Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-27

• 73 835
  • 754
  •   1
Отговори
# 210
Моралка точно Янко Сакъзов е границата на Докторски паметник и от мноого години хората това разбират. Булевард Еминеску срещу Румънското е в Яворов и малките преки точно зад него до Военна академия са Яворов.  Повече от ясно е кое е по-скъпо и желано. Мърфи, Алеко Константинов, Васил Друмев също са много по-хубави и по-скъпи от карето между Ситняково и Черковна, ама все е Оборище и на една ръка разстояние. Като видиш, че една сграда е на Евлоги и Мадрид, каквото и да я водят, знаеш, че е прашно и шумно и като е надценено, си отвисява.

# 211
Моралка точно Янко Сакъзов е границата на Докторски паметник и от мноого години хората това разбират. Булевард Еминеску срещу Румънското е в Яворов и малките преки точно зад него до Военна академия са Яворов.  Повече от ясно е кое е по-скъпо и желано. Мърфи, Алеко Константинов, Васил Друмев също са много по-хубави и по-скъпи от карето между Ситняково и Черковна, ама все е Оборище и на една ръка разстояние. Като видиш, че една сграда е на Евлоги и Мадрид, каквото и да я водят, знаеш, че е прашно и шумно и като е надценено, си отвисява.

Не знам хората какво разбират. Аз съм израстнала на няколко трамвайни спирки от театър София, на Ботевградско шосе. Хиляди пъти съм вървяла пеша и съм се возила в трамвая по Янко Сакъзов, и никога не съм го наричала Докторски паметник. Там е паркът Заимов, Янко сакъзов свързвам с парка, а не с градинката зад Народната библиотека. И за пръв път чувам твърденията как се казвал районът, в който съм била хиляди пъти на път към центъра и околните учреждения. Там са театрите, паркът Заимов, домът на българо-съветската дружба, Националната музикална академия, телевизията, и още един куп ориентири, ако щеш и университетът и библиотеката. Не бих се сетила на този голям район, по чиито граници са споменатите обекти да му кажа "квартал Докторски паметник" или зоната на Докторския паметник. Наоколо има твърде много по-близки обекти, за да е определяща една малка градинка на гърба на библиотеката за цялото това пространство.  newsm78

# 212
Ами баба ми така го наричаше. Сега дали точно тия граници по googlemaps е имала предвид, няма значение, ориентирът е достатъчно точен. Както като кажеш, районът около СМГ, се разбира за кое говориш, без да сме теглили линии по картата.  Сигурно моята представа за Долни Лозенец
 ще се размине с няколко улици с тази  на Poppea, ама това не значи, че е измислен. Естествено кооперация на Свети Наум не е същото като на Вишнева. Не знам защо задълбах  в този безсмислен спор. Бая оспамихме хубавата тема.

# 213
https://bg.m.wikipedia.org/wiki/Докторски_паметник
То от паметника на Левски, всичко е стара гробница отдолу, иначе център Simple Smile
Район Докторска градина не съм чувала, все едно район Попа.. това са места за среща, не райони на 4+ улици. Ако се гугълне, понятието излиза само от брокерски обяви, даже ще да е от тази година Grinning
Районът е Оборище, ако искаш да кажеш, че си дал едни милиони за апартамент - ул. Оборище или ул. Шипка.
Чакам да кръстят района зад Ал. Невски и да извадят някоя къща за продажба в район Сашко

btw има една много готина сграда, при завоя на трамваите след Дондуков и преди ЦУМ, и там са посолства

# 214
  • Blondeville
Този спор вече става досаден...Ходете обяснете на хората, да не си наричат района/зоната еди си как, защото вие не го разбирате така. На мен като ми кажат “в района на Докторски паметник” ми е ясно за къде става дума, и го предпочитам пред това да ми кажат Оборище и да се чудя дали имат предвид мол Сердика или Френското посолство. На едното място не бих отишла на оглед, пък нека си се водят в един квартал и на една улица. Не знам какво ви бърка това как някой нарича дадена локация, при все, че подобно доуточняване може да е само плюс. То и много хора си определяха среща “На Аптека” дори и много след като там нямаше такава, просто хората са си свикнали с някакви наименования, и не виждам това какво пречи някому.

Последна редакция: вт, 29 май 2018, 08:42 от blondie_anna

# 215
Ул. Марин Дринов е толкова в Докторски паметник, точно колкото Зона Б5 е в центъра.

# 216
Ами баба ми така го наричаше. Сега дали точно тия граници по googlemaps е имала предвид, няма значение, ориентирът е достатъчно точен. Както като кажеш, районът около СМГ, се разбира за кое говориш, без да сме теглили линии по картата.  Сигурно моята представа за Долни Лозенец
 ще се размине с няколко улици с тази  на Poppea, ама това не значи, че е измислен. Естествено кооперация на Свети Наум не е същото като на Вишнева. Не знам защо задълбах  в този безсмислен спор. Бая оспамихме хубавата тема.
И моята Simple Smile Да, границите могат да се дискутират, но аз поне не познавам някой, който да не знае кое е и къде е ДП. Да, така е за Долни Лозенец - някои слагат в него и частта между Св. Наум и Баучър, с резиденцията и Славейкови поляни, която е прекрасно място и е на цените на долната част.  
Не е точно спам, защото все пак става въпрос за кварталите в София, но е безсмислен спор. Тези наименования са влези в употреба откакто се помня и служат за по-добро разбиране при разговорите кой къде живее. Ако на някого пречат, ами да не ги ползва. Но на Моралка и подгласниците й проблемът не е в името на района, а в цените му Wink А името няма значение, и Марсианска дупка да му казваха, цените в това каре, което съм дала, пак щяха да са сред най-високите за София. Цените от другата страна, където ти беше постнала онзи за 300 К, са подобни, макар да не се води ДП, но само на тези на линията до парка и без шумовете на Дондуков.

Последна редакция: вт, 29 май 2018, 10:06 от Анонимен

# 217
  • Blondeville
Марин Дринов е точно в карето на Докторски паметник, живяла съм в кооперация зад Френското посолство дълго време. Започва от Сан Стефано (перпендикулярна на него). Що за коментар изобщо, карта нямате ли?...

Ул. Марин Дринов е толкова в Докторски паметник, точно колкото Зона Б5 е в центъра.

# 218

И моята Simple Smile Да, границите могат да се дискутират, но аз поне не познавам някой, който да не знае кое е и къде е ДП. Да, така е за Долни Лозенец - някои слагат в него и частта между Св. Наум и Баучър, с резиденцията и Славейкови поляни, която е прекрасно място и е на цените на долната част. 
Не е точно спам, защото все пак става въпрос за кварталите в София, но е безсмислен спор. Тези наименования са влези в употреба откакто се помня и служат за по-добро разбиране при разговорите кой къде живее. Ако на някого пречат, ами да не ги ползва. Но на Моралка и подгласниците й проблемът не е в името на района, а в цените му Wink А името няма значение, и Марсианска дупка да му казваха, цените в това каре, което съм дала, пак щяха да са сред най-високите за София. Цените от другата страна, където ти беше постнала онзи за 300 К, са подобни, макар да не се води ДП.

Сега пък можело да се дискутират границите...как така, Попея, нали беше убедена кои точно улици са границите? Има голямо значение наименованието, поне в имотните обяви. Защото според теб на апартамент срещу театър София на Янко Сакъзов е нормално и правилно да му лепнат в обявата етикет "Докторски паметник", нищо че паметникът е някъде далееече, на едно десет минути пешеходна разходка, а бул. Янко Сакъзов има съвсем различен облик от ул. Шипка да речем. Но нищо, давайте да си надуваме цените, да прикачваме на имотите измамни етикети и да си измисляме квартали, за да оправдаваме изкуственото надуване на цените. То по твоята логика и аз бих могла ако си продавам апартамента да го пиша, че е в парка Заимов. Нали е на само 5 трамвайни спирки от него, и за 10 минути бих могла да стигна до парка.

# 219
  • София
Ама моля ви се, имам роднина, за която Зона Б5 е всичко на този свят, това е Центъра на София с най - добрата локация на целия свят. На нея й се наложи да се премести за няколко месеца в друг квартал и се поболя направо, ходеше рошава, болна и депресирана. После с 300 зора купи пак в Зоната,  в карето ЕПК-та ,  Flushed на 15 тия етаж. Сега е щастлива, била се "издигнала" в живота ми казва.  Stuck Out Tongue Winking Eye

# 220
... То по твоята логика и аз бих могла ако си продавам апартамента да го пиша, че е в парка Заимов. Нали е на само 5 трамвайни спирки от него, и за 10 минути бих могла да стигна до парка.
Кое да си продаваш? Ти нали искаш да си купиш без ипотека?
... Аз например имам конкретна цел - да си купя апартамент с мои спестени готови пари без да взимам кредити. ....
Успех в начинанието! Wink Simple Smile

# 221
... То по твоята логика и аз бих могла ако си продавам апартамента да го пиша, че е в парка Заимов. Нали е на само 5 трамвайни спирки от него, и за 10 минути бих могла да стигна до парка.
...
 ... Аз например имам конкретна цел - да си купя апартамент с мои спестени готови пари без да взимам кредити. ....

Представи си, че има хора, които имат наследствен/и апартамент/и, и въпреки това искат да си купят и сами нещо по различни причини - например като инвестиция, вложение, за лична гордост и т.н.

# 222
Скрит текст:
...
Представи си, че има хора, които имат наследствен/и апартамент/и, и въпреки това искат да си купят и сами нещо по различни причини - например като инвестиция, вложение, за лична гордост и т.н.

И затова на някои им пречат имената на кварталите, но най-вече цените в тях Wink

# 223
Скрит текст:
...

И затова на някои им пречат имената на кварталите, но най-вече цените в тях Wink

Дааа, точно така. Пречи ми да си измислят в обявите за локация и предимства на имота, които не съществуват и да не ги продават на реалната цена, а на измислената. И тъй като тарикатите като тебе са масово явление, които масово си измислят небивалици за имотите, които продават, цените като цяло се надуват лавинообразно. Нещо като видяла жабата, че подковават коня. Видели, че на Докторски паметник имотите струват 350 000 и гледат да се прикачат и те, нищо че са минали и подминали паметника преди 10 минути.

# 224
За лична гордост не бих се хвърлила да тегля кредити, за да имам нещо свое. Особено ако имам вече 2-3 имота. Всеки си знае!

Общи условия

Активация на акаунт