С усмивка греят ОКТОМВРИйските лица и стоплят нашите сърца - Тема 9

• 55 859
  • 779
  •   1
Отговори
# 540
Как е в Българче? Там май бяха 2 яденета.
Много е вкусно!Има си всички подправки, сол, червен пипер, чубрица, магданоз, лук.Застройката е с яйце(не яйчен  прссх - поне това пише на етикета).С такъв апетит никога не е яла пюрета.Има няколко менюта, имат уеб страница.Аз взимам тристепенното меню 10м-3г се води.Основното давам за обяд 220 гр-мисля е достатъчно, супата с 2 сухара за вечеря, десерта за междинна закуска на другия ден.Следобедната закуска задължително е пресен плод.Никакви каши, проса, брашна и тем подобни набухватели не давам.Ние не ги ядем, не виждам защо да ги давам и на нея.Остана само закуската да заместя с някаква попара, но ме мързи:)))Не знам кога ще се наканя:)

# 541
Не че съм го обмисляла сериозно, ама няма изгледи да минем на кухня. Анди категорично отказва каквото и да било с лъжица. Сутринта яде овесена каша с ръце (не я пасирам).

Почнах да го карам през просото със захранването. По макс ден, два и минавам на следващото. Утре ще дам яйчен белтък, че ме мързи да го отделям всеки път като пека нещо. После през седмицата ще дам и риба. Заминаваме за Гърция в неделя и искам да е ял риба преди да тръгнем. Така няма да се чудя какво да му давам за обяд.

# 542
  • Бурса
Попи благодаря че попита. Добре съм вече. Ходих на гръден хирург и ми изписа аугментин. На втория ден от антибиотика вече бях без болки и температура.

# 543
Попи, същата работа е и при нас. Особено нощем. Както не веднъж съм се оплаквала, той така или иначе не спи спокойно и често се буди. Последните дни обаче е ужасно трудно приспиването, едва си държи очите отворени, тъкмо да помисля, че е заспал и се обръща по корем и тръгва да се изправя. Сяда и започва да плаче. Тове се случва и през нощта няколко пъти. Мисля, че е по-чувствителен и всяко ново постижение го преживява много, като лазенето и изправянето. Изобщо....при нас вместо да се оправят нещата със съвя, те се влушават. Изобщо не днам как ще се връщам на работа, с моите командировки.....не знам

# 544
Малкият до преди седмица също трудно заспиваше. Издърпахме за по-рано нашата вечеря и го взимаме с нас на масата. После към 21:00 го къпем и четем приказки (преди го правехме час по-рано). Така се умаря достатъчно и заспива бързо.

# 545
  • Варна
Дадох резен ябълка да си смуче и отхапа едно парче, както няма зъби.... не знам ще се осмеля ли пак да дам...вие давате ли им?
И още нещо да питам- ръжени ядки правили ли сте?

# 546
Давам по-меки плодове: круши, нектарини, пъпеш, череши, диня. С тях се справя.
Сурова ябълка не бих дала още (с печената няма проблем).

# 547
Момичета, много е спокойно тук напоследък. Надявам се да е заради хубавото време и да не ни остава време от разходки и хубави емоции 😋

При нас всичко в момента е някак в застой. Понаучи нови щуротии и сега ги доразвива и затвърждава.

Утре за първи път съм на родителска среща, започва се.

Какво стана с нашата среща, има ли все още желаещи? Да се опитаме, пък колкото се съберем, толкова. Като разкажем после как добре сме си изкарали, то на втората всички ще дойдат.

# 548
  • София
Има ли някое друго бебе, на което главата да се поти докато спи вкъщи ? Дали е от жегите ? Забелязах от 1-2 седмици че като спи на обяд се поти отстрани на главата и дори от страната, която не му е допряна в нищо, сега като спи пак е потен, спи с панталонки и дълго боди и едно одеалце

# 549
И Н. се поти, а спи само по памперс. Топло им е, а техните тела все още не успяват добре да регулират температурата.

Последна редакция: пн, 18 юни 2018, 16:04 от Schnappsyy

# 550
Богомил и той е постоянно потен. Дори и само по памперс е мокър

# 551
  • София
Давам сурови плодове в пюре и супер миниатюрни парченца. Малкият няма дъвкателен рефлекс още.
Ядки също давам - и ръжени, и овесени. Кисна от предната вечер и пасирам с плод.

За срещата казвайте. Аз съм в сесия, но ще се опитам да дойда.

И малкия се поти. Жега им е, нормално.

# 552
Преди смилането на овесените ядки , варят ли се ?

# 553
Аз ги кисна и варя за около 5-10 мин, давам с масло и сирене ама не ги харесва. Сутрин само киселото мляко засега е хит.
Поти му се главата много, и докато го кърмя понякога също се изпотява, а също като Неда спи или по памперс или с потник най-много.

Днес моето патенце става на 8 месеца. Сънят продължава да е мираж, снощи се буди и плаче през 30-40 мин. Да ми е жив и здрав, щего израсте все някога. Направих всичко възможно - боуен, невролог, чай, хапчета.... нищо не помогна. Явно както казват, такова си е детето и нервната му система. А как след такава нощ успява в 6 да отвори очи и да започне да раздава усмивки и да се катери и върти наляво и надясно, сякаш е спал като пън цяла вечер Simple Smile

# 554
Тони, каквото-такова, както каза, ще го израсте. Важното е ти да си знаеш, че не е проблем и никой да не ти вменява вина, че нещо не правиш.

Честита месечинка!

Общи условия

Активация на акаунт