ЯНУАРЧЕТА мънички,скоро зъбчета ще имат всички!

• 14 223
  • 280
  •   1
Отговори
# 165
Такаа ние май вървим зле с пюретата - зеленчуковите. Плюе, не иска, чак повърна днес. Вчера правих домашно картофено - прие го добре. И как да заместя храненето така...ми че тя не изяжда нищо  Sad Не мога всеки ден все картофено да давам...Изобщо нищо май не и се услажда чак толкова. Плодовите ги яде, но пак не изяжда цяло  Confused
Освен това нещо е подсечена на първите гънки горе на крачетата. Червено е и не минава... Днес намазах с бейби тан да видим. До сега мазах с един специално приготвен крем, но не мина. За първи път се зачервява така  Sad
 Bistra_D браво, че дечицата са се оправили  Peace Много е лошо да боледуват
BON_TONI  лелее какъв хищник си имаш! Пробвай със силиконовите зърна, но май не е много удобно с тях..
Telma не се притеснявай за очето, май тази операция е съвсем малка..само пробиват слъзното каналче. Поне из форума това съм чела. Може да пуснеш тема в здравния форум и да питаш кога са направили другите майчета операцията Wink
lika браво на твоето послушно Алексче! Ама той вече и по прегледи с мама  Grinning А иначе аз не съм много "за" промивките, защото нарушават естествената среда на влагалището. Имаше някакви глобули с млечно-кисели бактерии за възстановяването и - Вагизан. Може да си слагаш, определено не вредят, само биха помогнали Wink

# 166
БОДЛИВАТА - мерси, направо ми оправи настроението, че оттози дъжд ми е едно мрачно. А по отношение за пюретата, педиатърката каза,че щом са за алергични деца не е необходимо да ги разреждам с АМ, но понеже 1 пюре не му стига на моя лакомник го дохранвам с 60 мл. АМ
Пожелавам на всички приятен ден Heart Eyes

Момичета, благодаря за честитките по случай вчерашния рожден ден на моите бебоци и да честитя на днешните рожденници  bouquet

Много ми е зле тия дни нета, така че от мен почерката ще е малко постна, за което се извинявам предварително  cook beer2 Drunk

Бодливата какви са тия плазмони, само аз ли изоставам с инфото? То с този протест време дори на мъжа ми за вечерята не остава Embarassed

# 167
Честит малък рожден ден на Виктор и Емму!!!
Да се оплача и  на вас залях си ръката с вряла вода ,но хубавото е че благодарение на кърмата нищо ми няма вече !!!
Та ако ви се случи да се изгорите и имате кърма веднага изцедете в/у раната страхотно лекарство е даже и белези не остават .
Днес ходихме на педиатър каза че сме 63см. и 6,400кг.,каза за сега да продължаваме само на  кърма тъй като детето за сега явно е добре и без да го дохранвам.Но от другия месец ще се почне с тия кашички-машички.
Във  вторник ще и правиме втората ваксина и така .
Бон Тони , за да го отделиш от зърното когато искаш ти трява да си сложиш пръста в едното ъгълче на устата и да натиснеш и дръпнеш джуката леко надолу,така ни показваха в болницата.
Аз си купих накрайници , но се указаха по голям размер и не съм ги ползвала.

# 168
Аз мисля че съм писала за силиконовите зърна, ползвах ги. После прочетох някъде, че всъщност детенцето лапа само зърното така, а не цялата ареола - ти ще видиш - то самото зърно излиза напред - и детето цока от него. НО всъщност кърмата се стимулира когато се цока от цялата ареола, така се стимулира производството, а със зърната само яде без да стимулира и така намалява кърмата. Някъде по форума го четох - или на сайта - разрови се. На мен ми спря кърмата после де. Нищо чудно и тия силиконови зърна да са допринесли. Честно казано, макар не разбирам много от кърмене,малко съм кърмила - не ти ги препоръчвам.  Simple Smile

# 169
Иначе как си мила ходи ли пак на лекар какво казаха,ще има ли операция?

Ох,ще има не една а три. Tired Първата е следващия месец,насрочиха ми дата.Най се притеснявам за детенце,няколко дни ще сме разделени. Sad Но знам че го правя за Дари!Като проходи да мога да тичам след нея,засега не мога, стълби също не мога да изкачвам но иначе си ходя нормално.
Благодая ти че попита. Heart Eyes

mishlentze "Плазмон" са бишкоти за бебета,без яйчен прах и малко захар,обогатени с витамини и желязо.Тези  без глутен са само на прах,в метална кутия/400гр./за12лв.
Не съм взимала обаче.

Аз днес правих каша от елда,подсладих с глюкоза,че иначе няма никакъв вкус и сложих АМ,стана вкусно.Бебка обаче на края взе да пуфка и да плюе,но някъде половин порция изяде.
Мисля и аз да си правя елда,вкусна си е като се подслади,може и с някакво сладко-малини,боровинки да си я хапвам. Flutter

А по отношение за пюретата, педиатърката каза,че щом са за алергични деца не е необходимо да ги разреждам с АМ, но понеже 1 пюре не му стига на моя лакомник го дохранвам с 60 мл. АМ

Имах в предвид не да слагаш АМ за да разредиш пюрето(макар че според мен към по-рядка консистенция като се добави сухо в-во не би следвало да се разреди,а леко да се сгъсти) а да добавяш от Фризопепа,защото така с безмлечните пюрета и каши Матю губи от дневната доза мляко за възрастта си. А и на теб ще ти е по-лесно вместо да даваш отделно млякото, да го слагаш в пюрето...Така ми каза доцентката-алерголожка при която ходим. Peace
Ама дет се вика,всеки си има доФтор-да си го слуша! Laughing
Като стана дума,да напомня ако някой ще сменя GP,педиарър-сега му е времето,до края на месеца.

# 170
Здравейте и от нас!И ние сме януарчета,но не съм писала до сега-все времето не достига HugПоздрави от нас  bouquet

# 171
Благодаря за пожеланията и поздравленията  Hug

Защо замразяваната кърма мирише неприятно?
Мирише, я!  Sick на гадно! Ама нищо и няма Simple Smile
Има едно "нещо" вътре, което разгражда мазнините. Понеже бебоците се раждат с несъвършенно стомахче, това "нещо" ги  разгражда вместо стомахчето на бебето. С времето тези "работи" намаляват в кърмата обаче според мен паралелно с растежа на бебето. Поне моята замразена кърма от скоро и от  преди вече мирише много по-малко.
Миризмата я определям като на сапунено-гранясала. Confused

То това не я прави по-лоша - пак си е много хранителна, дори и по-лесно смилаема, защото вече мазнините са започнали да се мелят Simple Smile

Ако те дразни много(бебето не би отказало да я пие нито заради мириса, нито заради вкуса) можеш да се справиш с това, като подгряваш прясно изцеденаъта кърма почти до завиране и рязко изтстудяваш и замразяваш.
Но аз не виждам смисъл от тая манипулация, защото това ще унищожи витамините в кърмата, а бебетата почти никога не отказват МИРИЗЛИВА кърма...

# 172
Здравейте, милички!  Hug

Бодливка, много кофти с тия операции! Пожелавам ти бързо да минат и да забравиш и да тичкаш след Дари  Hug

makaui daniela , дано ти е по-добре ръката.Много неприятен инцидент си имала  Sad

nenepygka, ще започне да папка и зеленчукови пюренца твойто съкровище, явно трябва време да свикне с вкуса ли знам ли  newsm78 Не се предавай  Peace

BON_TONI, същата случка имам и аз , но Али няма зъби та нямаше кръв - само болка, като ме ръфна с венците и си изви главата  Crazy

Telma, съчувствам ти и те разбирам напълно, защото и при нас положението през нощта е трагично - всичко правим само не и да спим  Crazy

Лика, браво на Алекс, че така слушка! А на теб - бързо да ги пребориш гадините  Peace

Сега малко за нас - Алекса напоследък е ужасно нервна и изобщо не спи.През деня оспива 1-2 пъти по 30-тина минути.А през нощта се буди на всеки час и така до 3, когато седи будна до 5 #Crazy През цялото време ако е на кеф крещи и си се кефи на гласа, а ако е кисела мрънка и плаче  Sad Изобщо не иска да спи това дете и нищо не е в състояние да помогне по въпроса.Аз като чета как бебетата спят по цяла нощ направо не вярвам! Моля ви кажете ми как да я науча, че през нощта трябва да спинка, а не да играе, пее, плаче, яде и т.н.  Rolling Eyes

Иначе днес яде пюре ябълка+тиква - много го хареса и като че ли добре го приема.

Ами това е от една заспала майка и една палава госпожичка  Joy

Гушки на всички!  Hug

# 173
Здравейте мамчета!

Vili4ka това с Али много лошо, милата. И ние скоро имахме такъв период
но аз оставях Натали да си играе и бърбори и като се измореше заспиваше сама. Сега вече не го прави. Дано и Али започне да спинка повече baby_neutral
Лика, браво на Алекс , държал се е мъжки Simple Smile
БОДЛИВАТА дано минават тези операции леко, ние сме с теб Peace
На Натали гласчето се оправи, но много я мъчат зъбите, дано по-скоро да се покажат, че Shocked
Това е от нас милички. Лека и спокойна нощ на всички бебешори Hug

# 174
  • Пловдив
Здравейте, мами и бебоци! Hug

Gushanka абе и аз четох, че миришела, но не съм размразявала все още........

И на мен не ми се беше налагало, но реших да разпусна на едно женско парти Blush. Инструктирах таткото как да я размрази, как да я затопли, приготвих шише. Обаче се обажда след два часа (22ч) и заявява, че Криско плаче безутешно и не иска да пие от шишето , камо ли да спи... И мама хоп-такси и в къщи.  breastfeeding  и    sleepuu.
Татито ме накара да я помириша, наистина мирише неприятно. Но явно проблемът не е бил в миризмата, както и предполагах, а в шишето - за първи път пи от шише. По-точно се опита... Flushed
[desi] , както винаги си супер изчерпателна, благодаря! yes

Gushanka, да изчакам ли да спра с кърменето и тогава да ходя на зъболекар или това няма значение?

Аз също кърмя. Не е проблем, стига да не ти слагат упойка. На мен ми направиха два зъба, имам още два за правене, но трябва да се използва упойка и затова ги отложихме за известно време. Единият е за коронка, другият за умъртвяване.  Tired Face

БОДЛИВАТА , от къде ги вадиш тези свежи линкове? newsm62
За операциите - ти си мъжко момиче , а с нашата подкрепа ще се възстановиш за нула време!!! newsm10

Lati welcome!

nenepygka
, търпение, мила! Не забравяй, чи си имаш работа с Козирог!

Vili4ka , може би е някакъв период и трябва да отмине...

# 175
  • ... някъде преди лудницата ... до църквата!
Здравейте!
Аз май пак съм последна, ама какво да се прави!
doritt - браво на Миричка! Да и пратиш спешъл поздрави от Алекс! А, за здравният ми проблем - ми де да знам, от к`де ги пипнах, а уж много се пазя, но и това явно не помага - много съм чувствителна и от най-малкото прихващам, както изглежда!
Gushanka - и моята кърма има много странна миризма, като се размрази, но за жалост не можах да дам на Алекс от нея, за да видя как ще му се отрази. Незнам дали ви се оплаках, но целият ми запас от ценната течност замина! Свеки решила да изчисти хладилника и извадила всичко, и сещате се ... кърмата ми беше размразена, а нали не се замразява отново, та сега трябва да събирам отново! Много ме беше яд, ама какво да се прави! Хубаво е, че си смогнала да отидеш на зъбар, което ме подсеща и аз трябва да те последвам! А, при гинеголога всичко наред ли е?
Des - при мен по време на бременноста пък всичко ми се беше изчистило и нямах никакви проблеми, че дори и течението беше се скрило!
Аз вчера на твоята красавица приказвам, ма моя момък взе, че прихвана! Тая нощ ме побърка, само мрънкаше, яде сто пъти ... бе голям цирк бяхме! Май са се наговорили малчовците! А, ти от къде беше, че говориш за наводнения /извинявай, но нещо ми се губи/, защото и мен ме хваща страх, като ка го е закротило и си. Минала година ни се размина за една улица, а тази се надявам никаде да няма подобни страхотий!
Vili4ka - наш Алекс, след като се събуди през ноща, ако го оставя в креватчето му е способен изобщо да не заспи и да ни побърка, затова си го взимам при нас, цицата в устата и така до сутринта! Дано, бързо преборите и това! Радвам се, че папкате добре пюренцата!
пеперудка - благодаря за инфото за Вагизан-а, ще взема да го потърся, защото според мен именно това ми е проблема - флорната среда там долу, май е не е достатъчно кисела, а през бременноста беше и нямаше проблеми! За папкането, Gushanka е права, че зодията на малчовците е опасна, но мисля, че с повечко постоянство ще прояде всичко! Само търпение! Като не и харесва днес определеното ядене, не и го предлагй няколко дни и после пак пробвай! Успех!
Stefania_ - и аз за това се моля! Бързо и по възможност да пробиват зъбчетата на всички малки съкровища!
Lati - добре дошла!
БОДЛИВАТА - мила, с толкова неща се пребори, и толкова ти минаха през главата ... ще мине и тава! Няма да е приятно, но важното е, че крайният резултат си заслужава! Целувки и кураж!

Я, дя ви питам - днес Алекс се справи с половин бурканче ябълково пюре на Хип. Почти 50гр, но нещо ми се струва, че от него му избиват пъпчици по челцето! Дали е възможно, то да е причината? Направими впечатление, че и вчера следобяд пак имаше такива - изяде по-малко! Ще видя и утре, как ще сме!

Малеее, че дълго стана! Айде, лека и спокойна нощ на всички сладки малчовци и техните добрички маминки и татковци!

# 176
Привет, момичета!
Аз не мога да се добера до компито тези дни. Дани се кривотеше покрай зъба, консултации, аз ходя на зъболекар, а за капак и каката е настинала и иска внимание у дома. А и времето е супер за разходки.

При нас няма кой знае какво ново. Освен, че вече 3та нощ правим 6 часова пауза, за която близо 2месеца бяхме забравили.
Боднаха ни пак и двете крачета, но веднага щом се надигнахме и засипахме едни усмивки.

Даниел на 4 месеца е 69см и 8350гр. Докторката каза, 4е бързал да порастне  Simple Smile
Поздрави и дано поне да намеря време да изчета какво сте писали.

# 177
  • Варна
Добро утро, бандааа!!!   Nature Sun With Face  
То ден отдавна, но виждам, че длуг не е писал...
lika по-скоро си мисля, че пъпчиците може да ас от топлото, но правилно си решила да поизчакаш. Например днес не му давай от него, ако изчезнат - добре. Утре или вдругиден ако пак му дадеш и има, значи са от него. Но по-принцип, ако е алергия, мисля, че няма да са само по челцето, а ще има и по тялото.
Относно Вагизана. По време на бремеността и преди това имах течение, което съм лекувала с какво ли не. След раждането на Александър сякаш всичко бе наред и почти нямаше и следа от него. Гинекологът ми ми изписа Вагизан, защото каза, че това, което вижда при прегледа му прилича точно на леко нарушена киселинност на средата. Поставях Вагизан(това са 7 пластира, за всяка вечер по 1) и след месец повторих процедурата. Малко преди да отида отново на прегледсе завърна старото положение и се оказа, че не е никакво нарушение на киселинността, а старата песен на нов глас. Такива работи. Бях много подробна.  #Silly
Бърз скок в друга посока. Момичета, след колко време от даването на пюретата за 1-ви път, дечицата започнаха да ги ядат с охота? Александър много се муси и плюе. newsm78
Поздрави на всички! Sunglasses

# 178
  • ... някъде преди лудницата ... до църквата!
Добър ден сладурииии!
Ето, ни и нас!
Тук времето отново е ужасно и май и днес, ще стоим затворени в къщи! Много тягостно ми действа това кофти време!
Gerylyn - благородно ви завиждам за хубавото време! Я, да вземеш да ни пратиш малко слънчице и на нас, че нащо много време вече сме в облаци! Дани голям мъж станал - душичката добре папка и расте ли, расте! Да ти е жив и здрав! Каката бързо да се оправя!
Bistra_D - значи казваш, че при теб не е имало ефект и отново се е върнало положението от преди бременноста! Много неприятно. За пюретата - Алекс още с първото даване започна да яде с голяма охота! Не знам как ще е по-нататък, но засега е добре с папкането! Дано и адашчето да започне скоро да папка с охота!

# 179
  • Варна
Ехо пак!  Grinning
lika сега опитвам нещо друго за лечение и ще видим резултата (ако има).
Благодаря за пожеланията! Изпращам ти слънце и малко морски вятър!  newsm08

Общи условия

Активация на акаунт