Лятна на Мамите от ИБ

• 48 211
  • 578
  •   1
Отговори
# 150
  • Варна
Цветенце,  не им се оставяй,  потърси родителите,  поне те да са на ясно със ситуацията,  за да не се афектират и те...  В тези среди си,  трябва да има начин да се справиш с някаква.... 
В групата на Атанас има 3 -  4 по-проблемни деца ( не говоря за палави,  а за такива,  които бият,  хапят и крещят пронизително),  виждала съм как г-жите и лелите се справят перфектно с тях,  и се грижат за тях с голяма  любов,  въпреки пе редовно отнасят по някой удар или плюнка. Родителите сме на ясно,  децата работят с псохолози,  но никой не са преместили в друга група или градина,  просто всички искаме да помогнем. След случая с  " бягството на Атанас"  се съгласиха и камери да сложим вътре -  за сметка на родителите,  разбира се,  но поне приемственост има.

# 151
  • NE
Сутрин правим сборка от няколко родителя. Опитвам да обесня, че ще свикне и ще потръгнат нещата. Той е най-голям на възраст там по месеци. Притесних се че като стане от сън и почвал да вика. Какво го кара да вика, не знам. Той обикновено се гушка и додремва. Купих две големи коли с идеята за игра ако се събуди и да не вдига шум. Прибрали са ги 100% "да има за есента". Работата е там, че и други не спят, хленчат нон стоп и моичкият най-лош. Директорката е в отпуск и всички са волна програма.

# 152
  • Варна
Вилито,  ако наистина вика,  най-вероятно е от стрес и емоции,  ще свикне.  Пробвай да му обясниш,  като се събуди в градината,  че няма нужда да вика и да е тъжен,  защото ти ще дойдеш да го вземеш като закуси,  и той ще ти разкаже какъв хубав ден е имал,  и ще си поиграете навън или нещо такова.  Няма да стане от 1-вия път,  но би трябвало да има ефект.  Или му дай някоя играчка да спи с нея,  за да се чувства по-сигурен.

# 153
  • NE
Да, говорене, много говорене. Опитвам да му въздействам. Ще стане, все пак не е от оня ден на градина, но има стресов момент покрай събуждането. Ще видим днес как е. Усещам го, че сам дели госпожите. Която успя да го кротне я харесва повече, а другата с която пеят вече не му е толкова любима. Не знам ... гадая.
Психолога казва, че всичко е с цел при него. Получили се по неговата и мирясва. Пищенето е от градината. Забравя го и после пак започва. Разказването му е трудно. Показва ми как се обличат, какви бели правят на мивката и тоалетната, как мие ръце и се подсушава. В понеделник му казах да си занесе сам кърпата за ръце и веднага хукна да я оставя в тяхната тоалетна. Пробва и да отговаря с да и не на въпроси, но е избираемо. Баща му не е доволен от прогреса, истериите му и това ме изнервя, но за мен учи бързо и точно след като информацията е ясна и правилна. При него го има проблема с бързото работене на мозъка. Оттам трудно му смогват. Давам магензий и май има ефект. Днес вдигнах дозата.

# 154
  • В къщурката на хълма на феите
Притесних се че като стане от сън и почвал да вика.
колко точно си сигурна, че го прави, а не е измислица?? според мен източника на информация не е сигурен, че да приема казаното за 100% истина .. трябва ти родителска среща с директора, ако тя не иска с по-висшестоящи ..

# 155
  • NE
Мец, четеш  мислите ми.

# 156
  • В сърцето на любимия човек
Добре де, аз едно не мога да разбера, какъв по дяволите им е проблема на госпожите? Нали не очакват всички деца да са по калъп, да действат по команда и да седят по цял ден на столчета? Всяко дете е различно, има своите индивидуални потребности и съм сигурна, че винаги може да се намери път и подход към всяко дете. Не казвам, че е лесно, но е абсолютно некоректно от тяхна страна да го "нарочват". Следващия път и кажи на тази педагожка само за миг да си представи какво е да не чуваш дълго време и изведнъж цялата звукова информация да те залее. Да се опитваш да наваксаш с дни и седмици с нещо, което е трябвало да възприемаш плавно в целия си живот до сега. И след като си го представи да си помисли, ако това беше нейното дете как тя би се почувствала, ако вместо грижа и внимание насреща си вижда нежелание и пасивна агресия?

# 157
  • NE
За съжаление, тази с която се скарах я говорят от много време, че не си гледа детето. Другата с която имам чувството, че говоря със стена е ... как да кажа ... неадекватна. Просто само една става за нещо и по случайност точно тя се оправя от раз с  моят.
Леко  да  сменя темата.  Как ги  обличате малките  в тази жега? Тук е 34  градуса, а Алекс  вир вода нон стоп.  Не смея да пускам климатика, а и  гол  ме  е  страх  да го оставям. Целиият му  гръб е обринат от  пот. Около памперса  е чак зачервено.

# 158
  • В къщурката на хълма на феите
днес ходихме на прощапулник и докато се върнем всички дружно бяхме вир вода .. съблякох ги и двамата по гащи, измих им лица, ръце, кореми и гърбове с хладка вода, оставих ги да си изсъхнат и след това ги пуснах да щапуркат по потници ..

Цвете тая изобщо не трябва да работи в детска градина, а да е клиент на социалните ..

# 159
С тениска и къси панталонки, вкъщи е бос.
Не съм ви споделила, но Йоан е с ангина, бактериална Sad В нощта на понеделник срещу вторник вдигна 40.3 градуса (мерена ректално) и повече от час не помръдна, след около 3 часа беше спаднала с градус. Нито Нурофен, нито компреси с оцет помогнаха. Откачих. Слава Богу след този пик повече от 38.5 не е вдигал, пу-пу! Според педиатърката може да се справи без антибиотик, кръвните не са много зле, гърдички и всичко останало е наред, мажем с Грануфорин и утре е на контролен преглед. Днес се гледат с баща си, защото аз трябваше да дойда на работа (не питайте, сложни отношения с работодател).
Иии, познайте дали не му изби поредния кучешки. Значи иде ми да се метна от някъде - всичките му сериозни разболявания са точно когато избива зъб и е съпроводено с такива брутални температури. Вече броя не колко зъба има, а колко още остават - 5 броя (1 кучешки и задните кътници). Ще побелея вече, дано поне задните кътници излизат по-леко от тия кучешки, ама надали Sad

# 160
Стрептококова ангина ли е - по небцето има червени точки, освен огненочервеното гърло и високата Т. Как в поставена диагнозата - има бърз тест за гърлен секрет.Ако е бактериална, не знам как минава без АБ. Габи преди 2г пи два АБ, докато се изтрепе бактерията.

# 161
  • Варна
Ако е бактериална, не знам как минава без АБ.
И аз така. Сигурно ли е, че за бактериална става дума? Да не е катарална, т.е. вирусна, обикновено при тях се вдигат такива зверски температури. Бактериална ангина при толкова малко дете ми се струва абсурдно да се лекува без АБ.

# 162
Не, няма червени точки, няма и налепи, само червено гърло. ЦРП е 68, левкоцитите 17.1 при норма до 17. Не сме пускали гърлен секрет. Педиатърката ни е много опитна, аз и имам доверие, освен това аз самата съм се справяла с подобни ангини без АБ. Иначе има изписан Панцеф, но каза, ако не поддържа висока Т да изчакам до утре да видим новите кръвни как ще са. Реално след този пик започна да вдига на около 12ч и то поносима Т.
От една страна тази висока температура ме докарва до ужас, но от друга явно организма му така се справя най-ефективно и изтребва всичко. Има една теория, че колкото по-силен е имунитета, толкова по-бурно реагира на вируси и бактерии. Естествено винаги има изключение и никога не го оставям без консултация с лекар.

# 163
Възможно е да в някаква друга ангина. Аз просто имам опит със стрептококова , а тя минава с АБ.
Дано да минава бързо 🤗

# 164
Пънч, засега не давай АБ. Но почне ли да вдига...

Форесче, как сте вие двамата? Всъщност какво е бебето? Дай някое фото да ти се порадваме.

Общи условия

Активация на акаунт