Любители на Котки - Тема 122

• 62 963
  • 752
  •   1
Отговори
# 165
Момичета, дайте съвет, моля ви!

Във фирмения двор ММ и колегите му се грижат за котка, която преди две седмици роди. БЯха и направили заграждение, от където само тя може да минава.кОтенцата още бяха слепи и днес с а изчезнали безследно Sad Sad Майка им обикаля да ги търси , но няма и следа от тях.
Изключвам възможността да ги е взел някой, тъй като двора се заключва и никой н е може да влезе.
Няма следи от кръв или борба...
В недоумение съм и много ми е мъчно ...

Идеи какво може да се е случило? ПО- късно ще прегледат камерите, но едва ли ще се види нещо, защото където и беше убежището няма видимост...

# 166
Момичета, малките имат глисти Confused Кажете с какво безвредно да дезинфекцирам. Разтвор с белина? Сега гледам един дезинфекциращ препарат, но не смея да го взема, понеже не знам да не се отрази лошо на котенцата

Обадих се в една клиника. Казаха, че разтвор с белина ще свърши работа

Последна редакция: пн, 11 юни 2018, 12:00 от Мишелин

# 167
  • София
Момичета, дайте съвет, моля ви!

Във фирмения двор ММ и колегите му се грижат за котка, която преди две седмици роди. БЯха и направили заграждение, от където само тя може да минава.кОтенцата още бяха слепи и днес с а изчезнали безследно Sad Sad Майка им обикаля да ги търси , но няма и следа от тях.
Изключвам възможността да ги е взел някой, тъй като двора се заключва и никой н е може да влезе.
Няма следи от кръв или борба...
В недоумение съм и много ми е мъчно ...

Идеи какво може да се е случило? ПО- късно ще прегледат камерите, но едва ли ще се види нещо, защото където и беше убежището няма видимост...

Ужас, а възможно ли е друго животно да ги изяло?
Тази майка ли да ще възприеме едно чуждо бебе...... аз съм в София и мога да закарам бебето където трябва

Последна редакция: пн, 11 юни 2018, 12:41 от dioni

# 168
  • София
Момичета, малките имат глисти Confused Кажете с какво безвредно да дезинфекцирам. Разтвор с белина? Сега гледам един дезинфекциращ препарат, но не смея да го взема, понеже не знам да не се отрази лошо на котенцата

Обадих се в една клиника. Казаха, че разтвор с белина ще свърши работа

Мишелинче, с кислородна вода. Аз дезинфекцирам с нея, защото не отделя никакви вредни вещества, и я ползвам из цялата къща. Разбира се, не я прилагам на самите животни. Понеже от аптеката е скъпо, аз намерих в нета къде се продава 30 % кислородна вода 1 литър и в къщи отливам от нея 100 грама в еднолитрово шише, което после допълвам с вода, и така получавам 1 литър 3 % кислородна вода. Не трябва да я прилагаш върху тъкани, защото може да избелеят, но това важи и за белината. Между другото, аз отдаван използвам кислородната вода като дезодорант, и така си реших проблема с алуминиевите соли, които се срещат във всички дезодоранти, и могат да причинят маса поразии в организма, включително Алцхаймер. След като си измия зъбите, топвам четката в нея и минавам по зъбите отново, осигурява ми идеален дъх! Отделно дето четката я държа постоянно в нея, за да не завъжда микроби. В кухнята я ползвам едва ли не повече от обикновената вода, накисвам в нея марули, грозде, череши, всичко, което не бих могла да измия със сапун. Дъските за рязане минавам с нея след всяка употреба. За мен тя е идеалното средство за почистване, с нула токсичност и 100 % ефективност против всякакви бактерии и микроби.Ето ти линк къде можеш да си купиш, в случай, че моята идея ти хареса:
https://apteka.framar.bg/30027108/%D0%BF%D0%B5%D1%80%D1%85%D0%B8 … D1%82%D1%8A%D1%80
След разреждане 1 литър 3 % кислородна вода ти излиза 70 стотинки, така че и цената е идеална според мен.

Biserka_a, защо не опитате да дадете на котката бебето на Dioni, котките, останали без малките си, отчаяно се привързват към всяко котенце, което им попадне. Казвам го от опит, много пъти съм виждала такива случаи. Дано да сте от един и същи град! Но побързайте, защото бебето не би живяло дълго без майка, твърде е малко.

Последна редакция: пн, 11 юни 2018, 12:30 от detelistna.4etirilinka

# 169
Аз съм от Плевен. БЕбето коте къде се намира?

# 170
Детелистна, благодаря за съвета. Засега купих белина и ще действам с нея.

Обаче друго ме притеснява. Във вет кабинета казаха да ги държа максимално изолирани от останалите помещения в апартамента, защото още не са чисти. Щели да бъдат евентуално след второто обезпаразитяване. Обаче аз искам да си обикалят из апарамента. Тоалетната всеки ден ли трябва да я сменям? Защото пясъкът ще има гадинки.

# 171
  • София
Мишелин, слагай много малко пясък, така по-лесно ще почистваш
не се притеснявай прекалено много, просто вземи и ти превантивно хапче за глисти
предполагам, че са ти обяснили как се процедира с обезпаразитяването им, почти винаги имат глисти, не е толкова страшно

за щъкането, ами като си вземеш коте за теб си, щъка навсякъде,  нали
моите щъкаха цяла година без ваксини, после чак след като взех кучето ги ваксинирах
но ти си прецени, какво да направиш в ситуацията

# 172
  • София
Детелистна, благодаря за съвета. Засега купих белина и ще действам с нея.

Обаче друго ме притеснява. Във вет кабинета казаха да ги държа максимално изолирани от останалите помещения в апартамента, защото още не са чисти. Щели да бъдат евентуално след второто обезпаразитяване. Обаче аз искам да си обикалят из апарамента. Тоалетната всеки ден ли трябва да я сменям? Защото пясъкът ще има гадинки.

Разбира се, ти си избираш. Но имай предвид, че ако котетата ходят върху под, обработен с белина, и после си ближат лапките, може да се натровят. Важи и за всички останали средства за дезинфекция, като доместос и прочие. Имаше една съфорумка, не си спомням името, чиито котета бяха пострадали така. Успех с мъничетата!

# 173
Благодаря, момичета. Поръчах кислородна вода в аптеката, довечера ще ми донесат.

# 174
  • на брега на морето
Имаш ли парочистачка?

# 175
Нямам Sad

Пуснах малките да тичат в спалнята днес. Мале, мале... Joy Какво търчане падна само... От леглото на земята, пък първо едното, другото след него... После скачат от земята на леглото и бам веднага долу... В един момент така изплезиха езици, не могат въздух да си поемат, ама търчат като коне Joy Довечера ще пусна шалтето с дезинфекциращ препарат. Опасявам се да не разнесат нещо и после  да го прихванат наново, пък и ние да намажем.

Абе, изобщо... ще споделите ли как се процедира в такива случаи с извърляне на паразити? Че то те имат контакт с какво ли не - завивки, нощни шкафчета, каквото е по тях, по лаптопа обикаляха, кутията на епилатора ми, подовете... Излиза, че каквото и да пипна, все може някое краче да е минало оттам. Моля ви, кажете ми, че много се втелясвам и че щом вече са минали обезпаразитяване, то всичко е наред. Rolling Eyes

# 176
  • София
Мишелин, яйца може да има в тоалетната и на мястото, където спят. Постилай им нещо за спане, което да изпереш лесно и слагай по-малко тоалетна, за да я изхвърляш цялата. Глистите не са чак такава пандемия.  Laughing Докато играят, със сигурност не ги ръсят навсякъде. Laughing

# 177
Аз ли съм разсеяна или няма снимки на дребните? Confused

# 178
  • София
Момичета, и аз с проблем.

Хващам 2 пъти Котуньо върху винкела с който е остъклен балкона. Когато отворя прозорец.  Shocked

Проблемът е, че роднини, приятели и даже съседи, които имат котки не разбират за какво съм толкова притеснена. Казват ми : те, котките си знаят, няма да падне от балкона. newsm78
Дали? И аз от къде да съм сигурна??? Вчера 2/3 от него висеше над нищото, в смисъл извън балкона. ooooh!
Говорих с зооплюс, те предлагали мрежи за предпазване, ама нещо не се разбираме. Аз просто няма към какво да прикрепя тези вертикални и хоризонтални "летви" за които се хваща мрежата. Балкона целият е в стъкла, закрепени с винкел. Единственото приемливо нещо ми се струва на мястото на съответните прозорци да се сложи пак метална рамка, за която е запоена телена мрежа.
Идеи?  

# 179
  • на брега на морето
На съседите котката 2 пъти пада от третия етаж, а на съседите от другия вход 1 път от втория. Падат и още как. Еййййй, много ме е яд на такива неграмотни и безхаберни изказвания.
Единствено, за което се сещам да се надупчи винкела и да се закрепи рамката с мрежата, ама не ми се струва много правилно. Ние свалихме цялото крило на прозореца, но нашата дограма е дървена и на нея закрепихме мрежата с едни пластмасови скоби, в които има пиронче.

п.п. И аз чакам снимки на фъстъците, ама на, нЕма

Последна редакция: пн, 11 юни 2018, 23:04 от Котьо

Общи условия

Активация на акаунт