Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-27

• 73 702
  • 754
  •   1
Отговори
# 600
В Редута има качествено строителство. Peace Много добри отзиви чувам за кооперациите на Билдинг Експрес.
http://buildingexpres90r.com/buildings/index
ако имате предвид тези, които строят в Редута, аз изобщо не им харесах сградите като търсихме преди време
Освен нещо рязко да са си подобрили качеството, знам ли. Може с годините и те да са вдигнали критериите
Едни еднотипни сгради с кръгъл хол, сбутано, най - сбутано. Ъглови едни, жълти,  В строеж като ги видиш и ти става лошо, без да съм експерт... Точно експрес билд - бързи строежи, като бързи закуски...  Confused
Само цената беше "горе - долу"... всичко друго беше компромис
Не знам защо ги сложиха в категорията, която аз коментирам като не правят нищо от това, което съм описал. Не съм сигурен дали даже могат да се причислят към средния клас. Мисля, че по-скоро, не.

# 601
Не знам защо ги сложиха в категорията, която аз коментирам като не правят нищо от това, което съм описал. Не съм сигурен дали даже могат да се причислят към средния клас. Мисля, че по-скоро, не.

Ти просто си нахвърлял в кюпа всичко най-скъпо, за което си се сетил, но съвсем не всичко написано от теб има реална принадена стойност. Или най-малкото не всичко от написаното е с оптимизирано съотношение цена/потребителска стойност. По-долу написах своето мнение относно някои от изрично необходимите според теб екстри на едно качествено жилище.

Например тухлата Porotherm 25 N+F наистина си струва. И не толкова заради топлоизолационните си качества (Форати едва ли са толкова по-лоши), нито заради по-ниската якост на натиск (тухлите в съвременните монолитни сгради на практика нямат носеща функция), а защото ако имаш стени с Форати окачването на каквото и да е става много неприятна работа, практически невъзможна с нормални дюбели. За съжаление много строители слагат Форати, което наистина е черна точка за една сграда. И наистина се вижда много лесно. Мисля също, че и звукоизолацията с Форати е много зле.

Каменната вата обаче съвсем не е безусловно най-доброто решение. Ако гледаме чистата топлоизолационна характеристика, то каменната вата е по-лош изолатор от други изолации на основата на стиропор (Например λ=0,036 за ватата спрямо λ=0,027 за Неопор. Т.е. ватата е с 1,3 пъти по-лоша изолационна способност). Освен това ватата е много по-тежка. Предимствата на ватата са най-вече, че не гори и не се разваля от атмосферни влияния. Това обаче е критично важно само за високи сгради и за вентилирани фасади, а при добра мазилка и Неопорът няма да си изгуби характеристиките. Но ако търсим оптимално решение според мен най-добре е да се сложат най-модерните тухли на Винербергер, които изобщо не изискват никаква вторична топлоизолация, а просто измазване (Porotherm 38 N+F Comfort). Това е най-здраво и безпроблемно от всяка гледна точка (най-добрият начин да не ти се повреди изолацията е да няма такава ;-D ).

10 см топлоизолация на плочите е с много малък ефект спрямо инвестираните пари и усилия и не си струва особено (оскъпява по две направления). Достатъчно е да се сложи такава изолация само на първата и последната плочи, защото те изолират от околната среда. Между апартаментите обаче топлопренос почти няма, стига да са населени. Е да, ако някой държи да впечатли платежеспособните клиенти може и да сложи такава, ама пък точно в сградите с такива клиенти всеки се топли и точно в тях ефектът е таман нулев Wink. Ефект от такава изолация ще има  в сградите за по-бедни клиенти, ама те пък не искат да плащат. Виж изолация срещу ударен шум е добро нещо и си струва. Ако се купува на зелено обикновено е опция, но наистина рядко се слага масово.

Подобно е и с изолацията между апартаментите. Ако стената между две жилища е изпълнена с Porotherm 25 N+F, а не с 12 см Форати, нещата са достатъчно добри. Допълнителната изолация с вата ще вдигне цената на жилището по два начина и според мен не си струва. И според купувачите също Grinning.

Прозорците са изключително важни, защото топлинните загуби там са най-големи, но каква е дограмата е по-скоро въпрос на естетика и чувство за лукс, защото главната топлозагуба е през стъклопакета. Средна хубост дограма с троен стъклопакет и добър обков за мен е по-добра от супер скъпа дограма. Не, че супер скъпата дограма е нещо лошо, но просто за много повече пари се получават минимално по-добри характеристики.

Еталбондът също не е безусловно предимство. Той по-скоро дава простор за архитектурни решения, отколкото реално да допринася с нещо за сградата. Т.е. с него всичко е модерно и красиво, може да се търсят разнообразни цветови ефекти, но не носи по-добра изолация.

Облицовката на фасадата с гранит 9или какъв да е камък) си струва само за първия етаж, защото ако е само изолация и мазилка много често последната се наранява от вандали или при небрежност. По-нагоре обаче е въпрос на чувство за лукс, но не носи някакво качество.

За локация, етаж и прочее няма да пиша, защото там всеки си има свой вкус и единодушие никога няма да има. Само ще спомена, че сега живея на улица с липи и тези липи са ми черни. Който не ме разбира нека си паркира колата за един ден под цъфтяща липа и ще ме разбере. А ако я види след няколко дена престой никога няма да поиска да му мирише на липа Mr. Green

# 602
О, обожавам да ми мирише на липа.....ами то и под черница не може да си оставиш колата, сигурно и под други дървета, ама да ги изсечем ли

# 603

Не, че в София няма такива местенца... хем МОЛ, кино и театър, хем метро и хем си в като в санаториум...излизаш от входа и чудни чисти градинки, птички чуруликат, мирише на люляк и липа...направо все едно си в парк, китни улици и т.н.  Но, колко са такива местенца ... на пръсти ще се изброят. Такава идилия е присъща на малките населени места, а не на големи градове.

Здравейте на всички 😊

Благодаря ви за полезната информация, която споделяте тук!

Аз също от доста време си търся апартамент в София. Може ли да ви помоля да споделите, кои са тези толкова приказни местенца, които са описани. Звучат прекалено хубаво за да са истина и много бих се радвала да попадна на такова 😊

# 604
Скрит текст:

Ти просто си нахвърлял в кюпа всичко най-скъпо, за което си се сетил, но съвсем не всичко написано от теб има реална принадена стойност. Или най-малкото не всичко от написаното е с оптимизирано съотношение цена/потребителска стойност. По-долу написах своето мнение относно някои от изрично необходимите според теб екстри на едно качествено жилище.

Например тухлата Porotherm 25 N+F наистина си струва. И не толкова заради топлоизолационните си качества (Форати едва ли са толкова по-лоши), нито заради по-ниската якост на натиск (тухлите в съвременните монолитни сгради на практика нямат носеща функция), а защото ако имаш стени с Форати окачването на каквото и да е става много неприятна работа, практически невъзможна с нормални дюбели. За съжаление много строители слагат Форати, което наистина е черна точка за една сграда. И наистина се вижда много лесно. Мисля също, че и звукоизолацията с Форати е много зле.

Каменната вата обаче съвсем не е безусловно най-доброто решение. Ако гледаме чистата топлоизолационна характеристика, то каменната вата е по-лош изолатор от други изолации на основата на стиропор (Например λ=0,036 за ватата спрямо λ=0,027 за Неопор. Т.е. ватата е с 1,3 пъти по-лоша изолационна способност). Освен това ватата е много по-тежка. Предимствата на ватата са най-вече, че не гори и не се разваля от атмосферни влияния. Това обаче е критично важно само за високи сгради и за вентилирани фасади, а при добра мазилка и Неопорът няма да си изгуби характеристиките. Но ако търсим оптимално решение според мен най-добре е да се сложат най-модерните тухли на Винербергер, които изобщо не изискват никаква вторична топлоизолация, а просто измазване (Porotherm 38 N+F Comfort). Това е най-здраво и безпроблемно от всяка гледна точка (най-добрият начин да не ти се повреди изолацията е да няма такава ;-D ).

10 см топлоизолация на плочите е с много малък ефект спрямо инвестираните пари и усилия и не си струва особено (оскъпява по две направления). Достатъчно е да се сложи такава изолация само на първата и последната плочи, защото те изолират от околната среда. Между апартаментите обаче топлопренос почти няма, стига да са населени. Е да, ако някой държи да впечатли платежеспособните клиенти може и да сложи такава, ама пък точно в сградите с такива клиенти всеки се топли и точно в тях ефектът е таман нулев Wink. Ефект от такава изолация ще има  в сградите за по-бедни клиенти, ама те пък не искат да плащат. Виж изолация срещу ударен шум е добро нещо и си струва. Ако се купува на зелено обикновено е опция, но наистина рядко се слага масово.

Подобно е и с изолацията между апартаментите. Ако стената между две жилища е изпълнена с Porotherm 25 N+F, а не с 12 см Форати, нещата са достатъчно добри. Допълнителната изолация с вата ще вдигне цената на жилището по два начина и според мен не си струва. И според купувачите също Grinning.

Прозорците са изключително важни, защото топлинните загуби там са най-големи, но каква е дограмата е по-скоро въпрос на естетика и чувство за лукс, защото главната топлозагуба е през стъклопакета. Средна хубост дограма с троен стъклопакет и добър обков за мен е по-добра от супер скъпа дограма. Не, че супер скъпата дограма е нещо лошо, но просто за много повече пари се получават минимално по-добри характеристики.

Еталбондът също не е безусловно предимство. Той по-скоро дава простор за архитектурни решения, отколкото реално да допринася с нещо за сградата. Т.е. с него всичко е модерно и красиво, може да се търсят разнообразни цветови ефекти, но не носи по-добра изолация.

Облицовката на фасадата с гранит 9или какъв да е камък) си струва само за първия етаж, защото ако е само изолация и мазилка много често последната се наранява от вандали или при небрежност. По-нагоре обаче е въпрос на чувство за лукс, но не носи някакво качество.
За локация, етаж и прочее няма да пиша, защото там всеки си има свой вкус и единодушие никога няма да има. Само ще спомена, че сега живея на улица с липи и тези липи са ми черни. Който не ме разбира нека си паркира колата за един ден под цъфтяща липа и ще ме разбере. А ако я види след няколко дена престой никога няма да поиска да му мирише на липа Mr. Green

Ами няма да си паркираш колата на улицата, много просто Wink  Grinning  И аз живея на улица с липи и за нищо не ги давам, за колите има гаражи, паркоместа подземни и надземни, вътрешни дворове, а улиците са за хората и е прекрасно да има дървета. Хайде сега да изсечем дърветата, защото от тях пада шума и боклуци върху скъпоценните возила....

milittana, точно  Peace  И аз обожавам мириса на липи, за мен само жасминът може да го конкурира. Черницата цапа, пък не мирише, завъждат се гълби, които я ядат (и после от тях мирише), обаче въпреки това аз и черниците не съм съгласна да се режат.

Avanambo, като походиш на огледи и сам ще си ги откриеш. И  milittana е права - по цените ще ги познаеш, но на тези места наистина рядко излиза нещо и бързо изчезва въпреки цената си.

ЧС, за липите ще се скубем, обаче си напълно  права за топлоизолацията и загубите  Peace 

Последна редакция: пт, 22 юни 2018, 17:17 от Анонимен

# 605
Ориентирай се по цените. Съвсем сериозно. А и за някои такива места, за които се сещам предлагане или няма или клони към нула. Тоест никой не продава там.

# 606
Радвай се, че е липа - колко време цъфти все пак. Представи си, че наблизо имаше тополи - най-младите в момента са на 30-35 години, т.е. от около пет години вече гният отвътре и са опасни. Да трепериш при всеки вятър дали няма да ги събори.

# 607
  • София
Сливите са топ на гадостта - като окапят и замирише на джибри става мазало.

# 608
Teзи хубави местенца обикновено са като островчета. По уличките между НДК и Медицинска академия има такива. В Изток също има. И двете места са с много високи цени. С малък компромис - такива островчета на тишина, птички, поддържани градинки има и в Младост, в Дианабад и в други "панелни" квартали. В южните също, затова и цените са такива. Въпросът е бюджета, търсиш ли градина/училище, да има магазини, място за паркиране/гараж, близост до някой изход на София, близост до работно място.

# 609
Сливите са топ на гадостта - като окапят и замирише на джибри става мазало.

Да, ама като цъфтят, и те миришат вълшебно.  И са красиви, и пазят сянка. Аз не мога да си представя града без дървета - то на София това е едно от малкото наистина хубави неща, което донякъде компенсира разбитата инфраструктура и кабелясалите олющени фасади.

Тя и пеперудата излиза от гнусна гъсеница, която изяжда листата на дърветата, ама я си представи свят без пеперуди...

# 610

Не, че в София няма такива местенца... хем МОЛ, кино и театър, хем метро и хем си в като в санаториум...излизаш от входа и чудни чисти градинки, птички чуруликат, мирише на люляк и липа...направо все едно си в парк, китни улици и т.н.  Но, колко са такива местенца ... на пръсти ще се изброят. Такава идилия е присъща на малките населени места, а не на големи градове.

Здравейте на всички 😊

Благодаря ви за полезната информация, която споделяте тук!

Аз също от доста време си търся апартамент в София. Може ли да ви помоля да споделите, кои са тези толкова приказни местенца, които са описани. Звучат прекалено хубаво за да са истина и много бих се радвала да попадна на такова 😊

По-голямата част от Долни Лозенец + раойна около Резиденцията и някои от преките на Джеймс Баучър и Черни връх отговарят на описанието. Уличките в Яворов до Военна академия, кооперациите зад парка Заимов, някои части на Изток, някои улици в близост до парка Гео Милев, но там транспортът не е най-добрият, по една-две улици навътре от двете страни на Шипченски проход. Части от Иван Вазов, сигурно има и много други.

# 611
Аз не мога да си представя града без дървета - то на София това е едно от малкото наистина хубави неща...
Точно.
Изключения са местата без дървета. Ние сме на 6-ти етаж, но липите успяват да ароматизират всичко, обожавам това време. Акациите също са ми любими като цъфтят. А на джанките децата им виждат сметката преди да паднат Joy

Така че Avanambo, по-скоро гледай другите си приоритети и от избраните места вече отдели най-зелените.

# 612
зелени са, именно защото транспортът не е от нй-добрите...

# 613
Ами няма да си паркираш колата на улицата, много просто Wink  Grinning  И аз живея на улица с липи и за нищо не ги давам, за колите има гаражи, паркоместа подземни и надземни, вътрешни дворове, а улиците са за хората и е прекрасно да има дървета. Хайде сега да изсечем дърветата, защото от тях пада шума и боклуци върху скъпоценните возила....

Понякога все пак се налага да се поспре и на улица, а и при мен липите се протягат и над паркомястото ми. Впрочем при липите най-лошото не са цветовете и шумата, а мъзгата. Лепкавата гадост, която капе от клоните и засъхва по стъклата като лепило.
И не съм казала да няма дървета, а да се садят ПОДХОДЯЩИТЕ ЗА ГРАД дървета. Липите и тополите не са такива. Но пред новото ми жилище, където все още не живея, са посадени едни кленове или нещо подобно, и е много по-добре.

# 614
Липите са страшно алергични за деца, и за мен. От силната миризма ме боли главата и затова не ги обичам. И акациите също. Съгласна съм че по-добре да са подходящи за града дървета. И без това липите страдат от цигански набези

Общи условия

Активация на акаунт