Проблем със съпруга ми

• 14 427
  • 98
  •   1
Отговори
# 15
а какво ще стане ако този месец не му платиш заема? кажи му че просто не са стигнали парите, и какъв мъж е че не може една работа да си намери щял да загуби свободата си... ами ти нямаш ли право на свобода, например да се освободиш от неговия заем.
Редактирам се.. сега видях че  е започнал сам да си изплаща заема.
А дали е нормално.. попринцип няма значение дали е нормално или не, важното е как се чувствате,  а щом ти не си щастлива със сегашната ситуация, то определено трябва да настъпят някакви промени.

# 16
Е откъде взема пари за вноските, като не работи?

# 17
Е откъде взема пари за вноските, като не работи?
Извършва определени услуги, когато го повикат. Но за година са го викали 3-4 пъти. Това обаче не е сигурна работа.

# 18
  • гр. Варна
Живеем в достатъчно напрегнато време, с достатъчно проблеми и според мен не е необходимо да търпим и нещо, което ни натоварва допълнително и ни е в тежест. Здрав, прав мъж за мен няма абсолютно никакво оправдание да си лентяйства в къщи и да не може да си намери работа. Има много семейства с двама работещи и супер анггажирани родители, които намират начини и да се грижат за децата си, така че ти просто с времето си мислила причини само и само да оправдаеш неговият мързел.. ако бях аз бих му спряла кранчето и да му поставя един срок, за да разбере че вече наистина е крайно време да се вземе  в ръце. Най-важното е да има комуникация, седни и говори с него кажи му че това е последния месец, в който ще платиш сметките и неговия кредит и от следващия вече той трвябва да има доходи, с които да помага. Не знам как има такива мъже.. какво самочувствие би имал той като мъж, след като жена му го издържа...
Другото което е че няма как да имате все още някакъв интерес към този мъж, защото вие си имате една домашна помощница в къщи... нищо повече на която даже един вид заплащате с месечно възнаграждение... докато той не се вземе в ръце и не добие самочувствие на мъж, няма как да се оправят и вашите взаимоотношения.. така че поставете му за последен път един срок и вече ако все още си иска "свободата", ще ви е по-добре и вие да сте свободна!

# 19
  • На Марс
а какво ще стане ако този месец не му платиш заема?

Тя мацката сигурно е гарант по кредита, сиреч като спре да плаща банката ще почне да я търси нея ... от опит го казвам Simple Smile

# 20
а какво ще стане ако този месец не му платиш заема?

Тя мацката сигурно е гарант по кредита, сиреч като спре да плаща банката ще почне да я търси нея ... от опит го казвам Simple Smile

Точно това написа тя - гарант е. Да му спре режийните и да го натисне да тръгва на работа, друг изход не виждам на първо време. После - ще се види кое как е.

# 21
  • Варна
Четери години без работа за мъж,са наистина много и не говори добре нито за теб,нито за него.Може би е трябвало през годините да бъдеш много по-твърда и да поставиш ултиматум,не срокове който е безсмислено да се спазват,защото те тези срокове така или иначе са безполезни.
На него просто така му е удобно.
Доколкото разбирам,децата няма да се зарадват на евентуална раздяла,а това че ви липсва секс е отчайващо.И не трябва да е така.
Струва ми се,ако го нариташ здраво за да си намери работа (ултиматум) и той го направи,ще имате възможността да сте хепи отново.Постарай се да бъдеш категорична и това да му се загнезди вътре в мозъка и да не му дава досегашния комфорт.Просто трябва да си крайна.Положи усилия,заради себе си,децата.

# 22
Цитат
Някак си май изгубих уважението си към него, защото се почувствах използвана.
Да, точно така става. При мен стана така с първия ми мъж. Поддържах го за всичко (да не работи, да избира къде да работи, да прави собствен бизнес), изтеглих кредит и нам кво бизнеси развивахме, ама не. Той все другите му виновни, моментът не бил подходящ, времето лошо и всякакви подобни оправдания извън него, разбира се. В един момент просто вече не го уважавах. А и определено ми писна, изморих се тотално.

Иначе всички имаме лоши периоди. При нас се е случвало и на двамата в сегашната ми връзка. Моят половин на четвъртия месец беше като пребито куче – не искаше да яде, самочувствието му на мъж се спихна, мълчи, постоянно нацупен. И се позавъртя и сам излезе от ситуацията, макар аз да му повтарях тогава, че няма проблем да се оправяме и с моите доходи известно време. След няколко години пък аз бях в подобна ситуация. Така че е нормално да има такива периоди. Хората в една двойка се подкрепят, не винаги човек може да предвиди ситуациите.

Не е нормално обаче, ако залепне човек в тях. Особено, ако това е в ущърб на половинката му. А твоят мъж 4 години  бая е позалепнал. И за мен просто е усетил, че така му е добре и се прави на лудав. Което не говори добре за връзката ви. Изкарай го от зоната му на комфорт. Явно сам не иска да излезе от там.

# 23
  • На Марс
Цитат
Някак си май изгубих уважението си към него, защото се почувствах използвана.
Да, точно така става. При мен стана така с първия ми мъж. Поддържах го за всичко (да не работи, да избира къде да работи, да прави собствен бизнес), изтеглих кредит и нам кво бизнеси развивахме, ама не. Той все другите му виновни, моментът не бил подходящ, времето лошо и всякакви подобни оправдания извън него, разбира се. В един момент просто вече не го уважавах. А и определено ми писна, изморих се тотално.

Ха ха, за какво уважение може да става дума тука, аз мойта се чудя как не съм я удушил досега

Така съм си го набил, че направо ме е срам да споделя Simple Smile

# 24
  • Сф
Ужас! Той вместо да се е активизирал че имате " голям заем" си лежи 4 години???Питаш как ще се отрази раздяла на децата. А не се ли питаш ако в един момент изнемогнеш, какво стои срещу теб?
Ако не беше тоя търтей, щеше да си спестиш нещо поне.Чисто луда си за мен, " щял да си загуби свободата" - гениално изказване ! Не му ли е неудобно от децата??? И че няма 5 лв в джоба.. О сигурно му даваш и джобните.., а за бензин, цигари, закуски, бира, кафенце? Че той не може да си заведе семейството никъде! Страшен пример за децата!
Бих му била шута! Да си гледа свободата, че и издръжка да плаща!

# 25
Въпрос към авторката - много вноски ли има да се погасяват до края на заема и ще се справи ли, ако съпругът излезе от картинката? Явно да, щом досега се справя, но да попитам вноските, които той все пак успява да плаща, равни ли са на парите, които тя плаща за неговата издръжка?
Защото ако внася 200 лева месечно в банката и се бие в гърдите, че си погасява сам кредита, а издръжката му е примерно 700 лева... Не е добре.

# 26
Кажи ми:или почва първата работа, която му предложат-или да си търси жилище. Бъди твърда.
Аз те разбирам напълно-горе-долу съм в твоята ситуация, но все пак моят мъж работи и правим секс редовно, така чак така не ме е яд. Обаче аз съм атрактивна и постоянно получавам оферти за почивки с чужди мъже, и се боря всеки път със себе си, да не се подхлъзна и забатача още повече. Ти поне не се жалваш, а на мен ми се живее, но всичките си пари давам за семейството.
Често ми се иска да имам работлив мъж, да ми дава пари за глезотии, да си живеем живота-а то все аз трябва да се грижа. Имаме пари, не сме бедни, но не мога просто така да заминем на круиз със семейството. Все трябва да планираме, спестяваме-а жените с амбициозните мъже до себе си са си в пъти по-добре. Нищо не им тежи и притеснява.

# 27
Четири години са неразумно дълго време. Който иска си намира начин, който не иска - оправдания. Проблемът е в това, че той вече си е изградил ежедневие и напълно свикнал с положението. Не само, че е мързелив, но и безхарактерен и безотговорен. Защото това негово бездействие засяга цялото семейство, както финансово, така и емоционално -  не ти е опора и подкрепа, връзката ви се разклаща, дава лош пример на децата.
Изглежда, ще трябва да действаш с нечестни методи като изнудване и ултиматуми, щом той самият не разбира и не прави нищо по въпроса. Успех!

# 28
Директно му кажи, че е може само ти да плащаш сметките. И спри парите за негови нужди.
Често ми се иска да имам работлив мъж, да ми дава пари за глезотии, да си живеем живота-а то все аз трябва да се грижа. Имаме пари, не сме бедни, но не мога просто така да заминем на круиз със семейството. Все трябва да планираме, спестяваме-а жените с амбициозните мъже до себе си са си в пъти по-добре. Нищо не им тежи и притеснява.
За мен е нормално да се планира. Не е като във филмите, където живеят в имения, в реалния живот няма как да не планираш.
Като гледам амбициозните около мен също не са цвете за мирисане, често ги няма въобще, дори на почивка жените им са принудени да си ходят сами, защото не можели да се измъкнат от работа. За какво са ми пари, ако ще  съм сама? А често се оказва и че многото работа всъщност е работа по някоя кифла.
Амбициозен - неамбициозен, стината е някъде по средата...

# 29
  • София
Не съм смятала, че точно тук ще потърся съвет, но от много мислене съвсем се обърках, та ми се струва, че ще ми дойдат добре мненията на хора, които не познавам. Имам проблем със съпруга ми...

Разглезила си мъжа ти. Това е. Дай му ясен знак, че повече няма да го издържаш и му покажи, че отдавна е преминал границите.
Има хора, на които им е много удобно човека до тях да им върши всичко, а те непрестанно да се оправдават с несполуките в бизнеса си.
 Поговори с него човешки и му кажи откровено, че ти тежи всичко това и имаш нужда от неговата подкрепа, каквото и да значи това.
 Ако въпреки това той не ти "влезе" в положение, не се тревожи да му "биеш" шута. От това, което пишеш, оставам с впечатление, че си финансово стабилна, т.е. няма да ти е пречка да отглеждаш децата ви.
 Ако продължиш в тази връзка, рискуваш да съсипеш себе си и децата си - ти ще работиш и печелиш, той все "ще си търси работа".
 Познавам такива семейства, не са издържали дълго.

Последна редакция: ср, 23 май 2018, 14:11 от Не се сърди, човече

Общи условия

Активация на акаунт