Мина първата третина - през НОЕМВРИ ще сме трима, четирима...

• 38 421
  • 754
  •   1
Отговори
# 615
Аз пия диаспорал 300 *1 + диаспорал директ от 250 до 3 на ден.

# 616
  • София
На мен ми изписа моя лекар 2х400

2х400 какъв магнезий? Явно не само аз пия толкова много. Имате ли страничната реакция- разстройство? На листовката пише, че ако се пие повече от едно на ден е възможно и аз имам от няколко дни, ама се надявам да свикна с дозата.

# 617
Ами не си спомням марката. Нещо от няколко дни ме наболяват бъбреците, не знам дали може да е от него или просто вече матката започва да притиска разни органи. С миналата бременност пак ме боляха бъбреците. Иначе нямам разстройство. Има ли разлика между марките магнезий?

# 618
  • София
Има разлика в количеството магнезий в хапчето, например в магнерод 500 е само 32 мг. в едно хапче. Магнерича също мисля, че е така, за други не знам. Май в Диаспорала има най-много, в моя има 295,7 мг магнезий. И ми беше любопитно дали е от него това разстройство. Аника ти пиеш повече от мен, имаш ли такова нещо?

# 619
  • София
Аз го пия от вчера магнезия ( Магнерод) нямам разстройство. Моето бебе също е хипер активно и се замислям дали да не са от това контракциите. Аз питах дали не е от преумора, но доктора каза, че нямало общо с умората.

# 620
  • София
За преумората съм съгласна с лекаря. От преумора може да се получат една-две, но такива постоянни не. Аз ги получавам главно легнала, а и от 6 дни съм преуморена от лежане 😒😄

# 621
Ще погледна по-късно какво пише на кутията, че ми стана любопитно.

# 622
аз съм 15гс и малко и въпреки това от 2 седмици на моменти имам чувството че усещам бебето.... а вече 2-3 дена вечер около 18-19 часа като си легна по гръб на дивана и сложа ръка долу под корема към матката и я движа наляво надясно по посока на яйчници усещам нещо като стабилно почукване или пулс и аз не знам точно как да го опиша... но не е моя пулс със сигурност защото си го меря кръвното преди това и това което усещам е по-различно..... това да си първа бременност и да се чудиш какво става - още не мога да свикна и да повярвам

# 623
 Здравейте , аз ходя при Сигридов , но се следя и в Надежда , където ми беше ин витрото. В Надежда правих ФМ при Чачева, която им е ръководител на пренаталната диагностика и определено Сигридов гледаше и мереше много повече показатели отколкото Чачева. Не ми обясняваше нищо , просто го попитах накрая " Всичко наред ли е?" и той каза "Да" и това на мен ми е достатъчно. Винаги ме пита накрая дали имам въпроси и на мен ми е дал полезни съвети : да си слагам нмх вечер и да не се обездвижвам в никакъв случай, което е много важно. Харесва ми , че следи важни витамини, изписва много хубави добавки и не изписва излишни лекарства. На моите прегледи винаги е бил много адекватен , да малко е странен - но за мен това няма никакво значение. И определено ме успокоява. Миналата бременност си правих ФМ в МЦ Марковс при Павлова и тя също гледаше повече неща от Чачева.
Иначе аз много харесвам добавките на Garden of life и вече ги има и в един сайт и в Бг  - zdravis.com . По-скъпи са доста - но си поръчах омега 3 , течно желязо и общи витамини за бременни. Аз доста се интересувам от хранителни добавки и тези изглеждат наистина добри и са с метилирани Б 9 и Б 12 , които почти никои други общи витамини ги нямат.

# 624
Има разлика в количеството магнезий в хапчето, например в магнерод 500 е само 32 мг. в едно хапче. Магнерича също мисля, че е така, за други не знам. Май в Диаспорала има най-много, в моя има 295,7 мг магнезий. И ми беше любопитно дали е от него това разстройство. Аника ти пиеш повече от мен, имаш ли такова нещо?
  Все още не ми се е налагало да изпивам и 3те допълнителни. До сега съм пила 800 макс. на ден и нямам проблеми със стомаха, но е вписано, като страничен ефект, че може да доведе до разхлабване.

# 625
  • На север
Магнезият го пиете заради контракциите нали?

# 626
Магнезият действа точно така на перисталтиката, но е възможно и да затегне, така че благодарете се ако е първото. Аз бях така с първата бременност. От 3 магнезия минах на 2 диаспорала и си ходех до WC и си свирках.

Хълцането го усещам от оня ден. Днес съм 17+6. От 18г.с бебетата хълцат, чуват, реагират. Същото като обикновено побутване на бебето, просто побутванията са през няколко секунди, за около 5-6 Мин. Спомням си, че баткото хълцаше по 20 мин. на ден.

# 627
Магнезият го пиете заради контракциите нали?

Да

# 628
  • София
Деси, на теб колко ти измериха шийката?

# 629
  • София
4,09 см мен ме изписаха днес, гледаха бебчо и казаха, че най-вероятно ще съм с контракции до 9 месец. Да пия но шпа и магнезия и да не им обръщам внимание. По-често да мерят шийката на прегледи като ходя и така. Окончателната диагноза е,  че най-вероятно бебчо расте бързо и матката е още малка и той я бута и докато не се разшири достатъчно матката ще е с контракции.

Общи условия

Активация на акаунт