Зрелостници 2018-та!!!

• 115 281
  • 1 093
  •   1
Отговори
# 960
  • Сандански
Формата на снимките като за дипломата ли или по малки и копието на дипломата в един лист ли е или на два разположено?

# 961
  • ново
Снимките са формат за лична карта 3.5х4.5. За копието едва ли някой има изисквания.

# 962
  • Варна
Вчера се записаха с другаря и гаджето. Факултетите им са един до друг -Философски и Стопански. Следва търсене на квартира.Simple Smile

# 963
Вчера се записаха с другаря и гаджето. Факултетите им са един до друг -Философски и Стопански. Следва търсене на квартира.Simple Smile

Това ще е идилия. Сладури.

# 964
Точно час ни отне записването, благодаря за изчерпателната информация тук 😋.Учудих се колко неплатили хора има, след толкова предупреждения....Ние ще пробваме общежитие, гаджето ще е в Англия 😁

# 965
На мен ми отне около половин час да подам декларация за участие във второ класиране. Питах, но никой не отговори - та да кажа - декларацията я дават на място. Трябва ви само оригинал на диплома. Не ми искаха пълномощното.
Следващият ми въпрос е насочен директно към raja_nikol, понеже отново никой не ми отговори. Мога ли да платя предварително чрез ИзиПей?

# 966
  • София
Да можете тук е описано как

# 967
Много ти благодаря, Г-ца Бързо се уча! Полезна, както винаги 👍

# 968
Много ти благодаря, Г-ца Бързо се уча! Полезна, както винаги 👍
Тя ни е гуруто тук, ужасно търперив човек, евала!!! Извинявай, сега виждам. И мен нещо ме беше шобе, защото на сайта нещо не е написано като хората. Но след като Г- цата каза, че може ги преведохме точно за минута. Всичко писахме в основание, да има 😉. Влязохме си в 8,31, подпечатаха книжката и тогава отидохме в нашия факултет. Там имаше повече писане, избор на език, осигуровки / дали са и бланката там, въобще не било фатално и после можело да се коригира. Много съм доволна от организацията! За общежитията още не може, чак септември

# 969
  • Сандански
Искам едно мнение някой, ако е компетентен и може да ми помогне въпросът ми е за ТУ:
Автоматика или Телекомуникации е по хубаво като специалност и реализация....

# 970
Благодаря и на теб, raja_nikol!
Предстои ми другата седмица и искам да съм максимално подготвена, с минимална загуба на време...
От организацията и аз останах доволна. В нашия факултет имаше прилично дълга опашка пред отдел “Студенти”, която обаче се движеше със скоростта на светлината. А служителките вътре бяха усмихнати, любезни и експедитивни 👌

# 971
  • гр.София
Моят се записал вчера, платил в брой.  В комплекта за записване има и няколко Уверения, та го накарах да му подпишат и подпечатат едно -  да имаме, а и за да пробваме за карта за транспорт.

# 972
  • София
Преди малко открих темата. Моят го приеха в Информатика (2-ро желание), но подаде за 2-ро класиране, ако може да дръпне в КН. Пред него има 40 човека и шансът е малък, но нищо не губи да пробва. Няма да е голяма драма, ако остане в Информатиката. Бяхме разпечатали учебните планове и драскахме и сравнявахме кое е еднакво, кое е различно. Държеше да има компютърна графика, а и в двете специалности има.
Извинявам се, ако е коментирано, но при записването ли трябва да се плати ISIC картата и колко е цената? Интересува ме в случай, че реша да платя таксата по банков път, трябва ли и за картата да внеса парите или може и по-късно. Видях, че на заявлението за издаване на картата (това в пакета документи) цените са задраскани и има само два варианта на картата.  В сайта на СУ май бяха 3. Понеже някой питаше, в документите има декларация за здравните осигуровки. А уверенията за какво биха послужили на този етап (освен за ГТ)?

# 973
  • гр.София
mlv, в нашия комплект нямаше нито декларация, нито задраскани цени.
В заявлението за карта имаше две карти. Чеква се желаната. Първата(с повечето възможности) - 15лв. Толкова е и платил после.
За втората-не запомних цената.

# 974
  • София
Има 3 вида isic карти:

ISIC СУ - Тя е isic карта + СУ карта и е с две лица, тя е за студенти редовно обучение до 26г. Представлява ISIC карта (т.е карта за отстъпки за България и чужбина)  + СУ карта за достъп до всички звена на университета (библиотеки, сгради, общежития и т.н).

EYC СУ - EYC СУ картата е за студенти задочно обучение, включва отново ISIC карта + СУ карта, но тя не дава право на отстъпка в ГТ и БДЖ (спрямо закона за висшето образование единствено студентите редовно обучение (до 26 г) имат право на отстъпки в държавните публични учреждения).

СУ карта - карта за студентите редовно и задочно обучение над  26г (за редовно обучение) и над 29г. (за задочно обучение),  тя служи за до всички звена на университета (библиотеки, сгради, общежития и т.н).

Общи условия

Активация на акаунт