Кралски работи и клюки - 13

• 77 062
  • 748
  •   1
Отговори
# 75
Ън, разкажи какво ти промени мнението от прочетеното, моля. Не съм чела книги за кралското семейство и ми е интересно.

Simple Smile Не знам дали ще е интересно и на други и затова ще гледам да е максимално кратко, там беше много обширно и с разни подробности.
Значи....бях възмутена като научих, че граф Спенсър е превърнал гроба на сестра си Даяна в атракцион със заплащане. Да посетиш гроба - такса, да видиш стаята й в имението-такса, да си купиш разни сувенирчета с лика й, отделно можеш да си купиш книгата на графа с автограф от него. Струваше ми се...малко пошло.
Но като прочетох отделни глави от книгата, разбрах, че човекът просто е принуден от обстоятелствата. Той разказва, че поддръжката на такова имение от 90 стаи само в главната сграда е огромен разход. Не стигат нито наемите на отделните къщички в имението, нито приходи от земите на фамилията, нищо. Разказва, че дядо му и баща му са имали същите проблеми. Дядо му ги решил с огромни икономии и затягане на колана. Баща му бил бохем и подобна практика била извън разбиранията му. Той си набавил парите по начин, който сегашният граф Спенсър изобщо не одобрява. В имението навремето е гостувал известен художник, мисля, че ставаше въпрос за Тулуз- Лотрек. Той нарисувал 13 картини, които оставил като подарък за имението. Всяка от тях струва по няколко десетки милиона долара. Дядо му е успял да запази всички до една, но баща му.... Laughing...в момента в имението има само една от тях, всичко е отишло у колекционерите. Но днешният наследник е превърнал в доходоносен бизнес името и паметта на сестра си, всеки е намерил своя начин да бъде господар на Алторп с всичките отговорности. Иначе фамилната гордост на Чарлс Спенсър била впечатляваща. Също така се отличавал и с изострено чувство за дълг. Макар че от малък, по негово свидетелство, той се ужасявал от имението и гледал на него като на нещо, което ще го погълне и унищожи, днес се справя успешно с поддръжката му и явно ще успее да запази както имението, така и титлата  и да ги предаде на свой ред.
Някои титли и придружаващите ги имения вече са продадени, защото собствениците им не са успели да се справят с поддръжката им.
Отделно немалко пари струва и да се поддържа имиджа на аристократ. И над всеки такъв човек тегне дълга да запази и предаде всичко, което сам е наследил, нататък.

# 76
Подозренията към Ан Болейн тръгват от фриволното й поведение. Най-вероятно наистина не е имала връзка с други мъже, но пък знае ли човек - едно време такъв разврат е било навсякъде, че като нищо може и до там да е стигнала.
На мен винаги ми е било странно това, че Хенри VІІІ остана без мъжки наследник. Смени толкова много жени, имаше толкова много любовници - толкова ли не можа да заплоди някоя от любовниците си и да признае детето. И без това се отлъчи от Рим - можеше да си прави каквото поиска и да си признава което дете си поиска. Както стана със сина му от лейди Блант - Хенри Фицрой. Който между другото не умира, като дете, както е показано във филма.

https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A5%D0%B5%D0%BD%D1%80%D0%B8_%D0 … D1%80%D0%BE%D0%B9

Между другото четох в една статия, че е било доказано, че самия Хенри VІІІ е имал генетични проблеми, заради които толкова голяма част от децата му са били мъртвородени. И жените му трудно са успявали да износят бебетата до края. Само че по онова време за всичко са били обвинявани жените - все пак той е краля и няма как вината да е в него нали.
Аз всъщност не разбрах защо трябваше да обезглавява Ан. Влюбил се е в Джейн - ами да се беше развел или анулирал брака. Все пак любовта им беше толкова силна, че докара и самата Англия до толкова радикални промени - можеше поне в името на това да направи някакъв компромис
Чудя се и на ината на Катерина. Можеше много по-добре да изживее старините си, ако се беше съгласила на развод или да се оттегли в манастир. Така и за Мери щеше да е много по-леко.

# 77
Скрит текст:
Ън, разкажи какво ти промени мнението от прочетеното, моля. Не съм чела книги за кралското семейство и ми е интересно.

Simple Smile Не знам дали ще е интересно и на други и затова ще гледам да е максимално кратко, там беше много обширно и с разни подробности.
Значи....бях възмутена като научих, че граф Спенсър е превърнал гроба на сестра си Даяна в атракцион със заплащане. Да посетиш гроба - такса, да видиш стаята й в имението-такса, да си купиш разни сувенирчета с лика й, отделно можеш да си купиш книгата на графа с автограф от него. Струваше ми се...малко пошло.
Но като прочетох отделни глави от книгата, разбрах, че човекът просто е принуден от обстоятелствата. Той разказва, че поддръжката на такова имение от 90 стаи само в главната сграда е огромен разход. Не стигат нито наемите на отделните къщички в имението, нито приходи от земите на фамилията, нищо. Разказва, че дядо му и баща му са имали същите проблеми. Дядо му ги решил с огромни икономии и затягане на колана. Баща му бил бохем и подобна практика била извън разбиранията му. Той си набавил парите по начин, който сегашният граф Спенсър изобщо не одобрява. В имението навремето е гостувал известен художник, мисля, че ставаше въпрос за Тулуз- Лотрек. Той нарисувал 13 картини, които оставил като подарък за имението. Всяка от тях струва по няколко десетки милиона долара. Дядо му е успял да запази всички до една, но баща му.... Laughing...в момента в имението има само една от тях, всичко е отишло у колекционерите. Но днешният наследник е превърнал в доходоносен бизнес името и паметта на сестра си, всеки е намерил своя начин да бъде господар на Алторп с всичките отговорности. Иначе фамилната гордост на Чарлс Спенсър била впечатляваща. Също така се отличавал и с изострено чувство за дълг. Макар че от малък, по негово свидетелство, той се ужасявал от имението и гледал на него като на нещо, което ще го погълне и унищожи, днес се справя успешно с поддръжката му и явно ще успее да запази както имението, така и титлата  и да ги предаде на свой ред.
Някои титли и придружаващите ги имения вече са продадени, защото собствениците им не са успели да се справят с поддръжката им.
Отделно немалко пари струва и да се поддържа имиджа на аристократ. И над всеки такъв човек тегне дълга да запази и предаде всичко, което сам е наследил, нататък.

Сега потърсих повече инфо, че ми стана интересно. Ето тук историята на Алторп, а Чарлз Спенсър е бил женен три пъти.

Първият път за бившия модел Виктория, от която има четири деца. Трите по-големи са момичета: Кити  и близначките Елиза и Амелия. Един син - наследникът на Алторп и титлата граф Луис.

Чарлз се жени повторно за Каролайн, бивша съпруга на внук на Фройд. От нея има две деца – Едмънд и Лара.

В момента Чарлз е женен за третата си съпруга Карън, от която има момиченце със същото име като дъщерята на Уилям: Шарлът Даяна.

След като Хари навършил 30 години, Чарлз Спенсър бил принуден да върне всички вещи на лейди Даяна на синовете ѝ, такава била нейната воля. Иначе преди това правил изложби с тези вещи, вкл. и сватбената рокля на Даяна в имението Алторп.

тук доста подробно е описано
http://patepis.com/?p=75405

# 78
Една неглиже кралица Рания, която също има абитуриентка:

Майката е в пъти по-красива от дъщерята, факт.

# 79
Рут, лейди Фермой - баба на Даяна и придворна дама на Елизабет - кралицата-майка. Казват, че тя им била уредила сватбата с Чарли.

# 80
Зарибихте ме Simple Smile

Тегля Короната и после Тюдорите.
Тъкмо докато кърмя ще се разнообразя от книги, че си препрочетох библиотеката за 4 месеца.

# 81
  • Бургас
Една неглиже кралица Рания, която също има абитуриентка:

Майката е в пъти по-красива от дъщерята, факт.

Другата дъщеря е по-симпатична и повече прилича на Рания

# 82
 Вярно, че Хенри Фицрой не умира млад. И към него си се отнасят съвсем подобаващо. Той си е бил официално признат от краля.
 И аз съм чела такива теории за генетичен проблем. Нещо като тромбофилия, генетични аномалии.
Затова не са можели да ги износят или са се раждали мъртви.
Аз колкото и да си блъскам главата над този въпрос не мога да разбера защо Ан има такава зла участ, защо реши да й вземе главата. Голяма любов, голямо преследване докато се оженят, пък накрая. Не мога да си го обясня.
Съдбата на Катерина като испанска принцеса и дъщеря на едни от най-великите крале Фернандо и Изабела също е много тъжна и несправедлива. На Мери също.
Тя е била едва ли не отхвърлена от баща си. Те двете са много горди и не признават никога брака му с Болейн. Катерина по-скоро го прави от гордост, а не само от инат. Умира в самота и почти не й дават да вижда дъщера си, което е много жестоко. Но при Хенри нещата стоят така-фаворит си, даваш му каквото иска получаваш всичко. Разочароваш го-аут си, а може и да ти хвръкне главата. Показателна е съдбата на Болейнови. От нищо и никакви дребни благородници се издагат до бързо довърха за да паднат заедно с Ан също толково бързо. После Хауърд по същия начин.
 Катерина дори не е била погребана с почести, както се полага на една кралица като нея. Пратена в забвение с малко и скромно домакинство. Добре, че майка й не е доживяла да види как се отнасят с нея.

Последна редакция: пт, 25 май 2018, 12:54 от Мис Каролин Бингли

# 83
По отношение на Алтроп и Граф Спенсър-всички като него го правят това ,както и самата Кралица.Имотите са отворени срещу заплащане.Тези доходи се предоставят ,освен за издръжка ,и да благотворителност.Също  и за реклама.Баща му не знам какво е профукал ,но се говори и че последната му съпруга след неговата смърт е разпродала някои неща,докато я изкъшкат и си разделят наследствато.А и баща му е бил с инсулт и в това време тя е управлявала имението и плащала сметките.

# 84
  • ENGLAND
За кой филм за Тюдорите говорите? Може ли линк и откъде го теглите?

# 85
Много харесвам Короната. Кога излиза трети сезон, че първите два съм ги гледала?

# 86
  • София

На мен винаги ми е било странно това, че Хенри VІІІ остана без мъжки наследник.

Хенри има мъжки наследник, синът му от Джейн Сиймур, Едуард (не помня номер), който обаче умира в тийнеджърска възраст.

И аз смятам че Катерина (Каталина, както е истинското ѝ име) Арагонска не е постъпила така от прост инат. Няма как да си дъщеря на най-могъщите владетели в тази епоха в Европа и да преглътнеш такова нещо. До последно е подписвала писмата си "the Queen". Възхищавам се на твърдостта, която проявява. От друга страна Ан Болейн винаги ми е била много интересна и също и симпатизирам. 

# 87
Зарибихте ме Simple Smile

Тегля Короната и после Тюдорите.
Тъкмо докато кърмя ще се разнообразя от книги, че си препрочетох библиотеката за 4 месеца.

Гледай първо Тюдорите и после Короната.

Едуард дори се качва на трона след смърта на Хенри. Бил е малък и управлява чрез чичо си до смъртта си. После идва Мери и прави “кървава баня” в Англия. И накрая Елизабет и златния век. Интересно защо нито Мери, нито Елизабет имат наследници. И защо няма филм за Мери Тюдор - та тя е легенда

Катрин Хауърд нали е обезглавена?

Последна редакция: пт, 25 май 2018, 13:31 от Lady Cassiopeia Duval

# 88
За кой филм за Тюдорите говорите? Може ли линк и откъде го теглите?

Всичките 4 сезона ги има в Замунда

# 89
Много "тъмни" времена са били за жените. Както казахте - докато си фаворитка, си на върха, а от настроенията на краля зависи съдбата ти.
Много е гадно това, че дъщерите на кралете са били просто разменна монета. Ето, въпросната Катерина Аргонска. Времената и нравите не са позволявали да се върне в Испания и да си живее в някой скромен дворец до смъртта си. И на майка ѝ и баща ѝ не им е пукало особено.

Гледайте и двусерийния филм за Хенри VIII. На мен лично ми харесва повече. В "Тюдорите" героите ми идват прекалено... красиви (честно). Stuck Out Tongue Winking Eye

Последна редакция: пт, 25 май 2018, 13:40 от Ice Queen

Общи условия

Активация на акаунт