СЕДМИ клас – 5 – Химикалка приготви и спокойно всичко си реши! Мами, оммм 😊 (19.05.2018–27.05.2018)

• 95 304
  • 1 318
  •   1
Отговори
# 180
  • Силистра
Моето момченце също излезе току що, преразказът не бил сложен, а тезата била метафора на победата и свободата...
Мисля, че се е справил, дано...

# 181
  • София
И ние уж сме се справили. Остава да чакаме. И да се надяваме.

# 182
  • тук-там
Ще има ли код с отговори по модул 1?

# 183
Ключ вероятно имаш предвид. Да, изпитният вариант се публикува заедно с отговорите.

# 184
Скрит текст:
Това просто е истината и не знам защо да не я казвам. Трудно се примирявам с посредствеността. Искам най-доброто от тях и за тях. Много, много рядко някой го постига. Може би не трябва да ми пука толкова и да приемам с леко сърце нещата. Тук май си права. Rolling Eyes
Скрит текст:
Нещо не си ме разбрала. Не съм казала да не ти пука, а че не е редно да обсъждаш учениците си в публичен форум.  Да не кажа, че е изключително грозно. Друг е въпросът, че ако смяташ някого за посредствен, едва ли ще успееш да го научиш на нещо.

Скрит текст:
Цяла година не съм писала тук и не бях разбрала, че си окупирала правото да определяш кое е редно, кое грозно, правилно и дори да даваш наклон в работата на другите. Ще го имам предвид и напълно ще напусна подфорума. Не съм склонна да приемам съвети, нито да търпя назидание от кой да е.
Спирам с този разговор, няма нужда да занимавам пишещите в темата.

# 185
  • София
Ей, значи много ги "чувам" нещата Joy Обади ми се младежът - щастлив, та дрънка! Точно Опълченците е преговарял снощи в 12 часа, че от тях го беше най-много страх  Joy Каза, че всичко е написал - постоянен епитет, символ на победата, от речта на ген. Столетов, смелост, саможертва и още няколко неща изреди...И аз питам  - и това ли беше? А той - Е, ти в три-четири изречения колко неща мислиш, че мога да наблъскам Joy
За преразказа, както и предположих, много му се е зарадвал на Нушич.
Айде, и това мина! Сипвам си едно вино, ако ще да се разчуе!

# 186
  • София
Всяка година пускат отговорите, но има смисъл само ако детето се сети какво е отговорило.

# 187
Обикновено се сещат, като видят въпросите и отговорите.

# 188
  • тук-там
Всяка година пускат отговорите, но има смисъл само ако детето се сети какво е отговорило.
Къде да ги търся?

# 189
Тук. След 15:00 часа.
Но е възможно сайтът да не понесе напрежението и да стане недостъпен.

# 190
  • sofia
някъде из сайта на МОН сигурно ще ги има, моля, ако някой види, че са излезнали да пусне линк!
момичета, остана сряда да мине и децата заслужено трябва да починат. Моето специално положи огромни усилия и труд, много чете, заспиваше над учебниците.

# 191
  • Варна
Материали от интернет за тезата
Скрит текст:
Определено "България" и "лаврови венци" са изразни средства.
От: Речта на генерал Столетов е завет и повеля към юнаците. Тя засилва духа им, вдъхва им надежда и смелост:

„Млади опълченци,
венчайте България с лаврови венци!
На вашата сила царят повери
прохода, войната и себе дори!"

Начинът, по който Столетов назовава дружините - „млади опълченци", изразява любовта му, представя идеята, че те са предвестници на свободата. Лавровият венец е символ на победата. С лаврови венци са окичвани победителите.

И още от:
„Млади опълченци,
венчайте България с лаврови венци!
На вашата сила царят повери
прохода, войната и себе дори.“

Този призив за героична победа сочи важната отговорна роля, която има тяхната битка за изхода на войната, за съдбата на отечеството. Те чувстват доверието, с което се гледа на участието им в борбата. Това ги окрилява в още по-голяма степен.

По думите на мойта в тази насока е писала. Дано да се справила, че доста се препотих, като видях тезата.

Преразказът ми се струва нелесен, ако това е текста...

# 192
Моята щерка си я взех току-що, каза ми, че квесторите отчели 90 мин. по втория модул общо с 15-те мин. за четене на текста, тоест за писане са останали 75 мин. и на нея, разбира се, не й е стигнало времето да го довърши, като е трябвало и да го препише от черновата...

# 193
Моята щерка си я взех току-що, каза ми, че квесторите отчели 90 мин. по втория модул общо с 15-те мин. за четене на текста, тоест за писане са останали 75 мин. и на нея, разбира се, не й е стигнало времето да го довърши, като е трябвало и да го препише от черновата...
Отчели са точно, както трябва.

# 194
  • София
Че то си е така - 90 минути са с четенето.

Забравих да кажа, че синът ми похвали квесторите - в стаята е царяла гробна тишина и дисциплина, никой не се въртял, никой не е шукнал и непрекъснато са следяли за преписване. Браво на тези хора, благодарна съм им!

Общи условия

Активация на акаунт