Перилни препарати и омекотители – 53

• 70 082
  • 726
  •   1
Отговори
# 615
  • Петрич
РРР, много благодаря! Търся си прах за цветно пране. Какъв ще ми препоръчате?
Гръцки зелен Скип, Ариел Актилифт и от двата съм много доволна.

# 616
Нали преди 1-2-3... дни се каза, че всички видове Скип не са за цветно, защо й го препоръчвате!? Ако си изпере черните памучни дънки с него?

# 617
  • Варна
Мами, писна ми да нося пухенките на химическо и мисля да опитам да ги изпера в пералнята. До колкото четох, трябва да сложа топки за тенис, ама колко? И на какви градуси се пере, омекотител дали се слага?  newsm78 Тя е на доста години и е захабена, затова мисля вкъщи да я изпера. За праха, Ариел ползвам и омо. Даже ММ има същата, проблем ли е да ги сложа двете пухенки?

Перушината ако нямаш сушилна силно те съветвам да си я носиш на химическо. Със сушилна е лесно .Пера с Пурлан и то минимално количество на програма за вълна или синтетични деликатни и...никакви омекотители плюс допълнително изплакване иначе остава на петна като съхне.

# 618
Благодаря ви. Ще ги занеса на химическо, няма да рискувам  Hug

# 619
  • София
Благодаря ви! Ще си взема Ариел ACTILIFT COLOUR 675 гр.концентрат - за 20 цветни пранета или Persil Expert Color.

# 620
675 г от този Ариел са за 15 пранета.

# 621
  • София
Ариел ACTILIFT COLOUR 675 гр.концентрат

Аз никак не съм доволна от този прах. Изобщо не переше, дрехите си излизаха с петната.
Нашенският Ариел е в пъти по-добър от този според моите скромни впечатления.

# 622
  • оттам, откъдето започва България
Скрит текст:
BM21 - Ентусиаст# 59828 юни 2018, 08:32 ч.

Цитат на: РРР в 27 юни 2018, 10:48:32
Да, за претоварването ясно, става въпрос за дозирането на праха.

И да се мери, дозировката пак едва ли ще е супер прецизна, защото факторите са много. Хората имат различни разбирания за степента на замърсяване, а тя играе роля и дозировката, както и фактът че не са уверени водата у тях твърда, мека или средна е. Тези фактори влияят на дозировката. Изборът на програма също има значение. Това че сте премерили дрехите и знаете точното им количество, далеч не е единствен фактор и не гарантира правилната дозировка. Материята на прането също е от значение, някои се изпират далеч по-лесно. Единственото, което ние потребителите може да направим е, да се опитаме да определим оптималната дозировка. Аз лично предпочитам да зареждам малко повече перилен препарат, от колкото да е недостатъчно и дрехите да не са изпрани добре. Също така предпочитам по-високата температура и по-продължителните програми. Крайния резултат е добре изпрано, реално чисто и приятно ухаещо пране.

Избягвам разни функции, като пестене на вода, електроенергия или пък да купувам евтини и неефективни перилни препарати. Пробвал съм доста от тях и голяма част от тях не стават, та ако ще човек и тройна доза да постави.
С Rex примерно бях пробвал да дам максимално дълга програма, с включено предпране, напълних максимално отделенията за прах, но въпреки това резултатът не бе задоволителен при силно замърсени работни дрехи. С една капачка течен "Персил" постихнах многократно по-добър ефект.

BM21, далеч съм от мисълта, че когато кг са различни от зададеното на опаковката, дозирането ще е прецизно. Но според мен това не означава, че трябва да се предозира количеството прах или течен препарат. Е, ако ти е толкова мръсно прането, имам предвид зацапано работно облекло – добре.
Не вярвам някой да не знае каква е твърдостта на водата в региона, където живее, както и да не може да прецени замърсеността на прането си.
Програмите на пералните са толкова опростено посочени, че всеки знае кои са за памук, кои за синтетика и т.н., съответно да пере дрехи от такава материя на съответната програма.
Що се отнася до използването на по-високи температури, ако беше преди известно време, бих те подкрепила. След доста похабени черни памучни дрехи,, т.е. избелели от пране на по-високи градуси, вече съм си взела поука. Синтетичните нямат проблем да се перат на 40 градуса, но памук с черен цвят, изпран на 40 градуса и дълга програма, при мен води до бързо избеляване на черния цвят.
Съгласна съм, че от пестене на вода няма смисъл.
За прах Рекс не мога да споделя мнение, тъй като съм го ползвала преди повече от 15 години. За течния обаче не бих се съгласила с мнението ти, макар че ароматът му вече ми омръзна.
Честно казано течен Персил не съм пробвала. Мисля че бях писала и преди, че съм доволна от турския прах Персил, който сега ползвам за цветното пране, но черно пране вече пера на 30 градуса.   
Уточнявам, че изразих лично мнение. В крайна сметка всеки си знае как му пере пералнята, каква е замърсеността на прането му, за да си прецени кой прах или течен ще му изпере прането.

# 623
Омо /изпра ми стари петна от ръжда и мазнина на 40 градуса/ и Персил /също се справя чудесно според мен/ от тези, които ползвам напоследък. За ПРАХОВЕ става въпрос, за течните не зная. Peace

# 624
  • Петрич
Нали преди 1-2-3... дни се каза, че всички видове Скип не са за цветно, защо й го препоръчвате!? Ако си изпере черните памучни дънки с него?
Защото без да знам го ползвам за цветно и нищо им няма.Дори и черни памучни дънки съм прала с него и не са мръднали, а и изпира отлично. Ето за това!!! Wink

# 625
Защото без да знам го ползвам за цветно и нищо им няма.Дори и черни памучни дънки съм прала с него и не са мръднали, а и изпира отлично. Ето за това!!! Wink
Ако под "не са мръднали" имате предвид "не са изсветлели", не вярвам?! Тъмните памучни дрехи изсветляват и с прах за цветно, пък с такъв за бяло... Rolling Eyes
Гърците може да нямат Скип за цветно, но ние си имаме ОМО за цветно, който също изпира отлично.

# 626
  • Петрич
Ако под "не са мръднали" имате предвид "не са изсветлели", не вярвам?! Тъмните памучни дрехи изсветляват и с прах за цветно, пък с такъв за бяло... Rolling Eyes
Гърците може да нямат Скип за цветно, но ние си имаме ОМО за цветно, който също изпира отлично.
А аз вярвам на очите си, че не избеляват.

# 627
За цветно - Персил , Омо , Бинго също го бива от по-евтините.

# 628
Aз искам да попитам, дали розово - червения Скип не е за цветни дрехи?

# 629
Ако искате добавяйте и белина към тъмното си пране, но не препоръчвайте на останалите да го перат с прах с избелители.

Общи условия

Активация на акаунт