!? Какво значи някой не знаел къде е Докторски паметник? Паметника си е там още от първите години след освобождението. Ми някого, ако не го интересува и парламента няма да знае къде е... Обаче, че района наоколо се казва Докторски паметник е някаква измишльотина. Та там има толкова още "ориентири"... телевизията, народната библиотека, СУ, РКИЦ, къщата на Лили Иванова...

# 205

WTF!? Какво значи някой не знаел къде е Докторски паметник? Паметника си е там още от първите години след освобождението. Ми някого, ако не го интересува и парламента няма да знае къде е... Обаче, че района наоколо се казва Докторски паметник е някаква измишльотина. Та там има толкова още "ориентири"... телевизията, народната библиотека, СУ, РКИЦ, къщата на Лили Иванова...

Не се чуди на тези измишльотини. Докторски паметник е название, което се мъдри в обявите и един вид оправдава цената. Следователно брокерите и собствениците, които искат да продават, го лепят на имоти в радиус един километър с цел да си оправдаят надутите цени. Така блокът от линка, който всъщност е на ъгъла на Евлоги Георгиев и Янко Сакъзов до спирка "Театър София" на трамваи 22 и 20 и на автобуси 213 и 75 се озовава неочаквано в измисления "квартал Докторски паметник" и ако продават имот в него посочват паметника и му надуват цената.

# 206
... Обаче, че района наоколо се казва Докторски паметник е някаква измишльотина. Та там има толкова още "ориентири"... телевизията, народната библиотека, СУ, РКИЦ, къщата на Лили Иванова...
Така си го наричат от десетилетия хората. Ти защо си го пропуснал нямам идея.

Моралка, не мога да разбера какво точно те притеснява. Че има някакво наименование, без официално да е квартал или че реалните граници са много размити?

# 207
... Обаче, че района наоколо се казва Докторски паметник е някаква измишльотина. Та там има толкова още "ориентири"... телевизията, народната библиотека, СУ, РКИЦ, къщата на Лили Иванова...

Моралка, не мога да разбера какво точно те притеснява. Че има някакво наименование, без официално да е квартал или че реалните граници са много размити?

Паметникът си е паметник. Ако от прозореца на имота ти виждаш пред себе си градинката с паметника, значи живееш до него. Ако живееш през 5 улици от паметника и трябва да вървиш десетина минути до него, определено не ти е в директно съседство. Янко Сакъзов граничи с парк Заимов, а не с Докторската градинка.

# 208

Разбира се, че е така. То и в Долен Лозенец има много ориентири - УАСГ, радиото, Марая, пл. Журналист, и те си се ползват за по-тясно определяне на местоположението (до УАСГ, до Марая и т.н.), но това не пречи кварталът да си е Долен Лозенец и така да го знае всеки софиянец.
Всъщност, не мога да повярвам, че някой сериозно спори дали има квартал или зона (както щеш го наречи), на име "Докторски паметник" Simple Smile Сега остава да излезе някой и за Долен Лозенец да каже същото, и циркът ще е пълен  Joy

# 209

Всъщност, не мога да повярвам, че някой сериозно спори дали има квартал или зона (както щеш го наречи), на име "Докторски паметник" Simple Smile Сега остава да излезе някой и за Долен Лозенец да каже същото, и циркът ще е пълен  Joy

Зоната на Докторския паметник са сградите около самия паметник. Както вече казах - ако от прозореца си виждаш градинката и паметника, значи си в зоната му и може да го дадеш за ориентир в обява. Зона Б5 е на същото разстояние от Руски паметник както ъгъла на Янко Сакъзов и Евлоги Георгиев от Докторски. По твоята логика обявите за имоти в Зона Б5 трябва да ги водят, че са на Руски паметник. Е, не са, дори да му се иска на някой.

Общи условия

Активация на акаунт