Домашно насилие

• 40 020
  • 372
  •   1
Отговори
# 120
Трябва да се гледа и мисли, тези мъже си личат от самото начало. Винаги трябва да се гледа с голямо подозрение на такива, които се опитват да ви отделят от близки, приятели и се опитват да налагат каквито и да е ограничения, въпреки, че в началото го правят нежно, с усмивка.

Също съм много подозрителна към такива, които започват с цветята, подаръците и "обичам те" от първата седмица. Обикновено след 6-12 месеца няма помен от влюбеният мъж и започват шамарите.

# 121
  • WonderLand
Free and wild поздравявам те! В моето семейство баща ми пребиваше системно майка ми пред очите ми и винаги ми се е искало и тя да има кураж да го зареже. Като поотраснах и си хванах приятел спя, сега само крещи и прави неземни скандали навсякъде, обижда я и я унижава, но не и посяга. Злобата в очите му е изпепеляваща. Умирала съм от страх, но нея я беше страх повече. Аз не мога да изтърпя и секунда подобно отношение нито към себе си, нито към друга жена и съм склонна да пребия някого без да ме е страх, че ще го осакатя. Жалко че пред мен баща ми спря да си показва магариите, защото тогава никой няма да му прости, по-скоро ще му се случат други неща. За този проблем ТРЯБВА да се говори. Това е единствения шанс една жена да запази живота си.  Знам, че звуча много хаотично, но темата ми е присърце и не спирам да мисля авторката, отделно прекарвам всичко през собствената си призма. Ако майка ми бе рискувала всичко и бе избягала аз щях да имам спокойно детство без да се страхувам за нея и за това дали като мина с приятелки покрай нас ще се чуват крясъци. Тайно се надявах някой съсед да звънне на полицията, но уви - 10 години скандали и никой никога не се обади. Живеехме в къща и имахме съседи от всички страни и да, чува се отдалеч. С домашното насилие може да се справиш само рязко, изведнъж и със замах, иначе рискуваш да съсипеш не само своя живот.

# 122
Аз оцелях, защото знаех, че съм силна и мога. Но дълго време бях сляпо влюбена, отказвах да призная дори пред себе си, че имам проблем. Родителите ми разбраха и искаха да ми помогнат, но аз бях прекалено горда, за да им кажа истината. Накрая си тръгнах пребита и със счупен нос, късмет, че тогава децата бяха на гости у родителите ми. Взех се в ръце и продължих напред.
Нещо повече, аз сигурно съм една от малкото, които са успели да променят насилника си. След години така се стекоха нещата, че реших да му дам втори шанс. Вече двайсет години живеем заедно, той е съвсем друг човек. Само че такива случаи са рядкост.

# 123
Аз оцелях, защото знаех, че съм силна и мога. Но дълго време бях сляпо влюбена, отказвах да призная дори пред себе си, че имам проблем. Родителите ми разбраха и искаха да ми помогнат, но аз бях прекалено горда, за да им кажа истината. Накрая си тръгнах пребита и със счупен нос, късмет, че тогава децата бяха на гости у родителите ми. Взех се в ръце и продължих напред.
Нещо повече, аз сигурно съм една от малкото, които са успели да променят насилника си. След години така се стекоха нещата, че реших да му дам втори шанс. Вече двайсет години живеем заедно, той е съвсем друг човек. Само че такива случаи са рядкост.

Ако ще и физиономията да не му е същатата.. Аз лично,ако бях на Ваше място никога нямаше да забравя..
Но историята е ваша,и това сте вие и така сте решили.Не упреквам.

# 124
Free and wild, поздравления, че си събрала смелост и решителност и си се измъкнала! Не спирай да говориш по темата, сигурна съм, че дами като теб вдъхват кураж и на други жени в подобно положение да не търпят насилие от човек, който би трябвало да е най-голямата им сила и опора и да потърсят по-добър живот за себе си и най-вече и за децата си Flowers Bouquet

Поздравления и на теб, че си решила проблема с насилието, но как успя да простиш подобно насилие и пак да го обичаш и целуваш този човек?

# 125
  • София
Финала на историята ти ме изуми, Дама от морето! Hug

Трябва да си с много специална душевност, за продължиш да обичаш такъв човек и да се докосвате- чисто физически.
Аз за един шамар съм изстивала безвъзвратно.

# 126
Free and wild, поздравления, че си събрала смелост и решителност и си се измъкнала! Не спирай да говориш по темата, сигурна съм, че дами като теб вдъхват кураж и на други жени в подобно положение да не търпят насилие от човек, който би трябвало да е най-голямата им сила и опора и да потърсят по-добър живот за себе си и най-вече и за децата си Flowers Bouquet

Поздравления и на теб, че си решила проблема с насилието, но как успя да простиш подобно насилие и пак да го обичаш и целуваш този човек?
Като цяло, аз съм човек, който прощава и някак си, все съм мислела, че щом аз съм добра, то и другите хора са добри. Груба грешка!
Но така се стекоха нещата, че след развода аз срещах само още по-големи боклуци, а след време той дойде да ми се моли да се съберем. Поставих му един куп условия, за негова чест, трябва да кажа, че каквото обеща, го изпълни. Както той се промени, така и аз. Вече не бях кротката, търпаща и всеопрощаваща женичка, а той трябваше да се научи да живее с новото ми Аз. Силни характери сме и двамата, затова на моменти никак не беше лесно, но след всичко преживяно, знам, че с всичко мога да се справя. Знае го и той. Когато заговорихме да се съберем, аз доста дълго гледах на него с недоверие, а децата казаха: "Само ако обещае повече да не пие и да не те тормози". Явно си е взел поука.

# 127
Като цяло, аз съм човек, който прощава и някак си, все съм мислела, че щом аз съм добра, то и другите хора са добри. Груба грешка!
Но така се стекоха нещата, че след развода аз срещах само още по-големи боклуци, а след време той дойде да ми се моли да се съберем. Поставих му един куп условия, за негова чест, трябва да кажа, че каквото обеща, го изпълни. Както той се промени, така и аз. Вече не бях кротката, търпаща и всеопрощаваща женичка, а той трябваше да се научи да живее с новото ми Аз. Силни характери сме и двамата, затова на моменти никак не беше лесно, но след всичко преживяно, знам, че с всичко мога да се справя. Знае го и той. Когато заговорихме да се съберем, аз доста дълго гледах на него с недоверие, а децата казаха: "Само ако обещае повече да не пие и да не те тормози". Явно си е взел поука.

След като се събрахте отново, той никога повече не те удари? Нито един шамар?

# 128
Осъзнавам, че за другите хора най-вероятно става досадно, ако тормозеният постоянно или често им говори за проблемите с насилника. Но знайте, че изслушвайки, а и давайки неуморно едни и същи съвети от типа: "Бягай", помагате изключително много !!!

Дама от морето, аз също исках да те попитам същото: никога ли повече не видя агресия в него? Може ли да се каже, че му имаш пълно доверие по този въпрос сега?

# 129
Преди време звънях в Анимус за психичноболна в криза. Препратиха ме към полицията.
Веднъж същата я прибраха полицай. На другия ден я пуснаха ...

# 130
Момичета днес е денят след около 2 часа ще ме вземат и ще тръгнем а ще съм в моя роден град ако всичко е наред към обед тогава ще ви пиша как е минало и ще разкажа подробно стискайте палци

# 131
Момичета днес е денят след около 2 часа ще ме вземат и ще тръгнем а ще съм в моя роден град ако всичко е наред към обед тогава ще ви пиша как е минало и ще разкажа подробно стискайте палци

Успех

# 132
  • Варна
Успех момиче и никога не се обръщай назад!

# 133

След като се събрахте отново, той никога повече не те удари? Нито един шамар?
Да, никога повече не е вдигнал ръка. Виждала съм го много гневен, но стиска зъби и се опитва да преглътне гнева. Знае, че само да ме докосне с пръст и край! Но и той след време ми призна, че сам се е питал защо ми е посягал. Но да не оспамваме повече темата на авторката с моята лична история. Стискам палци всичко да се развие благополучно. Ще се моля за това момиче да успее да се спаси, да се отърси от преживяното и да продължи напред!

# 134
Ани, моля те пиши. Дано всичко е наред и повече никога никой не се отнася с теб по този начин !

Общи условия

Активация на акаунт