Бързи здравословни въпроси и отговори – 14

• 64 181
  • 735
  •   1
Отговори
# 165
Не е хубаво така да се изписват лекарства.
По-добре се консултирай с гинеколога си, а пък какво им е и на тампоните?

Че на мен това гинеколог ми беше го изписал за море

# 166
  • На брега на реката
И аз имам подобни терзания за юли месец, но пък може да се поизмести ден два. Неприятно, че първите два дни съм като парцал, лежа и пъшкам, ни жива, ни умряла. Та от 5 дни море, 2 са си фатални.
Елпи, на ТЕБ ти го е изписал гинеколог, това не значи ти да го изписваш във форума! Ако ще прибягвам до лекарства, определено ще търся мнение на специалист, не да чакам някой да ми предпише схема във форума.

# 167
И аз имам подобни терзания за юли месец, но пък може да се поизмести ден два. Неприятно, че първите два дни съм като парцал, лежа и пъшкам, ни жива, ни умряла. Та от 5 дни море, 2 са си фатални.
Елпи, на ТЕБ ти го е изписал гинеколог, това не значи ти да го изписваш във форума! Ако ще прибягвам до лекарства, определено ще търся мнение на специалист, не да чакам някой да ми предпише схема във форума.
Yan25попита и аз съответно отговорих това ,което знам.А какво тя ще предприеме си е нейно решението .Не виждам ,защо трябва да се "начукват канчета "

# 168
Благодаря ви! Просто не желая да съм в цикъл на морето, не че не мога да си купя тампони. Питах за някакви чайове, добавки или тем подобни, не чак лекарства. Като малки пиехме вит Ц хаха, но явно без лекарства няма как Sad

# 169
Примолут нор може така да ти разбърка хормоните, че след това цяла година да съжаляваш, че си го пила. Поне при мен беше така преди десетина година. Не е безобидно.

# 170
  • Пловдив
Има ли някакъв начин да си отложа с някой друг ден цикъла другия месец, че ми се пада на морето точно?
С Примолут Нор .Пият се 5 дни по 2 сутрин и вечер.Като ги изпиеш на 5 ден ще ти дойде .Можеш сама да си направиш графика
На мен ми го каза личната като най-масово изписвано и без странични ефекти. Каза да се ползва максимум 2 пъти в годината. Аз съм го ползвала 2 пъти общо в две различни години. По 5 дена съм го пила. Никакви странични ефекти нямах, както и разстройване на цикъла.
В самото лекарство си има листовка с подробно описание как да се приема.

Хората аб си купуват по "препоръка от приятел" вие за едни хормони... повече ни се разбърква организма от прекалено ползване на пластмаса, отколкото от 5 дена в годината пиене на хормон.

Ако искаш естествено отлагане на цикъл, предизвикай си голям стрес и пак ще се получи Stuck Out Tongue Winking Eye

# 171
Е тя така или иначе пак до доктор ще стигне. Ако се изписва, как ще го намери без рецепта. Поне може да пита доктора си за това лекарство, в случай че той не се сети.

# 172
Скрит текст:
Моля за коментар на тези резултати.
Момичетата са написали основните неща, но само да кажа, че и Витамин B12 ти е много нисък. Peace

Има ли някакъв начин да си отложа с някой друг ден цикъла другия месец, че ми се пада на морето точно?
С "Оргаметрил", "Дуфастон" или друг аналогичен препарат. Пие се по схема, обаче. Трябва да го започнеш поне десетина дни преди морето. Peace

Момичета, какви тампони на море?! Shocked

# 173
Е тя така или иначе пак до доктор ще стигне. Ако се изписва, как ще го намери без рецепта. Поне може да пита доктора си за това лекарство, в случай че той не се сети.

vici, в България всичко дават без рецепта. Сигурно вече си забравила как е у нас. Bowtie

Аз с рецепта не съм стъпвала в нашенска аптека от сума ти време, а купувам най-различни лекарства, които само лекар може да изпише. Laughing

# 174
Хм. Ти ме шашна. Ами аз преди няколко години (10 вече), една баба тук ми поръча да ѝ донеса аналгин ли да беше и ранитидин. И не ми дадоха. С рецепта било. И аз се учудих, от дек на дек аналгин с рецепта...Ранитидина в Щатите под път и над път (ама жената си беше наумила, че от БГ ѝ действал).....

Че тогава да взема да си купя хапчета за херпес. Тук са само с рецепта. Вземаш едно, но в началото още като ти избие и го пресича. Но в началото трябва да се вземе. Но сега да дам 200$ за преглед, айде после и за хапче. А искам да си имам за черни дни. Не да ходя на доктор всеки път.

# 175
Гърне без похлупак, защо да е нисък Витамин В12? Нали е в нормата? И аз си изследвах В12 преди време, трябва да си изнамеря резултатите, но ми стана интересно защо смяташ, че този резултат е нисък

# 176
В12 около 500 е оптимален за възрастни. Има тема за него...занижени са стойностите на лабораториите.

# 177
Да, и аз щях да напиша същото. teta ме е изпреварила. Peace

Ето я темата за B12.

# 178
Пусто не си правя разпечатка на изследванията и не си пазя и паролата. Даже не знам я коя лаборатория се изследвах. Май беше в норма и не съм задълбавала повече

Благодаря, ще хвърля едно око

# 179
Хм. Ти ме шашна. Ами аз преди няколко години (10 вече), една баба тук ми поръча да ѝ донеса аналгин ли да беше и ранитидин. И не ми дадоха. С рецепта било. И аз се учудих, от дек на дек аналгин с рецепта...Ранитидина в Щатите под път и над път (ама жената си беше наумила, че от БГ ѝ действал).....

Че тогава да взема да си купя хапчета за херпес. Тук са само с рецепта. Вземаш едно, но в началото още като ти избие и го пресича. Но в началото трябва да се вземе. Но сега да дам 200$ за преглед, айде после и за хапче. А искам да си имам за черни дни. Не да ходя на доктор всеки път.

Просто си попаднала на принципна аптекарка. Simple Smile Оня ден взех 4 различни лекарства от една известна аптека в София, без да имам рецепта за нито едно от тях, а по принцип всичките не са предназначени за свободна употреба.

При вас знам, че много от лекарствата, за които в България е необходима рецепта, можеш да си ги закупиш свободно, т.е. не е нужно да ти ги изписва лекар. Тук уж трябва, ама пък "тежестта" на въпросната рецепта не е никаква, така че... Mr. Green

Да, определено се запаси с лекарства, като си идваш, че май по пощата не можеха да се пращат. Peace Само гледай датата на годност, да не са с изтичащ срок.

Общи условия

Активация на акаунт