Мина първата третина - през НОЕМВРИ ще сме трима, четирима...

• 38 498
  • 754
  •   1
Отговори
# 345
Добре дошла, Ивана!Ако искаш пиши на авторката на темата да те включи в първа страница с информация коя бременност ти е и кога ти е термина, от къде си Simple Smile Като гледам май си съвсем за началото на ноември.

Момичета, да ви се оплача.Онзи ден нали ходих за обувки, накрая си купих само едни мокасинки от плат.Краката ми са се подули, всичко ми стяга, убива...ужас.Нося 38 и сега не ми са ОК, пробвам 39 - ми големи са ми.Ще си търся сандалки или някакви чехли даже, дано си намеря нещо удобно...Добре, че кецовете ми поне са ми удобни.

Благодаря ви, за информацията 😊

# 346
  • Варна
Ася, няма нищо такова.Не вярвай на всичко, което чуваш и четеш.Консултантите по кърмене, често това са и медицински лица са обучени по различни проблеми и техники на кърмене, проблеми и в т.ч. отбиване.Съвсем нормални лекции са, никой за нищо никого не укорява.Разбиват се често използвани вкл. и от необучени педиатри митове.Има такива лекции и за медицински лица, на дъщеря ми личната лекарка е посещавала, за да може да бъде полезна.

Иначе да, има кърмещи майки, които се вманиачават.Както и има некърмещи, които правят същото, но с обратен знак.Тези и двата вида не са полезни за никоя майка.Но те не са консултанти.Консултант се става след специални обучения.Всяка жена има право да реши, избере и също да получи компетентни съвети, ако има нужда от тях.Аз съм присъствала на лекции на доц.Ружа Панчева, която по стечение на обстоятелствата се наложи да лекува дъщеря ми като лежахме в болница, заради патологична жълтеница.Изключителна жена, лекар и консултант.После съм ѝ звъняла за разни проблеми с кърменето.И благодарение на нея кърмих до ест. отбиване.С две думи кърменето е избор, но и е много важна правилната информация.

# 347
  • София
На лекцията, която споделих ще присъствят точно Ла Лече Лига и ще изнасят лекция за кърменето. На мен ми е много любопитно да присъствам, не знам дали ще ходя на други, но на тази мисля да ида да видя какво е.

# 348
Аз ходих на лекции в Майчин дом, бяха ми много полезни - засягаха и кърменето, и първите грижи у дома - обличане, къпане, такива неща. Дава все пак някаква увереност, в реалността после нещата се донаместват сами. Този път няма да ходя, но смятам, че има полза от такива неща.

# 349
Аз ходя на еднократни лекции. Миналата събота бях на Хомеопатия при бременни и малки деца, а другата съм на Спешни състояния при бебетата и как да реагираме. Става въпрос за град Бургас. Лекциите се провеждат в Бистро Рома в Триата и са безплатни, ако някой се интересува Simple Smile А иначе на друго място Август започва цял курс за бременни, мисля и него да запиша, но ще видим.

# 350
  • Варна
Здравейте и от мен. Време е да се включа и аз в групичката. С термин 05 ноември съм, втора бременност, имам 2 дечица, близнаци, на почти 8 год. Чакаме момченце.
По повод темата за кърменето, на мен ми беше страшно полезна лекция на Ла Лече Лига, която посетих при първата си бременност. Кърмих моите близнаци 11 месеца. Предвид, че бебетата бяха 2, мислех, че кърменето ще ми е по-трудно, но от сегашна гледна точка отчитам, че кърменето на близнаци е по-лесно от кърменето на 1 дете. Дори имам доста въпросителни и ще трябва да се позаинтересувам ... При всички положения кърменето е изключително голямо удобство и пести много време, в сравнение с храненето с адаптирано мляко. Така че, ако всичко е наред и този път смятам да кърмя.

# 351
  • На север
Бяхме на преглед. Всичко е супер. Бебо расте и ни махна с ръчичка. Гинеколожката каза, че съм с ниска плацента и може заради това да съм прокървила и от инжекциите и аспирина е текнало доста. Даде ни зелена светлина за Бг. Simple Smile Говорила с хематолог за мен и той казал, че не са нужни инжекции и аспирин, но разбира че има и културни различия по този въпрос. Мисля да продължа така докато се видя със Сигридов.
Mama Dayana, кога и къде в Бургас има курсове? След седмица се прибирам и ще съм там юни Simple Smile

# 352
Има ли вече мами , които са направили късния БХС? Направих преди 4 дни , но още не са излезнали резултатите? Някоя по запозната мама с късния скрининг би ли ми разяснила , какви трябва да са нормалните стойности на изследването?

# 353
За сенната хрема да кажа. Аз съм тежък случай. Гинекологът ми каза, че мога да прилагам антихистамини локално (хапчета не), обаче сбърка. В по-късен етап си направих преглед при алерголог в Александровска и той каза, че антихистамините могат да доведат до проблеми с дишането при детето, като например ненапълно разгръщане на дробчетата. При сина ми точно това се случи, едното дробче не се разгърна веднага и полежа в кувьоз два дни. Те им бият някакъв серум, ама не е приятно на два дни антибиотици, снимки. Така че, каквото и да приемате, консултация със специалист. Може стеримар и промивки, ограничаване на излагането на среда с много полени... Не знам, аз ще търся някакви природни лекове.

# 354
  • русе
А на този късен бхс, какво се изледва? С първата си бременност съм правила този, който се води ранен до 13седмица.

# 355
Доколкото съм запозната.
1. синдром на Даун и някои други хромозомни аномалии (тризомия 18, 13);
2. дефекти на невралната тръба (спина  бифида и някои мозъчни аномалии);
3. дефекти на предна коремна стена.
Четох че не е до толкова надежден колкото ранния.

# 356
  • Варна
Аз правих втори БХС, но този понеделник и ми казаха след 10 дни резултати.От Варна мисля, че се пращат в София, защото на предния пише, че отиват в Терапията/Св.Марина/, а оттам знам, че се препращат май в Национална генетична лаборатория.Втория е за интегриран риск, но не знам как са стойностите.Ще ми ги разчете лекаря.
По ехограф поне всичко изглежда добре и много се надявам този път на по-добри резултати.

Женито, добре дошла!И голямо браво за близначетата, 11 месеца никак не са малко.Този път мисля, че ще ти е по-лесно.Но пък аз съм кърмила само едно бебче, с близнаци си мисля, че е по-трудно.Иначе дъщеря ми я кърмих 2 години, отби се сама по свое желание.

# 357
И аз другата седмица съм на втори БХС, защото лекарката не хареса хормоните при първия.

# 358
На мен,  също ми казаха 10 дни, но изобщо не съм запозната . Следящия ми бременността лекър при който ходя ми каза че няма смисъл от от този БХС, щом съм на 20 години и нямало Даун в семействата ни, шансът бил минимален. Повярвах като за начало, но постоянно нещо ме караше да потърся друго мнение, записах час при друг АГ и гледа подробно бебчо, всичко от ехографския преглед показа, че е видимо добре и се развива напълно нормално за 16-та г.с. попита ме дали съм правила този ранен БХС , отговора ми беше НЕ. След което ми се поскара малко, и ме изпрати веднага за късния скрининг.
Надявам се силно на всички ни, резултатите да са повече от добри! Blush

# 359
  • Варна
Ивана Добре си дошла сред нас:))

В кои седмици се пуска късния БХС?
Мога ли в 15-16г.с. да го пусна или е рано?
Първия го пуснах в 11г.с.

Тези от вас, които ще “хващат тен” на морето с какво мислите да се мажете? Чудя се за какаово масло:))?
Ние другия месец заминаваме на почивка, в морето мисля само краката да си потопя, не да влизам цялата, видях, че сте го обсъждали по назад в темите.
Басейн - имаме в двора на вилата, който ползваме само дъщеря ми и рядко ММ така, че, ако се чувствам добре ще влизам:)
Само незнам дали не пречат тези хлорни таблетки за прочистване, които слагаме?

Общи условия

Активация на акаунт