Домашно насилие

• 40 014
  • 372
  •   1
Отговори
# 105
Как е възможно в едно село родителите да не разберат, че дъщеря им е жертва на насилие Rolling Eyes В едно село?
Напълно е възможно. Насилниците обикновено гледат да не оставят следи на видими места. Пък и да разберат в селото, какво, просто поредната тема за клюки... Преживяла съм го, на същата възраст като авторката. Обикновено много от жените в това положение не желаят помощ, мислят, че те самите са виновни за всичко и се срамуват.

# 106
Имат къща в същото населено място и утре си тръгват. Не живеят там.

# 107
   Преди 2-3 седмици даваха едно предаване с водещ Карбовски за жените, претърпели домашно насилие. Направо настръхнах от историите на тези жени. Дама от морето e права. Точно тези жени, които говориха в това предаване изразиха същите чувства - страх, вина и срам. Тези чувства ги караха да стоят при насилника си. Като ги караше да се чувстват виновни, те наистина вярваха, че имаха реална вина за случващото се и са заслужавали наказанието си. Sad

# 108
Сега се върти един клип за колко минути съседи реагират на шум ,барабани , друг, а  на домашно насилие  не реагират.Съжалявам,че не го отбелязах и принеса тук.
Дори да е фалшива тревога, че някога една дама сподели как съседка им прекъснала  удоволствието от тревога,не знаеш  какво правят и как, но си струва прекъсването заради насилието и спасяване на някого.

# 109
Мои познати са ми споделяли как са се намесили на улицата при скандал между мъж и жена. Уж да защитят жената, а тя само дето не им издрала очите, че нападат "любимия и". Една жена трябва сама да поиска да си помогне, иначе и Господ да слезе от небето, не може.

# 110
Такива и да ги отровиш трябва да ги лежиш като за човек.
Късмет на авторката, късмет на всички страдащи жени по света.

# 111
И като убият някоя жена т.е убие я насилника и, комшиите се надпреварват в репортажите да обясняват как ги чували често , но не мислили , че ще стане нещо по-сериозно.... Над нас има мъж и жена на по около 50-60 години, почти всяка вечер се караха, и се чуваха някакви блъскания по мебели.. мъжа се напива и започва да креши. Ами мъжа ми се качи и от там насетне не сме ги чували. Трябва да се намесват странични хора в такива ситуации,защото края може да е фатален..
Е има ги и такива ,както писа Дама от морето, които още малко ще те обвинят теб защо си решил да се намесиш и помогнеш.

# 112
Мои познати са ми споделяли как са се намесили на улицата при скандал между мъж и жена. Уж да защитят жената, а тя само дето не им издрала очите, че нападат "любимия и". Една жена трябва сама да поиска да си помогне, иначе и Господ да слезе от небето, не може.

Аз мисля, че съм споделяла ... Толкова ме е било страх да се обадя да потърся помощ, че съм се молила горещо наум някой от съседите да чуе нещо и да се обади в полицията. Или ако сме били навън, някой да дойде и да се намеси. Ужасът от това какво ще стане СЛЕД това, те спира в момента да се оплачеш. Защото веднъж приятелка присъстваше и се обади на баща му, който беше много свестен човек и не понасяше изблиците на сина си. Баща му дойде след 10 минути, и до сега си спомням каква ярост изразяваше. Синът му се сви като нищожество от страх. В момента, в който бившият ми свекър си тръгва, бях толкова зверски пребита, че не знам как не ми счупи нещо. Включително изтръгна домашния телефон с все кабела и ме удари с него няколко пъти със засилка. Събори ме на земята, ритна ме в гърба, блъсна ме в гардероба и не помня още какво. През цялото време викаше: "Много ли си отворена? Другия път пак ли ще се оплачеш? Колко пъти да ти казвам, че трябва да намериш подход" ...

Страшно е. Манипулиран си и ти е вменявано чувство на вина. Затова те е страх да се оплачеш още при първия шамар.

# 113
О, Боже! Добре че поне ти си се отървала.

# 114
Такива и да ги отровиш трябва да ги лежиш като за човек.
Късмет на авторката, късмет на всички страдащи жени по света.

Да си призная, минавала ми е мисълта. Както и при сексуално издевателстване върху мен, съм си мислела да му го отхапя, че да пукне. Точно заради това, че можеше да ме вкарат в затвора, не съм.

# 115
Добре де,как ще те затворят,ако е самозащита не би трябвало.Спомням си за едно момиче,което беше изнасилено и хванала нож и го наръгала,бяха я задържали,но като се раздуха по медиите я пуснаха.За жалост май при нас така се действа,ако някой реагира-действаме,ако ли не-да чака закона.

# 116
Добре де,как ще те затворят,ако е самозащита не би трябвало.Спомням си за едно момиче,което беше изнасилено и хванала нож и го наръгала,бяха я задържали,но като се раздуха по медиите я пуснаха.За жалост май при нас така се действа,ако някой реагира-действаме,ако ли не-да чака закона.

Ами знам ли, тогава бях 21-22 годишна, глупава, наивна и така. Освен това, както всички насилници, и той ме плашеше, че нали полицаите са му съученици половината, както и има добри приятели, които ще ме залеят с киселина и ще ме намерят в някоя канавка ... Закон за домашното насилие нямаше. Приеха го една година след като успях да се разведа. Толкова и ми е бил акъла ...

# 117
Хубавото е,че си се отървала.Повече жени трябва да осъзнаят,че са беззащитни,докато те го позволяват.Дано и авторката се измъкне на време и следващия път да внимава.Не,че знаеш какъв ще ти е късмета,случва се и да се променят хората.

# 118
Авторката не спирам да я мисля. И дядото - също.
Free and wild, поздравления ! Нека са малко хората с подобен опит, но е хубаво , че си оцеляла и изправила.
Много жени остават в токсичните си връзки , парализирани от ужас. Или пък се връщат при насилниците си.
Дано авторката излезе от този ад.

# 119
Хубавото е,че си се отървала.Повече жени трябва да осъзнаят,че са беззащитни,докато те го позволяват.Дано и авторката се измъкне на време и следващия път да внимава.Не,че знаеш какъв ще ти е късмета,случва се и да се променят хората.

Това, което хората трябва да осъзнаят, е: ТРЯБВА да се говори открито по тези въпроси. А не жертвата да я е срам, щото какво ще си помисли някой си или каквито други причини има там. Както и не трябва да има никакъв страх, защото насилникът винаги на това разчита. Моментално и светкавично трябва да се реагира на всякакъв опит за насилие. Но околните най-често не ги интересува, а пък жертвата трябва сам-сама да достигне до тези изводи, защото знаете ... колкото и да ви говорят, докато сами не си го решите, не става.
Имам чувството, че ако видя някой да бие жена си, ще скоча да я защитя, макар че съм 50 кила и нали ...

Общи условия

Активация на акаунт