Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-27

• 73 843
  • 754
  •   1
Отговори
# 225
Няма квартал Докторски паметник. Има един паметник в една градинка. Между малки части от улици Оборище, Кракра, Шипка и Сан Стефано. И това че една улица облизва някаква пиклива градинка, не означава че другият й край е в тази зона. Брокерите ще се опитат да ви продадат и релса от гара Подуяне за "квартал Докторски паметник". Само еснафи, които реват, че кръстовището на Зад канала е "квартал Докторски паметник", биха я купили.
А Марин Дринов е на Докторската, колкото Френската е на Аптека.

# 226
А Марин Дринов е на Докторската, колкото Френската е на Аптека.
Добре, а къде се намира Марин Дринов?

# 227
Пред Оборищеналилииванова  Simple Smile

# 228
Марин Дринов е Заимов. Докт. Паметник са няколкото ултра гъзарски дипломатически кооперации около градинката.

# 229
Марин Дринов е Заимов.
И такъв квартал няма. Всеки си има лична интерпретация кое къде започва. Хайде тогава ми кажете къде се намира ул. "Шейново", защото не е директно до градинката и ми е трудно да определя.

# 230
Марин Дринов е Заимов.
И такъв квартал няма. Всеки си има лична интерпретация кое къде започва. Хайде тогава ми кажете къде се намира ул. "Шейново", защото не е директно до градинката и ми е трудно да определя.

"Шейново" е в центъра на гърба на руския културен център и до БНТ, близо до университета, бул Руски и Орлов мост. Така бих определила аз местоположението. Не бих се сетила за докторската градина. В този район има толкова много други ориентири, защо именно Докторската градина да е водещ ориентир?

# 231
Ехо, аз пак като глас в пустиня да попитам за мнения за "Нова Дружба", като общо впечатление. Имам наблюдение върху качеството на ваканционното строителство на Грийн лайф и не съм очарована, за гражданското нещо?

# 232
Марин Дринов е Заимов.

Ами няма да. Това са различни части в един квартал, който няма име.

# 233
Район Оборище омаза форума Joy
Висшата ком. номенклатура винаги е живяла на ул. Оборище и то в първите номера, срещу градинката, наречена Докторска, заради разхождащите се в нея в миналото хора  от академичната общност на близкия Ректорат (по спомени от нета, затова се казва така)  и сборище на хомосексуалисти през СОЦ-а.
Не виждам кой знае какъв престиж там, освен стари, вмирисани, полуобитаеми соц съборетини, през почивните дни почти безлюдни улици.

Същото е и с "Долен Лозенец", вехти, очукани от времето от преди и от СОЦ-а коптори, без много млади хора, носители на енергия и живот, ако не броим тълпите пред УАСГ и гимназията до него през деня.
И едвам кретащи баби яги, около Журналист и разни тъмни балкански субекти, просяци и общаци. Разбити калдаръми, падащи изсъхващи дървета в неподържан парк в съседство, листа, прояден от гъсеници.
Мега "престиж", несравним с нищо  ......Grinning

# 234
Ехо, аз пак като глас в пустиня да попитам за мнения за "Нова Дружба", като общо впечатление. Имам наблюдение върху качеството на ваканционното строителство на Грийн лайф и не съм очарована, за гражданското нещо?

Кооперацията им в Младост 1 изглежда много добре. От познати разбирам, че и строителството е ОК.
Дограма Рехау, хубави общи части, голям асансьор.
Това в Дружба не знам дали не се чува метрото много, че там е открито. Спазват си и срокове за строеж.

# 235
  • София, Bulgaria
Ейййй.... хайде стига едно и също сте дъвкали... разбрахме вече, как не ви омръзна едно и също да пишете 15-20 поста и нищо ново да не казвате.  Моралка, като сте недоволна как са описани и публикувани обявите, оплачете се в сайта, в агенцията, в КЗП.... какво сте се хванали за този Докторски паметник. Ако ви се обсъждат квартали ето, има си тема: http://www.bg-mamma.com/?topic=686749.msg36742497#new

За ЦЕНАТА НА ИМОТА въобще няма никакво значение кой, къде маркира, че се намира имота му, две преки на ляво или 5 преки на дясно. Значение има само дали купувачите смятат, че съотношението цена, качество, локация, начин на живот е добро за тях и си струва да платят цената.

# 236
  • Blondeville
Леле, леле, оляхте се с тоя Докторски паметник... Пробвам за пореден път на български - ако попитате когото и да е в района, на коя зона му викат така, ще получите 99% едно и също каре. Чак не знам защо толкова спорите, какво точно ви бърка, сто пъти се каза, че няма такъв квартал, да няма, но от години хората си знаят определена зона така.

А “среща на Аптека” беше просто пример, как нещо е станало нарицателно и се ползва за удобство и ориентир, как го пратихте на Докторски и него не знам. Понякога се чудя как може толкова да зациклите в дадена тема...

# 237
  • София
qsenski, не се излагай. Докторската градинка се нарича така заради паметника на загиналите медицински чинове в Руско-турската война, който е изграден в средата на градината преди 135 г.
Като плюете знакови места за града, поне прочетете малко. 

# 238
Ейййй.... хайде стига едно и също сте дъвкали... разбрахме вече, как не ви омръзна едно и също да пишете 15-20 поста и нищо ново да не казвате.  Моралка, като сте недоволна как са описани и публикувани обявите, оплачете се в сайта, в агенцията, в КЗП.... какво сте се хванали за този Докторски паметник. Ако ви се обсъждат квартали ето, има си тема: http://www.bg-mamma.com/?topic=686749.msg36742497#new

Въобще няма никакво значение кой, къде маркира, че се намира имота му, две преки на ляво или 5 преки на дясно. Значение има само дали купувачите смятат, че съотношението цена, качество, локация, начин на живот е добро за тях и си струва да платят цената.

А какво да дъвчем? Лозенец, Кръстова вада и Манастирски ливади ли отново? И от време на време Иван Вазов? И на мен ми писна само за тези три - четири квартала да се пише, нека има малко разнообразие с община Оборище.

Като няма значение дали е 5 преки на ляво или на дясно, защо вие служителите на агенциите лъжете съзнателно в обявите си, и обичате да пишете неща от сорта на "до метростанция" или "до еди-кой-си булевард"? Нали няма значение, за какво ги изтъквате тези често пъти лъжливи ориентирни точки? За "немските панели" имате ли нещо да кажете?

Много е удобно когато човек работи в дадена сфера и не му изнася нещо да каже или напише "няма значение, купувачът сам си преценява". Ще прецени, но вие, работещите в агенциите, поне не лъжете и не мажете.

# 239
Естествено че имат значение преките, особено в центъра.

Общи условия

Активация на акаунт