Бързи здравословни въпроси и отговори – 14

• 64 040
  • 735
  •   1
Отговори
# 330
Някой питаше за онзи мистериозен сироп за успокояване на предменструалната нервност, на който не можехме да разчетем името. Еунервина се оказа. Само че не е наличен, но нищо, продължавам да търся.

Аз любопитсвах 😊
Благодаря...

# 331
На мен игликата ми помага за гърдите, но иначе за ПМС не знам, какво усещаш точно? Промени в настроението ли само?
С физическите болки съм свикнала, винаги съм имала силни болки, но промените в настроението ме съсипват.
За гърдите ми помогна мастодинон, не вярвах, но ми помогна.

# 332
Това чудо, Еунервина произвежда ли се още. Преди мнооого години, ама наистина много, били сме в пубертета, го бяха изписали на най-добрата ми приятелка. Стана като парцал, за няколко дни не можеше да я познае човек, спря сиропа и всичко си дойде на мястото. Училищната ни лекарка имаше странни представи за лечение. Сега четох, че се изписва предимно на възрастни пациенти и не е препоръчително под 16 г. Ние сме били тогава на макс. 14.

# 333
# 334
Уууфффф, значи отпада... Благодаря за информацията!!!!

# 335
Пак отново съм с питане. Пих Итраконазол и получих сънливост, замайване, двойно виждане на моменти.
Спрях го, но още имам тези симптоми. В листовката пише, че седмици след приема му още действа чрез кожата и т.н., тоест да очаквам още време да имам странични реакции ли?

# 336
  • Варна
Здравейте!
Моля за съвет .. напоследък се чувствам  уморена, недоспала, разсеяна Tired.Може би и заради работата ,доста е динамична ,в движение съм по цели дни..с две деца съм.

Правих кръвна картина през  април месец заради болки в корема-беше идеална ,според личния лекар.
През август съм записала час за ендокринолог .
Но дотогава поне някакви витамини си мисля да приемам.Може ли да препоръчате някакви за жена 40+  ? Това  гледах:https://apteka.framar.bg/30064850/%D0%B0%D0%BB%D0%B0%D0%B9%D0%B2 … 8-30-nature-s-way newsm78

# 337
От една обикновена ПКК не може да се разбере дали има някакъв проблем с витамините/анемия. поне едно желязо бива да се пусне, примерно.
Тя и моята ЛЛ така ме "лекува" преди години, когато отидох с оплаквания от слабост, прималяване, причерняване....

Личното ми мнение е, че комбинираните витамини са булшит. Отделните съставки са в малки количества-толкова занижени, че изобщо надали вършат някаква работа и надали запълват липси, ако има дефицит.

# 338
И аз така мисля
Цяла зима пийвам това онова на своя глава, вкл. витамин д,  а се оказах с витамин д доста под нормата, и то при положение, че нормата е доста занижена
Точно ендото ми го изследва, заедно с други неща

# 339
Мда, витамин Д, железен профил, Б12 евентуално...бих пуснала аз, за да се види има ли някаква анемия, която да е причина за слабостта.

# 340
Освен дефицитите, възможно е оплакванията на Velina да са свързани с щитовидната жлеза, ако не я проверявала скоро. Peace

# 341
[video][/video]Здравейте!
Преди около 2 седмици ми извадиха кърлеж от ходилото. Около седмица беше червено, но лека полека избледня и остана само една черна точка. Нямах проблеми до днес, докато не влязох в басейна и не се зачерви отново и започна да ме сърби малко. Сега сърбежа спря, но червеното си остана. Възможно ли е да е останал част от кърлежа вътре?

# 342
  • Варна

Освен дефицитите, възможно е оплакванията на Velina да са свързани с щитовидната жлеза, ако не я проверявала скоро. Peace
Благодаря  за съветите.Мисля че със щитовидната жлеза  ще си имам проблеми.Имам няколко възела,от 2008 година  ги следя ,но без всякаква динамика,не ми се отразяват на хормоните,нито растат - последният преглед беше преди 2 години.🤔
И  сега вече се притесних,  не трябваше да пропускам миналата година ..  
..сетих се че правих изследване на хормоните на Щж миналата година   - всичките бяха в референтните си стойности.

Последна редакция: пн, 11 юни 2018, 14:45 от Velina_p

# 343
      Кристал

Hяĸoи ĸъpлeжи нocят бoлecти, ĸoитo мoгaт дa ce пpeдaвaт, ĸoгaтo yxaпят. Бoлecти мoгaт дa пpичинят paзлични cимптoми и oбиĸнoвeнo ce paзвивaт в paмĸитe нa няĸoлĸo дни дo няĸoлĸo ceдмици cлeд yxaпвaнe oт ĸъpлeжи. Πoтeнциaлнитe cимптoми нa бoлecтитe, пpeнacяни oт ĸъpлeжи, вĸлючвaт:
    Чepвeнo пeтнo или oбpив близo дo мяcтoтo нa yxaпвaнe
    Πълeн oбpив нa тялoтo
    Cĸoвaнocт нa шиятa
    глaвoбoлиe
    гaдeнe
    cлaбocт
    Mycĸyлнa или cтaвнa бoлĸa или бoлĸa
    тpecĸa
    втpиcaнe
    Πoдyти лимфни възли
С препоръка за посещение при лекар. Предполагам че може и да се е получила реакция с химиите в басейна или от слънцето и да няма нищо притеснително.

Моят син отново има кожен проблем. Посетихме единствения дерматолог в града и пак кортиостероид. Няма ли други средства за лечение, та винаги това изписват? Weary

# 344
      Кристал

Hяĸoи ĸъpлeжи нocят бoлecти, ĸoитo мoгaт дa ce пpeдaвaт, ĸoгaтo yxaпят. Бoлecти мoгaт дa пpичинят paзлични cимптoми и oбиĸнoвeнo ce paзвивaт в paмĸитe нa няĸoлĸo дни дo няĸoлĸo ceдмици cлeд yxaпвaнe oт ĸъpлeжи. Πoтeнциaлнитe cимптoми нa бoлecтитe, пpeнacяни oт ĸъpлeжи, вĸлючвaт:
    Чepвeнo пeтнo или oбpив близo дo мяcтoтo нa yxaпвaнe
    Πълeн oбpив нa тялoтo
    Cĸoвaнocт нa шиятa
    глaвoбoлиe
    гaдeнe
    cлaбocт
    Mycĸyлнa или cтaвнa бoлĸa или бoлĸa
    тpecĸa
    втpиcaнe
    Πoдyти лимфни възли
С препоръка за посещение при лекар. Предполагам че може и да се е получила реакция с химиите в басейна или от слънцето и да няма нищо притеснително.

Моят син отново има кожен проблем. Посетихме единствения дерматолог в града и пак кортиостероид. Няма ли други средства за лечение, та винаги това изписват? Weary

Много ти благодаря ☺. Консултирах се с лекар, каза, че ако има инфекция, то ще е подуто и откло. Каза да слагам йодасепт на марля.

Общи условия

Активация на акаунт