Мина първата третина - през НОЕМВРИ ще сме трима, четирима...

• 38 496
  • 754
  •   1
Отговори
# 360
Добро утро 🌞
Frozen, аз ще съм 15с4д като го правя втория. Лекарката ми каза около 16г.с.
Аз имам лека слънчева алергия, всмисъл не се проявава винаги и е на определени места, затова преди няколко дни си взех това:
https://hb-gr.com/epages/faab9bd6-7d5f-4584-bad2-8683fa57f606.mo … &Locale=en_US
Имат и 50 фактор, но аз се спрях на 30, защото мисля да си кисна под чадъра. А й поне краката малко да потъмнеят 😁

# 361
Frozen, благодаря.
Можете да го направите вече, късният скрининг се прави в периода 15-20г.с
😊😊
 Относно слънцето и тена, аз съм с много остра слънчева алергия, и изобщо ми се забранява вече от 5 години да се показвам на слънце в периода Юни-Септември.
Какво ли не съм използвала (пила,мазала и т.н) без никакъв ефект. Миналата година посетих една алерголожка и ми предписа
(Eucerin Слънцезащитен крем-гел против слънчеви алергии SPF 50) това се оказа единственото ми спасение , адски съм доволна от продуктите им и мога да кажа , че нямам почти никакъв проблем с това мазило.

# 362
Уоман тази жена организира курс за бременни за раждащите Ноември каза жената че започва Август. Иначе във фб има една група " Училище за бременни мама знае най-добре" където правят еднократни двучасови лекции в бистро Рома в Триата. Постоянно качват каква лекция ще има, темите са различни и лекциите са безплатни. Може да се видим на някоя Simple Smile

# 363
  • Варна
Аз хващам бързо тен, но директно потъмнявам и не се беля.В първите бани се мажа с на дъщеря ми спрея  Антелиос на Ла рош, той е 50+ .След това ще си взема нещо с по-нисък фактор, може би пак на тази марка.Много съм доволна.Дъщеря ми е беличка, с много светла кожа и като е добре намазана плавно хваща тен, без изгаряния.В морето ще влизам със сигурност, в басейн не.Е ако басейнът е личен, а не обществен, може би не би ме притеснявало, но не съм наясно с препаратите как стоят нещата.

За късния БХС на бланката е посочено 14-20г.с., но лекаря каза, че е най-добре 15-16г.с..Аз бях 15+5 сега като го пуснахме.

От 2-3 дни ми се струва, че усещам матката по-високо.До скоро имах подутина точно над белега от секцио, сега вече нямам, усещам я малко по-нагоре при опипване на корема.Аз понеже си имам мой си корем от преди и не ми личи още, но като легна и усещам.Дъщеря ми я носих ниско, надявам се това да не е толкова ниско.

# 364
  • София
Здравейте момичета! Как сте днес!
Мен ме наболяваше гърлото няколко дни, но го третирах с мед и лимон. Понеже ме хвана и сенната хрема и не мога да разбера гърлото от нея ли беше или от друго. Моята хрема по начало е сравнително лека - кихане (от време на време), течащ нос, и уртикария понякога.  Главата се опитва да ме боли. Но няма как - ще се търпи.

По въпроса с мазането на морето - аз използвам какаово масло, но никога само него. Първите дни винаги съм с фактор 30-50, че бързо изгарям. След това започвам - сутрин мазане с фактор, а като се разтопи какаовото масло мацам само от него. И тази седмица така ще направя. Взех си вчера Здраве Бебе фактор 50.

Деси, тази лекция е точно до бизнес сградата, където работя. Лошото е, че уикенда никога не сме в София. Има шанс точно 9-10 да си останем, та може и аз да я посетя.

Казах на двамата шефове онзи ден най-накрая. Зарадваха се, но имам не леката задача да обуча двете си асистентки на всичко, което аз правя, а те не. Няма да търсят нов човек, защото ще се връщам при всички положения по-рано на работа, било то и на непълен работен ден. На колегите съм помолила още да не се споменава нищо.

Иначе ходихме с ММ в Дундьо и харесахме количката - и ма двамата ни допадна Muum. И други разгледахме, но тази си остана фаворит. Момичето от магазина ни вкара в размисъл за кошницата за кола, и последващото столче, но след доста четене започнах вече да се ориентирам накъде вървят нещата.

# 365
  • София
Супер, значи може да се видим ако дойдете и вие Simple Smile

# 366
  • София
И аз съм фен на слънцезащитата на Юсерин, ползвам фактор 50, на второто или трето море може да мина на 30 фактор. Тази година съм решила да пробвам и Ла Рош, че доста ми ги хвалят. Също мисля да влизам в морето, но не и в басейн.

Ellie D, ще споделиш ли, моля те, какви размисли имате за кошницата и столчето?

Ние снощи седнахме най-накрая да направим списък с големите покупки за да видим каква сума да очакваме... 6-7 К без проблем ги стигаме и то без дрешки, козметика и дребни аксесоари.... Свят ми се зави чак!

# 367
Момичета, още е рано, но все пак някои от вас сигурно вече са се замислили. Ще замръзявате ли стволови клетки за детето? Ние с първото дете вече направихме това (надявам се  никога да няма повод да ги използваме), но ММ иска и този път. Инвестицията не е малка, а и казват, че по принцип са съвместими и не дай си боже могат да се използват за братя и сестри. Вие на какво мнение сте за съхранението на стволови клетки?

# 368
  • На север
Mama Dayana, намерих групата и ще следя за юни. Ако и ти ще ходиш може да се разберем да отидем двете. За Август няма как понеже ще съм си тук.

# 369
  • Варна
Аз не съм смятала още.
Единствено кошара няма да вземам, бебешки матрак в т.ч. и спално бельо.Това имам.Трябват ми само поне два протектора за матрака, че нашите им се видя сметката.Единия съм го изпрала на 90 градуса, защото дъщеря ми беше врътнала градусите на пералнята.Другия не помня какво му се случи...Имам и ваничка всъщност и стерилизатор и помпа за кърма, на която силиконовите части са за смяна.
За количката съм предвидила 1400-1500 някъде за сет с трите коша и някои аксесоари.Там ще дебна и промоция.Ще купя шезлонг някакъв, сигурно с тея вибриращи истории.Останалото са 2 шишета на първо време,  на помпата тея силиконови работи да си купя.Може би някоя залъгалка, макар че с дъщеря ми не сме ползвали, ама да имам.Остава дрешки за не повече от 6м. напред + връхни и козметика.
Нямам идея колко прави.
Ние ще си купуваме апартамент ест. на кредит.Там ще заминат повече финанси, особено за обзавеждане.

За стволови клетки не сме съхранявали с бъдещата кака, тъй като ни дойде скъпо и нямахме възможност.Но по принцип съм ЗА.За бебето виждам, че вече има и разсрочени варианти за плащане, но още не сме обмисляли.

# 370
6-7 хиляди? Какво вдига толкова много бюджета? Аз мисля, че с първата дъщеря не сме похарчили повече от 1000 евро, а сега съм направо убедена, че бебето няма нужда от нищо.

# 371
  • София
Лаленце, какви големи покупки нахвърлихте? Аз също смятам да седна да направя списък с най-важните неща и като му дойде времето да започваме едно по едно да отмятаме.

За кошниците/столчетата:
Кошниците за новородено, които се предлагат както отделно, така и в комбинираните колички са размер 0-13кг, горе долу до 74см. Има бебета, които вървят по-големи и съответно до към 6 месеца могат само да се возят в кошницата, естествено други го докарват до година. Но като знам на нашето майка му и баща му какви са, няма да е от дребните Simple Smile
Препоръчително е до към 2 годишна възраст поне да се вози в посока обратна на движението. Следващия размер след кошницата е 9-18кг, но повечето ги предлагат в посока ма движението и нямат много опции за сън/покой. Ако се наложи да се сменя след 6-7мия месец, все още не може да седи стабилно, ако изобщо е започнало да седи, т.е 9-18 не е подходящ вариант.
Има столчета 0+-18 или 25кг. Въпреки, че са група 0 се препоръчват след 6тия месец. Имат опция до определени килограми да са в посока обратна на движението, а след това да се обърнат напред. Също така имат няколко положения за наклон, т.е докато е още малко да може да спи удобно. Важно е да се знае дали автомобила има isofix или ще бъде чрез коланите на седалките. Едната ни кола има isofix, а другата не, което ограничава избора ни ако искаме да го ползваме и в двете. Марките, които се препоръчват най-много и са уж най-надеждни откъм краш тестове варират между 800-1000лв и нагоре, което ни идва много скъпо.
Естествено това на този етап не е от задължителните покупки, защото поне 6 месеца ще ползваме кошница, но искам да съм се ориентирала в модели и цени, за да може като му дойде времето да имаме необходимите финанси, както и да не си блъскаме главата в последния момент.

На ММ братовчедка му сега е в ситуация, че им е умаляла кошницата, и знаете ли как го возят? В коша за новородено на задната седалка, необезопасен, а тя седи и го придържа! Като разбрах се втрещих, но си замълчах...

За стволовите клетки съм мислила. Не ми се иска да навлизаме в нови кредити, достатъчен ни е ипотечния, а за в брой е изключено да можем да платим. Разбира се имаме време да мислим отново. Бях чела, че количеството, което де съхранява е достатъчно само докато е дете, върти ми се нещо до към 18г. След това е крайно недостатъчно за възрастен човек. Може по-запознатите да ни разкажат, ще бъде много полезно.

# 372
Съгласна съм с Лаленце, за сметките и нашите горе-долу са на същия принцип, особено когато е първородна рожбичка и се вземе всичко необходимо на куп. Едно нещо така може да вдигне цената , че точно свят да ти се завие... 😊😃

# 373
На мен просто ми е любопитно, изобщо не искам да влизам в спорове. Всеки харчи според собствените си възможности, но понеже ние не сме пестяли особено от нищо ми стана интересно какво вдига толкова бюджета.
Може би ако се прави стая и се купуват всички мебели?
Ние също търсим жилище в момента и не знам точно какво ще купуваме, може би легло за по-голямото дете. Въпреки че тя каза, че ще спят заедно с бебето в нейната кошара.

# 374
Здравейте момичета,отдавна не съм писала,но ви чета редовно...реших да се покажа, че съм тук при мен уж всичко върви нормално ,16+6 вече усещам Бебо предимно вечер..
Напоследък не мога да пиша понеже сменяме квартира ,работя с мм понеже работникът ни си замина и цялата работа се падна на мен,страшно много се изморявам но няма как ,докато си намерим нов...

Общи условия

Активация на акаунт