ЯНУАРЧЕТА мънички,скоро зъбчета ще имат всички!

• 14 224
  • 280
  •   1
Отговори
# 180
Здравейте! Simple Smile
Ние сме с нов проблем. Нали споменах за подсеченото, та днес гледам езичето на Мони - едно бяло, като напръскано - млечница. Та нали имало връзка - когато се появят гъбички в устата се подсичало и дупето. И веднага взех Дактарин орал гел ( вече са го пуснали по аптеките слава богу). Дупето мажа с крем Здраве. С какво според вас да го мажа?  ooooh!
Сигурно за това детето не иска да си яде млякото и пюретата  Sad Толкова ми е жал като я гледам да се мъчи Sad Вече не давам и биберон - съответно заспа с рев, изнемощяла. Но няма как трябва да ги уморим тези гъби  #2gunfire

# 181
Здравейте, милички  Hug

пеперудка, на Али езичето периодично й става така  Sad и аз я мажа с Дактарин по 2-3 дни докато й мине. А за дупето, както много пъти съм казвала, тя имаше памперс дерматит.Тогава ми изписаха Фуксин.Мазах я с него няколко пъти и много бързо й се оправи дупенцето.Ако искаш пробвай - Фуксин 1%, мажеш 1-2 пъти дневно.То е едно розово такова, та цялото дупе е розово после, но при нас помогна.Питай педито преди да го вземеш за всеки случай де Peace

Лика, и тук времето не е много хубаво, но ако се покаже малко слънце излизаме  Flutter

Gerylyn, ма много е пораснало твойто съкровище  Party Браво  Peace

Gushanka, номера с бебето на бабата а майка му по кръчми и ние го пробвахме няколко пъти и винаги накрая бързо хващам такси и още преди да си събуя обувките давам цица че иначе не става  Joy

Stefania_, благодаря ти за пожеланието! Да ти кажа има ефект - Али тази нощ беше по-спокойна.Пак се събуди няколко пъти, но бързо заспиваше  bowuu

Аз да ви кажа нещо смешно - Али толкова се кефи на пюрето с тиква, че докато ядеше и заспа  Crazy Аз си мислех, че само на цица може да стане това, но явно с лъжицата в устата също може  Joy Разсъних я да я донахраня, после я измих, бутнах пак цицата да си хапне и малко млекце и заспа.

По този повод да ви питам нещо - трябва ли след пюрето да й додавам кърма, или направо да кара едното хранене само на пюре.Аз сега нали ви казвам-давам след пюрето, но тя цоква 2-3 мин и край.Явно се наяжда от пюрето.Да й спирам ли кърмата в тоя момент или да й давам пък ако иска да суче?  newsm78

Гушки от нас! Hug

# 182
Момичета,всички бебковци са много-много сладички!И ние започнахме да се захранваме,плодовите хапва с охота,не така стои въпроса със зеленчуковите...Мръщи се и не ги иска-как да ги давам вече не знам.Аз му ги правя.Дали да не пробвам с купено newsm78-все си мисля,че домашните са си по-хубави Hug
Поздрави от нас.

# 183
  • Варна
По този повод да ви питам нещо - трябва ли след пюрето да й додавам кърма, или направо да кара едното хранене само на пюре.Аз сега нали ви казвам-давам след пюрето, но тя цоква 2-3 мин и край.Явно се наяжда от пюрето.Да й спирам ли кърмата в тоя момент или да й давам пък ако иска да суче?  newsm78

Нашето педи каза да не замествам цяло хранене с плодово пюре, а да е между храненията. То Александър и без това не ги харесва(засега), та и да искам, няма как да се няхрани горкия само с него. #Crazy

# 184
Ние днес почнахме захранването - с домашно пюре от тиквички. То доста слади, може би затова много й хареса и с охота си отваряше устичката.Бях решила да е след няколко дни - на навършени пет месеца, но вчера ми донесоха тиквички от едно село и така инцидентно малко се получи. Не съм давала още нито сок, нито плодово пюре, искам първо да свикне и прояде зеленчуците.

# 185
  • Варна
Ние днес почнахме захранването - с домашно пюре от тиквички. То доста слади, може би затова много й хареса и с охота си отваряше устичката.Бях решила да е след няколко дни - на навършени пет месеца, но вчера ми донесоха тиквички от едно село и така инцидентно малко се получи. Не съм давала още нито сок, нито плодово пюре, искам първо да свикне и прояде зеленчуците.
palindrom, първо по принцип се започва с плодово пюре и после се въвеждат зеленчуковите, но щом така си решила... Ние още не ядем зеленчукови. Ще караме така, докато свикне и си похапва добре плодово, пък после... Гледам си по записките на Светлин(преди 5 години) в края на 5-я съм го захранила с картофено. newsm22

# 186
Nasinda, има страшно много информация за захранването в форума - просто потърси в библиотеките на Кърмене и захранване на бебетата или съответно Хранене с адаптирано мляко и захранване на бебетата.

Ние започнахме 10 дни преди да станем на 5 месеца с оризовата капичка на Хип (млечна е, т.е. с АМ) и до момента хапваме до към 60 мл. следобед към 17. Не сме пили нито сокове, нито плодови пюрета съм давала. Реших така да започна, въпреки, че не се кърмим, защото определено смятам, че не трябва да се бърза с недоразвитата храносмилателна система на бебо, а и защото той повръщаше много, а пък таткото ни е с хранителна алергия. Та така, сега смятам да започнем със зеленчуковите пюрета и полека и с плодовите. Днес пробвахме 1 лъжичка от пюрето от моркови на Хип - ау че гадно. Сигурно има и по-зле, ама това нито на мен ми хареса, нито на Дани - гледа странно през цялото време и бая се позамисли дали да гълта  Thinking

Намерих време да разгледам албумчето - големи сладури са ни бебоците. Качих няколко от нашите шедьоври от Май и малко в юнското албумче Simple Smile

# 187
Здравейте и от мен в този мрачен ден Grinning
БОДЛИВАТА, бързичко всичко да отминава при теб.Ще стискаме палци всичко да е наред  Praynig
Бистра_Д,Вяра прояде пюретата смесени с мляко първо.Ама според мен по сладички трябва в началото да се дават(защото някои плодове накиселяват,напр. банановото и кайсиите киселят-обаче Вяра много ги папа Mr. Green)Аз също установих, че със шишето и е по лесно отколкото с лъжичка и така и ги давам.А вчера като и го дадох и като го грабна това шише и абсолютно сама за нула време изяде 120мл плодово пюре+кърма(пюрето беше повечко де Wink) #Crazy Joy Днес реших да и давам с лъжичка да пробвам,ама бързо се умори и не го изяде цялото.То аз и го дадох след кърмене де,та може и заради това да е,но каквото и да е с шише и биберон е по лесно Crazy
Аз не мисля че е рано за зеленчукови пюренца,особено за тези които вече са захранили и нямат проблеми.По бг схемата зеленчуци се въвеждат на 4 навършени месеца Peace
Лика, много гадно това с кърмата ooooh! Като знам колко е трудоемко да я събираш и после да я изхвърлиш просто е..... newsm77
Виличка newsm10, браво на Али Hands Clap Как е успяла да заспи ядейки пюренце само smile3555Мисля си че не трябва да я спираш ако иска да суче,колкото изпапка толкова все е добре Grinning Тя твоята принцеска малко наподобява нашето зверче - будуват си нощем newsm62 Силно се надявам това да е само период(може би зъбен Mr. Green) и той да отмине Praynig
Пеперудка, дано бързо се оправи Симонка и да е спокойничка че и мама да е спокойна newsm10 Аз преди бях писала че кремчето за дупе на НИВЕА е мноооого добро,ако искаш пробвай Peace
А пък незнам защо откакто се развали гадното време Вяра хич не спи следобяд - ако дремне 15мин е добре.Обаче как издебнем времето да спре да вали и я изведем навън моментално заспива в количката smile3521 Милото ми детенце, то си иска навън Wink
Това е засега целувки на всички и доскоро Heart Eyes

Последна редакция: пт, 09 юни 2006, 22:25 от Des29

# 188
Vili4ka,Stefania,lika,Des,Gushanka наистина имам нужда от подкрепа,че от сега ми се е доревало..  благодаря ви за окуражителните думи! Heart Eyes

Vili4ka много е интересна Алекса,как е заспала над манджата... Joy
А на въпроса ти-аз ако кърмех бих и слагала в пюрето или кашата докато имам,така както даваш наистина е много вероятно да ти откаже,а и значително да ти намалее кърмата.
Виж най-добре в Кърмене и захранване. Stop
nenepygka много лошо с тая млечница!Дано Дактарина помогне и след ден-два пак да си хапва Мони. Praynig
(досега мислех,че само при кърмените бебета има млечница)  Rolling Eyes

Bistra D при нас мина месец,докато започна що-годе нормално да яде.В началото гледаше стреснато лъжицата,а вече се опитва да ми я взима,отваряйки уста. Simple Smile
От шише наистина е по-лесно,но според мен трябва да се приучават бебоците да се хранят с лъжица. feeding

# 189
Здравейте момичета!
Gerylyn браво на твоя юнак, колко много е пораснал[smilie=smile3501.gif]

Vili4ka това с Али много ме развесели Joy, и аз си мислех че могат да заспиват само на цицка, но имало и други начини. А за храненето, аз първо кърмя после давам пюре.
palindrom дано малката сладурка продължава да се храни така добре feeding
nenepygka и аз мажа с Дактарин. Дано миличката се оправя бързо, че да може да си хапва нормално, пък и ти да се успокоиш.

А аз да се оплача, на Натали кожата на коремчето се бели, без причина, без да има зачервявания или някакви обриви. Възможно ли е да е от маслото с което я мажа/Bubchen/?

Това е от нас милички. Лека и спокойна нощ на всички  Hug

# 190
Такаааа май може и да не е млечница нашето...Мазах я 2 пъти с Дактарин и няма бяло. Може пък нещо да и се е наслоило от млякото... newsm78 Както и да е, днес вечерта направо изгълта 180 мл мляко  Wink
Ходихме при педито, понеже мен повече ме притесняваше подсеченото...Да не са някакви гъби, че на братовчедка ми на детенцето и се бяха появили и доста време минало докато ги изтребят.  Sad
Педито каза, че не било гъби, ами от памперса и изписа Линола Фет. Незнам, аз много вяра нямам на лекарите, ама дано е права жената  Wink
Пък днес да ви кажа имахме гостенче. Едно бебенце на 33 дена. Ама то едно мъъъничко, голямо сладурче. Бях забравила какво е. Само мърка и суче и спинка. Ака 2 пъти, та аз като опитна мама му измих дупето, че майка му я е страх Wink Направих им снимки, после ще сложа в албумчето Wink

# 191
  • София/Овча купел 2
Здравейте и от нас.
Да ви се оплача,Мария е изрината по лицето.Водих я днес при педито и тя каза,че не е от храна,а от допир.Или от смяна на прах или нещо такова.Тази сутрин смених чаршафите на спалнята,че бяха подобаващо повърнати,и забелязах,че по калъфките има прах не измит.Явно това е причината.Сега я мажа с някакво кремче.Дано скоро да размине.Най-интересното е,че е само на едната бузка,на другата няма нищо.

Сега и друго да ви се оплача.Закъснява ми и имам съмнения,че пак съм бременна.Мноооого се надявам да не е така,че е прекалено рано.По принцип използваме презервативи,но една вечер не можахме да стигнем до тях,а и повторихме Embarassed.Дано да е нещо друг.Искаме второ дете,но Мария да е малко по-голяма.Не искам сега бебе,а и ме е страх да го махна ако го има.Стискайте палци всичко да е наред и друга да е причина.Съжалявам,че ви занимавам с проблемите си,но няма с друг с кой да споделя.Цунки на всички бебковци Heart Eyes.

# 192
niunia, бягай за тест и казвай бързо какво е положението.
Дано нещата се наредят така, както вие ги искате. Ти с нормално раждане ли беше?

БОДЛИВАТА, едно рамо и от мен. Всичко ще мине бързо и неусетно. Стискам палци.

Последна редакция: сб, 10 юни 2006, 00:21 от doritt

# 193
БОДЛИВАТА и аз стискам палци! Искрено се надявам операциите да минат леко и неусетно и след това да търчиш след малко съкровище! Praynig

niunia не се тревожи толкова - най-вероятно закъснението е просто в реда на нещата. Това кой по ред цикъл е след раждането? При мен при втория цикъл, закъсня страшно много - дойде ми на 46-тия ден! Направих може би 5-6 теста междувременно и даже на гинеколог ходих!

# 194
Абе мацки на мен след раждането още не ми е идвало. Да се притеснявам ли? newsm78

Общи условия

Активация на акаунт