С усмивка греят ОКТОМВРИйските лица и стоплят нашите сърца - Тема 9

• 55 510
  • 779
  •   1
Отговори
# 105
И аз внимавам разбира се, общо взето неправилните неща които са му попаднали в устата не съм видяла как ги е лапнал, но играчки, шипета от вода паднат ли и вдигам веднага. Вече го люлея на едни люлки в парка за бебета и винаги забърсвам преди това защото той налапва гумата. Не го пускам да лази по земята, но играчките не ги мия, пипа трева,листа. Ще видим.
Да ви се похваля записах го на ясла и почва на 12-ти Ноември:) Директорката ме посъветва така защото каза по-добре докато си в отпуска да го пращаш за по малко за да свиква иначе ако тръгнеш на работа кой ще го води за по малко и е права не се бях замисляла. Та живот и здраве на 12-ти Ноември е първолак:) За съжаление зимните месеци точно но няма начин все в някакъв момент ще дойде зима, аз съм на мнение че малките деца по-леко боледуват от голямите. На моя приятелка детето е на 5 и нещо и сега тепърва тръгна на предучилищна, и резулата е болници, боледувания нон стоп. Няма отърване от това.

# 106
  • София
Аз полудявам като видя как ги събуват боси пясъчниците да се ровят.
Е на тях им е екстра , водиш за малко и вземаш и така един месец все не е свикнало детето Grinning

# 107
И ние сме към отбора на пристрастените към бибата, но засега не мисля да се мъча да я махам. Ще завърши с провал 😆😆 глутен вкарах направо със сухар... 

# 108
Аз полудявам като видя как ги събуват боси пясъчниците да се ровят.
Е на тях им е екстра , водиш за малко и вземаш и така един месец все не е свикнало детето Grinning
ами то това е задължително, и Големия ходеше известно време само до обяд, за 2 седмици свикна. После ходеше с кеф, зависи от детето и учителките.

# 109
Вчера и аз записах детето в яслата и след разговора с директорката си промених мнението. Ще процедирам точно както Е.М.А. Докато съм в платения отпуск ще се опитам да пусна Н., ако поради някаква причина преценим и двете страни, че все още не е ОК за нея, то имам вариант да го отложа с колкото време преценя.

Вкъщи всичко винаги е било под конец и сега продължава да е така. Съответно не мия играчки, биберони и шишета когато се озоват на земята. Оставям я да лази по пода. Държа хората, които я докосват да са с измити ръце и мисля, че това е елементарна хигиена и вкъщи се случва по подразбиране. Навън се люля по люлките, пипа други дечица и техните вещи.

7 месеца след раждането аз успях да открадна достатъчно време за себе си и ще реализирам един дългообмислян проект, който се надявам да ми осигури повече независимост занапред. И по този повод реших да си подарим няколко дни сред природата само за мен и детето. Последните две седмици бях сякаш с изтощени батерии, което е много нетипично за мен и сега ми дойде силата и музата и ще се възползвам на 100%.

Ходихме и до Щерев, възползвах се от консултация. Бяха безкрайно любезни и ни насочиха направо към басейна, а не към ваната за най-малките. Но ще посещавам друг басейн, който е по-близо до вкъщи и е с по-адекватни цени. Другата седмица ще дам първи отзиви. В Щерев ми предложиха и йога за мама и бебе. Вкъщи се разрових за клипчета и няколко дни вече си правим упражненията вкъщи заедно. Тя много се радва и се изморява.

Последна редакция: пн, 18 юни 2018, 16:06 от Schnappsyy

# 110
И аз съм уморена много тия дни. Заспивам преди детето. Онзи ден баща му сам го е къпал, обличал, хранил. Аз се събудих, когато го слагаше в леглото.
Вчера и двамата с дребен заспахме в 21 ч. Днес го разходих до 14. Нахраних и ще сме у дома,че голяма жега.

# 111
  • София
Елени два дни подред заспива вечер в 19 и ситрин 6.30 е кукуряк е буди се три пъти да яде, но задпива веднага.
Днес й дадох картоф, морков и чушка. Много го хареса. Аз слагам гхи и черна сол.

# 112
Моето не спи. Има 2 пъти дрямка от 30-40 Мин през деня, заспива към 23 и става в 7.

Днес заспа на столчето след хранене. Дъвка, дъвка и клюмна рязко, като играчка без батерии, много се смях.

# 113
Това със заспиването и при нас се е случвало. Направи следващия път клипче. Joy

# 114
  • София
 Joony Hitrushana пуснете по един отчет Stuck Out Tongue Winking Eye
Останалите кажете кой кога е свободен за среща ?

# 115
Тази седмица съм заета всеки ден.

# 116
Alexandra T, веданага се отзовавам за отчета Simple Smile
Аз като една от най-възрастните тук, другият месец правя 39, имам и малко по-различно ежедневие от останалите...
Днес например тръпнех като за последно с матурата по английски език на утрешната ми абитуриентка, която междудругото днес става на 19...  Мина и това гайле дет се вика...  И утре ще ми е тръпка ... бала..., толкова дълго чакан... Онзи ден пък аз имах 20- годишнина от завършването, и хептен се сдухах, че съм одъртяла... Бившите ми съученички вече са далеч от темата за бебетата и се чувствах малко не на място сред тях, постоях 2-3 часа и си се прибрах да кърмя... Повечето, с редки изключения са с по едно дете и въобще не им е да се разправят с бебета тепърва... Аз се чувствам удовлетворена от живота си, но в случая, с едни десетина килограма повече ми беше криво до тях, които ако не обсъждаха блестящата си кариера, коментираха новия си фитнес треньор или фризьора... Гадост, не си го представях това събитие по този начин...
Е, и за бала на дъщеря си си представях като мацка, но реалността е друга, и това ме подтиска...
Днес, например средната ми, 16-годишна щерка, слава Богу се съгласи да изведе бебето следобяд на разходка, за да мога да пооправя къщата. Странно бебе е Хитрушка, не ми дава да шавна без нея, а мен вече гърбът и кръстът много започнаха да ме болят от това непрестанно гушкане. Трудно намирам време за елементарни неща, за себе си да не говорим и се чудя вие как смогвате... Зная, че е до дете, но дет вика мъжа ми, що на нас ни се падна такова шило?!? Има златни деца, мируват си, майките домакинстват, тренират, четат за изпити, а аз прикована до нея, и туй то. Не, че със сестрите й и аз не съм завършила две “Виши”, как викат у село Wink, но това сега ми се струва невъзможно...
Започнах да давам смесени зеленчуци, плюе Та се не знае..., абсурд, не ги иска. Захванах плодовите пюрета, Та поне нещо да хапне... Другата седмица ще я водя на консултация, струва ми се доста отхвръкнала...

# 117
Hitrushana, страхотни емоции са това! Да ти е жива и здрава абитуриентката, да завърши успешно и да носи много радост на вас и на сестрите си! А на съученичките няма да се даваш, след 2-3 години и ние ще сме кифли. Сега - оцеляваме някак.

Момичета, аз за среща няма да мога тази седмица. ММ за пръв път този уикенд няма да работи (даже дълъг уикенд си е пуснал) и сме наредили плътно програмата.

# 118
И аз съм за другата седмица, не мога тази.
Хитрушана, моето дете е същото, какви ти тренировки, тя стои по 50 минути в кошарата и играе, а аз използвам момента да свърша нещо. Имам 2 книги за четене, е вечер след 22:00 като заспи не ми се чете на лампа.

# 119
  • София
И аз съм за другата седмица. Кажете някой ден и къде ви е най-удобно?
Честит рожден ден на Хитрушанината голяма девойка. Да е много здрава и успешна. Хубави емоции са покрай бала, аз нали съм от пресните абитуриентки.

Моя продължава да си има три дремки - сутрин и след обедното пюре по 40мин и вечер от 18 до 19.30. Вечер заспива около 22.45 и сутрин до 9. Пу пу.

Общи условия

Активация на акаунт