Бързи здравословни въпроси и отговори – 14

• 63 021
  • 735
  •   1
Отговори
# 525
elle.n, можеш да мажеш с хидратиращ лосион за тяло.
Да, забравих да кажа, че редовно се мажа с лосиони.

# 526
Кожата може да се обели и от басейн, и от морска вода и от слънцето. Може да е липса на витамини или инфекция.  Не знам, какво да те посъветвам. Ако беленето се задържи, трябва да посетиш дерматолог. На този етап смени лосиона. Евентуално с нещо от аптеката по съвет на фармацевт.

# 527
  • На брега на реката
Да питам за дете.
Вчера на малкия му поставиха ваксината , която е реимунизация на 6г, мисля че включваше тетанус , детски паралич, коклюш и др.
Давам му Ериус , а днес вдига температура и се оплаква , че го боли ръката ( на мястото на което му е поставена ваксина)
Какво да предприема , освен даване на Нурофен , евентуално компрес и противоалергичното ?

Има всички задължителни ваксини , но естествено със страх отидох при личната за ваксина.
Моля за съвети и споделен опит.

Щях да пиша и в детския под форум , но не знам защо не намерих тема.
Можеш да сложиш компрес с риванол или Кул пач. Предполагам Т вече я овладяхте?

# 528
Здравейте,включвам се в темата.защото имам въпрос.Та миналата седмица правихме секс с приятеля ми без презерватив,свърши в мен,пих Ескапел,знам,че трябва да се избягва,както и да е,след въпросния полов акт още на следващия ден имах сърбеж,дискомфорт,течение-леко жълтеникаво и много лоша миризма,и преди съм имала,като причинител са били бактерии,но никога мисля,че не е била точно такава. Пуснах микробиология и излезе,че няма наличие на бактерии.Какво според вас е възможно да ми има и има ли защо да се притеснявам.Знам,че трябва професионално мнение,но се лекувам с хомеопатия и избягвам приема на антибиотик,и предния път,в който имах бактерия,това беше някъде март-април месец пих хомеопатия и глобули Макмирор.

# 529
Здравейте,включвам се в темата.защото имам въпрос.Та миналата седмица правихме секс с приятеля ми без презерватив,свърши в мен,пих Ескапел,знам,че трябва да се избягва,както и да е,след въпросния полов акт още на следващия ден имах сърбеж,дискомфорт,течение-леко жълтеникаво и много лоша миризма,и преди съм имала,като причинител са били бактерии,но никога мисля,че не е била точно такава. Пуснах микробиология и излезе,че няма наличие на бактерии.Какво според вас е възможно да ми има и има ли защо да се притеснявам.Знам,че трябва професионално мнение,но се лекувам с хомеопатия и избягвам приема на антибиотик,и предния път,в който имах бактерия,това беше някъде март-април месец пих хомеопатия и глобули Макмирор.

А защо не отидеш на гинеколог? И си изследвай хормоните също. Щом не сте се пазили може да си се заразила с нещо - гъбички, ЧПВ, други чудесии... Той изследвал ли се е за нещо?

Аз искам да попитам дали някой е успявал да третира псориазис с нещо за мазане, вътрешен прием или друго?

# 530
Що си мисля че за пзориазис имаше тема тук. Май съм чела...Thinking
Там споделяха какво им помага...

Намерих я...в ЗДРАВЕ - Здравословни проблеми....на втора страница е темата.

# 531

А защо не отидеш на гинеколог? И си изследвай хормоните също. Щом не сте се пазили може да си се заразила с нещо - гъбички, ЧПВ, други чудесии... Той изследвал ли се е за нещо?

Аз искам да попитам дали някой е успявал да третира псориазис с нещо за мазане, вътрешен прием или друго?

Ами,нямам добри спомени от гинеколозите,лекуват ме от едно,навличат ми друго,както и да е. Ако бяха гъчбички, мисля че на изследването излиза,че има наличие на такива,просто трябва да се пусне отделно изследване,за да се види какви точно са,а освен бактериите и гъбичките за другите не трябва ли повече време да мине,за да се появят симптоми.

# 532
Презервативите не предпазват само от нежелана бременност, но и от предаването на инфекции. Ако мислите, че във форума може да лекувате по-успешно, от колкото ако посетите АГ, то наистина сте изпаднала в дълбоко заблуждение.  А и след като водите полов живот, редно е веднъж годишно да си правите цитонамазка. Иначе последствията могат да бъдат фатални. Възраст за това няма.

# 533
Колкото и да не харесваш АГ, е добре да отидеш и да те прегледа. Не всички м.о,които причиняват инфекции излизат на обикновенно микробиологично изследване. Хламидия,микоплазма, уреаплазма, трихомони и т.н. се изследват рядко, а носят сериозни последници след себе си, понякога и проблеми в репродуктивен план. Hands V

# 534
И аз да кажа...върви на лекар за диагноза и преглед. Като имаш яснота какъв точно е проблемът, може да търсиш алтернативно лечение, щом не вярваш на традиционното. Но да знаеш какво ти е.

# 535
Здравейте!
От известно време имам следния проблем.Изпитвам лека непостоянна в болка кръста и странно усещане по кожата на краката нещо като парене също така и болка в мускулите.Тези симптоми не ми пречат в ежедневието но вече започна да ми омръзва.Преди месец пусках кръвни изследвания всичко е в норма както и ехография на коремни органи и там е наред.Ако може да ми дадете насока с какъв доктор да се консултирам.И може ли всичко това да е причинено от стрес защото при мен е доста заради работата и разни неща който чета в интернет за мойте симптоми.

# 536
Нещо по кръста е, някое нервно коренче се притиска
Подобни неща ме тормозят от години, даже със съдов хирург говорих. От кръста е.

# 537
Здравейте!
От известно време имам следния проблем.Изпитвам лека непостоянна в болка кръста и странно усещане по кожата на краката нещо като парене също така и болка в мускулите.Тези симптоми не ми пречат в ежедневието но вече започна да ми омръзва.Преди месец пусках кръвни изследвания всичко е в норма както и ехография на коремни органи и там е наред.Ако може да ми дадете насока с какъв доктор да се консултирам.И може ли всичко това да е причинено от стрес защото при мен е доста заради работата и разни неща който чета в интернет за мойте симптоми.

Трябва да направиш консултация с невролог. Peace

# 538
  • София
Благодаря за съветите.
Малкият не вдига температура , но сега започва хрема.
Вчера малко ни продуха вятъра , днес ще го заведа на лекар.
Продължавам да давам противоалергично.

# 539
Здравейте.Вече няколко месеца имам проблем.В края на Януари прекарах някаква вирусна настинка.Изпих си лекарствата но остана кашлицата.Л.л.ме прати на пулмолог и на УНГ.Направих снимка бял дроб сърце.И двамата казаха  че няма нещо написаха лекарствата и готово.Кашлицата спря докато ти пих и 2-3 дни след като свършиха пак се появи.Освен това от 3-4 месеца се появи силна болка  в дясно малко под ребрата.Отново отидох при джипито каза че болката е от кашлянето. Заключението е че вече 5 месеца кашлям като магаре плюс болката в дясно но ми няма нищо.Гърдите ме болят главата ме боли просто се чувствам зле.Особено ме притеснява болката в дясно.Молбата ми е дайте съвет къде да отида да се прегледам за да ми си решат двата проблема.В София съм.Благодаря.

Последна редакция: нд, 01 юли 2018, 18:44 от kasi7

Общи условия

Активация на акаунт