Обсъждане на имотни обяви - 3

• 68 612
  • 763
  •   1
Отговори
# 645
Simple SmileКакво се хванахте с тези заведения. Обичам да ходя, но не ми е основание за местоживеене. Както е не се привързвам към конкретно заведение. Големият град поне дава много възможности в това отношение.
То е ясно, че няма човек, който да си купи имот само заради близост до заведения. Но е много приятно когато до теб има поне няколко добри кафета и ресторанти, които да посещаваш без да се налага да ползваш кола или ГТ.

# 646
За Гърдова глава - там улици не мисля, че  има, или по-скоро са жалко подобие. А магазинът им е само Фантастикото на Пушкин. До Борис Трети е голям шит. Там пак няма нищо, но поне имаш бързо излизане от квартала и спирка на трамвай.

А последните постове на Нико ме закопаха направо. Най-якият мол, най-страхотните заведения...във Вселената!
JoyJoyJoy
Мистър пица и Хепи... Аз разбирам, че всеки си има вкус, ама чак такова преувеличаване и натрапване на мнение...

# 647
Аз също много харесвам някои части на Кръстова вада.
Центърът винаги ще си остане център, привлекателен с опцията да отидеш на доста места пеша, градинки бол, които да редуваш, кафета и т.н. Израснала съм в центъра до НДК. Там ми мина детството. Много го обичам този район. После 7 г живях в Изток и пак учех в центъра. Не е болка за умиране. Ми не ми е бил никога топ квартал, не ми липсва той, липсват ми приятелките Simple Smile Спокойно е, но с нищо не ме е грабнал.
Още едно време майка ми се е ръководела при избора на училище от това къде ѝ е местоработата (ходех там на стол) и да е хубаво по възможност разбира се. Това беше правилната стратегия. Сега като знам какви бълвочи имат в стола децата, ми се ще училището да не е по-близо до дома ни, а до работното място и да ги храня в обедната почивка....
За детската кухня се класирахме от раз. То в центъра се оказа, че няма толкова бебета. Те се появяваха като жители на тази така желана част на града в яслените групи и детските градини. Живеех на една ръка разстояние от Буката и нито едно от децата ми не се класира там. Братовчед им също, дето им гледа в задния двор. Ясла също не намерихме. На детска тръгнаха зад хотел Родина и то благодарение на ММ в края на втора група, а местоработата и местожителството ни все в центъра... Както вече уточнихме местожителството не значи нищо. Портфейлът играе. После не се класирахме и в 20-то. И участвахме в цирка с 19-то... Абе ужас. Накрая се махнах от центъра, за да си гледам райграса дето го косят на 2 седмици макс. Не е минирано никъде. На входа не пикае куче всеки божи ден точно на стената с домофоните. Пръскат за кърлежи и т.н. Вече не седя на лампи по цял ден и в апартамента има въздууух.

# 648
За Гърдова глава - там улици не мисля, че  има, или по-скоро са жалко подобие. А магазинът им е само Фантастикото на Пушкин. До Борис Трети е голям шит. Там пак няма нищо, но поне имаш бързо излизане от квартала и спирка на трамвай.

А последните постове на Нико ме закопаха направо. Най-якият мол, най-страхотните заведения...във Вселената!
JoyJoyJoy
Мистър пица и Хепи... Аз разбирам, че всеки си има вкус, ама чак такова преувеличаване и натрапване на мнение...
Не става въпрос за вкус, а за факти. Това е най-скъпо продадения мол. Явно има защо. А колкото до Хепи преди няколко поста написах, че точно в това Хепи имат уникални скари със специално докарани от Испания въглища, които придават на храната много добър вкус. Във Варна, Бургас и повечето софийски хепита нямат такива скари и затова някои от ястията са по-вкусни в Парадайс.

Последна редакция: нд, 15 юли 2018, 23:11 от Анонимен

# 649
Сега, брокерите ако ни четат, в обявите вече ще слагат като предимство "близост до Хепи и Мистър Пица". И за 100 000 скара да си купят, като купуват евтини суровини и гонят количество вместо качество, пак си остават фаст фууд.

Гърдова глава не е ли едва сега "развиващо се" с недобра все още инфраструктура? Там преди кризата имаше разни проекти, после излизаха имоти на търг заради неплатени кредити на разни инвеститори и строители.

# 650
Аз също много харесвам някои части на Кръстова вада.
Центърът винаги ще си остане център, привлекателен с опцията да отидеш на доста места пеша, градинки бол, които да редуваш, кафета и т.н. Израснала съм в центъра до НДК. Там ми мина детството. Много го обичам този район. После 7 г живях в Изток и пак учех в центъра. Не е болка за умиране.
Всъщност още едно време майка ми се е ръководела от това къде ѝ е местоработата (ходех там на стол) и тя да е близо до училището, а не домашния адрес. Това беше правилната стратегия. Сега като знам какви бълвочи имат в стола децата, ми се ще училището да не е по-близо до дома ни, а до работното място и да ги храня в обедната почивка....
За детската кухня се класирахме от раз. То в центъра се оказа, че няма толкова бебета. Те се появяваха като жители на тази така желана част на града в яслените групи и детските градини. Живеех на една ръка разстояние от Буката и нито едно от децата ми не се класира там. Братовчед им също, дето им гледа в задния двор. Ясла също не намерихме. На детска тръгнаха зад хотел Родина и то благодарение на ММ в края на втора група, а местоработата и местожителството ни все в центъра... Както вече уточнихме местожителството не значи нищо. Портфейлът играе. После не се класирахме и в 20-то. И участвахме в цирка с 19-то... Абе ужас. Накрая се махнах от центъра, за да си гледам райграса дето го косят на 2 седмици макс. Не е минирано никъде. На входа не пикае куче всеки божи ден точно на стената с домофоните. Пръскат за кърлежи и т.н. Вече не седя на лампи по цял ден и в апартамента има въздууух.
От тази година промениха правилата и ще ограничат всякакви пришълци, които не са от района.

# 651
Аааа, те всички по документи бяха от района. А в 19-то освен, че живееха, работеха в района, бяха ходили в детска (една от трите даващи бонус точка), родителите им бяха бивши възпитаници и поне единият беше бивш преподавател Joy

# 652
Аааа, те всички по документи бяха от района. А в 19-то освен, че живееха, работеха в района, бяха ходили в детска (една от трите даващи бонус точка), родителите им бяха бивши възпитаници и поне единият беше бивш преподавател Joy

Тази година, ако кандидатства някое дете от стария ти район със сигурност ще го приемат в 20-то училище. Наскоро наистина много сериозно промениха закона.

Последна редакция: нд, 15 юли 2018, 23:32 от Анонимен

# 653
Хората са казали за толкова пари, толкова. В идеалния център се намират едни от най-добрите училища, детски градини, детски кухни, банки, заведения, магазини, градинки и метро, но и цените за съжаление са в космоса. P.S. http://mysofia.bg/news/detska-gradina-v-krastova-vada/
Aха, значи разбираш какво искам да кажа, цените във вадите са като цените в центъра.

Не става въпрос за вкус, а за факти. Това е най-скъпо продадения мол. Явно има защо. А колкото до Хепи преди няколко поста написах, че точно в това Хепи имат уникални скари със специално докарани от Испания въглища, които придават на храната много добър вкус. Във Варна, Бургас и повечето софийски хепита нямат такива скари и затова някои от ястията са по-вкусни в Парадайс.
И от космоса да докарат скари, с въглища от Марс, като пекат същите боклучави заговки с цел Орлин да си избие инвестицията не ми ги хвали на мен. Иначе хапвам в Хепи от дъжд на вятър.

# 654
Хората са казали за толкова пари, толкова. В идеалния център се намират едни от най-добрите училища, детски градини, детски кухни, банки, заведения, магазини, градинки и метро, но и цените за съжаление са в космоса. P.S. http://mysofia.bg/news/detska-gradina-v-krastova-vada/
Aха, значи разбираш какво искам да кажа, цените във вадите са като цените в центъра.

Не се шегувай. Много добре знаеш, че не е така.

# 655
NikoT е прав. Тази година с точки за уседналост от 3 г., за пръв път се ограничиха измамите,  но за съжаление това ще работи максимум и следващата година. В Оборище 129-то (в сградата на Испанската) и 38-мо имаха места на трето класиране. Всички с уседналост над 1 г. бяха приети още на първо класиране.

# 656
  • при моите любими
Аз изобщо не коментирам заведения и мол, дори и метро. Хората в тази част на квартала живеят уредено и спокойно. Децата им живеят, както ние едно време от сутрин до вечер навън, без притеснения за нищо. Всички учат в хубави училища и се придвижват на 99% с автомобили и колкото и да е близо или далече мола или магазина няма никакво значение. Тротоарите са отлични, няма никакви води от околовръсното. Изцяло районът е газифициран и с канализация. Паркоместата са достатъчни за всички, въпреки наличието на минимум 2 коли на семейство. До НДК се стига за 10 мин. Изобщо не правя реклама на нищо, защото колкото по-малко интерес, по-малко застрояване. Просто на всеки втори пост чета, колко зле е Кръстова вада, но не изцяло е такава. И аз харесвам Лозенец, по ред причини и моите деца учат в 120то училище и ММ е живял и учил там и може и да се познават с мъжа на съфорумката. Но единия факт не пречи да съществува и друга действителност. Просто цари някаква заблуда според мен и тя е леко несправедлива.

# 657
Здравейте!
Някой да има мнение за строителна компания Юнивърсъл? Моля споделете.

# 658
Popea за мен би било супер изгодно да имам твоя вкус и да живея в семейния апартамент в района на 120-то училище вместо да плащам за гледка към градинката на НДК и за перфектаната пешеходна локация, но кеф цена няма. Който иска по-хубаво се налага да плаща повече.
Да, така е. И разбрахме вече колко много пари имаш и каква си голяма работа. Само че извън форума (където всеки е голяма работа Wink, има обективни показатели за цените и предпочитанията на болшинството към даден квартал или част от него, които реално  определят тези цени. Бегла справка в имот.бг:
За Лозенец с ключва дума "Журналист", 3 и 4 стайни, излизат 10 обяви със средна цена 311 К евро и средна цена на кв 1900 Е
За център с ключова дума Витошка, 3 и 4 стайни, излизат 23 обяви със средна цена 210 К евро и средна цена на кв 1740 Е
Ти си направи сметката (с цялата условност на обявите, това е обективният измерител, формуните приказки са за маса) къде предлагането е по-малко и трябва да дадеш повече пари, а като следствие на това - къде болшинството хора смятат, че е по-хубаво Wink, за да са такива цените.

Последна редакция: пн, 16 юли 2018, 11:48 от Анонимен

# 659
BlushBlushкато стане въпрос за Лозенец и Попеа завира, това принадените с брак софиянци стават по-големи шопи и от родените в шопско.
Blush Жълтите павета явно трябва да ги местят на площад Журналист.
За статистиката чукни цените в милениум да видиш какво ще ти излезе за Витошка.

Общи условия

Активация на акаунт