Отдаване и наемане на имоти под наем - какво се случва реално? - 10

• 62 195
  • 797
  •   1
Отговори
# 60
Ако 16 м2 е без коридор и евентуално без баня, значи е поне 30 м2 по нотариален акт (броят се и стените). С общите части вероятно е  поне 35 м2. Така погледнато 300 лева не е супер много.
16 с банята. То е префасонирана стая, банята е изградена в рамките на стаята.
Много ми харесва как се смята квадратурата. Иначе наематели и собственици се караме Simple Smile

# 61
Не знаех, че и при наемите се включват общите площи в квадратурата.

# 62
Не знаех, че и при наемите се включват общите площи в квадратурата.
Явно не съм се изразил правилно и затова не схвана замисъла ми. Имах предвид, че когато човек реши да инвестира и закупи маломерно жилище с цел отдаване под наем. Той плаща апартамента с общи части т.е. това се отразява на сумата за инвестиция. После му слага врати, настилки, кухня, мебели и т.н. и накрая като се калкулират всичките тези разходи може да се окаже, че цената от 150 евро за месец не е толкова висока колкото се опитва да я изкара Gal.

# 63
16 с банята. То е префасонирана стая, банята е изградена в рамките на стаята.

[/quote]
Наели сте ателие, а коментирате наеми на жилища. С други думи сравнявате несравними неща.
Ателиетата не се купуват с цел вложение , защото се продават много трудно поради специфичните си особености- компромиси. Те не стоят заключени ,а се отдават на цена която да намери клиент.
Колкото по-големи компромисите, толкова по-гъвкави цени. Там нещата са на договорка. Щом и двете страни са съгласни ,значи цената е тази. Жилище на тази цена няма.

# 64
Човек като дръпне чертата, точно такива маломерки се отдават най-добре и бързо.

# 65
Наели сте ателие, а коментирате наеми на жилища.
Наела съм стая, кръстена боксониера, отделена с врата от по-голям апартамент. Остатъкът от апартамента се води едностаен. Затова и не говоря много за коридорчето. Със сигурност не е ателие това, в което съм.
Момичето, което пита за ателие, е съвсем друго и пита всъщност за тока.
Човек като дръпне чертата, точно такива маломерки се отдават най-добре и бързо.
Такива се търсят. Необвързани млади хора в двустаен на цена половин заплата ли да се нанасят?

# 66
  • Софето
По 1/3 от жилищата в новите блокове се водят “ателие”, защото така строителя влиза в норма с парко местата.
Един от апартаментите ни се води “ателие”, двустаен (с отделна кухня), голям, 80кв чист площ, западно изложение, купихме си към него подземно парко място. Не знам, по кой показател се води “ателие”. Наемателите не са се оплаквали от високи цени за ток, не бих направила компромис с цената, само защото се води “ателие”.

Да се оплача, днес имах монтаж на кухня, но единия плот се оказа одраскан, сега 30 дни ще чакам за нов (това е срока за рекламация по закон), кухнята в момента остава неизползваема. Вчера трябваше да ми доставят вратите, но не били пристигнали все още. Надявах се до 10ти да е всичко готово, но ....Disappointed

# 67
Реална цена ли плащам при това положение? 'Зависи' не е отговор на такъв въпрос, въпреки че на някои им се иска.
Наистина отговорът е "зависи". Аз при бюджет 300 лв., бих предпочела да деля с някой двустайна панелка с отделна кухня в квартал като Люлин.Ти си предпочела самостоятелността. Някой студент, искащ купони, ще си избере мансарда, в която кухненското обзавеждане е Раховец и хладилник.  Та всеки с различни неща ще е склонен да направи компромис.

# 68
Наскоро наехме едностранен в слатина на цена по ниска от средната. Струва ми се, че това което е направила наемодателката ни е оптималният вариант. Основен ремонт, в смисъл на настилки баня и т.н. и бюджетни мебели и електроуреди в духа на Виденов, евтина икеа и crown. Останах с впечатлението, че е нарочно така, хем да е хубаво, хем да не й е жал. Даже каза, че можем да си вземем домашен любимец. Но, договорът е такъв, че дори да пуснем предизвестие преди 12 месец, губим депозит. В този смисъл, заложила е на потенциално дългосрочни наематели срещу пълна свобода. А аз съм много доволна. Единствено за наемането се мина през сериозно отсядане и двойно интервю, натежа комбинацията държавен служител плюс мебелист, млада двойка.

# 69
  • София
Noragami, боксониера или гарсониера? И ако не е тайна, какъв е наемът? От брокер ли беше пусната обявата? Струва ми се, че все повече наемодатели и наематели прескачат агенциите.

Последна редакция: ср, 06 юни 2018, 00:21 от Гелева

# 70
От брокер. Отделна кухня, една голяма стая, тераса. 500 лв.

# 71
От брокер. Отделна кухня, една голяма стая, тераса. 500 лв.

A какъв е  договора? Едногодишен с едномесечен депозит ?

# 72
# 73
Всяко жилище, което по документи е ателие, ли е възможно да е на промишлен ток?

# 74
Възможно, но не е задължително. Иначе какво щяха да правят всички, закупили от НС ателиета, щото строителят ги е писал такива?

Общи условия

Активация на акаунт