Жилище и мисли

• 59 455
  • 1 415
  •   1
Отговори
# 1 005
Ън, тия номера не минават, това открих в свекървенската тема. Там, ако случайно опиташ да го приложиш това, започва театрална постановка в няколко етапа, която неминуемо стига до "Абе мило, майка ти е една значи, колко апартамента има, а един не ти е приписала. Много ги обича тухлите, а тебе никак. Дала ни е да живеем тука като подаяние, ама само на добра воля, свиди й се бая май, а". Имаше даже една точно такава, но в коя тема беше, не си спомням. Grinning Голямо навиване пада.

Laughing Не се и съмнявам, че ги има такива, даже мнозинство. Затова се предупреждава още в самото начало, като не иска, намира си друго мило с по-щедра майка. Mr. Green Или направо си излиза на квартира, работи, събира, купува свое и не ми брои тухлите. Нямам намерение да прехвърлям с документи нищо, дори синът ми да не се ожени. Единствен наследник е, ще наследява. Но след като ме няма вече. На когото не му изнася, оправя се сам. Ние сами си купихме с мъжа ми.

Laughing А пък като гледам какви са претенциозни тук в темата....То работи за 700-1000 лв, ама не му харесва панела, сякаш ей сега ще извади някой милион и ще си купи къща - палат. ooooh! Абе, ние колко години блъскахме и накрая.....67кв.м., да не мислите, че палат сме взели. Инженер и учител. Електроинженерът работеше допълнително като ел. техник, частни уроци при учителя и пак двустаен.... Rolling Eyes Щото трябваше  и да се яде, да се образова детето и какви ли не разходи изникваха. В Бг заплатите не са големи. Малцина работят за значителни суми, които позволяват нещо наистина комфортно. То затова авторката се е впила като кърлеж в гарсониерката на момчето... Mr. Green

# 1 006
Нямам предвид точно "Why don't you...? Yes, but..." формулировката, защото в темата нямаше "Защо не пробваш..." насочено към теб, а по-скоро имам предвид разни неща, които хората споделиха, изпитали са ги на собствен гръб, пробвали са ги и са проработили при тях, и изведнъж идваш ти с: пък наследеният имот бил мега огромният минус, повече пречел, отколкото да помагал, пък девойка със собствен имот какви опашки ставали пред тях и как изборът вече ставал не знам си какъв си, пък си щяла да възпиташ дъщерите си да не се обвързват с имотни момчета. Т.е от девет кладенци вода донесе, за да омаловажиш постигнатото. Дори препродажбата на наследствен имот и трансформацията му в нещо друго отхвърли като лична заслуга. Не знам, не знам, доста странни неща се казаха, клонящи към абсурдни.

# 1 007
Аз имам четири деца и освен това съм претърпяла доста загуби при развода. Няма да се чувствам виновна, ако не мога да им осигуря 4 жилища и също толкова коли за старт в живота. Най-важното е да са здрави и аз да съм здрава, за да работя. Така ще им помагам винаги с каквото мога. Това никак не е малко. Казвам го като човек, неполучил никаква помощ от роднини. Ако децата ми са недоволни, че нямат имоти наготово и не оценят всичко друго, проблемът ще си е техен.

# 1 008
Сирен , ще ти дам един добронамерен съвет , макар и непоискан. Купете към момента дори един кимизарник на дъщерите си , като си запазите правото на ползване до 25-тата им година. Може само провайдърът ти да го направи, ако не иска да ти учредява право на ползване и на теб.

E това е направено де, вече има налице стартово жилище, изплатено на практика. Само че нещо не мога да се вдъхновя за второ, не ми харесва това, което виждам и не знам как, къде и какво ще се работи след 15 години, нито къде ще живеем. Може въпросът за един месец да стане абс. нерелевантен. 21 век сме все пак.

На 19 имат още 4 години следване, какъв ти водовъртеж. Между 19 и 23 съм живяла в общежитие. Има още 1000 опции за млади хора - дори много заможни са започнали от сценария "Приятели" - голям апартамент, съквартиранти. Обаче българското чАдо е ценно, не може такъв дискомфорт да му се причинява. Цял свят живее така, ама наш'те гаржета са специални, трябва да си имат хАпартамент, иначе се сдухват без самочувствие. Айде бе, майтап. Сигурно и коли трябва да им взема, да не се возят в таксита. Ми не, ще почнат от велосипеди и сами ще си вземат коли.

Аз говоря за наследствен имот като минус, именно защото съм видяла на практика как стоят нещата с размер на наема, гълтане на пари за ремонти, качеството на жилището за свиване на гнездо (ко?не!). Говоря от собствен опит.

# 1 009
  • Няма такава държава!
Т.е от девет кладенци вода донесе, за да омаловажиш всичко.Не знам, не знам, доста странни неща се казаха, клонящи към абсурдни.

Мишелин, ти пък защо приемаш толкова на сериозно нейните писания? Давай малко по отгоре-отгоре и ще видиш какви хубави разсъждения в чисто теоретичен стил са. Аз лично много се забавлявам с тях, като в същото време и признавам правото да мисли и действа точно така, както и се иска.

# 1 010
И пак по-добре при нея да се редят на опашки, отколкото тя да дреме на някоя, та я я огрее, я не.  В първия случай поне тя ще избира. Но от друга страна съм съгласна, че е по-лесно да вдигнеш гълъбите от някъде и някого, ако не ти изнася и си се нанесла единствено с една чанта гаща.

# 1 011
Аз говоря за наследствен имот като минус, именно защото съм видяла на практика как стоят нещата с размер на наема, гълтане на пари за ремонти, качеството на жилището за свиване на гнездо (ко?не!). Говоря от собствен опит.
Откога кучето, което е гледало месаря и е помислило, че и то е месар, се нарича "собствен опит"? Ти нямаш и не си имала собствен имот- нито наследен, нито друг. За какъв собствен опит може да става дума изобщо?

# 1 012
Какво теоретично има в покупка на нов апартамент със самоучастие, малък ипотечен кредит и план за предсрочно погасяване? Преди около 2 години промениха закона за предсрочно погасяване без санкции.

Същевременно за да приведем в приличен вид апартамент тип "имам си жилище", трябваше да изръсим сумата като за самоучастието, или близка до нея, за да е комфортно. И щеше да е крачка назад.

# 1 013
Ами Цвете, вие сте й свикнали явно, но аз се сблъсквам за първи път с това, което форумът вече отдавна знае Grinning

# 1 014
1. Не си го купувала ти. Купил го е мъжът ти. На негово име, при това.
2. Това не е наследен имот, за да твърдиш, че имаш опит с такива. Нямаш.
3. Това е ново строителство, следователно не можеш да твърдиш, че имаш опит със старо строителство. Нямаш.

# 1 015
Откога кучето, което е гледало месаря и е помислило, че и то е месар, се нарича "собствен опит"? Ти нямаш и не си имала собствен имот- нито наследен, нито друг. За какъв собствен опит може да става дума изобщо?

Е да кажем, че става въпрос за много близки роднини, толкова близки, че да може да се говори за вид личен опит.

Не, за щастие нямам наследени имоти - все още никой не е умрял, за да се случи това. Нито пък "имам" имоти, които по документи не са мои. Тоест имам, но не ги броя, защото предишното поколение може утре да реши да ги продаде и да ходи на круизи до края на живота си.

В момента проучвам има ли смисъл да наливам пари в "нещо свое". Но в кой град? Къде ще съм след 15 години? Ми не знам, често. Ако ме изхвърлят с багажа, мога временно да се заселя на вилата, която "имам"Simple Smile примерно.

Уиш, говоря за наследствен имот на майка ми. Точно старо ЕПК, което уж е ценност, но като проучиш малко, се оказва камък на шията. Продаде го и си използва парите, щото то трябва и да се живее, не само да се прибират наеми. Така че знам за какво става въпрос, в какво състояние е бил имотът и колко е пригоден за живеене без подобрения. Не съм си и помисляла там да свиваме гнездо - макар да стоеше празен. Отидохме си под наем на ново и свежо. След 6 месеца си намерихме имот, 4 години по-късно е изплатен, това е. Иначе можеше още да сме в старо, оправено отвътре "подарено" гнездо.

И да, на негово име е. Ама и кредитът беше на негово име. Не на мое. А това ми е ценно, разбира се.

# 1 016
Доколкото разбирам, опитът със старо строителство е смяната на дограмата на бившия мъж.

# 1 017
Ами Цвете, вие сте й свикнали явно, но аз се сблъсквам за първи път с това, което форумът вече отдавна знае Grinning
И аз не знаех . Покрай темата за провайдъра и тази вникнах повечко.
Сирен , тук сме форум за взаимопомощ на жени , ти си разсъждавай както искаш , на мен ми е чиста съвестта , че ти изложих свое виждане. Все пак , имам и аз развод , отгледан син , завършил и работещ . Знам етапите  от личен опит. Пък и докато беше студент , познавах и момчетата и момичетата около него. Имам представа. Идеята да работиш в посока да купиш за него , е по-скоро да купиш за себе си. Най-лошо е човек да живее с подобна на твоята несигурност, поне според мен. Пак ти пиша , дано всичко да е наред при вас във вашата схема.

# 1 018
Не, не е това. Имах опция да свия гнездо точно в ония стари, сиви блокове, да наливаме пари на старото. Обаче решихме, че не е честно това, нито приятно. Живяхме на чисто ново под наем, след това на чисто ново купено.

За щастие нямам пряк опит със старо строителство - правя си сметката "теоретично" и предварително, не ща да пробвам на практика. Който иска - да пробва и да налива. Не е за мен.

Ми какво да кажа, смешно ми е, като видя луксозен ремонт на старо ЕПК.

# 1 019
Това, че на майка ти са ѝ трябвали пари в брой, не значи, че имотът е камък на шията. Ипотеката е по-тежък камък. А ти не си отишла да живееш в този апартамент по две причини:
1. Както сама каза, на майка ти са ѝ трябвали пари и го е продала. Не може да имаш опцията да живееш в жилище, което ще се продава, защото на собственика му трябват пари в брой.
2. Имаш и брат, с когото щяхте да делите въпросния апартамент, ако не беше продаден.

Общи условия

Активация на акаунт