Мина първата третина - през НОЕМВРИ ще сме трима, четирима...

• 38 447
  • 754
  •   1
Отговори
# 540
Аз съм 14 или 15 г.с. и още не ми ги е пускал,ще го питам тази седмица като отида!

# 541
  • София
Моят гинеколог ми пусна микробиология още при записването за ЖК - мисля, че беше още в 7 седмица. Веднага щом се видя ембрион.

# 542
На мен ми пуснаха някъде между 12-13г.с. Аз мисля да правя по-често, ще си я плащам, но ще ми е по-спокойно. Същото мисля и за стерилната урина.

# 543
  • На север
А не ви ли притеснява това да ви взимат проба вагинално като сте бременни? Една позната така после прокърви много сериозно.

# 544
При микробиологията секрета може да се вземе по-отвън, така да го кажа, защото се прави с вагинален секрет 😁 а при цитонамазката трябва цервикален секрет  и затова лекарката няма да ми пуска цитонамазка, заради старите ми зацапвания и да не направим някоя беля.
Моята лекарка поне е много внимателна и нямах никакъв проблем.

# 545
  • На север
Аз като прокървих и ми казаха че ще ми вземат проба, но никой не ми обясни какво. Ползваше разширител чак и беше много гадно, предвид че и бях бременна че и не знаех какво става си беше шок. Никой не ми каза дори какви са резулатите. Тук въобще никой нищо не ти казва. Много се дразня понеже те третират като олигофрен. Все едно нищо не разбираш и те лекарите си знаят. Ако имало нещо щели да звъннат. Хубаво ама аз сега не знам имам ли микробиология или нямам...

# 546
Моята лекарка каза ,че цитонамазката е по- добре да се вземе преди бременността, но не е проблем да е и след това. На мен ми взе мисля че 6г.с. като бях ,заедно с микробиология. Но специално за микробиологията мисля че няма проблем. Тя съвсем леко ти слага вагиноразширител и взима, не се бърка много навътре. А и за измерване на шийката пак ме гледа с вагинален ехограф, поне аз съм нямала проблеми след тези манипулации Simple Smile

# 547
Woman in red, при вас наистина е трудно 🙄 аз досега имам правени 2 микробиологии, първата при установяване на бременността при друга лекарка, втората при моето АГ в 12с. И двата пъти беше нарочно без разширител.
mama Dayana, по принцип си се прави цитонамазка при бременност, но заради моите зацапвания лекарката прецени да не правим, защото там секрета се взима от цервикса. А и ми беше правена 3 месица преди да забременея.

# 548
  • Варна
Излязоха ми и резултатите от втория БХС.Не съм ги виждала още, но по телефона ми казаха, че съм нисък риск и тези стойности.
1:29 000
1:100 000
Не разбрах точно кой показател за кое е, но важното е, че казаха, че рискът е нисък и няма нужда от последващи тестове.Вече си чакам феталната на 18-ти юни.Направо камък ми падна от сърцето.

Допълвам : първия май е Даун, втория Едуардс.

Последна редакция: ср, 30 май 2018, 11:01 от Море!

# 549
  • София
Браво, Море! Наслаждавай се вече Simple Smile

# 550
Море,  много хубави новини.
И аз днес съм на втори БХС и ми е притеснено.

# 551
  • Варна
Поотдъхнах си.Пък този моят мъж беше през цялото време сигурен, че всичко било наред.Да му имам спокойствието, значи.И предния път така беше, чак като влизах за секцио се ошашка.
Сега и на феталната всичко да е наред и ще съм съвсем спокойна вече.Макар че лекаря всеки път го гледа много обстойно бебето.Само дето полът не знаем, ама живо и здраво да е само, за мен няма значение.

Кики, пожелавам ти и твоят да излезе с добри резултати!

# 552
Момичета, при втората фетална морфология винаги ли се пуска БХС? На мен ми пуснаха само регулярните пкк, захар, урина и хормони.

# 553
Anika,това не е втора фетална. Просто при мен и Море нещо не се е харесало на първия БХС и искат да ни го повторят към 16г.с. Но това не е задължително при всички. Ако при първия ти БХС лекаря не е видял проблем, направо си чакаш втората фетална между 20 и 23 г.с

# 554
Предложения за теми

За морето мама куфарите стяга, а в корема й доволно НОЕМВРИйче се протяга

Мами чакат първите ритници от ноемврийските мъници

Мома или юначе през НОЕМВРИ ще проплаче?

Започнахме и втората третина през НОЕМВРИ ще сме цяла бебешка дружина

Лято вече наближава - НОЕМВРИйското коремче проличава

Идва време НОЕМВРИйското мъниче да зарадва мама с някое ритниче

В НОЕМВРИйското тумбаче скрила съм аз моето юначе

Общи условия

Активация на акаунт