Любители на Котки - Тема 122

• 62 973
  • 752
  •   1
Отговори
# 180
  • София
На съседите котката 2 пъти пада от третия етаж, а на съседите от другия вход 1 път от втория. Падат и още как. Еййййй, много ме е яд на такива неграмотни и безхаберни изказвания.
Единствено, за което се сещам да се надупчи винкела и да се закрепи рамката с мрежата, ама не ми се струва много правилно. Ние свалихме цялото крило на прозореца, но нашата дограма е дървена и на нея закрепихме мрежата с едни пластмасови скоби, в които има пиронче.

п.п. И аз чакам снимки на фъстъците, ама на, нЕма

И аз не знам с какво сърце тези хора ми твърдят, че на тяхната котка няма да се случи... Или на моята.
То, на хора се случва... Мой приятел падна от 4-я етаж като простирал пране. Мрежата за простиране извън балкона, той висок, навежда се и... долу. Добре, че нещо особено му нямаше, счупени ребра, ръка и то защото се заплел на друг простор, над земята под балкона. Късмет.

Много ти благодаря за идеята за дървената дограма. Hug
Вместо желязо може да сложа дърво и на него вече мрежата. Дали със свински опашки, дали с някакви пирони, определено дървото дава повече възможност.
Да дупча метала не знам колко здраво ще стане, той е 0,3 см, страх ме е да не стане беля да се счупят и изпопадат стъклата, че под балкона хора, животни.
Казаха ми и за някакво лепило, дето уж лепяло много яко метал към всичко, ама чак да лепи тънка мрежа към каквото и да било, ми е леко странно.
Другото, което с учудване разбрах е, че комарници хич не спират тия нашите любимци. Изяждали мрежите, а комарниците спокойно ги отваряли. Аз бях тръгнала да поръчвам, случайно срещам една позната, разказвам и тя : ама как с комарник ще спреш котка? , после и в нета четох, че не става. На сайта на "Добро хрумване" открих разни варианти( в отдела за снимки), ама при мен никой не става.  
Калпазани. Mr. Green Ама пък толкова да го обичам, че...

Tъй като няма снимки на малките на Мишелин, качвам снимка на моя малкия. Simple Smile

Последна редакция: вт, 12 юни 2018, 01:32 от MayyaI

# 181
  • на брега на морето
Скачат върху комарниците и ги разцепват с ноктите.  Аз много се зарадвах, че са на рамка, която се монтира и сваля, не пречат да се вижда какво става навън (щото имам клюкарка, налЕ Simple Smile ) и няма да влизат мухи. Обаче от фирмата ме попариха.
Много апетитен разтегнал се Котуньо, да го намачка човек здраво.

# 182
  • София
Скрит текст:
Скачат върху комарниците и ги разцепват с ноктите.  Аз много се зарадвах, че са на рамка, която се монтира и сваля, не пречат да се вижда какво става навън (щото имам клюкарка, налЕ Simple Smile ) и няма да влизат мухи. Обаче от фирмата ме попариха
.
Много апетитен разтегнал се Котуньо, да го намачка човек здраво.

Мачкота го аз, ама и той се е научил да ме мачкоти(меси ли се казваше?) Grinning
Скрит текст:
Дразня се, че вкъщи не ме разбират и ми превеждат примери със Златина, а разни приятели и съседи и те припяват : е, какво толкова ще стане? Ами ако стане, те ли ще тичат по ветеринари, операции, ако въобще оцелее от 6 етаж. Преди гледах едно коте, което и то се разхождаше по первазчето на балкона на 8 етаж и бях Shocked. Аз, лично не бих излязла на такъв балкон, от никъде незащитен, а те пуснали котето си newsm78. Във входа имаме още котки и те свободно излизат на отворени тераси, сори, ама не съм толкова смела. Да не казвам, че в подпокривното пространство е станал някакъв гълабарник, хората на 8 етаж едва ги прогонват от балконите си и при мен се удрят по стъклата, като нищо ще литне след тях.  Когато се обезопаси балкона, тогава ще излиза да клюкарства. Не стига, че е страхлив като заек, шумка да шумне и подскача, а на туй отгоре и любопитен. Клюкар. Mr. Green hahaha

# 183
  • София
Значи, вторият ми котарак, преди Сиси и Джуджи, скочи от третия етаж.
Безда иска, гонеше една пеперуда. Както и да е, нищо му нямаше,  ползваше сивсичките лапи, обаче се стресна и побягна. Месеци го търсих, лепих обяви и обикалях, но него намерих. Минаха  две години от тогава, още ми е мъчно.
Пенсионера за двайсет години не понечида се качи на парапета, нито да надникне прездупката. Не съм се притеснявала грам за него.
Затова сега вкъщи, всичко е обезопасено и отворен и незащитен прозорец няма.

# 184
Мрежите на комарниците съм си ги сменяла няколко пъти сама. Казвали са ми,  че майсторите за смяна на мрежа вземали като за нов комарник.

Майче, ще вляза през монитора да го нацелувам тоя твой кот.

# 185
  • на брега на морето
Мрежите на комарниците съм си ги сменяла няколко пъти 
Интересно защо JoyJoyJoy

# 186
  • София
possessed, това и аз казвам на човешкия котарак: че Маци-Златина не е равно на Котуньо. Маци дойде вече като 5-6 месечна, имаше доста "стаж" на улицата, знаеше да се пази, да не говорим, че живееше и с куче.
А малкия лигльо дойде като малък. Ето го след дву седмично пребиваване в нас:
Скрит текст:

И сега:
Скрит текст:
Нали го издирвах  седмица в апартамента. Криеше се В дивана в кухнята, аз бях сама и подлудих съседите, които имат кучета да идват да го търсят. Естествено тактично ми отказваха. Laughing Преди да дойде вкъщи се е крил по мазета и под колите и няма никакво чувство за височини, а аз съм на 6 етаж.
Скрит текст:
И този вариант го мисля, че ако падне и оцелее така ще се изплаши, че няма да го намеря. Cry
Вярно е, че не са само тези два пъти дето аз съм го виждала "кацнал" на тенекията. Още като малък го хванах как се покачил на една подпряна по дължина под отваряемия прозорец стълба и с лапи се хванал за парапета. Даже писах тук. Вдигнах луд скандал какво по дяволите прави тая стълба там и там ли й е мястото??? А? Mr. Green Ми щял да я премести. Така я премести, че и досега стои на същото място.(е, вече не, ама аз я преместих) Mr. Green
Котьо така спокойно си виси над бездната, явно го е правил почти всяка нощ, откакто отварям прозорците. Аз и случайно го хванах, че стои на парапета. Както чета книга изведнъж осъзнавам, че има някаква промяна, обаче не знам каква. Rolling Eyes В следващия момент виждам, че няма котешки очи насочени към мен и нещо мн ме притеснява, та ставам и го виждам...
ММ никога не е бил безотговорен, но явно и той е прегрял, че на него се пада тежката част от ежедневието след смъртта на майка ми, разправиите с баща ми и други хора, неразположенията и притесненията ми и т.н.  

Ти с какво обезопаси прозорците?

Горното и него ще сложа в скрит текст, а утре дано се сетя да го трийна.

АДИ , и на мен ми е мн сладък. Даже понякога си мисля : ама аз не обичах Маци чак толкова май. И някак изпитвам нещо като угризение.  Embarassed
Ти с комарниите успяваш ли да опазиш твоята?

Къде изчезна Мишелин с малките? Вече започнах да се притеснявам!

Последна редакция: вт, 12 юни 2018, 15:43 от MayyaI

# 187
Моите котки са едната дебела, другата стара, много не играят. Комарника  Папагала го къса няколко пъти кухненския, на хола от старост се беше прокъсал. Зайко го нагриза да си направи дупка, да минава свободно и сега пак е за смяна, но и котките го ползват/ дупката/ входа:))/.  Комарниците бяха много важни заради Папагала, с котките нямам чак такъв дерт. Излизат в коридора на блока, сега лежат и много на терасата. Кухненския прозорец не ги изкушава толкова.

Последна редакция: вт, 12 юни 2018, 16:24 от adelinda

# 188
  • София
Моите котки
Скрит текст:
са едната дебела, другата стара, много не играят. Комарника  Папагала го къса няколко пъти кухненския, на хола от старост се беше прокъсал. Зайко го нагриза да си направи дупка, да минава свободно и сега пак е за смяна, но и котките го ползват/ дупката/ входа:))/.  Комарниците бяха много важни заради Папагала, с котките нямам чак такъв дерт. Излизат в коридора на блока, сега лежат и много на терасата. Кухненския прозорец не ги изкушава толкова.

Благодаря! Hug
Моят пак е на големия балкон. Играе с 2 л. шишета от бира. Явно е жаден. Laughing
Предполагам и че отправя молитви към котешкия Бог това проклето стъкло да се отвори вече.  Wink

# 189
Бях гледала котешки мрежи “направи си сам”. Мрежа за птици, хваната със свински опашки.

# 190
Аз сложих на балкона ей такава мрежа:

http://www.zooplus.bg/shop/kotki/predpazni_mreji_vratichki/predpazni_mreji/352494

И врата комарник с врата за животни (първата картинка):

http://www.rolltexbg.com/%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%B0%D1%80%D0%BD%D0 … %BC%D1%86%D0%B8~5

Обаче още не можем да се научим да я ползваме... За сега е еднопосочно от балкона към стаята Simple Smile

# 191
  • София
АДИ,  Steven K, аз това писах по-горе: за мрежата и свинските опашки знам, както и че говорих с зооплюс. Проблемът при мен е, че всички балкони са остъклени с винкел. Няма къде да се промушат свинските опашки, а към мрежата от зооплюс за закрепване се предлагат вертикални и хоризонтални плоскости(да ги нарека така, въпреки че не са плоски), които също няма как да закрепя. Пода на балкона е леко наклонен, винкела е с дебелина 0.2 см (даже не 0.3), а към стъкло съвсем няма как да ги хвана.
Ето малко снимки на чужди котки, за оплакване на окото. Wink
https://www.facebook.com/dobrohrumvane/photos/a.1318640628152481 … ype=3&theater  

# 192
Майче, на винкела не може ли да се завари нещо, към което да се прикрепи мрежата? Вариант е да му купиш каишка и да ходите по кафетата заедно. Ето пример с една сладурана:
https://www.facebook.com/profile.php?id=100012429964382

# 193
  • София
Може, Котьо ми даде идеята да прикрепя дървена дограма, само после не знам как ще я махна. Или поне не се сещам. Не ми е опция да стоя по мрежа  Wink зимата. Laughing
Аз за нашийник също мисля, но не за навън, а за вътре, че да не скача като реша да проветрявам. Но като се сетя какво чудо беше като му сложих мартеницата  hahaha - не знам. За излизане - много се съмнявам, че ще иска. Мислех да го водя в Гърция по 8 март, абсурд да влезе в клетката. Калпазан.  

# 194
  • Варна
Да ви разправям за квартирните  котки, които представих. Хазяйко не се вясва, заради черната маца. Тя е шефът, да де,ама тя е съседка. Хазяйката се сърди, че гони нейния.Вчера ми се кокори мамичката и по едно време доведе и котенцата си. Зяпнаха ме дружно през прозореца. Simple Smile Котешка идилия. в
За паразитите- никога не изпадайте в паника. Един глист не е по-голям от нас. Simple Smile
И глисти, и тении, и бълхи са имали моите котки. Решението е хигиена, лекарства за животните. Пият се по схема.
С тении и глисти сме имали проблем само докато котките са били нови у дома.
С бълхи- няколко пъти.
Ами обезпаразитяваме.

Общи условия

Активация на акаунт