Перилни препарати и омекотители – 53

• 70 247
  • 726
  •   1
Отговори
# 285
Здравейте! Виждам, че по- напред в темата сте коментирали праха Изи. Лично аз съм на него вече близо година. Доволна съм много. Купувам разфасовки за 50 пранета. Хубавото е, че освен в картонена кутия прахът е и в найлонов плик. Така си го затварям с щипка. Хареса ми, защото след никой друг прах, дори ариел, миризмата на масла и бензин от работните дрехи на ММ не се усеща почти. За тях съм ползвала какво ли не, дори съм слагала двойна доза омекотител. Нашите дрехи също пере добре, особено ми харесва за бялото.А за омекотител - само семана. Да вметна също, че и препарата им за котлен камък е добър.
Е на това няма как да повярвам!
Дайте ми ги тия работни дрехи да ги изпера аз с моите Ариели /прах, капсули/, ако щете и с Персил, ама за Изи не бих се сетила.

# 286
От днес в Лили Тео Бебе (прах или гел) на 5,99 лв.
Персил - 6,99 лв.

# 287
  • София
Жълтото светло ли е? Избелва се...

Аз не виждам какво му е различното...все е цветно, щом не е бяло, и все ще се избели...нима избелителите не действат върху жълтия цвят, а при червения действат...
Е, добре де, ще правим уточнението, че прахът с избелители няма да навреди фатално на светли, бледи цветове, в противовес на ярките цветове. Иначе е ясно, че въздейства на жълтото, само че по различен начин на светложълтото и на яркожълтото.
Пера с Омо/Ариел за бяло всичко, което не е черно, тъмносиньо, яркочервено, зелено, яркооранжево. Нищо не изсветлява видимо.
Мисля, че и друг път съм споделяла, че имам яркозелени и яркочервени чаршафи от Икея - не са мръднали с праха за бяло. Не знам как са боядисани, явно качествено.

# 288
Не съм съгласна...не ми се връзва на мен. Логиката не виждам.

А иначе фатално и тъмни цветове може да не избели...то какво значи и фатално?
Ако боите са качествени.

# 289
  • София
Тета, днес си във фаза.
Фатално значи много видимо в случая. Иначе да, може да не избели тъмни цветове, но е по-вероятно да го направи и да личи.
Не знам каква логика търсиш и не намираш.

# 290
Аз обясних каква ми е логиката и споделих защо не виждам такава в твоето твърдение. Ти даже си я цитирала...логиката ми.

Не съм във фаза...може би ти си 😆

# 291
 Аз пера всичко с прах за бяло Ариел, вече няколко месеца, не съм забелязала дрехите да избеляват по-бързо от обикновено, но ми се струват по-добре изпрани от преди, с Персил прах за цветно.

# 292
  • София
Ще избелеят неминуемо. Пери си белите с прах за бяло, а другите - с такъв за цветно.

# 293
Днес за пръв път изпрах с Денкмит за бяло,изпира мнооого добре,НО-петна от ръжда не,и не видях да избелва повече белите дрехи от Денкмит за цветно например.
Но пък ще видим,сигурно избелването идва след време Simple Smile
Доволна съм Wink

# 294
  • В къЩи.
Няколко страници назад се оплаках от този прах https://www.emag.bg/perilen-preparat-ariel-touch-of-lenor-fresh- … 083/pd/DJKQGBBBM/. Водейки се единствено от това,че не усещам аромата на омекотителя(дрехите не бяха замърсени) .
Но си връщам думите назад,всъщност не точно,зашото пак не ми мирише добре ,но се уверих в перилните му качества. Залят бял панталон с капучино,не третирано с нищо предварително петно,престоя 2-3дни в панера за пране докато събера бели дрехи-петното изчезна.На 40градуса програма за синтетика за 1ч.

Някой питаше за омекотителите на Семана-от години позлвам основно тях,отношение цена-аромат,за мен са супер(без да претендирам да съм много веща в темата)
Любим за лятото ми е този http://pesteliv.com/product/11582/semana-coquette-blue-whisper-2 … l-omekotitel.html ,чист,свеж и нежен аромат.  За зимата залагам на този http://pesteliv.com/product/1336/semana-moomflower-purple-radian … mekotitel-1l.html ,защото аромата е по-силен и парфюмен. От няколко седмици имам и този http://pesteliv.com/product/14033/semana-innocence-za-chuvstvite … kozha1000-ml.html , а чак сега от сайта рзбирам ,че е за бебета,но на мен ми хареса много аромата му-нежен и деликатен.

# 295
Извинявайте, но пак ще попитам. Нанасям  се в ново жилище и ми се иска преди да ползвам пералнята да я дезинфекцирам, имали такива прахчета или само с прах да пусна?

# 296
  • София
Има най-различни препарати за почистване на перални - виж в Кауфланд, ДМ и предполагам всяка друга голяма верига. Те обаче почистват от отлагания на варовик и препарати по вътрешните части (или поне така се рекламират). Няма да дезинфекцират машината.
Обикновено пускане на програма на 90 градуса с половин доза качествен прах (не течен) за бяло пране върши работа, когато чистиш личната си пералня. Когато обаче е ползвана незнайно от кого, аз лично бих я пуснала и с белина - ако е останало нещо неизтрепано от първия цикъл.
Та щом е чужда и неясно как ползвана машина, първо ще я почистя щателно - уплътнения, чекмедже, дюзи за вода, филтър; след това ще я извъртя с препарат за почистване срещу евентуални отлагания на течни и омекотители; после цикъл с половин доза прах за бяло и за капак - цикъл с белина.
В темата не обичат белината, но за мен е незаменима, когато е нужна дезинфекция.

# 297
  • София
Вчера обикалих няколко магазина,на една Софийска верига, за перилни препарати, търсех си нещо конкретно, но... уви. Натъкнах се на Тема в картонени и найлонови пликове, понеже често я обсъждате, ако някой се интересува ще напиша магазина. Simple Smile

# 298
  • София
Извинявайте, но пак ще попитам. Нанасям  се в ново жилище и ми се иска преди да ползвам пералнята да я дезинфекцирам, имали такива прахчета или само с прах да пусна?
Купи си прахче за почистване на пералня и я пусни само с него на 90 градуса. Чисти всичко.
Не експериментирай с белина, разрушава уплътненията и е ефективна само при температури до 40 градуса!

# 299
Купи си прахче за почистване на пералня и я пусни само с него на 90 градуса. Чисти всичко.
Не експериментирай с белина, разрушава уплътненията и е ефективна само при температури до 40 градуса!
Вземи си един Импресан от Кауфланд и пусни на 95градуса с прах,а него го сложи вместо омекотител.Това е Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт