Витамин В12 - тема 3

• 94 498
  • 762
  •   1
Отговори
# 285
Есенция,
Може да направиш консултация с д-р Кадъм. Приема и с направление за педиатър, но се чака доста за преглед и ще пожелае допълнителни изследвания.
Може и да се самолекувате, зависи колко е голямо, кърмиш ли и т.н.
Аз себе си самолекувам, но за бебето бих отишла при нея.

# 286
  • Пловдив
Мерси, Стеличка! Първо ще направя консултация с д-р Стоянова и после, ако се наложи ще отида и при нея. Знам, че всичко е индивидуално, но за колко време при правилно лечение, се вижда резултат?

# 287
  • Sofia
Започвам да чета назад, но ако може и да попитам тези, които са имали ниски нива, какви симптоми са имали. Днес пуснах на баща ми Б12 и резултатът е 126 при долна граница на Рамус от 187. Имах съмнения да търся причина за оплакванията му в дефицит на този витамин. Има нещо като депресия, безсъние, промяна в настроенията, безсилие, умора, хипохондрия. Опитахме антидепресант за около 8 месеца, но като че нямаше ефект. Сега много се надявам, че може да се пооправи, ако причината се крие в дефицита на витамина. Иначе ПКК е перфектна, хемоглобинът е 139.

# 288
desive78, като прочетеш назад, ще видиш, че на лабораториите тук са им много занижени референтните стойности.
Ето това виж:
ДЕФИЦИТ:

За дефицит се приемат стойности на витамина в кръвта в следните граници:

B12 < 200 pg/ml – тежък дефицит
B12  200 – 350 pg/ml – умерен дефицит
B12 350 – 450pg/ml – начален дефицит

От тук.
Да, всички тези симтоми, които описваш, са точно от тежък дефицит на вит.б12.

# 289
Десиве,
Аз бях с подобни симптоми при стойност 146. От б12 е. За седмица прием усетих подобрение, но при мен всичко става бързо -бързо качвам, бързо пада. Бях с назалния спрей на Алоха.

# 290
Десиве,
Аз бях с подобни симптоми при стойност 146. От б12 е. За седмица прием усетих подобрение, но при мен всичко става бързо -бързо качвам, бързо пада. Бях с назалния спрей на Алоха.
Десиве, направо почвайте с инжекции. Много хора с тежък дефицит са доволни от бързо "съживяване". Не е дете ще издържи! Верно, усвоява се 7-10% , но пък сигурно и не е скъпо....

# 291
  • Sofia
Много ви благодаря за бързите включвания Peace Със сигурност ще започнем с инжекции, майка ми е медицинска сестра и по ирония на съдбата, точно такива инжекции прави в момента на анемичните си братовчедки. Само не знам дозата каква да е и утре татко ще иде при личната да видим какво ще каже. Да уточня, че баща ми е на 72 години и като цяло е труден човек, та вече не знаехме с какво да оправдаваме състоянията му - и психическо, и физическо. Храня големи надежди, че ще живне и ще се успокои с това лечение.  Praynig
 И още един въпрос- откога може да е с този дефицит. Възможно ли е да от години, или само от месеци?
Между другото по време на бременността си бяха с нива от 80 на Б12, но без никакви симптоми освен хемоглобин около 115, който не се вдигаше с желязо. Но нищо друго не усещах.

# 292
Започвам да чета назад, но ако може и да попитам тези, които са имали ниски нива, какви симптоми са имали. Днес пуснах на баща ми Б12 и резултатът е 126 при долна граница на Рамус от 187. Имах съмнения да търся причина за оплакванията му в дефицит на този витамин. Има нещо като депресия, безсъние, промяна в настроенията, безсилие, умора, хипохондрия. Опитахме антидепресант за около 8 месеца, но като че нямаше ефект. Сега много се надявам, че може да се пооправи, ако причината се крие в дефицита на витамина. Иначе ПКК е перфектна, хемоглобинът е 139.
Няма кво да се чудиш действай изпитал  съм го на гърбът  си?Или инжекции 1000гами или спрей от Алоха назален е  и действа бързо.

# 293
  • София
Вече месец не приемам Б12, сигурна съм, че пак е паднал под долна граница, мъчи ме и главоболие, но заради проклетото акне, което именно Б12 ми докара, не смея пак да започна прием. Като пубер съм, цялата ми глава е в рани, шия, деколте... Кажете какво да направя???

# 294
Пусни си едни пълни изследвания на витамини и минерали. Да не би нещо друго сега да е паднало, че витамините се влияят един друг.
Ако се потвърди пак недостига, опитай с друга форма или марка. Помощните вещества са също важни и също дават странични ефекти.

# 295
Вече месец не приемам Б12, сигурна съм, че пак е паднал под долна граница, мъчи ме и главоболие, но заради проклетото акне, което именно Б12 ми докара, не смея пак да започна прием. Като пубер съм, цялата ми глава е в рани, шия, деколте... Кажете какво да направя???
При мм също имаше странични ефекти от бг ампулите и намерих решение като ми донесоха от Турция.Е с тях няма проблеми,чувства се доста по-добре.

desive78
  Моята майка е на 76 г, слагах и 1000 гами .Така ,че дори да са повече , излишното се изхвърля от организма,но пък бързо се качват Б12.Няма рискове за това.Аз дори на своя глава си сложих 4 ампули  от 1000 г и личната изписа желязо,защото хемоглобина заради проблем с бъбреците беше около 100.Сега се чувства доста по-добре.Почвайте и не губете време.

# 296
  • Sofia
ЗДравейте, благодаря за всички съвети. Днес на баща ми му правиха скенер заради болка в гърба и са открили проблемни образувания, определени като метастази.  Cry

# 297
Момичета здравейте. Може ли коментар на тези резултати. става въпрос за дъщеря ми на 16 г.
Фолиева киселина       5       ng/ml     3.10 - 20.5   
Витамин В12         322       pg/ml     187-883; дефицит <300   
Витамин Д              23.80       ng/ml     10-20 латентен дефицит; 20-100 оптимално ниво; >100 предозиране

Желязото и е          17.65       umol/l     М 10.0-28.0 Ж .(F.) 6.0-26.0

Бях и давала зимата Б12 от капките на Алоха, държа ги в хладилник. Дали сега след 6 месеца още са годни или да пръчвам нови. И фолиева откъде да и купя?

# 298
Освен желязото всичко друго е в дефицит, така че трябва да даваш нещо.

Фолиева киселина не вземай а вземи фолат т.е. активната форма. Аз лично ползвам на Солгар, но има и на други фирми. Тук се намира ето този от 400мг https://aptekadara.com/solgar-solgar/42106/solgar-folat-400mg-h- … lgar-folate-400mg , но в айхърб има и от 800мг

За капките на опаковката пише след отваряна до 3м да се ползват Peace

# 299
  • София
ЗДравейте, благодаря за всички съвети. Днес на баща ми му правиха скенер заради болка в гърба и са открили проблемни образувания, определени като метастази.  Cry
Здравей!
Много съжалявам за баща ти - дано да се оправи.
По гръбначния стълб ли са метастазите?
Не трябва да приема желязо и В-комплекс, дори да има анемия /ЖДА, В12- анемия и т.н./ - преди да се консултирате с лекар (онколог/ химиотерапевт) -  те "хранят" раковите клетки.
Не трябва да се засилва и Им.с-ма, преди да се отстранят огнищата.

Общи условия

Активация на акаунт