Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 48

• 69 834
  • 797
  •   1
Отговори
# 540
Хули,Милмич и на двете по една голяма прегръдка от мен.Както винаги точни,лаконични и полезни на форума."Не питай старило,питай патило".Много хубава поговорка.Пожелавам на всички да сме здрави Heart

# 541
SadSadSad
Точно пък по НОИ да идеш и като си доплатиш, то файда никаква, излиза същата цена като на частно, че и базите им са мизерни. По- добре е човек да си наеме нещо по свой избор.
Това на база лични впечатления ли го казваш, или на база ЕЖК?
От 15+ години ходя по НОИ на санаториум, първо - 200 лв. излиза всичко за 10 дни - храна, спане, процедури. На частно е 450, и то говоря за Вършец, в по-големите санаториуми е повече. Цената изобщо не е същата. Второ, обиколила съм доста санаториуми, мизерия никъде не съм видяла - напротив-била съм в частни хотели, доста по -"мизерни" от санаториума във Велинград например. Да не говорим, че съм била и в Орфей в Девин, пак по НОИ, където ама изобщо не ми хареса и за мен беше много по-...никакво от санаториума в Баня, Карловско или пък да речем, Роза в Стрелча. Да не говорим за количествата храна, които дават и избора между най-малко 3-4 менюта.
Така че идете и вижте, и тогава говорете. Разбира се, най-добре е да наемеш нещо по свой избор, но за тия пари това, което се предлага насреща никак не е малко. Все пак повечето от хората не са с неограничени финансови възможности и затова и наплива е такъв.
И да, срещала съм онкоболни по тези места, въпреки че и аз съм чула, че е противопоказано.
Наистина за здрав човек като теб там е хубаво и лекарите там са добри и точни.... Браво на теб!

# 542
  • София
Какво става с тая тема ????!!!!!
Значиииии да обобщим:
1. не пием бира
2.не пием минерална вода
3.Не ходим на море и почивки
4.не излизаме с приятели- някой може да пуши и да станем пасивни пушачи.
5.не танцуваме-да не вземем да раздрусаме рака и да го събудим
6.Не ядем сладко и изобщо нищо, което ни е вкусно. Само корени, грудки и евентуално годжи бери
7. не раждаме деца, защото както разбрахме някакава кръв се била движела Flushed
8.не правим секс- може от прилив на хормони и удоволствие да тръгне някоя болест
9. изрязваме и вадим всеки орган, който докопаме
Ако съм изпуснала нещо моля да ме извините Laughing

Това не е моята тема вече! Тук взлизах по причини и теми, които вече не се коментират - пример: как се хваща нов мъж, когато си с една ..., ; как се пускаме по водни пързални без да ни изхвърчи протезата ;  как да си носим саковте за моренцето: с  болната или здравата ръка и т.н. Laughing

Помислете ако изключим всико от горния списък имало ли е смисъл да се борим. Ми най-лесно
ще си останем здрави и млади ако се гътнем Rolling Eyes

Желав на всики здраве Flowers Bouquet

# 543
  • София
Ооооо, неееее ! Ядем и пием каквото поискаме. Ходим където поискаме и правим каквото поискаме.
Яж, пий и си носи новите дрехи. Ако нямаш нови, купи си.
Аз например всеки ден пия домашна ракийка със шопска салата.
Ям всичко без изключение. Не обичам сладко и много рядко ми се прияжда.
Не обичам и плодове.
Та като стигнах до плодовете, да ви кажа какво ми се случи миналата седмица.
Купихме диня и така ми се прияде, че изядох половин резен и като ме гепи един летен вирус... две нощи си изкарах в банята. Добре, че беше през нощта, че на никой не пречих.
Като ми мина, щерката знаете ли какво рече ?
Мамо, за теб това беше добре. Разкара всичката вода в организма ти.

# 544
  • София
KokoJ, как си го казала точно, синтезирано по точки Joy
Аз лично не съм се лишавала от нищо, греба с пълни шепи от всички хубавинки на живота. Винаги с мярка (то и преди не съм прекалявала с нищо, освен със Слънцето може би, но то не беше толкова агресивно). Оцелявам с кеф! Иначе за какво ми е да оцелявам?
Преди месец прекарах едни страхотни 3 дни на Сапарева баня в акваклуб „Котва”, не излязох от водата.

Хули, мислиш ли, че динята има нещо общо с вируса?
Мен ме барна същият след вечеря яйца- за една бройка да ме набутат в Инфекциозна (поживях няколко дни във WC)

Спорна седмица момичета!
 Лято е. Отдайте му се! Насладете му се! (аз се наслаждавам на всеки Божи ден максимално, защото не знам дали ще има следващ) Kissing Heart

# 545
  • София
Едва ли , просто съвпадение. Като ми се поду стомаха и се започна, та три дни, ха ха ха

# 546
Попитах си доктора днес да не би нещо да ми е забранено. Викам то половината терапия мина аз сега се сетих да питам ...
Нямам забранени артикули , даже и бира може - чернодробните ми били в норма.
Сега ги чакам за ехография на коремни органи .... И утре химия #5 от 8 . Да видим новата как ще ми подейства  ...

# 547
  • Плевен
Ха сега кажете за плодовете, че аз съм отявлен любител.А диня пък как ям, ммм. Какво им е противопоказното? За бирата също ми препоръчваха да пия, концентрат не, но аз по 20грама ракия си пийвам вечер, че битовия алкохолизъм си казва своето, няма само салата да ям, трябва и рИкия...

# 548
  • София
На море съм вече 10 дни, току-що приключих с аквапарка и мисля да си поръчам едно Мохито.Sunglasses
Всъщност, откакто си изследвах витамин Д и се оказах с дефицит, даже не прекалявам със слънцезащитните, винаги преди мажех 50 фактор и седях под чадър, а се оказа, че липсата на витамин Д също води до рак.
Затова всичко с мярка и с удоволствие, дори и много полезните неща.

# 549
  • София /Абсурдистан
От кога се каня да изследвам вит. Д, ще го направя.
Не ограничавам и не прекалавям с нищо, ама качих много кг.  Tired
Не мога да ям нищо сурово и не минало през термича обработка, изгоряла е лигавицата на червата от химията и сега си нямам идея дали това се оправя изобщо и как.
Наближава операцията и май решавам да махнат жлезистата тъкан и да сложат имплант, операцията да е реконструираща, 2в1, щадящият вариант с квадранта бил рисков при мен, аз за него мислех, ама май няма да стане. Не ми се мисли и колко химии ме чакат още, най-малкото 12, то аз от 6 сдадох багажа, всъщност сдадох го още след четвъртата, не ми се мисли просто  Tired

# 550
Лейди , ще се справиш :*
Покрай операцията ще си починеш малко от тях и с нови сили после ще ги приемеш  Hug Не ги мисли от сега Kissing Heart
Отивам да си тегля филмчета за утре след химията. Нали уш няма да ми е лошо - само можело тук- там да ме боли .
Ще го видим Close

Днес офицялно се записах магистратура.
Даже и студентска книжка и факултетен номер си имам Joy  Нямам търпение да започвам вече....

# 551
Привет момиченца, не съм ви забравила 🌸
Ние сме добре. Аз бях за няколко дни във Франция и много добре ми подейства на разклатеното психическо здраве. Обиколихме ( с приятелка) няколко града и няколко селца. И хапнахме много сладкиши, даже и на мъжо донесох. На него нищо не му са забранявали, а сме питали. Само витамините и грейпфрута по време на химията. Той е добре, изморява се в края на следобяда, ама то всеки ден да полива градината заради нашите жеги си е изморително.
Да знаете че ви следя и си мисля за вас. И на всички разказвам колко помощ сте ми оказали. Благодаря 🌸

# 552
  • София
Лейди, я ми кажи как от химиотерапията ти е изгоряла лигавицата на червата ? Нещо не се сещам.

# 553
Смисълче , радвам се че се включи Kissing Heart
Мисля си за теб постоянно. Даже днес на лично щях да ти пиша , че изчезна и да питам как е мъжа Hug
Но толкова се изморих , че успях само да сготвя и да легна .....

# 554
DZ, успех утре 😍

Общи условия

Активация на акаунт