Жилище и мисли

• 59 908
  • 1 415
  •   1
Отговори
# 300
Ами не са свободни, защото един % трябва да отиде за добро управление на жилището. А и време отива. Може лесно някой наемател да ти нулира усилията - 300 лева на месец са 3,600 на година, колкото за един ремонт да потънат. Та може на финала да не си на плюс, а да си с изпилени нерви.

В БГ къде се инвестира? В акции? биткойни?

Нищо не теоретизирам, това са си нормални сметки.

Пак питам - какво доходно нещо се прави с едностаен.

# 301
Явно не иска да полага грижи. Иска да получава, да е гледана, но не и да даде. Предполагам, че като се нанесат заедно и започнат да са под един покрив ще си проличат мераците й и момъкът ще поиска да избяга с 200.

# 302
  • София
Впрочем, както и снощи го схванах, прецаквацията на майката не е "ходих от цвят на цвят и не ми дадоха апартамент", а "изплащах наравно/имах голям принос и останах с пръст в уста". Не знам защо всички го схванаха по първия начин, но при тази ситуация е грозно от негова страна да изтъква майка й като причина.

# 303
Напълно възможно е да остане с малка заплата, което аз с моя женски плитък беден провинциален мироглед пак не схващам как точно й пречи да полага грижи, вкл.финансови, по жилище, което тя самата също обитава.
А моят мозък на мелез между столичанин и селянче недоумява къде щеше да живее авторката, ако младежът не беше купил жилище. По нейната логика, при мама до дълбоки старини.

# 304
а кво прави авторката ако му роди деца и после той я изхвърли. Кой вариант да си избере - сама на улицата с децата или децата при него а тя на улицата
Май нито четеш, нито познаваш законите. Ако имат деца, съдът обикновено оставя майката с децата в жилището до навършване на пълнолетие от тях. Това на изхвърляне на улицата ли ти прилича?

Чета аз, ама за мен не е сигурност да се оставя в ръцете на съда и да се надявам на милост. А ако подпише предбрачен договор, че след развода всеки си отнася това, с което е влязъл в брака хептем пък се съмнявам, че ще остане в апартамента. Преживях тоя ад и ми се размина на косъм та се наложи да преправям предбрачен договор насред брака защото не мога да живея в непрестанен страх да не реши утре така от въздуха, че не ме иска и че ще ме гони. Нещата могат да са много сложни ама не ми се изпада в подробности. С тази гарсониерка няма как да стане, но принципно момичето е право да мисли в насока сигурност

# 305
Впрочем, както и снощи го схванах, прецаквацията на майката не е "ходих от цвят на цвят и не ми дадоха апартамент", а "изплащах наравно/имах голям принос и останах с пръст в уста". Не знам защо всички го схванаха по първия начин, но при тази ситуация е грозно от негова страна да изтъква майка й като причина.

E, не е останала с пръст в устата, ако е изплащала наравно жилища и след това е трябвало да дели СИО след развода. Плюс това нещата невинаги се представят обективно. Вторият ми баща наляво-надясно разправяше, че едва ли не майка ми го е излъгала и го е оставила без жилище. Ситуацията беше такава, че той през повечето време дори не работеше, а когато работеше, беше на минималната заплата. Парите, които изкарваше, не му стигаха дори за неговите си разходи като алкохол и цигари, какво остава за някакъв семеен принос и изплащане на жилище. Ако трябва да бъда обективна все пак, имаше принос - по онова време "даваха" на нуждаещите се жилища с различна големина, в зависимост от броя на децата. Та и той, правейки 2 деца, е допринесъл за "даването" на по-голямо жилище. За което жилище майка ми плащаше наем от нейните доходи, тъй като неговите не оставаха), при развода още беше под наем в жилището и той нямаше претенции да стои и плаща наем там, предпочете да се прибере при родителите си. Чак години след развода разрешиха да се закупят жилищата и майка ми тегли заем за жилището, и той тогава започна да има претенции.

# 306
Чета аз, ама за мен не е сигурност да се оставя в ръцете на съда и да се надявам на милост. А ако подпише предбрачен договор, че след развода всеки си отнася това, с което е влязъл в брака хептем пък се съмнявам, че ще остане в апартамента. Преживях тоя ад и ми се размина на косъм та се наложи да преправям предбрачен договор насред брака защото не мога да живея в непрестанен страх да не реши утре така от въздуха, че не ме иска и че ще ме гони. Нещата могат да са много сложни ама не ми се изпада в подробности. С тази гарсониерка няма как да стане, но принципно момичето е право да мисли в насока сигурност
В ръцете на закона, не на съда. А момичето да си изработи сигурността, не да чака някой да ѝ я подари.

# 307
Вероятно защото авторката счита за принос да търпи уморения си половин и че за това й се полага мъничка част от неговия апартамент, купен с негови пари, и който, само между другото да напомня, той казва, че е 'нашето жилище'. Не съм сигурна какво точно се разбира под даване в случая, обаче, виж, за вземане научих нови чалъми. За жалост - пак неприложими за честната ми глупава натура Sad

# 308
Simple Smile Направихте го цял сериал, девойката която чака принца да я подсигури само защото е огряла да краси на някой жилището и от другата страна златния ненагледен, който осигурява жилището и себе си в него.
Simple Smile И как ще се срещнат тия два типажа незнам

# 309
  • град-държава
Skrekkelig, защо да преправяш предбрачен договор, а и как ще стане без участието и на двамата? Ти не беше ли, когато го писахте?
Питам те защото и аз имам такъв, но тове не е просто хвърчащ лист, който се съставя и подписва за 15 мин.

# 310
Абе, иска жената част от гарсониерата и това е! Като не, няма да обзавежда, да купува, нека само той да дава...!!!

Нещо не се появява да каже, ако парите бяха нейни, дали щеше да му запише част от жилището..?!?  newsm78

# 311

Не знаем как ги е загубила тези апартаменти майката. Знаем сами че единият от приятелите й й взел парите и я изгонил с бебе от апартамента, за който тя е помогнала. Ама, защо ги е дала тези пари ей така.. За друг един знаем, че много я обичал, ама за да се намъкне у тях и да не прави нищо по цял ден. Без да заемам страна, ми се струва че майката няма много добро усещане за мъжете и съответно съветите й може би не са най-добрите. А ако тези съвети са стигали и до момчето.. Разбира се, може и момъкът да е от тези с тънките сметки.

# 312
Има начин да се сдобиеш с имот още отначало. Но той изисква връзка с друг тип мъж, доста по-възрастен, с други възможности. Не може да искаш младеж по любов да те осигури на 23 години. Просто не стават така нещата.

# 313
  • София
Ами не са свободни, защото един % трябва да отиде за добро управление на жилището. А и време отива. Може лесно някой наемател да ти нулира усилията - 300 лева на месец са 3,600 на година, колкото за един ремонт да потънат. Та може на финала да не си на плюс, а да си с изпилени нерви.

В БГ къде се инвестира? В акции? биткойни?

Нищо не теоретизирам, това са си нормални сметки.

Пак питам - какво доходно нещо се прави с едностаен.

Пак ти отговарям- докато само лежиш на едната кълка и обясняваш как от всичко нищо не може да се направи, така ще бъде.
Ще се молиш донорът да не ти бие шута.

Нормалните сметки са " Капка по капка- вир".
После- няколко вира обединени и те ти го язовира.
Само че, ти и там ще се опънеш, щото водата я ще ти е студена, я мръсна, я просто мокра.

ПП. Там където средната заплата е 600 лева, с 200- 300 от наем на едностаен, автоматично минаваш над средното ниво.

# 314
Skrekkelig, защо да преправяш предбрачен договор, а и как ще стане без участието и на двамата? Ти не беше ли, когато го писахте?
Питам те защото и аз имам такъв, но тове не е просто хвърчащ лист, който се съставя и подписва за 15 мин.

Той е стандартен, не сме го измисляли, намерил го е по нета. Аз само го прочетох и подписах - бях наивна, вярвах, че и той се жени за цял живот като мен. Ама се оказа, че си променя желанията според моментните настроения. И двамата го преправихме. След като той пожела да се развежда, аз се съгласих и на другия ден се отказа и нагло се възползвах от шанса да го принудя да направим малка промяна в договора. Не че мога да се възползвам от къщата му - не мога да си позволя да живея в нея сама така или иначе щото не е изплатена. Идеята е по-скоро да има някаква спирачка следващия път като му хрумне да се развежда. Много по-лесно се взема това решение ако нямаш какво да губиш. А аз щях да загубя децата, защото не мога да си позволя да ги откъсна от средата в която са родени и живели цял живот, свикнали са си  и живеят в лукс, защото аз този лукс не мога да им го осигуря.

Общи условия

Активация на акаунт