Шести клас

• 46 599
  • 748
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Класните минаха, но се готвим за сериозен тест по музика.

# 61
Малее, като ви чета, само моята педиатърка ги е слагала и двете ваксини едновременно. Добре, че е нямало реакция и сме се разминали безпроблемно.
По въпроса с тестове и контролни - в петък по математика класно. Другите класни минаха. Другата седмица са на зелено училище.
Може ли да помоля някой да ми изпрати на лични парола за пощата.

# 62
  • София
ЗДравейте! Идвам  от петокласната тема с молба за малко помощ.ОПитвам се да съставя списък  с литература за лятното четене, за да се възползвам от Панаира на книгата и да снабдя дъщеря ми  с  книжките.Но имам чуденка за някои неща- Бранислав НУшич- противоречиви мнения срещам за възприемането  й, и се чудя  кое издание бихте препоръчали? Намирам и такова, пригодено за ученици ( https://www.ozone.bg/knijarnica/uchebnitsi/zaduljitelna-uchebna- … ida/?#fullContent ).Кое бихте препоръчали?

# 63
      Синът ми не е от четящите деца.Но искрено се забавлява с "Автобиография", аз имам оригинално издание и не съм купувала нещо друго.

А тази глава, която я има в учебника и се изучава, е представена нагледно тук:

https://www.youtube.com/watch?v=Y2GXTpVlp0s

Голям смях падна, сто пъти гледа и се засили  още да чете

# 64
  • София
И нашата педиатърка ги плякна двете ваксини наведнъж, че и за папилома вирус ни предлагаше настойчиво.
Дъщера ми ще има изходно ниво по история и по математика (класното било на материала от втория срок, а изходното на целогодишния). Нищо чудно да се окаже, че и по чп имат.
Може ли и на мен данни за пощата, моля!

# 65
ЗДравейте! Идвам  от петокласната тема с молба за малко помощ.ОПитвам се да съставя списък  с литература за лятното четене, за да се възползвам от Панаира на книгата и да снабдя дъщеря ми  с  книжките.Но имам чуденка за някои неща- Бранислав НУшич- противоречиви мнения срещам за възприемането  й, и се чудя  кое издание бихте препоръчали? Намирам и такова, пригодено за ученици ( https://www.ozone.bg/knijarnica/uchebnitsi/zaduljitelna-uchebna- … ida/?#fullContent ).Кое бихте препоръчали?

Моето дете чете това  https://www.book.store.bg/p2529/avtobiografia-branislav-nushich.html

и се забавлява много.

# 66
  • Варна
Ние също сложихме двете ваксини наведнъж. Добре й понесоха, но като съвет мога да дам, ваксината за тетанус да се сложи на "неработната" ръка.
Може ли и на мен парола за пощата, моля!

# 67
Здравейте, искам да попитам как децата ви успяват да прочетат книгите за лятото? Започвам да се замислям дали организацията ни куца, или нещо др. Като цяло ми е интересно как минава лятната ваканция при вас. Не съм видяла списъка с книги, но още от сега знам, че няма как да му стигне времето, вярно, че не е и от четящите де.
Последната седмица на юни ще е на рафтинг лагер. Юли ще бъде на АЕ/благодаря на жената, която ми каза за Британския култ. център/, ще ходи и на тренировки, плаж, излизания с приятели...Август една седмица ще пътува с нас, тренировки, излизания, плаж. Септември в началото пак на лагер. Като прибавя и времето за компютър, губенето на време, времето за моето мрънкане да чете и т.н., съвсем не го виждам списъка 🙄

# 68
  • София
Благодаря ви за отговорите! Бихте ли ми казали как децата ви приеха ПОд игото?От сега го мисля....и съм се притеснила .Смятам че ще остане тотално неразбран- дори и да го прочете...

# 69
Здравейте, искам да попитам как децата ви успяват да прочетат книгите за лятото?

Не чете всички книги, но да кажем, остават една- две непрочетени. Тъй като имам доста добър поглед върху материала по литература за всеки един клас и като преценявам моето дете, решавам какво да му спестя.

През лятото, обикновено детето ходи на плуване/ два или три пъти седм./, две седмици е на лагер без преспиване и около две седмици сме на почивка.

Не прочете ли- няма излизане навън/ а той много обича да играе футбол/Аз съм от Варна, през отпуската, когато не сме на почивка, ходим на плаж и там всеки си носи четиво.

# 70
  • Бургас
И на дъщеря ми сложиха двете ваксини заедно.Представа си нямах,че не бивало така.
Класните минаха.В петък имат контролна по музика.Нищо не е чула за изходни.
За четенето-чете и други книги освен тези за училище,но телефона,PC и  PS3 са с предимство .От Под игото чете само двете глави за училище.Имаше и други книги,с препоръка да се прочетат само някой глави.

# 71
При моето дете книгите се четат по следният начин - набавям цялата литература за четене, той самият смята колко страници са общо всички книги, разделя общия брой на страниците на дните от ваканцията и получава колко страници на ден трябва да чете. Това го измисли той, не съм го налагала. Следобед, когато е много топло и не става за игра навън, обикновенно чете. Прочита почти всичко от дадената литература, трябва хич  да не му е интересна книгата за да не я дочете докрай.През другото време на тренировки, навън игра с приятели, на почивка с нас около 2 седмици, при баба и дядо в провинцията.
За "Под игото" - прочете я цялата, много питаше за непознати думи, но накрая каза, че му е харесала.

# 72
При нас ваксините бяха направени с разстояние. А някой дали е сложил тази срещу рак на маточната шийка?

И нашето лято ще е много натоварено със занимания и пътувания, надявам се да успее на прочете всичко.

sssani, дъщеря ми много мъчно започна "Под игото", обяснявах доста думички в началото, но после и потръгна и много й хареса! Ако детето Ви чете електронно и има тълковен речник на четеца си, ще е доста полезен, за да не пита на всяка страница за някоя дума. Може да гледате след прочита и филма.

# 73
  • Варна
При нас класните минаха, но изходните предстоят. 

А вярно ли е, че нашите седмокласници ще учат догодина до 30 юни? Това са им го казали в училище като новост - 7клас до 30-ти и 4клас до 15-ти юни.

# 74
Да, вярно е и е известно от доста отдавна.

Общи условия

Активация на акаунт