Минават бързо седмици и дни, през НОЕМВРИ сбъдват се мечти

• 15 186
  • 297
  •   1
Отговори
# 75
Точка, Мина,

аз съм чувала че при Давидков е добре за 3D ехограф, и то най-вече защото на записа той говори и обяснявак кое как е и защо. Има противоречиви мнения за него също, предполагам заради това, че прегледът и записът са 50 лв. В Майчин Дом Варна струва 40 лв но не съм питала дали правят запис. Кога точно се препоръчва този преглед така и не разбрах... Rolling Eyes

# 76
Здравейте и честит празник!   bouquet
Така първо да се похваля: Утре живи и здрави пътуваме към моренцето!   Hug
За бактериите - и на мен ми бяха изписали преди време едни ... като ампули, които трябваше да се изтискат ...там вътре  Embarassed  /aма аз май си имах чисти гъбички, не само бактерии/
В началото не исках да си ги слагам, тъй като пишеше, че не било сигурно какво може да се случи при бременни, ама на следващия преглед доки вика: Аааа, трябва да се лекуват! Не бой се - безвредно е това!  Naughty
И аз си ги "изцвръцках" две такива през 5 дни. И също докторката каза че трябвало да се лекувам преди 16-тата седмица, а аз си мислех че след това може да се правят тези неща...
За ражданетооо - леле настръхвам като си помисля да раждам нормално и мисля да си поискам секцио. Ориентирала съм се към Света София, ама доктор още не съм си избрала
Има ли тук мами раждали секцио? Чудя се дали ще ми висне корема след раждането - нали май се режат мускули  newsm78 . Аз бях пуснала въпросче преди време във форума, та там всички викат че коремчето си е до натура. Их, айде да спирам че много дълго стана ...
Чао от мен и ви пожелавам ритничета от бебоците и много обич от татковците!

# 77
Точка, Мина,

аз съм чувала че при Давидков е добре за 3D ехограф, и то най-вече защото на записа той говори и обяснявак кое как е и защо. Има противоречиви мнения за него също, предполагам заради това, че прегледът и записът са 50 лв. В Майчин Дом Варна струва 40 лв но не съм питала дали правят запис. Кога точно се препоръчва този преглед така и не разбрах... Rolling Eyes
Аз лично съм доволна от доц.Балев, а за Давидков чувам всякакви негативни мнения, включително и от моя гинеколог.
Относно времето за фетална морфология - Балев ми каза, че е хубаво още в 14-15 седмица да се направи първия преглед, защото после малформациите не се виждат.

# 78
Мина,

Благодаря за инфото. Аз още се чудя, дали да ходя...А относно раждането - много искам нормално раждане. Да не се заричам отсега, но мисля, че бих изтраяла болките и всичко, при мисълта, че ще съм съпричастна към това чудо в живота, когато бебето излиза и проплаква за първи път. Дано не ми се наложи секцио,,само за това се моля, още от сега.

# 79
  • София
Здравейте ноемрийски мамчета!
Аз не участвам много често във форумите, но това въобще не значи, че не ги чета!
Точно се бях притеснила, че коремчето ми доста е нараснало, но по вашите описания, май съм си в норма. Само че качих доста килограми - започнах от 49-50, а сега съм 57! Предполагам, че това се дължи на факта, че правих доста дълги диети, бях свалила близо 15кг. и почти не ядях. Но още щом разбрах, че съм бременна - всичко се обърна. А и ние чакахме почти година докато не се сбъдна тази мечта. О, нещо се поотклоних от темата. Четох, че някои от вас са имали болки. Това ме мъчи напоследък. Вечер, от време на време, имам нещо като дърпане и болка /поносима/ в дясно. Снощи, както си бях легнала, реших лекичко да опипам мястото и - ужас! Имам някаква бучка там! Споделих го с колежките ми днес и те ми казаха, че може да е краче, обаче това беше неподвижно! Не знам какво да правя! Имам час за преглед чак в понеделник вечерта. Няма да мога да спя като хората до тогава.
Е, хайде стига съм писала за моите притеснения! Много се радвам, като виждам колко много мамчета има през ноември! На този хубав ден желая на всички здрави и сладки бебета! javascript:void(0);
baby_neutral:baby_neutral:

# 80
Здравейте,момичета!По-рядко пиша,но редовно ви чета.Честит празник на всичките батковци и каки и безгрижно детство!  bigdance2
  Относно стафилококите,естествено,че трябва да се пие подходящ антибиотик/нали не си представяте,че бременна с пневмония или подобен тип инфекция,ще изчака да роди и тогава ще се лекува/.Има много видове антибиотици,които могат да се прилагат по време на бременност,винаги обаче се съгласува с лекар.
   Бимба,честит рожден ден/на патерици/.Вчера и ние празнувахме,защото синът ми има рожден ден също на 31.05.
   Относно усещането на бебето/макар че ми е за втори път/ още не мога да определя дали е то или си е от коремните органи.
    Аз също имам болки през нощта,особено когато сменя по-рязко положението си в леглото,но смятам,че е нормално от разпъване на маточните връзки и разтежение на мускула.  love001

# 81
Здравейте и честит празник на всички   Hug
Ние бяхме в неделя на преглед, и сега си чакаме резултатът от БХС. Казаха  че ще стане за 10 дни, сигурно защото кръвта се праща в София и отнема повече време. Дано всичко е наред Praynig Иначе, докторката не ни каза дали е момиче или момче, но следващият път ще питам. Може пък да си мисли , че не искаме да знаем Laughing
Като чета как сте описали движението на бебето, вече почти се убедих, че е било то. Точно като къркорене, но не съвсем. Веднага се усеща разликата Laughing
А относно раждането , ще ми се да е нормално, а и докторката ни работи и в родилното отделение , така че ще си я викнем, ако не е на работа. Само това с упойките не ми е много ясно newsm78 , но има време.
 чао и весел празник Joy

# 82
Здравейте мамчета! Честит празник на всички, открили детето в себе си Simple Smile
За Давидков, и аз съм чувала негативни неща, от една близка приятелка. И моя гинеколог препоръча горещо Балев (защото той бил от малкото с реална степен (май е доцент?), а не купена).
Варненки, да вземем да си направим една среща .. Точка, ти кой ден ще идваш със Варна, може и с теб да се видим. Аз утре сутрин се нареждам на телефона за Балев, дано да стане от първия път..Дори се чудя дали да не отида направо до болницата, че сме близо.
За операцията и отпускането на корема - те режат толкова ниско... почти в края на окосмението.. Няма проблем след това да се поддържа коремна мускулатура. Не знам дали в БГ го правят, но по принцип има секцио при което си будна, и можеш да си видиш/чуеш бебо веднага .

# 83
белега от операцията е незабележим след това- а тук в София никой не прави вече секцио с пълна упойка- само със снинална - така си в съзнание- но то е МНОГО по- болезнено от онормалното раждане с епидурална- защото като започне да ти се свива разрязаната матка си е истински ад- бият ти разни обезболяващи, но си виеш от болка- казвам го не от личен опит, но го видях с очите си- аз съм ЗА секциото само когато това се налага и е по- добре за бебето. Това, че с него си спестяваш родилните мъки е масова заблуда- тях можеш да си ги спестиш с упойка, а после веднага си на крака

аз днес не можах да отида на протеста и много ме е яд- но пък преживях истински екшън - заседнах в асансьора на Шейново с шефа на болницата, външния министър и още 7 журналисти- седяхме си 40 минути- на мен ми стана зле- абе едвам ни извадиха...

# 84
Варненки, да вземем да си направим една среща .. Точка, ти кой ден ще идваш със Варна, може и с теб да се видим. Аз утре сутрин се нареждам на телефона за Балев, дано да стане от първия път..Дори се чудя дали да не отида направо до болницата, че сме близо.
По - добре отиди на място-жената днес ми каза,че дошлите на място са с предимство,а Мина сподели,че е истински ужас да си запазиш час по телефона.Даде ми час за 3.30 в понеделник.Ако решите да правите среща - бройте и мен Simple Smileще направя всичко възможно да дойда,стига точно този ден да не съм на работа.
Мина,благодаря за инфото-аз също съм чувала,че 2Д е по-добър за такъв преглед.Вероятно 3Д ще направя по-нататък...

# 85
Даде ми час за 3.30 в понеделник.Ако решите да правите среща - бройте и мен Simple Smileще направя всичко възможно да дойда,стига точно този ден да не съм на работа.
ОК, нека си направим срещата в понеделник. Предложете час, на мен ми е удобно по всяко време.

# 86
  • софия
Zdraveite na vsichki!  Grinning :35:Opitvam se da podhvana temata za noemvriiskite termini i problemite na maikite. Ste se radvam da se zapoznaem i da spodeliame tova koeto ni valnuva. Az obsto vzeto niamam niakakvi osobeni problemi kato se izkluchi razmera na korema mi i tova che mai ste trjabva da pisha v oktomvriiskia Joy forum Stop
Pishete - puk s niakoi moje da se vidim na uchilishteto za roditeli ot sp.9 meseza! Hug

# 87
ОК, понеделник след обед, като мине прегледа на Точка (а може би и моя Simple Smile ) да се видим... утре или през уикенда ще се уточним за час и място. Аз ще си взема някой свободен час или половин ден. Ура!

# 88
Здравей и добре дошла!

Ние ноемврийските мами си имаме прекрасна темичка:
Минават бързо седмици и дни през НОЕМВРИ сбъдват се мечти!
Ела там при нас  Grinning
И ако можеш пиши на кирилица, че... много гадно с тази латиница.

# 89
Супер - разбрахме се! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт