Домашно насилие

• 40 065
  • 372
  •   1
Отговори
# 165
https://dariknews.bg/regioni/haskovo/myzh-zastrelia-zhena-si-i-s … iubovnici-2100202
Да,ето го,поредният психопат.
Аз не знам как би се уредило това законно?
Защото,ако да речем,реакцията на полицията е да задържи евентуалният насилник,докато делото завърши и бъде вкаран в затвора,то това не би било правомерно.
Мисля,че нямат право да го задържат над 24 часа.
А в същото време,ако е на свобода може да направи нещо такова....

# 166
Аз няколко пъти съм подавала сигнал за побой. Когато живеехме в единия апартамент, докато ни стане къщата, отдолу идиота редовно биеше жена си. Дойдат, звънят и никой не отваря. Скандали е имало и в 3,4 часа сутринта за глупости. Тоя вече е съвсем деградирал. Виждала съм го, почва от сутринта с водка и така. Няколко пъти я питах, нямало такова нещо, говорели си по- шумно. На възраст жената е към 50.Децата й са големи, не живеят с тях. Защо продължава да търпи такова нещо нз. Аз и не съм я виждала скоро де, поне година не съм я срещала. Само оня пияницата чат-пат, като слушам от комшии си е с него още.

# 167
Преди са им хвърляли по една гора бой в ареста и са им променяли "мисленето".
Чакам Ани да пише, дано са успяли.

# 168
  • Sofia
Точно това имах предвид. Ето за това хората не реагират вече. Били са предупредени и кмета и местният полицай, че човекът е нестабилен и има пушка. И никой нищо не е направил.

# 169
Абсолютно.С приятелката ми от първи клас,заради мъжа й насилник-вече не сме близки.
Бяхме много млади,тя роди на 19.. момиченце.А аз,която грам не разбирах от бебета съм я гледала много пъти,докато тя си оправяше отново хвърления багаж на улицата,сменяше счупени прозорци...прикриваше синини и т.нПомня,че я удари,докато кърмеше бебето.Няма да го забравя Никога!
Много пъти говорих с нея,и с него.Не та не и не.Щяло да мине.
Стигнах до там да говоря с баща й,страхувах се за детето.Той не подозираше човека.. .беше потресен,благодари ми и веднага реагира.Взе ги още същия ден,и се грижеше за тях много добре.Да ама..в един прекрасен ден-тя избяга и се върна при него.
Не след дълго аз вече бях в чужбина ми звъни и ме моли да свидетелствам за всичко,което съм видяла.Бях съгласна,чък и не оставаше много време до пребирането ми( около 4,5 месеца).Идвам си и разбирам,че тя отново е бременна и вече омъжена за него.
Не съм я търсила повече.

# 170
Абсолютно.С приятелката ми от първи клас,заради мъжа й насилник-вече не сме близки.
Бяхме много млади,тя роди на 19.. момиченце.А аз,която грам не разбирах от бебета съм я гледала много пъти,докато тя си оправяше отново хвърления багаж на улицата,сменяше счупени прозорци...прикриваше синини и т.нПомня,че я удари,докато кърмеше бебето.Няма да го забравя Никога!
Стигнах до там да говоря с баща й,страхувах се за детето.Той не подозираше човека.. .беше потресен,благодари ми и веднага реагира.Взе ги още същия ден,и се грижеше за тях много добре.Да ама..в един прекрасен ден-тя избяга и се върна при него.
Не след дълго аз вече бях в чужбина ми звъни и ме моли да свидетелствам за всичко,което съм видяла.Бях съгласна,чък и не оставаше много време до пребирането ми( около 4,5 месеца).Идвам си и разбирам,че тя отново е бременна и вече омъжена за него.
Не съм я търсила повече.

Докато има такива жени, че има и такива мъже. Жалко за децата й.

# 171
Докато има едно, винаги ще има друго.
Факт е, че докато не го изпиташ на гърба си, не можеш да разбереш отсрещния.
Има прости момичета, които в началото на връзката си мислят, че ревността е приятна и положително нещо, докато не стане късно.
Има жени, които са отчаяни, без самочувствие, без увереност, че могат да се справят с живота сами, не искат да са сами. А понякога и наистина не могат да се справят сами. Или наистина не могат да намерят друг другар. Или са в депресия или друго психично състояние, което пречи на здравия разум. И затова търпят.
Причини, ако търсим - много. Еднозначен отговор няма.
Но отстрани е лесно да се коментира.
Дано всичко с момичето е наред и онзи тип да я остави намира за постоянно, не само временно.
Чакам с нетърпение да пише какво се е случило.

# 172
Интересен в България е факта, че институциите /агенции за закрила на жени, на деца, полиция, прокуратура и т.н./ много бързо реагират и то доста адекватно при това, ако някой се свърже с медиите и случая стане публичен.

# 173
Интересен в България е факта, че институциите /агенции за закрила на жени, на деца, полиция, прокуратура и т.н./ много бързо реагират и то доста адекватно при това, ако някой се свърже с медиите и случая стане публичен.

Да, да, но дотогава си трайкат и само мятат топката вън от тяхното поле.

# 174
Не съм я търсила повече.

Нещата не винаги са черни или бели.

Както писах по-назад, този тип мъже изолират жената от приятели и семейство, не ѝ се позволява да учи, понякога не работи, казва ѝ се как да се облича, държи, мисли.... Набива ѝ се в главата, че тя е никоя без него, че едва ли не ще умре, ако го напусне, че никой няма да я обича, както него....

Много е трудно да се откъснеш от такава връзка, така че приятелката ти може и да не е успяла.  Heart Eyes

# 175
Не  всеки е готов да се покаже публично и да изтърпи  разнозначни  отношения.Един подкрепя ,двама плюят.

# 176
Има и жени, които са си откровено прости и дори и Господ не може да им помогне. Такова поведение се възпитава, децата го виждат от някъде, за да започнат да го прилагат като възрастни. Та най-малкото заради това не знам как ще оставиш децата си да гледат как някакъв чичак ти троши главата.

Имах едно гадже като бях на 18, а той на 20, в началото всичко беше песен, а когато нещата станаха уж малко по-сериозни започна да си показва отвратителната ревност, да ме следи из квартала като пия кафе с приятелки, да ми дава напътствия с кой да говоря и с кой не, много искаше да забременея и да ме върже завинаги... като от скандали за глупости се стигна до блъскане и физически контакт му бих шута. Вися 1 месец пред нас, заплашва, че ще се самоубива... жив и здрав си е. Към днешна дата знам, че има 2-3 деца от различни момичета.
Та по-късно разбрах, че баща му бие майка му. Много хубаво го е научил как да се държи и е предал мъдрото си наследство.

# 177
  • Варна
Има и жени, които са си откровено прости и дори и Господ не може да им помогне. Такова поведение се възпитава, децата го виждат от някъде, за да започнат да го прилагат като възрастни. Та най-малкото заради това не знам как ще оставиш децата си да гледат как някакъв чичак ти троши главата.

Имах едно гадже като бях на 18, а той на 20, в началото всичко беше песен, а когато нещата станаха уж малко по-сериозни започна да си показва отвратителната ревност, да ме следи из квартала като пия кафе с приятелки, да ми дава напътствия с кой да говоря и с кой не, много искаше да забременея и да ме върже завинаги... като от скандали за глупости се стигна до блъскане и физически контакт му бих шута. Вися 1 месец пред нас, заплашва, че ще се самоубива... жив и здрав си е. Към днешна дата знам, че има 2-3 деца от различни момичета.
Та по-късно разбрах, че баща му бие майка му. Много хубаво го е научил как да се държи и е предал мъдрото си наследство.

Оффф и аз имах един олигофрен такъв. Бррр тръпки ме побиха. Интересното е че за времето, което бяхме заедно беше успял до някъде да ме обработи. Никога не ме е удрял, но психически явно добре ме е обработвал. Спомням си, че после няколко месеца си мислех, че няма да се справя и с нова работа и с живота си без него. Абе страх си ме беше, а иначе съм нахакана и не си оставям магарето в калта. Попреследва ме няколко месеца, поспа под терасата, но слава богу беше от кучетата, които лаят, а не хапят.

# 178
Аз от малка никой не слушам, та може би това бързо ме изкара от ситуацията.
Това с обработката явно е характерна черта за този вид психическа болест и аз бях обработвана и мен ме беше страх, че никой повече няма да ме обича като него, хаха...
Но като го зарязах няма да забравя усещането, че летях по пътя към вкъщи. Почувствах се свободна.

# 179
И аз имах такъв убостник като ученичка.

Добре, че се отървах от него, Слава Богу!!!

След мен се загаджи с едно момиче от квартала. Лично не го познавах, но имахме общи приятелки и те ми разказваха, че и към нея се държи по подобен начин.

Сега са женени с две деца, живи и здрави да са всички!!!  Peace

Аз от малка никой не слушам, та може би това бързо ме изкара от ситуацията.
Това с обработката явно е характерна черта за този вид психическа болест и аз бях обработвана и мен ме беше страх, че никой повече няма да ме обича като него, хаха...
Но като го зарязах няма да забравя усещането, че летях по пътя към вкъщи. Почувствах се свободна.

Леле, колко си права. И при мен беше така. Да не говорим, че така се бях отровила от думите ми, че половин година изпитвах разни съмнения и тих ужас... Shocked

ПС: Добре, че никой след това не ме е обичал като него... hahaha hahaha hahaha Урааааа!!!!

Общи условия

Активация на акаунт