С усмивка греят ОКТОМВРИйските лица и стоплят нашите сърца - Тема 9

• 55 850
  • 779
  •   1
Отговори
# 585
  • Бурса
Да кажа иназ че от тая седмица сме на кухня. Бях отрицателно настроена, но реших да пробвам и за сега се приема добре. Допасирам манджичките и си ги яде. Десерта не го давам или малко от него смесвам с плод. Вчера захраних с риба от едното ядене. На 8 месеца е, може да е малка, но и харесва а и на мен ми е 2ро дете не се втелясвам много 😁

Но все още храня с твърда храна само два пъти на ден. На обяд и слвдобедна закуска. Вие колко пъти давате?

# 586
Аз давам и закуска, но гледам да е солена - кисело мляко (любимо!) понякога с бисквита, овесени ядки с масло и сирене или пак с кисело мляко, попара.
Днес за първи път взех от Вълшебник и дано да му хареса. И вечерята мисля да дам, току виж спи вечерта 🙏

# 587
Понеже бях в движение миналата седмица и основно майка ми го хранеше започна да се криви и да не иска да яде домашно зеленчуково пюре. За това от седмица е на купешки. Яде ги за нула време. Днес сготвих едно домашно, да видим дали ще го яде..скрила съм в ръкава за всеки случай едно купешко.
Обрина се онзи ден и го.водих при педиатърката. Мислех да не ходим, но обрива се задържа 3 дни. Вика- алергия . Тъй ама аз давам най-доброто простите пюрета , а обрива си стои. За мен е от топлото. Сега му давам Фенистил. Ще видим какво ще стане . Така исках да му дам сиренце Sad аз не, че ям, ама той по е да хапва.

# 588
  • София
Аз дадох днес Юначе. Ами има големи парчета, дадох му уж да видя дали ще дъвче - резултатът беше голямо парче картоф и телешко на небцето. Допасирах си го. Поръчах Беборани за събота, уж било добре пюрирано, пък ще видим.

# 589
  • София
А какво кисело мляко давате? А какви бисквитки? И киселото мляко след сиренето ли се въвежда, или няма значение? А, и който е дал риба - със сьомга или някаква бяла риба започнахте?
Аз, като една типична дева се  чудя, ако яденето му не е в купа, за да знам колко е, как ще знам дали е изял достатъчно? Grinning
Аз за кухнята ще изчакам и ще започна с държавна, но имайки предвид яслата, ще е съвсем за кратко.

# 590
Аз давам Алфатар (понеже това си ям сутрин) или Хармоника, ако се сетя да му купя. Ще гледам да не забравя и да ти снимам бисквитите, от Балев са, с глутен. Имам и на Плазмон без глутен, но ги избягвам, че са със захар.
Аз първо дадох млякото и после сирене (първо козе, после краве).
За количеството - ако няма проблем с теглото, защо ти е да го мъчиш детето да изяжда “достатъчно”? Ако му стига, значи е ок, или поне аз така мисля. Но аз си гледам от моята камбанария, че моят си хапва по 180-190 (съдейки по бурканчетата), а и не е заслабнал - към 9300 е на 8 месеца Simple Smile

# 591

Това са - разчупвам я по дължина и половината слагам в млякото, другата в ръката да се учи да гризка. Разгварят се бързо.

# 592
Тели,ти беше от Варна,нали или се лъжа.На коя кухня се записахте?На ММ майка му ми развива теирии,че кухнята била от 10 месец.Аз искам по-рано да го записвам,но още не съм ходила да питам.

# 593
  • Бурса
Стефи писах ти на лично

# 594
Кейтихоуп, кисело мляко давам 3,6% ЛБ или Верея, защото са по БДС (поне до 2г трябва да се дава пълномаслено мляко).

По схемите за захранване сиренето се дава преди киселото мляко. Аз ги дадох наобратно, защото бебчо просеше от моето кисело мляко.

Давам го с хляб, не с бисквити.
Понякога слагам и плодово пюре вътре, но и без подслаждане е голям хит.

Последна редакция: чт, 14 юни 2018, 23:47 от maldini88

# 595
  • София
А при въвеждането трябва ли да се разрежда с вода и в какво съотношение?

# 596
Аз го давам без разреждане, наистина няма по-любимо досега [img]//imagizer.imageshack.us/v2/1536x2048q90/921/iVAhiN.jpg[/im

Ето го и моят хубосник, така става като дърпа сам лъжицата Simple Smile

Последна редакция: чт, 14 юни 2018, 20:17 от Toni_sti

# 597
  • София
Малдини, видях дребчо и в групата във Фейсбук за ЗВБ. Малко след като я погледнах тук, ми излезе и там.

# 598
Разконспирирана съм Wink

# 599
  • София
Да, напълно Joy

Общи условия

Активация на акаунт