Мина първата третина - през НОЕМВРИ ще сме трима, четирима...

• 38 418
  • 754
  •   1
Отговори
# 120
  • гр. Варна
Честит празник на всички именници! Пожелавам им много здраве и щастие! Blush
Море! пожелавам ти късмет и на теб! С бебока всичко ще е наред!  Simple Smile

# 121
честит празник на всички! на мен днес не ми е ден...... като помогна за отнесеността и главоболието.... ама продължава да ме стяга долу....

# 122
Честит празник на именниците и от мен Simple Smile

Последна редакция: пн, 28 май 2018, 10:22 от Lucky_B

# 123
  • Варна
Честит имен ден и от мен на всички празнуващи! 🌷
Море - Чакаме те с добри новини:)
Lucky_B - Не се ядосвай!! При тях е пр радост. Има хора, които не обмислят действията си. Аз лично обаче бих си по говорила с ММ, ако от сега не уважава мнението ми за което изрично съм ги помолила, какво ще е, като се роди! Хич не ги оставям аз, то и затова може би такива хора на които им нямам вяра последни разбират при мен! Simple Smile

# 124
  • София
Честит празник на именниците и от мен Simple Smile

А сега да се оплача - БЯСНА СЪМ! 😠😠😠 Когато разбрах, че съм бременна, по ред причини трябваше да кажем на свекърите, въпреки че не исках. Беше неизбежно да разберат. Още тогава ги предупредих, че не желая да казват на когото и да е. Малко се нацупиха, но уж се съгласиха. Тъкмо видяхме пулса на бебето и те не се стърпяли да се похвалят на няколко колеги и колежки - нали ще им е първо внуче... Впоследствие разбирам, че са споделили с ОЩЕ няколко роднини и техни близки семейни приятели. Цитирам свекървата: "Може и да се сърдите, ама ние вече казахме" 😡 За капак на всичко ММ е съгласен с тях и се сърди на мен, че за разлика от него не искам да споделям хубавата новина. Не знам какво ще правя с тези хора. Чувствам се сякаш нямат грам уважение към мен и мнението ми. А уж спокойствието ми било важно сега...

Извинявам се за дългия пост, просто исках да си излея мъката, а вие сте единствените, които биха ме разбрали. Хубав ден на всички ☺

Ами , как няма да си бясна ..та те са си за бой . Това си е вашето бебе и най- вече ваше решение кога и на  кого ще казвате. И ние с мм100 пъти им повторихме , че искаме ние лично да си кажем на хората ,особено на по близките.Не за друго, ама едвали те повече с ерадват от вас... и е по-добре вие самите да си споделите радостта ,когато решите.И аз чак се ядосах.

Недей да си хабиш нервите , бебчето е по-важно все пак Simple Smile

# 125
Благодаря ви за подкрепата, момичета Simple Smile Просто няма как да не се ядосвам на свекърите, не за първи път не ми зачитат мнението, но явно за тях няма значение че ме обиждат по някакъв начин 😐 Колкото до ММ - той си е такъв, по принцип обича всичко да си споделя, но дори да ми се сърди, поне не разнася новината без моето знание и съгласие.

# 126
  • София
Lucky_B, напълно те разбирам и с право си ядосана. Но вече няма връщане на зад. Освен да им обясниш отново спокойно, защо не си искала да се разгласява и за пореден път да ги помолиш да зачитат мнението ти, друг начин не виждам. Лошото е, че при някой хора подобни разговори не действат и явно твоите свекъри са от тях.
Аз също не искам да се разгласява по ред причини, особено сред роднините. Още като им съобщихме новината и заявихме, че ние ще кажем кога може да се разгласи, но колкото по-късно, толкова по-добре. Засега си мълчат, дано и занапред да е така.

Аз имах час за преглед в сряда сутрин, но преди малко ми се обадиха да ме питат дали могат да ми го сменят за днес или след празниците. Ние другата седмица пътуваме за Гърция, така че ще отида този следобед.

Стискайте палци всичко да е наред, че като четох поста на Woman in Red снощи и ми стана много кофти, чак кошмари сънувах.

# 127
  • Варна
Ellie_D Всичко ще е наред чакаме те и теб с добри новини! Simple Smile

# 128
Честит имен ден и от мен на всички празнуващи! Simple Smile Много здраве и спокойствие Simple Smile

Имам въпрос: в четвъртък съм на кръвни + фетална и осве стандартните неща, които са ми писали, искам да си пусна и ТСХ. Обаче само ТСХ ли се пуска? Знам, че има и някакви други важни показатели (ТАМ § МАТ), те трябват ли ми?

# 129
  • София
Честит празник на празнуващите днес Simple Smile
Аз чакам една приятелка да роди всяка минута вече и много се вълнувам! Още по-голям празник ще е Simple Smile

Lucky_B, напълно те разбирам и си си в правото да се ядосваш. Аз лично бих си говорила със свекърите директно, защото през мъжа ти може и да стане развален телефон. Сега е моментът да се поставят границите и да се знае какво може и какво не. Ейййй, много ме дразнят такива случки!

Аз да се похваля и тук, че си взех днес резултатите от БХС и се успокоих.
Тризомия 21 - 1:13983
Тризомия 18 - <1 :20000
Тризомия 13 - <1 :20000

Нухална транслуценция 1,60 мм

От това, което чета всичко е добре. Записах си час за ФМ в 20 седмица.

JT, oсвен ТСХ задължително пусни FT4, TAT и МАТ също е хубаво да пуснеш ако до момента не си, защото те ще дадат индикация дали ако ТСХ не е ок имаш автоимунно заболяване. ФТ4 е пазителят на бременността и то се следи в този период.

# 130
  • На север
Magpar, доплерът ми е Angelsounds.
Ellie, ти до колкото помня не си с много сериозни мутации. При теб може да не се налага аспирин. Тази жена имаше моите мутации и заради това го почнах, а и честно казано и лекарите бяха на това мнение просто аз се дърпах. Попитай днес гинеколожката ти, но щом са ти казали да не пиеш сигурно има причина. Аз нямам лекар тук, който да е запознат с тромбофилията и за това чета много и решавам сама.
Море, Ellie успех с прегледите днес.
Lucky_B, и на мен ми се случи подобно нещо и те разбирам. При мен мъжът ми беше казал на баща си, чичо си и накрая и на брат си въпреки че бях му казала че не искам да казваме още. Баща му го питал и той не отрекъл. Чичо му му бил шеф и трябвало да го уведоми... Сякаш няма време....А брат му беше капака. Връщахме се от гинеколог и жената на брат му ми праща поздравления във фб. Ядосах се от къде знае. Мъжът ми ми каза, че му казал и той му обещал да не казва на никой. Като го питах защо три пъти го моля да мълчи и той не ме уважава ми се извини и каза, че от радост. Аз съм и с аборт и причините ми бяха основателни. Още ме е яд. Казах му че е клюкар и следващият път ще му кажа в 12та седмица Simple Smile

# 131
Lucky B, и по-зле може да е. Примерно мен сестрата на мъжа ми ме изтипоса във фейсбук на снимката, дето ми я бяха направили с бебето веднага след раждането - по нощница. Представи си колко яко...

# 132
  • Варна
Върнах се от преглед.Говорих с лекаря и решихме да пуснем и второто БХС за интегриран риск.Та днес и кръв давах.По ехограф показателите са добре и всичко е нормално.Бебока отговаря на 15г.с. +4 дни, аз съм 15+5, т.е. върви си както трябва по размери, което е добре, особено предвид и ИР.По-нататък ще си ми правят скрининги за гест. диабет и прееклампсия,  които са ми включени в пакета.Излязли са ми и изследванията за токсоплазмоза и те също са добре, отрицателно е.Днес и дъщеря ми беше с мен, гледа как се мърда бебето на ехографа и много се впечатли.Пол пак не ми казаха, бебока се беше извъртял настрани почти с гръб и беше стиснал краката, та ще си чакам следващия преглед, който всъщност ще си е феталната морфология / към 19г.с. ще се падне при мен/, а моя лекар прави такива прегледи, само да не си забравя диска, че искам и запис.Плацентата ми този път е задна, не била ниско, нормално се е разположила, което много ме радва.А и аз така предполагах, защото от известно време усещам бебето като се върти.Най-вече вечер като съм легнала шава.

Ние до сега сме казали на семействата си и на две мои приятелки/ и мъжете им/, които са ми буквално като част от семейството.Обаче всички си мълчат като партизани Grinning Даже дъщеря ми до сега пази тайна и днес вече ѝ разреших да сподели с приятелката си, че милата ще се пръсне вече от зор да каже на някого Grinning
Аз съм по-спокойна, ама като ми излезе и БХС-то след седмица  и ако е добре, вече ще си отдъхна и аз.

Лъки, разбирам те много добре.Сега е моментът да разчертаеш ясни граници с бабата и дядото, че като се роди бебчето сигурно пак ще искат да се месят, а тогава е доста по-неприятно.Говори с мъжа си и бъди категорична, че държиш много да се съобразяват за вбъдеще с твоето мнение и той да им обясни това.Моята свека се е пробвала да се меси и един ден се наложи да ѝ обясня кой какъв е и какво може да казва или не.Тя ми се сърди после, ама наистина беше прекалила.

Лаленце, добре изглеждат резултатите ти.

# 133
Честит празник на всички празнуващи ❣️

Днес дойдоха резултатите ми , мисля че са добре , но може ли и вие да кажете мнение :

# 134
  • Варна
Рената, не съм капацитет, но от това което виждам сякаш са ти добре показателите.

Общи условия

Активация на акаунт