Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-27

• 73 866
  • 754
  •   1
Отговори
# 240
qsenski, не се излагай. Докторската градинка се нарича така заради паметника на загиналите медицински чинове в Руско-турската война, който е изграден в средата на градината преди 135 г.
Като плюете знакови места за града, поне прочетете малко. 

Права си, така пише в  Уикипедия, но пък и не са се погрижили много за паметта им, с тази полузабележима и неугледна купчина камънаци, виж съседния паметник в Княжевската градина почти до небето се извисява Grinning
Чак знаково място да е градинката, знакови са храм-паметника Невски, църквите св. София, св. Неделя, Орлов Мост, НДК, Лъвов мост.....

# 241
  • София, Bulgaria
Продадох скоро 2 апартамента в една сграда, единия за 150 000Евро, другият за 130 000Евро. Ето на, дори са в една и съща сграда и пак има съществена разлика. Защо купувачът на 2-я не плати 150 000Е.  Защото, стойността на имота се определя от съвкупността на няколко важни за него параметри.

Моралка, пак казвам може да се оплачете при некоректни обяви. Разбрахме вече Вашето становище още вчера с първата публикация.

Естествено че имат значение преките, особено в центъра.

Казах, кой къде МАРКИРА в обявата, че се намира имота. Ако приемем, че  ул. Шейново e топ локация и цените на имотите са 2000Е на кв.м. , не може ли същата квадратура около парка Заимов или в Оборище да се продаде за 2200Евро? Може разбира се, просто втория имот има друга добавена стойност, която липсва на първия. Първият може да е на по-скъпа локация, но това не го прави автоматично по-скъп имот в очите на купувача. Плюс това може мен района около Докторски паметник да не ме кефи.

Ето и две снимки, които нагледно пoказват опциите за публикуване в imot.bg

Скрит текст:

# 242
В подкрепа на първия абзац на Томева:

Наблюдавам (от научен интерес) апартамент на първи етаж, който не може да се продаде  вече почти 6 месеца за 120 хиляди. Шест месеца по-рано на четвъртия етаж в същата сграда за около месец се продаде апартамент (същата квадратура и разпределение) за 135 хиляди.

# 243
  • Blondeville
Да, и аз съм от хората, които не биха купили на първи или последен етаж например, или на по-висок от 5-ти.

# 244
На първия етаж си е шубе, най-често ги обират.
На първи етаж едва ли бих излязъл без да затворя прозорци, докато на горни етажи не ми е проблем.

# 245
Томева не пише какви са параметрите.
Ако са с еднаква квадратура и изложение / един под друг/, нормално е ниския етаж да не струва колкото "златните" за повечето 3 и 4 ет.
След земетресението през 2012 г. уж се беше покачил интереса към 1 етаж, или се питаха брокери да го покачат, но слънцето, светлината, гледката не е като другите етажи. Нито сигурността, макар през входната врата да се влиза във всеки дом, и по терасите, ако крадеца е лек и може да се катери.

# 246
  • София, Bulgaria
Томева не пише какви са параметрите.
Ако са с еднаква квадратура и изложение / един под друг/, нормално е ниския етаж да не струва колкото "златните" за повечето 3 и 4 ет.

Еднакви са и са съответно на 3 и 4 етаж един над друг. По-скъпо се продаде на 4-я етаж, защото беше по-слънчев и в по-добро състояние. На 3-я етаж апартамента беше много неугледен, фирма за почистване 3 дена си игра да го чисти.
Ейййй.... хайде стига едно и също сте дъвкали... разбрахме вече, как не ви омръзна едно и също да пишете 15-20 поста и нищо ново да не казвате.  Моралка, като сте недоволна как са описани и публикувани обявите, оплачете се в сайта, в агенцията, в КЗП.... какво сте се хванали за този Докторски паметник. Ако ви се обсъждат квартали ето, има си тема: http://www.bg-mamma.com/?topic=686749.msg36742497#new

Въобще няма никакво значение кой, къде маркира, че се намира имота му, две преки на ляво или 5 преки на дясно. Значение има само дали купувачите смятат, че съотношението цена, качество, локация, начин на живот е добро за тях и си струва да платят цената.

За "немските панели" имате ли нещо да кажете?

Това са най-старите от 60 и началото на 70 години. Панелите са произвеждани по немска технология. Естествено, че тук. Няма как от ГДР да внасят панели.  Разликата е в изолациите. По-добри са от следващите изпълнения...
Ако ти трябва по нАучна информация, мога да попитам баш специалистите? Тази информация ми е от зам. декан в УАСГ, но не е тесен специалист в тази област.

# 247
Всички панели в България са правени от българските домостроителни комбинати с каквито технологии са били актуални по онова време. Евентуално може да има няколко експериментални в Толстой, строени под надзора на специалисти от ГДР в началото на 60-те за усвояване на ноу-хау, но повечето са били съборени още тогава. Немските панели са народно творчество.

# 248
Ейййй.... хайде стига едно и също сте дъвкали... разбрахме вече, как не ви омръзна едно и също да пишете 15-20 поста и нищо ново да не казвате.  Моралка, като сте недоволна как са описани и публикувани обявите, оплачете се в сайта, в агенцията, в КЗП.... какво сте се хванали за този Докторски паметник. Ако ви се обсъждат квартали ето, има си тема: http://www.bg-mamma.com/?topic=686749.msg36742497#new

За ЦЕНАТА НА ИМОТА въобще няма никакво значение кой, къде маркира, че се намира имота му, две преки на ляво или 5 преки на дясно. Значение има само дали купувачите смятат, че съотношението цена, качество, локация, начин на живот е добро за тях и си струва да платят цената.

На мен ми звучи малко противоречащо си твоето мнение. Хем казваш, че няма значение къде се намира имота (дали е две преки наляво или 5 преки надясно), хем в следващото изречение казваш, че локацията е един от ключовите фактори за цената?! Малко се обърках.

# 249
  • София, Bulgaria

За ЦЕНАТА НА ИМОТА въобще няма никакво значение кой, къде маркира, че се намира имота му, две преки на ляво или 5 преки на дясно. Значение има само дали купувачите смятат, че съотношението цена, качество, локация, начин на живот е добро за тях и си струва да платят цената.

На мен ми звучи малко противоречащо си твоето мнение. Хем казваш, че няма значение къде се намира имота (дали е две преки наляво или 5 преки надясно), хем в следващото изречение казваш, че локацията е един от ключовите фактори за цената?! Малко се обърках.

Не съм казала "къде се намира", а къде е маркиран като локация в даден сайт.  В смисъл, може да е в чертите на дадена локация или извън нея, като обозначение, но това не го прави автоматично струващ толкова. Презумпцията, която  оспорих, е че продавачите, нарочно обозначават имота си в зона Докторски паметник, за да му надуят цената. И че, ако не е на улиците ограждащи самата градинка, където се намира паметника не трябва да се обявява там. По този повод дадох и другите примери.

Скрит текст:
Цитат
Ако приемем, че  ул. Шейново e топ локация и цените на имотите са 2000Е на кв.м. , не може ли същата квадратура около парка Заимов или в Оборище / на няколко преки/ да се продаде за 2200Евро? Може разбира се, просто втория имот има друга добавена стойност, която липсва на първия. Първият може да е на по-скъпа локация, но това не го прави автоматично по-скъп имот в очите на купувача. Плюс това може мен районът около Докторски паметник да не ме кефи.

В крайна сметка никой не плаща имот само по едно описание в интернет. Има обяви, който са много детайлни и точни, има други, които са лаконични, с 2-3 снимки... това е положението, всеки рекламира, както може и както знае. За това има телефони. Да, вярно е, че пада голямо звънене, но това е положението. За нов клиент с по-голям диапазон от квартали се прозвъняват първоначално 40-50 обяви, за да се изберат 7-8, които са най-близки до зададените критерии и въобще си заслужава да се обсъждат. От тях може да стигнем до оглед на 4. Аз като звъня в 80% от случаите ми казват точен адрес, следват още 10 въпроса, за да съберем максимална информация за имота, едва след това решаваме дали да го коментираме и гледаме. И въпреки всичко понякога макар и рядко имаме абсолютно напразни огледи.

# 250
  • София
Simple Smile Да се запиша.
И аз снизих цената на апартамента... Лошо - квадратурата е голяма, колкото и да намаляваш, все е голяма сумата.

# 251
Така е, колкото по-голяма е квадратурата, толкова по-евтин е квадратният метър. Но вие май не бързате, така че нека поседи още на тази цена и после го мислете. Успех и дано скоро се похвалиш!

# 252
  • София
И аз снизих цената на апартамента... Лошо - квадратурата е голяма, колкото и да намаляваш, все е голяма сумата.

може ли подробности на ЛС.

# 253

И аз търся по-голяма квадратура. Може ли и на мен подробности на лично съобщение, моля!

# 254
Дай направо тук, ние сме си наши хора:-)

Общи условия

Активация на акаунт