Любители на Котки - Тема 122

• 63 722
  • 752
  •   1
Отговори
# 375
 Simple Smile мъник гладник

# 376
  • Варна
От една раничка, прясна, ми е странно да се говори за "тумор"!
Щях да се притесня, но не чак толкова! Hug
За категорична диагноза- проба. От нашия вет.кабинет пращаха последно проба на моя котка в Стара Загора за диагноза.
Магито е добре. Притесняват я местните котки, ходи да хъска на входната врата, но всичко е наред. Grinning Гушкаме се постоянно. Научила се е да се качва на перваза на един прозорец, да гледа отвътре и току чуя, че "много ми е хубава котката"- някой я видял да гледа оттам.
Женето и Милчо също са добре. Всеки ден имам рапорт кой-как-какво.

# 377
# 378
  • Бургас/София
Здравейте, при нас цял ден се води борба свободен стил
А вечер си почиваме

# 379
  • София
Гледам, че коментирате ваксини и обезпаразитяване. На Елза още не сме й слагали никакви ваксини, освен тази от бяс, която са й сложили в "Четири лапи". Тя става все по-социална и много се гали, но не дава да я гушнем изобщо. Не виждам начин как ще я напъхаме в транспортната чанта и после да отидем до вет, да я вадим от чантата, да я преглежда, боцка, после пак пъхане в чантата. Но пък си мисля, че тя може и никога да не позволи гушкане. А ваксина все някога трябва да сложим. Предполагам, че ветовете си имат начини да процедират с дърпащи се котки... Страх ме е тя от ужас да не се измъкне и да избяга от клиниката. Сигурно се филмирам излишно, но ...

# 380
  • София
Гледам, че коментирате ваксини и обезпаразитяване. На Елза още не сме й слагали никакви ваксини, освен тази от бяс, която са й сложили в "Четири лапи". Тя става все по-социална и много се гали, но не дава да я гушнем изобщо. Не виждам начин как ще я напъхаме в транспортната чанта и после да отидем до вет, да я вадим от чантата, да я преглежда, боцка, после пак пъхане в чантата. Но пък си мисля, че тя може и никога да не позволи гушкане. А ваксина все някога трябва да сложим. Предполагам, че ветовете си имат начини да процедират с дърпащи се котки... Страх ме е тя от ужас да не се измъкне и да избяга от клиниката. Сигурно се филмирам излишно, но ...

По принцип ги е страх и стоят като препарани. Кери беше така. От страх не смееше да мръдне.

# 381
Моя дебелак като го карам с транспортната клетка на вет и се чувствам като в линейка. Ау-мау-ау-мау... и така по целия път без да млъкне Grinning Женската ми е кротка, от време на време тихичко промяуква. На убожданията от инжекциите не реагират и двамата. Ама виж на него като му правиха промивка на ушите едва го удържахме трима души. И меренето на температурата им е малко неприятно. Но инжекциите се оказаха никакъв проблем.

Момичета, котката, която прибрахме да кърми малкото, не е добре да ѝ давам хапче против глисти докато кърми, нали така? Подозирам че има, много е мършава. Те отслабват и от кърменето, но не ми се струва да е само от това. Само външно я обезпаразитих засега.

Последна редакция: нд, 24 юни 2018, 13:26 от Бледолилава

# 382
  • София

коте

Лилава, не знам. Върти ми се, че не е проблем, но е много възможно да бъркам. Но вие трябва да обезглистите и малкото.

# 383
На мен ми казаха, че е проблем да се обезпаразитява докато кърми. Ако искаш питай за всеки случай. Моята пък нещп се побърка - вчера беше добре, ама днес само скача из двора и се крие в мазето. Моя приятел я дразни като й съска и подозирам, че може да е заради това. 😁😁  много е смешно, защото тя като види чужди хора в къщата и съска на всички и се крие. Аз вчера й дадох хапче за глисти, защото вече не кърми и заради това ти казвам, чв съм с убеждение, че иначе не може. Вета така каза вчера - няма проблем, можеш да дадеш.

# 384
  • на брега на морето
Ivel S, как е раничката днес?

# 385
  • София
И Елза е абсолютен бяс вчера и днес. Търчи като кон, блъска се в стените и май нищо й няма, защото след сблъсъка просто продължава да беснее. Laughing Вчера уплашила щерката от ревност, защото бабата давала на детето в устата нещо за хапване, пък на Елза не дала. А обикновено когато бабата  е седнала на този фотьоил дава лакомство на Елза в устата. И Елза побесняла, защото този път не получава тя лакомство, започнала да скача срещу щерката и да съска. Тя пък се уплашила и се покатерила на най-високото възможно й място. Laughing Но малко след това пак били първи приятелки и се галели.  Revolving Hearts Тази сутрин дребното искаше да вземе Елза в детката градина, за да я покаже на децата. Laughing

# 386
  • София
Както всяко лекарство, и противопаразитните преминават в кърмата. Тези лекарства са характерни с това, че потенциално увреждат черния дроб. А котенцата са твърде малки, за да бъдат третирани с противопаразитни. Няма да умрат, но ще им се увреди черния дроб за цял живот.

# 387
Идват ми разни идеи, но ме е срам да ги напиша. На такива хора мястото им е в лудницата, но докато не навреди на човек, това няма да се случи... все пак никой никога не е доказвал, че хора, които са склонни към насилие над животни, нямат никакъв проблем да го проявят и към хора...
Напротив, именно поради тази причина е инкриминирано насилието над животни в Америка. Всеки насилник, убиец е насилвал животни като дете, макар че не всеки, който е насилвал животно става убиец. Моя позната ми е разправяла как нейния вет е малтретирал животни като дете. После се влюбил в жена, която е луда по тях, че станал дори ветеринар. Понякога децата го правят и защото компанията им е такива, но не им доставя удоволствие, примера мой братовчед, който после само разказваше,  с гузна съвест какво са свършили. След това дори се беше опитал да осинови коте, но родителите ми не му разрешили. Насилник, който мъчи и му доставя удоволствие като е дете, почти винаги като порасне го прехвърля към хора. Деца, жени, все по-слаби разбира се.

# 388
  • София
Здравейте! Имам питане относно моята котка. От вчера все едно е прегракнала, опитва се да мяука, но не вади никакъв звук, а все едно "шепне"..
Нищо друго и няма, храни се нормално, ходи до тоалетна, играе си. Нищо необичайно. На 3г. е, има ваксини, обезпаразитена е. Понеже не ми се е случвало до сега реших да попитам за съвет дали направо да я заведа при вет или е нещо, което се случва понякога..

# 389
Котето, което е временно вкъщи също "мяука" понякога, но без глас. Случва се, когато е до мен, докато аз цъкам на лаптопа и размърдам курсора на мишката Joy Е тогава се опитва да измяука, но в повечето случаи не излиза звук или излиза някакво подобие. Иначе си мяука де Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт