Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 48

• 69 816
  • 797
  •   1
Отговори
# 480
  • SHOOT ME 10 $
Благодаря за загриженоста мила  DZ!
Така е. Имам нужда и прекъсването изобщо не е в моя полза меко казано. Но, всички  доставчици на лекарства знаеш са мастити частници. И докато се разберат със здравната каса наново, ако изобщо се договорят ще мине достатъчно дълго време да ми занулят ЕГН-то.
На кого му пука... 
Мога още много любов да дам и да бъда обичан.
Много ли искам...?

Последна редакция: ср, 18 юли 2018, 20:20 от midkoo

# 481
Изобщо не искаш много Sad
Стискам силно палци скоро да се похвалиш , че има доставка Hug
Пиши в здравната каса оплакване - знам ли..... искай да ти го сменят.
Не трябва да те оставят така Cry

# 482
milmich
Цитат
А иначе панацея срещу рецидиви няма, а само теория на вероятностите..
Така е, след колкото и време да е, на пълно е възможно и вероятно да се появи рецидив в момент на рязко отслабване на организма и срив в имунната му защита, вследствие най-често от драстични диети или силен емоционален стрес, притеснение, или и двете. При мен така се получи след 11 години застой. Сега съм в четвърти стадий, след операция и отстраняване на половината ч.дроб и множество лимфни възли, отново с две средно големи и множество малки и средни (около 20) лезии в ч. дроб, след 6 химио терапии с "Доцетаксел". Това установиха при направената К.Т и го отбелязаха, като прогрес на заболяването! Направо успокояващо, нали? Сега ми смениха Доцетаксела с Кабазитаксел(Джевтана). Няколко степени по-силно. Още три терапии - скенер- и продължаваме.Вече ми направиха първата, утре съм на втората, през 21 дни. Този прогрес на заболяването ми не променя начина ми на мислене и отношение към нещата от живота в дългосрочен план!(за сега, докато проблема не се е задълбочил и настъпят нетърпими болки. Тогава всички философски виждания за живота се изпаряват) Живея с твърдото убеждение и вяра, че с времето ще се получи едно натрупване, на което няма да издържи той-ракът(по- лошия вариант не го мисля) и ще постигна поне състояние на ремисия, ако не е победа! racing with the devil!
Учудващо много по-леко, почти без никакви сътресения понесох последната от старото и първата от новото лекарство терапии...но аз водя един много дисциплиниран начин на хранене с много допълнителни имуно  стимуланти, като сок от червено цвекло най-вече, вит.В-комплекс, много плодове и зеленчуци.
И така, Лейди, без паника! Всичко ще е наред при всички ви! Вярвайте?
Това дето пишеш, че може да се появи рецидив при отслабване, емоционален стрес и прочее... същото важи и за здрав човек. При него също може да се появи рак при такива обстоятелства! Нали и при нас /някога здрави той се е появил от нещо/. Следя постовете ти, които много ме трогват и все си мисля, че все пак може и да се появи някакво лекарство за лечението на рак! Аз съм подложена на голям стрес, имам много разни проблеми, не се гледам и често се сещам, че мога да се разболея пак! Постът ти ме е накарал да се замисля!

# 483
Ааааа , ся кво излезе.
От многото диети ли съм на този хал.
Ми ще си седя дебела тогава Confused

# 484
  • София /Абсурдистан
Малеее какво чета тук! Как така без лечение заради доставка! Не може ли да се замени с нещо друго, което го има?
Килата сега да са ни последна грижа. Като свърши терапията, тогава ще го мисля как да ставам фиданка.

# 485
  • В царството на игрите:)
midkoo, искам да те попитам дали ти през тези 11 години ядеше сладко?
Аз съм една от недисциплинираните пациентки, която си похапва сладко. Цяр живот съм обичала и завиждам на хората, които могат и без сладко. Но ако знаете как озверявам и какъв стрес ми докарва въздържанието от него, че не само рак, а и лудост ще си докарам. Според мен всеки човек е различен и не може да се каже какво точно му е предизвикал рака. Имам близки /възрастни/, които могат да живеят на сладко, но са здрави и такива, които не близват и пак са болни. Разбира се, с него не трябва да се прекалява от общо здравословна гледна точка. А иначе рака се оказа въртОглава и крайно нелогична болест, което ме плаши най - много! Бъдете здрави и дано решенията ви освен лесни са и правилни!!! Simple Smile

# 486
  • София /Абсурдистан
Защото гадта мръсна е болест на мисленето! Не е до сладкото, аз цял живот не съм яла нищо сладко, просто не обичам. Сега обаче такъв глад за шоколад ме гони...

# 487
  • SHOOT ME 10 $
Рака не се отключва от прекалено ядене  на сладко!!!

Ааааа , ся кво излезе.
От многото диети ли съм на този хал.
Ми ще си седя дебела тогава Confused
Пращам ти едно от моите десертчета за подсилване

и нещо красиво

# 488
Благодаря Hug

# 489
  • Варна
midkoo, съжалявам много за спънките, които срещаш и ти се радвам колко си духовит и изпълнен с воля. Аз вярвам, че ще се справиш. Не просто им пиши на тия малоумници оплаквания, направо НАСТОЯВАЙ да ти осигурят лечение пък където и да е то, както и да е то. Те да си го мислят като са оплескали конците с доставките. Във връзка с уж въвеждането на едни спсъци на изчакващи онкоболни бая шум се вдигна и доста се говори по темата както от компетентни, така и от невежи лица в медиите. Съветът на един от завеждащите някои от онкодиспансерите в София (който категорично отказа да им се връзва на акъла и каза, че ще продължат да лекуват несъобразявайки се с подобни схема било то на цената на дългове, които съответно той после си знаел, че бивайки успорени ще паднат) та съветът към пациентите евентуално попаднали в тия списъци беше точно такъв - да изискват правото си на лечение, а не да изчакват и да се надяват като на томбола да им се случи лечението.

Поискай лечение в чужбина, като не могат да ти доставят лекарството или негов заместител да ти позволят на техни разноски да отидеш там където го има. Имаш абсолютното право на такива "капризи". А те право нямат да ти отказват, това поне се твърди от хора запознати с материята, като споменатия завеждащ отделение или цяла болница, ще ви излъжа.

Оле бясна съм направо. Машина на времето ако имах, щях да се върна назад в миналото, когато се колебаех дали право да следвам или да продължа с математиката и физиката, познайте какво щях да избера и къде щях да дълбая в момента и що народ щях да съм наосъдила и да съм им бръкнала в джобовете.

Не бави, не чакай, ако имаш сили не само за твой интерес, но и заради добрия пример пробвай да ги осъдиш, да ги отрезвиш и ритнеш по задниците, чунким се събудят малко от сиестата и заработили.

Последна редакция: чт, 19 юли 2018, 09:30 от Spirit Crusher

# 490
  • SHOOT ME 10 $
Човек се бори с проблемите си до момента, в който осъзнае, че съдбата така е отредила, защото от раждането си човек  няма равен старт,  орисан е с определена съдба и върви по предопределен път през целия си живот.  А никой, ама никой не може да промени съдбата си.
Но, когато решаването на проблем , и то животоспасяващ зависи от човек, или група хора, които спъват решаването му, с комерсиална цел, като искат неразумно високи, неприемливи цени за доставката на необходимите поддържащи живота медикаменти  и по този начин извиват ръцете на здравната каса, респективно на нуждаещите се пациенти, като така Те определят качеството  и  продължителността на оставащия им живот – това е висша форма на цинизъм и жестокост  допуснати, бих казал и толерирани  от правителството ни любимо. Особено, като видях отношението на  управляващите към  молбите на родители на деца с увреждане. Потресен съм! Чиста проба цинизъм и арогантност! Кои са те, че да определят правото на живот на болните? Всеки човек е дал своя принос според възможностите си за тая държава и има право на достойно отношение, особено когато е безпомощен, и прикован от коварна болест. Ето в такива случаи ми се иска да вия като куче срещу бездушието и лицемерието  на тези хора, та чак от яд и безсилие,  сълзи ми избиват. Дано ако не в този, то в някой друг живот ги застигне разплата за греховете им. Но тогава наказанието им ще е неосъзнато и баланса се губи някъде във времето…

# 491
Midkoo, извинявай ама за мен това със съдбата и орисията са пълни глупости. Аз например успях коренно да си променя предписаното ако е имало такова, така че в бабини деветини не вярвам.
Относно лечението - вместо да си губиш времето и да се жалваш и да протестираш, колкото и гадно да звучи, най-добре си намери една доза за поредното лечение от тук на свободния пазар или отвън - Турция, Гърция, Румъния където и да е и действай бързо. Не е чак толкова скъпо.
С тия ниски здравни осигуровки демагозите-управляващи са неспособни да ни лекуват всички. Не може с трици маймуни, нали.... Но ако ги вдигнат здравните вноски и данъците ще си загубят топлите местенца в парламента и в правителството, а и в президенството, та - параграф 22... Едно време - преди по-малко от 10 години доколкото си спомням, и херцептин нямаше и елементарни хормони и лекарства, така че - нищо ново. Не се ядосвай и не ги мисли тези "арогантните търгаши", не са ни виновни те. На грешно място сме се родили явно, но си го обичаме.

# 492
  • SHOOT ME 10 $
Фри
Благодаря за безценните съвети! Аз за себе си представи си сетих се и вече предприех необходимото да реша проблемите си, дали в гърция, турция или другаде. И не се жалвам, а правилно си забелязала- протестирам за всички които нямат възможностите да търчат по чужбините за необходимите лекарства.
А ако си постигнала някаква определена цел в живота си, защо смяташ, че ти си променила съдбата си, а не е било така предначертано? И в случаите, когато си направила всичко по силите си, но не успяваш да достигнеш желания резултат, тогава...просто така е трябвало да стане.
И...лично аз избягвам да ползвам квалификации.. Съжалявам, ако съм прозвучал грубо. Аз също не се чувствам засегнат. Peace

# 493
midkoo, искам да те попитам дали ти през тези 11 години ядеше сладко?
Аз съм една от недисциплинираните пациентки, която си похапва сладко. Цяр живот съм обичала и завиждам на хората, които могат и без сладко. Но ако знаете как озверявам и какъв стрес ми докарва въздържанието от него, че не само рак, а и лудост ще си докарам. Според мен всеки човек е различен и не може да се каже какво точно му е предизвикал рака. Имам близки /възрастни/, които могат да живеят на сладко, но са здрави и такива, които не близват и пак са болни. Разбира се, с него не трябва да се прекалява от общо здравословна гледна точка. А иначе рака се оказа въртОглава и крайно нелогична болест, което ме плаши най - много! Бъдете здрави и дано решенията ви освен лесни са и правилни!!! Simple Smile

Стигам до извода, че ракът не изучен изобщо - нито от какво се появява, ни как се лекува...След операция рак на гърдата през 2010 г. не съм знаяла нищо за болестта, а и от стрес не съм и чела нищо! Яла съм много мед с буркани /никой не ми е казал, че не може/ като съм мислила, че това е природосъобразен продукт и ми помага да се засиля! Пила съм много минерална вода, за да се прочиствам от лекарства /а тя също е забранена/...А какви тормози съм имала по онова време..., дори и по съдилищата съм ходила. Но сега след думите на Мидкоо съм се замислила..., че и той  бил бая време в ремисия! Сега ще променя много неща около себе си...

# 494
Мидкоо, вярвам в съдбата и аз! Нещата се случват така, както са предначертани! Но ние мислим, че нещо е зависимо от нас!

Общи условия

Активация на акаунт