Жилище и мисли

• 59 977
  • 1 415
  •   1
Отговори
# 225
Най-голямата сигурност е тази, която сам си осигуриш. Каква сигурност искаш от друг човек? То родители прецакват и крадат от децата си, та какво остава за някой, който днес те обича, утре обича друга.
Затова авторката да се стяга в кръста и или да си осигури сама сигурността, или да участва наравно в придобиването на имоти и други материални благини. Тогава вече може да е спокойна, че има нещо свое. Е, стига да не сглупи като майка си. Но пък и не виждам защо един сериозен младеж, който се е постарал да осигури дом на бъдещото си семейство и гледа достатъчно сериозно на връзката си, за да предложи брак, да плаща за грешките на тъщата.

# 226
ако ме накара да плащам наем да си търси друга наемателка. На мен ми трябва мъж, а не наемодател.

# 227
Е, това с наема е тъпо, разбира се! Не мисля, че беше казано сериозно....

С тези сметкаджийски работи май е по-добре да отложат женитбата..... Peace

# 228
във форума представите са изкривени, съветие - израз на вътрешните ни проблеми. повечето жени гледам умират да обясняват, че от сигурност не се инте ресуват, някои взимат петцифрени заплати и т.н. обаче, като стане дума за пари, и настръхват.

# 229
  • София
Авторке, забрави за миг за апартамента. Ако го нямаше щяхте ли пак да живеете заедно? Къде? На квартира. Е, ето ви я квартирата. Само, че сега даже и наем няма да плащате, тоест спестите ли сте една добра сума за наем. Даже и сигурността, че няма да дойде хазяинът Пенчо и да каже, че от следващия месец трябва да напуснете квартирата, защото ще я даде на стринка си да живее там. Има и още един  плюс - ще можете да направите каквито искате подобрения, защото те все пак ще са за вас, докато живеете там и за Иванчо (приятелят ти), а не за хазяинът Пенчо. А иначе - след 2 седмици може да установите, че докато сте си били гаджета всичко е било розово, но не сте за семейсно съжителство и съотвено семейство. И в това няма нищо лошо. Първото ми гадже имаше невероятно чувство за хумор, страшно грижовен и т.н, но просто нямахме никакви общи интереси. Почти никакви. Та даже и не стигнахме до съжителство, но това е отделен въпрос. Мисълта ми е, заживявайки заедно  ти може да си подреждаш  всичко под конец и на петия ден да си грабнеш шапката и да не издържиш да прескачаш разхвърляните му чорапи. А той може да иска всяка вечер да ходите на опера, а ти да искаш да си почиваш пред телевизора и на 2-рата седмица пак да се разделите. А срещите със срещуположния пол въобще не ги броя. А може и да се ожените, да създадете прекрасно семейство с 2-3 деца, да си купите голямо жилище двамата и след 20години това малкото да остане за някое от децата ви.
В момента сте просто двамата души, които спят заедно. Сега ще опитат да съжителстват. После  може и семейство да станат, тогава може да мислиш за такива неща.
Сега наистина изказването ти звучи абсолютно неадекватно, ти си никоя, разбираш ли? Откъде накъде мъж ще ти приписва имот. Че и милионер да беше и този имот да му струва 5 лв пак не е редно да го записва на друг, освен на себе си в дадената ситуация

# 230
  • град-държава
Напротив, всеки се интересува от сигурност, но за да получиш трябва и дадеш, както се казва. 😆Тези които дават апартаменти за да хубавееш и да топят точно на теб са друг тип мъже, от които очевидно нейното гадже не е.

# 231
Естествено, че ще настръхвам щом стане дума за пари. Аз съм си ги изработила. Знаеш ли какво е да миеш по 12 часа работнически кенефи във фабрика? Да ядеш по 2 хлебчета със сол до заплата? Да няма от кой да поискаш? Аз щото знам и няма да допусна някой да ме избудалка и да ми вземе моето и на децата ми. Щото за мъжете ако е накрая да си вдигне панталона и да се обърше у хавлията, за жената не е така. Има си деца завинаги. Заплатата 4,5 или 6 цифрена е плод на усилия. Не е от подпиране на дивани и еване с мечовци. Уточних, че не съм толкова красива за това.
Накрая ще ми дойде някой принц като гореописаната, да ми се тръшне да му пиша части. Абе я моля! Майка ти, ако беше много умна, ти сега щеше да имаш 2 апартамента. Не да се увърташ около някой с гарсониера. Та прави си изводи. Тръгнала си по погрешния начин да изкарваш имотите.

Последна редакция: вт, 29 май 2018, 11:22 от Рибозом

# 232
повярвайте с това което съм видяла всяка жена пък и мъж трябва да помисли за сигурност.
Вярвам ти. Мъжът в тази история не само е помислил, но и е изработил своята сигурност. Ред е и на девойката да поработи в тази насока.

Тогава къде отива цялата взаймност, все едно съм сметкаджийка и виждам, че той няма пари в момента за легло и аз да не купя...
Да, наистина, къде е цялата взаЙмност във вашия случай? Той бачка и купува жилище, ти не даваш нито една стотинка, но искаш съсобственост? Хайде пак да те попитам, ти с какво допринесе за вашия общ живот освен с най-милото си?

# 233
Не да се увърташ около някой с гарсониера. Та прави си изводи. Тръгнала си по погрешния начин да изкарваш имотите.

Или аз съм прекалено наивна, за да не смятам че хората масово това правят, или Вие сте прекалено цинична, че това да Ви е първата мисъл.

И в двата случая не е много за добро Grinning

# 234
Най-накрая някой да ме разбере..., не искам да си казвам диван няма да купя, защото ще е тежък, ако се разделим и се изнасям. Искам да вложа цялата си душа и всичко, за да ни е хубаво. Майка ми, ако разбере ще каже..., щом е негов да си го обзавежда. Ами нали ще сме заедно, аз няма да мога да допринеса с толкова, колкото той, но все пак...

Авторке, ако слушаш майка си ще си останеш сама, от мен да го знаеш. Това момче е взело апартамент за вас двамата. Той го е платил, на негово име ще е. Като си събереш и ти пари и ти ще искаш твоите покупки да са си твои. Разбери, не е длъжен никой да ти подарява или преписва каквото и да е. Остави я майка ти да си проповядва на стената. Ако ще градите семейство с този мъж - ще даваш колкото можеш, ще правите заедно решения за общия бюджет и всеки на базата на това, което получава ще допринася.

Не да се увърташ около някой с гарсониера. Та прави си изводи. Тръгнала си по погрешния начин да изкарваш имотите.

Или аз съм прекалено наивна, за да не смятам че хората масово това правят, или Вие сте прекалено цинична, че това да Ви е първата мисъл.

И в двата случая не е много за добро Grinning

Точно този уикенд пак ми казаха за такава история - мъж, уж готин, обаче се оказва, че си е хванал мацката, за да го издържа и така направил, че тя сега не може да го изгони от собственото си жилище. В днешно време, за съжаление, така се объркаха нещата, че и жените искат да си се уредят, и мъжете.

А това, което рибозом казва го разбирам така: ако някой си изкара парите сам, то този човек знае цената на тези пари, знае от колко неща се е лишил за да купи Х или да си позволи У, и на такива хора трудно биха им измъкнали имането или нямането под носа.

Последна редакция: вт, 29 май 2018, 11:35 от Елфичка

# 235
Грозно е да намесваш майката така Рибозом. Никой родител не е длъжен да осигурява децата след 18.
аз съм живял и при 2 и при 200, да ти кажа, това дето си изстрадала, си остава само една материя. тъжно, но факт. да тя е важна, но не бива да ти определя мисленето.

# 236
Да, наистина, къде е цялата взаЙмност във вашия случай? Той бачка и купува жилище, ти не даваш нито една стотинка, но искаш съсобственост? Хайде пак да те попитам, ти с какво допринесе за вашия общ живот освен с най-милото си?

Предполага се, че тя един ден ще му даде деца. Нормално е мъжът да осигури жилището за тези деца. Но ако тя няма сигурност, че ако се разделят един ден ще има къде да живее с децата, нормално е да се притеснява. Ако той си отнесе жилището и тя остане на улицата може и децата да загуби. Въпреки че от сега е рано да го мисли - едва ли ще роди преди да се ожени

# 237
Какво сте се заяли с тази гарсониера?
Имотите поскъпват постоянно.
Затова не е чакал да спести за по-голям.
Не всички искат да имат кредити.
За младо семейство е идеално.
И сметките ще им са по-малки.

# 238
Предполага се, че тя един ден ще му даде деца.
Предполага се, че в бъдеще много неща може да се случат, включително и авторката да си събере багажа и да поиска да ѝ бъде изплатен нейния дял. Толкова за предположенията.

# 239
  • София
Авторке, имаш изкривено мислене, основаващо се на семейната предистория. Можеш да използваш негативния опит на майка ти, за да извлечеш познание. Проблемът не е в това, че не може да се вярва на мъжете, а в това, че трябва да защитаваш интересите си, консултирайки се с адвокат.
Претенциите относно апартамента са безпочвени - младежът нито е живял с теб, нито заедно сте събирали пари, нито заедно ще изплащате ипотека, нито имаш възможност да се включиш с някаква сума.
Би могла да имаш претенции, ако финансираш ремонт, който драстично вдига цената на имота или правенето на скъпи подобрения, които след това са недемонтируеми. За момента участието ти се ограничава до движими вещи, вероятно и с лимитирани възможности.
Ако съм на мястото на момчето, сериозно ще обмисля дали сте един за друг: имаш нереални представи за живота, необосновани очаквания и претенции. На твоята възраст е добре да осъзнаеш, че нещата в този живот не се получават даром и трябва да се изработят. И когато проявяваш претенции към някого, е добре да оцениш и ти самата какво даваш.

Общи условия

Активация на акаунт