Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-27

• 73 715
  • 754
  •   1
Отговори
# 555
Може да ги съдите, държавната такса е 4% от претендираната сума. Аз на ваше място бих се разбрала с тях, включително с цената за заплаха - давайте парите, защото баща ми сега е във ВиК, а майка в ЧЕЗ и ще подадат молби за закриване на партидите.
И вие имате вина, че сте уведомили доставчиците за продажбата.

# 556
Много благодаря на всички за отговорите !
Това със закриванвто на партидите можеше да стане до преди няколко месеца, но те си смениха партидите. Така ,че вече сме освободени от задължения. Те със сигурност не са плащали едновременно с нас , защото щяха да го кажат, по време на множеството проведени разговори. А нашите не отидоха да уведомят дружествата, понеже си мислеха , че е работа на новите собственици.

# 557
  • София
Не съм сигурна, че има основание за претенция към дружествата. Доколкото разбирам, се плаща автоматично, директен дебит или нещо подобно, нали?
При сменен титуляр на партидата, ако абонатният номер остане същия /което за мен е логичното, той е на имота, не на титуляра, който може да има n броя партиди/, дебитът си върви докато човекът не отиде в банката си и не го спре. За мен пропускът е Ваш и е най-добре да се разберете с добро с новите собственици.

# 558
  • гр.София
Наскоро прехвърлях партиди и ЧЕЗ и Софийска вода ми дадоха нов потребителски номер. Само в Топлофикация остана стария

# 559
Наскоро прехвърлях партиди и ЧЕЗ и Софийска вода ми дадоха нов потребителски номер. Само в Топлофикация остана стария

В топлофикация остава стария абонатен номер, към него има код на платец, който е различен за стар/нов собственик.

В интерес на всеки продавач е да се раздели с титулярство по партиди своевременно с продажбата, не да реве после по форуми.
Има и коректни собственици, които си плащат, но има и с манталитета от типа "Аз колко пари му дадох за този апартамент, някакви сметки, бълха го ухапала.."

# 560
Такова дело срещу новите собственици ще бъде спечелено и те ще трябва да платят не само тези пари, а и разноските по делото - т.е. това, което сте дали на вашия адвокат + таксите на съда. Така че те имат интерес да върнат парите.

# 561
  • гр.София
Ясенски, сигурно е така. Още не съм получила нова фактура, за да видя. Така ми каза жената, която приемаше документи.

# 562
Аз като сменях партидите за ток и вода, абонатния номер си остана същия, само името на титуляра се промени. Всъщност след изповядване е добре продавача да си вземе копие от нот акт, защото ако се стигне до такъв проблем, после може да докаже че е продал и не дължи нищо след тази дата на дружествата. Предполагам човек не знае докато не си изпати.

# 563
  • София
Да, това е по - вярно. Изобщо никакви партидни номера не ми смениха, само ходих с нотар. акт да доказвам, че съм новия собственик навсякъде. Т/е да излиза моето име на стария номер.  Само в Софийска вода ме размотавах нещо в стил, ама то първо трябвало стария собственик на партидата да дойде да се откаже, че после вас да запишем на същата партида. Че там имах ядове малко,  но се оправих... това преди години...

# 564

В топлофикация остава стария абонатен номер, към него има код на платец, който е различен за стар/нов собственик.

В интерес на всеки продавач е да се раздели с титулярство по партиди своевременно с продажбата, не да реве после по форуми.
Има и коректни собственици, които си плащат, но има и с манталитета от типа "Аз колко пари му дадох за този апартамент, някакви сметки, бълха го ухапала.."

Qsenski  ти май имаше поглед за района на Гео Милев и Слатина или може би бъркам. Какво ти е мнението за Ул Марко Бочар срещу 109-то училище? Района приличен ли е? Става ли за живеене и има ли цигани? Понеже става дума за сграда на ъглов парцел срещу двор на училище от едната страна и някаква градинка от другата, като цяло няма да е много запушена и поне в две посоки няма да гледа в прозорците на съседите. Ще съм благодарен и за мненията на други бг мами и бг татковци, които познават района.

# 565
Точно там сега строят, вероятно са ги построили 2 блокчета. На няколко минути е от парк Гео Милев, точно там до Марко Бочар има и едно малко паркче с дървета и пейки.
Цигати няма почти в този район, те са си в Христо Ботев, оттатък релсите. Като транспорт имаш само 11-ката и 72 отгоре, може да се брои и 404 и 75 на спирката на до Лидъл-а.

# 566
  • София
Тя , тази сграда май е на гърба на 109 то. Тази ли? Ъглова с коя улица, със Слатинска ли? Има нова сграда там или няколко нови... ако не гледа точно към Слатинска и не е към движението, не е най - зле, зависи къде е точно. и накъде гледа апартамента. Без да е нищо особено като място, но поне няма да е много скъпо там ( или се надявам ) Цигани има колкото навсякъде, те са оттатък жп линията основно

# 567
Тя , тази сграда май е на гърба на 109 то. Тази ли? Ъглова с коя улица, със Слатинска ли? Има нова сграда там или няколко нови... ако не гледа точно към Слатинска и не е към движението, не е най - зле, зависи къде е точно. и накъде гледа апартамента. Без да е нищо особено като място, но поне няма да е много скъпо там ( или се надявам ) Цигани има колкото навсякъде, те са оттатък жп линията основно
На ъгъла на Иван Щерев и Марко Бочар. Едната страна ще гледа към градинка, а другата към двора на 109-то.

Последна редакция: чт, 21 юни 2018, 17:04 от Анонимен

# 568
.

Последна редакция: чт, 21 юни 2018, 17:05 от Анонимен

# 569
  • София
Аааа, това е от другата страна предполагам . Там в карето има няколко нови сгради и няколко в строеж. Имам познати,  които купиха там в една от сградите , които се строят, но още чакат, казаха, било рано да се нанасят Grinning .  Виж точно карето. Според мен ако апартамента гледа към Щерев не е добре. Тази улица е тясна, стръмна и доста натоварена. Хвърчат с 80 по нея. Зимата е кофти. Лятото е прах. Ако гледа навътре или към малките улички не е зле толкова. Парка ГМ е на една крачка, има и малък парк от другата страна на Щерев, има Лидъл на една крачка. 109 то се води хубаво у-ще. Карето граничи с Редута , зала Фестивална и Академик са близо. Уж на Фестивална ще има спирка на метро. Знам ли? Ама 1200 евро на зелен парцел още. Много ми се вижда ( аз обаче не съм наясно с последните "тенденции в цените" в момента,  щото не търся и не гледам)  

Общи условия

Активация на акаунт