Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-27

• 73 844
  • 754
  •   1
Отговори
# 495
Дзен, дай хипермаркетите в Гео Милев, че трябва да пазарувам тези дни Wink

# 496
Ох, като ви чета критериите.....трудно ще се намери имот с такива екстри на нормална цена..

Нали Wink

Аз бих добавила и качество на бетона и арматурата, качество на изпълнението и най-вече наличие на вътрешен контрол върху  изпълнението. И най-прекрасните материали могат да бъдат о...ни от лоши майстори.

# 497
  • София
Няма , били фалирали до един, от бедни и лъжливи хора.... Stuck Out Tongue Winking Eye

# 498

И аз чакам да чуя... ама няма. JoyJoyJoyJoy
Явно много лъжи се ръсят тук, дори и лесно опровержими, само дано и заплатата не е като 10-те "големи и хипермаркети" на 500 метра в Г. Милев , вирчуъл.....Joy
Заети хора с големи отговорности и заплати, едва ли намират много време, а и смисъл да клепат небивалици в уеб-а, да не говорим в колко компании големи им филтрират достъпа до www.

И аз да се похваля, снощи около мен в Изток на 100 /сто/ метра изброих 60 ХИПЕРМАРКЕТА, 107 Големи магазина и 13 МОЛА....GrinGrinGrin
Тръгнах да броя до 500 метра, ама не ми стигна вечерта и спрЕх Bowtie
Няма да се излагаме я, това дипломати, депутати, монтерей-ци, космически стандарт Joy

# 499
Здравейте,

Бих искал да ви помоля за съвет относно закупуване на тристаен апартамент. Бих желал да е ново строителство , като бюджетът е около 130 000 евро.Квартали - предпочитанията ми са за Младост 1-4, или съседни на Младост. Проблемът е,че от обявите в имот.бг цените са от 150000 евро и нагоре. Според вас реалистично ли е да се намери тристаен в тези квартали с такъв бюджет и ако не,бихте ли ме посъветвали квартал където според вас има добри условия за семейство и бих могъл да се вместя в споменатия бюджет?

Уточнение - бюджетът включва цялостното обзавеждане на апартамента,в случай че се купува на шпакловка и замазка.

Благодаря много и хубав ден.

# 500
  • София
А пък в Обеля 2 като тръгнеш да броиш. Що магазина ще ти посочат съседите ти Stuck Out Tongue Winking Eye
Ама крият се и ги няма, бедни са , и чакат големия потоп от увеличаващите се всеки ден лихви, цели 3% са станали , припадаме и затова затваряме магазините !  Bowtie

# 501
  • София
Колко квадрата жилищна площ искаш точно? Колко стаи? Хол и две стаи ли?
Аз също търся в Младост, но не съм привърженик на НС, защото за 130 х.е. ще вземеш уж 100 кв, а всъщност най-много 70 със скосявания! Останалото - "общи помещения".
В Младост 4 се строят доста нови блокове, виж там.

# 502
Хол и две спални,едната може и да е по-малка.Иначе да, наистина си е ограбване с тези квадрати на НС.

# 503
Всъщност, независимо дали наличието им в този случай е вярно, или не, няма голяма връзка между покупателната способност и това колко магазини има в квартала. В Сторгозия, Плевен, където имотите не са особено скъпи, на малка площ има впечатляващо количество магазини - не хипермаркети, а супермаркети (относително големи - могат да се сравнят с по-малките на Била), но все пак - Лайф, буквално срещу него - Интермес, на ок. 200 метра Т Маркет, ДМ, универсален магазин за нехранителни стоки (който беше Пени, но сега е местна верига), Фантазия (местна верига, подобна на Фантастико) и на една спирка разстояние - Лидл. Имаше и една Била, но фалира - сега е китайски магазин за дрехи.

# 504
Здравейте,

Бих искал да ви помоля за съвет относно закупуване на тристаен апартамент. Бих желал да е ново строителство , като бюджетът е около 130 000 евро.Квартали - предпочитанията ми са за Младост 1-4, или съседни на Младост. Проблемът е,че от обявите в имот.бг цените са от 150000 евро и нагоре. Според вас реалистично ли е да се намери тристаен в тези квартали с такъв бюджет и ако не,бихте ли ме посъветвали квартал където според вас има добри условия за семейство и бих могъл да се вместя в споменатия бюджет?

Уточнение - бюджетът включва цялостното обзавеждане на апартамента,в случай че се купува на шпакловка и замазка.

Младостите са зле, виж Дианабад, но само до гола стена ще е за 130000е, че и 10-20000е отгоре. Мусагеница има добри панели - 3/4 стайни до 100000е, другото ще ти трябва за изриване и ремонт. Витоша, по Симеоновско шосе след Мартинели има сгради, които скоро ще са на акт 16, но ще трябва кола, защото там е само автобус 67 май.

# 505
Около нас няма ни един хипермаркет, а цените на имотите са едни от най-високите

# 506
Това къде е?

# 507
ул. Искър и района

# 508
Здравейте,

С кредит ли ще купувате или със собствени средства? Ако е с кредит, трябва да сметнете в бюджета поне около 20% от продажната цена (дори и да пише, че банката финансира до 90%, обикновено оценката,  с която работи  е на по-ниска стойност от действителната цена). Разходите по прехвърлянето (нотариални такси, адвокатски и брокерски услуги) също никак не са малко. Директно от строител обикновено се продава на зелено, но там схемите за финансиране от банка са различни от апартамент с акт 16.
Като квартали за по-нисък бюджет- аз лично смятам, че Люлин е ОК, особено близо до метрото. Манастирски ливади, Витоша, Кръстова вада според мен са с ужасна инфраструктура (има части от тях, в които положението е що-годе прилично, но там е доста по-скъпо). Ако сте със собсвени средства, по-добре изтеглете и някакъв допълнителен заем за жилище с по-голямаквадратура и в по-добър квартал. Обикновено тези, които са маломерни и в по-евтини квартали са и с по-ниско качество на строителството.

# 509
Ох, като ви чета критериите.....трудно ще се намери имот с такива екстри на нормална цена..

Нали Wink

Аз бих добавила и качество на бетона и арматурата, качество на изпълнението и най-вече наличие на вътрешен контрол върху  изпълнението. И най-прекрасните материали могат да бъдат о...ни от лоши майстори.

Аз по-скоро се питах кой какво разбира под "качество".
Минималното, което мога аз за себе си да преценя - са вложените материали.
Евентуално ми хареса, което се обсъждаше по-напред - че стиропорът не трябва да се залепва директно на тухлите, а да има мазилка между тухлите и него.

Какви са тия неща, които незапознат, с невъоръжено око, може да види, и да си направи някаква преценка.

Защото всеки разбира под "качество" нещо различно

Общи условия

Активация на акаунт