Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-27

• 73 883
  • 754
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Здравейте, нахлувам със следният въпрос:
Предстои продажба на два земеделски имота и два парцела в регулация. Всички те са придобити по наследство преди 2 години.
След изчетеното съм наясно, че първите два продадени имота са освободени от 10% данък върху доходите на физически лица. При извършване на трета продажда в рамките на 12 последователни месеца се дължи данък.
Въпросът ми е КАК се формира данъка? В общият случай той се дължи върху положителната разлика между покупната и продажната цена.
Благодаря Ви Simple Smile

# 256
  • София
Дай направо тук, ние сме си наши хора:-)

Добре, тамън да видя кусурите в вашите коментари Simple Smile
продават го и от АДРЕС:
http://www.address.bg/bg/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%B0%D0%B6%D0 … e=2#axzz5H4VzxEWw

Последна редакция: чт, 31 май 2018, 12:58 от luss

# 257
Снимай и пусни уникалната гледка на витоша в обявата Wink

# 258

продават го и от АДРЕС:
http://www.address.bg/bg/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%B0%D0%B6%D0 … e=2#axzz5H4VzxEWw
Здравейте! И тук да пожелая успех в продажбата. Не знам дали цената е нормална. Не съм наясно с цените в Младост. Това, което за мен е най-голям недостатък е, че въпреки, че площта  на апартамента е голяма и предполага повече хора да живеят в него, има само една баня/тоалетна. Ще трябва мокрото помещение да се прави на отделна допълнителна такава, което си е свързано с още не малки разходи. Ние вкъщи сме с две бани/тоалетни и въпреки, че в момента сме само четирима, активно ползващи ги, се случва понякога да има конфликти.

# 259
На мен не ми харесват цената и етажът. Имам някакъв необясним фетиш към големи апартаменти ЕПК, защото са наистина големи, но не бих си купила такъв, защото общите части често са непоносими, имаш много съседи, следователно потенциални много проблеми. Също на пръв поглед голямата квадратура блазни, но после си казваш “нужно ли ми е това”? и се спираш на нещо по-малко.  Над 150 хил. евро апартамент е почти невъзможно да се вземе от някого с под 30-40% събрани пари, което стеснява кръгът на потенциалните купувачи. Аз лично, ако разполагах със 167 к. евро бих си взела 100 квадрата НС, чисто ново и завършено до ключ. Мисля, че за тук трябва да е някое многодетно семейство или две поколения, които държат да живеят заедно.

# 260
  • София

Това, което за мен е най-голям недостатък е, че въпреки, че площта  на апартамента е голяма и предполага повече хора да живеят в него, има само една баня/тоалетна. конфликти.

Има още една малка тоалетна.
Скрит текст:

# 261
Мен биха ме спрели многото съседи, евентуални високи сметки за парно и 10 етаж. Предпочитам нещо между 2 и 6. Но бих преглътнала всичко, ако цената беше около 120 000 Simple Smile.

# 262
Да бе, кой продава на 775евро на квадрат в Младост?

# 263
Не пречи да се пробвате на тази цена, после винаги може да се намали. Аз имах резерви за етаж над 6-7, но не е въобще лошо, даже напротив. Някои хора имат предпочитание за високи етажи. За мен лично е недостатък, че е хем сравнително скоро ремонтиран (което се включва явно в цената), хем не е чисто ново. Много рядко купувач да хареса поне в по-голямата част какво е направено и да е съгласен да плати за това. В другия случай - като искаш да разбиеш и направиш наново - все тая дали е правено преди година или 20. Зависи много и от околността - има ли тротоари, места за разходка, близост до метро и т.н.

На мен не ми се вижда непродаваемо голям - семейство с две или три деца, семейство, което живее с родител, примерно. Братът на приятеля ми целенасочено са си търсили все такива жилища за квартира, ако е трябвало да купуват, пак такова щяха да искат - да съберат двама съпрузи с малко дете, тъща и сестра на съпругата.

# 264
  • София, Bulgaria

продават го и от АДРЕС:

Тази квадратура по нотариален акт ли е?

# 265
luss: По колко апартамента са на етаж и колко етажа е блока?
Терасите в квадратурата ли са?

Около 1000 евро си е нормална цена за Младост в момента, просто квадратурата е огромна, това да два дву, че даже тристайни НС по 75 кв...
А и е ЕПК в доста добро състояние на няма и 30 години щом е от '89г., не панел на 50 г.....
Младост е таргет на много хора, предполагам, че с такива квадратури на апартаменти блока не е замислян за случайни хора и общите части са в добро състояние....
Ако не бързате при плавен ръст на цените след няколко месеца може да се окаже дори, че без пари го продавате.
По-добре сложете гледка към планината, не към панелизацията, както са писали вече.

# 266

продават го и от АДРЕС:
Честно казано жилището няма особени кусури. Много добре е разпределено и има хубава гледка. Има голям хубав хол, отделна кухня и самостоятелни спални. Голям плюс е, че освен банята има и отделна тоалетна. Цената му е ОК. Под 1100 евро  м2 е много добре за това добро разпределение, гледка и състояние. Странно е колко хора от форума реваха за малките холчета и спални при новото строителство, а сега не могат да оценят просторен апартамент като този.

# 267
Нико, проблемът е, че има немалка разлика в цената за двустаен-тристаен с големи хол и спалня и в цената за многостаен. Ключът от палатката се крие в голямата квадратура. Освен това, едно е да ремонтираш 70-80, пък ако щеш и 90 квадрата, а друго - 155 квадрата. Иначе на мен мястото ми харесва ужасно много. Обаче големите апартаменти се продават и отдават под наем по-трудно. То и не казвам нищо ново де... Simple Smile Просто казвам, че не е да не се е харесал апартаментът, но е скъп заради голямата площ.

# 268
Странно е колко хора от форума реваха за малките холчета и спални при новото строителство, а сега не могат да оценят просторен апартамент като този.
Зависи от нуждите.  На мен апартаментът  ми харесва като разпределение и големина на стаите, но с едно дете ми е ненужно голям. Подходящ е например за семейство с три деца. Цената е нормална за състоянието и квадратурата, но като абсолютна сума е висока. Апартаментът определено е за собствено жилище, не за инвестиция. При това положение, купувачът ще иска да си направи собствен ремонт и обзавеждане и това също оскъпява. Целевата група клиенти не е голяма, защото апартамент в ЕПК не е интересен за горния сегмент, а в по-ниския - финансовите възможности и нуждите на повечето семейства не съответстват на цената. Но аз предполагам, че за 2-3 месеца ще се намери купувач. Успех!

# 269
TafTaf, много добре си го обяснила

Общи условия

Активация на акаунт