Мина първата третина - през НОЕМВРИ ще сме трима, четирима...

• 38 501
  • 754
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Мокра кърпа натопена в студена вода на челото ме успокоява много и парацетамол, но когато е по-леко минавам само с кърпата.. и аз бях като теб, имах ниско кръвно и главоболие, само че се оказа че прие мен и двете неща са от Магнерота, който пиех. Откакто минах на Диаспорал да чукам на дърво нито кръвното ми е ниско, нито глава ме боли.

# 331
Аз съм на нутри маг, но едва от 3-4 дни и даже като цяло ме кара се чувствам добре. Пробвах сега да си намажа малко виетнамско чудо, казват че помагало. Болката обикновено тръгва от очите или едното око, нещо като мигрена или пък синуси не ги знам къде са 😃

# 332
  • София
Да чула съм, че помага, на мен пък много ми мирише и повече ме боли главата от него. Кръвното колко ти е ниско и колко е нормално да ти е? Имай предвид, че ако е много ниско пак не е добре и може главоболието да е от това. При мен нормалното е 110/70 и дори малко да падне 100-95/65-60 почваше главоболието...

# 333
Ами да най-вероятно от това ме боли глава, по принцип съм с 120/80 или на 70 абе отличник, от както съм бременна карам с 110/60,100/50 и пия айрян в несвяст 😃 Виетнамското чудо изигра своята положителна роля за сега и вече мога да гледам без да ме дразни светлината и да губя фокус

# 334
Здравейте мами и бъдещи мами! Мило ми е да се присъединя към вас и аз. Ще следя и пиша с желание и интерес. People Baby Аз съм в 17г.с.

# 335
Добре дошла Ивана 🙂

Аз от днес съм в 16та седмица , не очаквам скоро да усетя бебето , защото е първа бременност и заради това , че плацентата е предна .
Вчера не знам дали от ниското кръвно , но много ме боля глава и на два пъти пих парацетамол . Не исках да стигам до хапчета , но болката беше по цялата глава , буквално цялата .

Мажа се с Мустела и Палмейрас , но забелязах , че май се опитва да се получава статия на едната ми гърда и май ще ползвам и кокосово масло . Малко ми е трудно с него , защото е много мазно и като престои сменя мириса си , но се води най - доброто.

# 336
  • Варна
Добре дошла, Ивана!Ако искаш пиши на авторката на темата да те включи в първа страница с информация коя бременност ти е и кога ти е термина, от къде си Simple Smile Като гледам май си съвсем за началото на ноември.

Момичета, да ви се оплача.Онзи ден нали ходих за обувки, накрая си купих само едни мокасинки от плат.Краката ми са се подули, всичко ми стяга, убива...ужас.Нося 38 и сега не ми са ОК, пробвам 39 - ми големи са ми.Ще си търся сандалки или някакви чехли даже, дано си намеря нещо удобно...Добре, че кецовете ми поне са ми удобни.

# 337
  • гр. Варна
Добре дошла Ивана! Simple Smile
За ниското кръвно, когато акушерката измери моето- то беше много ниско. Каза ми, че може да е от обезводняване, трябва да се пият много течности. Също така можело да се пие малко кафе с мляко от време на време.
И аз от скоро си мисля за обувките. Искам да си намеря нещо удобно и лесно за обуване. Аз по принцип имам проблем лятото с краката- много се подуват и дори ми се пукат капиляри около  глезените. Сега съм се подготвила психически, че ще е тежко. Вече започнаха да се подуват. В почивните дни  мисля да изляза на лов за сандали! Пожелайте ми късмет да намеря нещо подходящо!

# 338
Стискам палци, аз успях от мат стар да си купя нещо като мокасини, от кожа със страшно мека подметка, обуват се лесно и мисля даже да си взема още едни. Още не съм се подула ама знам ли...

# 339
Моето кръвно последно беше 60/90, но то винаги си е било толкова, иначе пия много вода и айрани , таратори. Голям проблем е главоболието при мен... аз от години съм си така , с доказана мигрена и хроничен синузит, но проблема е че сега не мога да се лекувам с хубавите ми силни лекарства Simple Smile Пия парацетамол, като стане много силно главоболието, някой път пия по един седмично, но има седмици в който стигам и до 5. Надявам се да не навредя на бебето и на черния си дроб прекалено много, притеснявам се постоянно , ама като ме заболи главата и не минава и не минава... Ако има някоя друга мама с мигрена ще се радвам за някакви съвети Simple Smile

# 340
Аз вчера ходих в един Аутлет на Адидас,имах желание за маратонки,нищо от 40 номер не ми стана,иначе нося 39/40. 😱
Първата бременност есента с едни лопатари 41 номер ,бяха ми спасение.
Иначе от Мат Стар наистина да приятни,бях си купила едни еспадрили/платненки,много добра работа ми свършиха.

# 341
  • София
Момичета, гледайте при всяка възможност да вдигате краката на високо щом ви се надуват. Или дори вечер като седнете на дивана ги слагайте на нивото на таза. Душове с хладка вода също биха помогнали за тежестта.

Някоя от вас мисли ли да ходи на училище за родители или на някоя от лекциите по моловете?

# 342
  • гр. Варна
Би било хубаво, но все още не съм търсила във Варна какви са възможностите.

# 343
  • Варна
Аз не ходя, с първото също не съм ходила, сега съвсем не мисля че имам нужда.Но пък ако ви е интересно , защо не.
Ако някой има желание да кърми и му е първо детенце - препоръчвам да следите за лекциите по кърмене водени от сертифицирани консултанти/ НАПК или ЛЛЛ/.Около 1-7 август вероятно ще има, защото тогава е световната седмица на кърменето.По-рано също не е изключено.Това ми беше много полезно, аз родих точно по време на седмицата на кърменето и консултантите влизаха в родилното и ми дадоха много кураж и добри съвети, които ми свършиха страхотна работа.

Моите крака са така още от началото на април.Лежа, вдигам ги, но пак са си така.Задържам вода, дано поне не се влошат повече, явно ще си търпя.

# 344
Мами някоя от вас да страда от сенна хрема и как се справя, док. каза че ако стане много зле може да ми даде антихистамин,за сега съм само на капки локално, те не вредят. Не ми се пият още едни хапчета ама днес специално го докарам на Рудолф, който е препис и са му червени очите.

Относно лекциите казаха ми че тези за кърменето са голяма секта, и че ако не кърмиш едва ли не не си майка, ама то не винаги зависи от нас

Общи условия

Активация на акаунт