Жилище и мисли

• 59 981
  • 1 415
  •   1
Отговори
# 405
тогава ще може да докаже доверието си към мъжа до нея, като му припише половината.

Вярваш ли си?  Mr. Green

А, аз на нея вярвам, нали така твърди Mr. Green

Хем, алчна - хем глупава.
Представям си аз да събирам пари за апартамент. Да го купя и изведнъж половинката да ми каже, че ако го обичам истински, трябва да му го предпиша половината. Не една, десет червени лампички ще ми светнат.
Абе изключителна плоска сметкаджийка е авторката. Такава наглост не съм срещала.
Купихме си апартамента, когато заплатата ми беше 250 лв преди 15 години и повече. Всички изкарвахме тогава малко пари, но с общи усилия го изплащаме, ремонтирали сме го и сме го обзавели.
Като иска апартамент, да ходи в чужбина да се изгърчи от работа, да събере пари, да си купи и тогава да я видим ще смее ли да предпише на половинката половината. Естествено, че няма да го направи.

За съжаление много злоба има в този форум. Ама, ако вие се чувствахте така друга песен щяхте да пеете... Явно за повечето от вас чувствата, доверието, любовта и обичта са дълчоко заровени, а това е много тъжно. Изкарахте ме всякаква, но не ме познавате и хич не взимам жестокия сарказъм присърце. Сметкаджийство ще е, ако съм с някого заради парите му. Тук има разлика и то огромна. Не става въпрос затова, че примирам вече за част от едностайното жилище, аз все ще намеря начин да се оправя в този живот и гола за остана. Тъжното е, че той ги прави сметките, противоречи си. Когато обичаш човекът до себе си си готов да споделиш всичко с него. Някой хора са много убедителни на думи, но понякога са нужни и дела. Когато говорите за съпрузите си оставам с усещането, че говорите за чужди хора, врагове, защо? Нали това са вашите най-скъпи хора, вашият свят? Сигурна съм, че тук има и много жени, които ме разбират, благодаря ви. Наистина никой не ми е длъжен, но нали тръгваме да градим общо бъдеще. Какво едно кьораро око да вадя, защо го приемате така? Какво ще сторя толкова на това жилище? Предполагам, че не можете да вникнете в самата връзка и да я усетите и единственото, което кънти в главите ви е, тази иска да вземе на човечеца апартамента за който той се е лишавал и трудил сам. Да, ама не. Явно светът е станал толкова материалистичен, егоистен и озлобен, че вече дпугите ценности не са важни, всеки гледа себе си. Какво толкова, че ще пише половината апартамент на мен, след като заедно ще си го направим дом. Нали това искаме, да сме едно цяло, да се допълваме и да даваме сигурност на дпугия и това от което той има нужда. Момчето е на 30 и със собствен труд е закупило жилището, аз работя почасово и следвам. И не мога да разбера със заплати от 500-600 лв как се очаква да спестя за собствено жилище, като трябват пари за храна, сметки и други екзистенциални неща. Ще кажете потърси  по-високо заплатена работа, ами няма... Кредити не искам да тегля и изплащам, това е заробване до живот, отново осъзнато чрез пример. И не си мислете, че не се радвам, че си е купил жилище, ужасно много се радвам, че най накрая ще сме заедно, чакаме този момент от години. Мисля си, че един мъж би се замислил относно всяка своя лоша постъпка, ако има какво да губи. Разкъсвайте ме...

Като за теб уж всичко е любов, какво си тръгнала да мрънкотиш и да имаш претенции за половин апартамент? Че и се дърпаш да закупиш някоя мебел, защото не знаела как ще я изнася като се разделят.  Flutter За този апартамент не си дала един лев, а човека е изкарал парите си със собствен труд. Я се осъзнай малко.
Айде у лево.

# 406
Авторке, меркантилна си и още как ))) Само имоти и мебели са ти в главата - кой ще ги плаща, ама да не си ти.
И все момъкът трябва да си доказва любовта.

# 407
Каква заплата взима този твой годеник, че е успял да си купи жилище, а ти не?
И 600 лв в провинцията за какво толкова ги харчиш, след като не плащам наем? Баба ми живее сам-саминка с 350 лв пенсия в апартамент. Не бих казала, че е на кисело мляко и хляб и стои некъпана и на студено. Нямаме село. Та, за какво ги харчиш тия пари? Аз оставам с по-малко, след като си платя наема, а имам и режийни.
Не щяла да тегли кредит - че що?
Хайде да поговорим малко с факти, стига с това доверие. Бившият ми шеф много обичаше да казва колко е важно доверието, а не парите, когато някой го пита за увеличение на заплатата от 600 на 700 лв.
Сирената хубаво ти казва, почвай отсега да спестяваш, имаш си вече покрив (сякаш при мама си нямала, ама айде).
Да не те удари мокрият парцал, че мама досега те е гледала, а в това жилище вече трябва да участваш в домакинството?
Виждам поредната мързелива селяндурка, която мрънка с цигарата и вендинг кафето как за нищо не стига тая заплата.

# 408
В началото искаше 1/100, а сега вече лакомията стигна до 1/2 и нарича нас меркантилни ...
Смях в залата!
Авторке, а защо не се замислиш, че сега НЕ ЗАСЛУЖАВАШ НИЩО? Ти си му гадже, един пръстен утре може да бъде върнат и да си тръгнеш с апартамент, както са си тръгвали мъжете на майка ти. Ясно, че искаш да си като тях ама ...
Що не се замислиш, че гаджето ти може да ти го прехвърли след сватбата? Когато вече ще е сигурен, че няма така лесно да си тръгнеш?
И как може да пишеш, че ако те обичал щял да го прехвърли, а ти като го обичаш не искаш да дадеш и лев за там ...
И стига глупости! Щом не си в София, щом до сега си живяла при мама, а сега при гаджето, значи можеш да пестиш при заплата 500-600лв. А като не искаш кредити се примири, че няма да имаш свой имот на този етап.
Пф, паразит ...

# 409
Може и да не е меркантилна, но явно няма и най-малка представа какво значи да заделиш някой лев настрани, какво постоянство изисква, колко работа и колко лишения. Ако имаше представа, нямаше така лесно да иска шестнайсетинки, четвъртинки или половинки.

# 410
С 600 заплата в провинцията, ако живее с мама - минимум 300 трябва да са настрана.

Ми какво да кажа, няма финансова култура и това е. А тънките сметки са много важни понякога, наистина. Кредитът не е заробване, ако разбираш какво правиш. Парадоксално, но българинът лесно взима потребителски кредити, които са по-скъпи и неизгодни, а не ще да вземе ипотечен, щото страшно. Е кое е страшното - нали жилището е гаранция?

За мен девойката не е меркантилна, а може би е ненадеждна. Да ги оставим настрана тия за "като се женя, се женя завинаги". Човек се променя много между 23 и 30 - може да й щукне утре, че не е щастлива и си иска свободата. Обаче за мен е джентълменско ако ще бягаш, да не отхапеш половината активи, защото това вече си е пиратство. Защото реално жените по-често бягат, това с мъжа, дето ще те остави или изрита, е малко олд скуул. И затова няма вече джентълмени, дето от ден първи всичко им е общо. Всички си пазят активите и приписват преди брака, дори и много влюбените.

# 411
Аз ако съм на мястото на младежа , ще си оттегля предложението за брак.
Той и предлага дом, брак , съвместно съжителство , а тя иска насреща една втора ид.ч. , за да докаже любовта си. Ужас.
Авторке , не го заслужаваш. И той ще се усети , повярвай ми.
За пръв път чета за подобна ...романтична нагласа към брак.
Девойкини вълнения. Joy

# 412
Това същество звучи все по-нагло! Сега пък заявява, че би приписала половината жилище на гаджето си, стига да беше нейно, но първо няколко пъти уточнява, че тя пари за жилище в този живот няма да изкара и сама си е сложила граница 5-600 лв, защото заплатите там били такива. То е много лесно да обещаваш хипотетични половинки от имоти, ама на практика ѝ се свиди и едно легло да купи. Егати наглостта, направо ми идва да занеса темата на момчето да я прочете, че да се усети овреме, жалко че не знам къде е това там.

# 413
С 600 заплата в провинцията, ако живее с мама - минимум 300 трябва да са настрана.

+100 Peace
За сам човек, без кредити и наеми е непростимо да харчи 600 лв. и да мрънка, че няма възможност да спестява.

# 414
Е , другите 300 са за екзистенциалните нужди. Тя нали написа. Joy

# 415
Може и да не е меркантилна...
Не, не е меркантилна. За меркантилност трябва поне минимум мозък. Тя просто е тъпа и нагла. Да я питаш романтичната нематериалистична душица защо иска материални доказателства за любов. За Коледа Уишмастъров ми подари звезда, наречена с моето име. И сега се чудя да искам ли нотариален акт за небесното тяло или да го запухам с тигана, че ми е дал такова нематериално доказателство за лИбоФФФ. newsm78

# 416
  • Няма такава държава!
Какво толкова, че ще пише половината апартамент на мен, след като заедно ще си го направим дом. Нали това искаме, да сме едно цяло, да се допълваме и да даваме сигурност на дпугия и това от което той има нужда.
....
 Кредити не искам да тегля и изплащам, това е заробване до живот, отново осъзнато чрез пример.

"Каква толкова" ли? Ма ти си много нагла, много... ти даваш ли сметка колко труд и лишения стоят зад това "какво толкова"? Кредити не искала - еми, какво толкова, ако вземеш кредит? Не може да получаваш само ползите от едно нещо, без да поемеш и тежестите по него, такава розова картинка има само в любовните романи, в които междупрочим ти живееш - там само любов, страст и похот, не мислят къде ще живеят, какво ще ядат, как ще гледат деца. Това, че човекът се напънал да ви осигури самостоятелно жилище е достатъчно доказателство за любов, изобщо не е длъжен и да ти приписва част от него.
Вината за това ти мислене не е само твоя, примерът на майка ти е направил доста дълбок отпечатък явно, обаче... не е точно обективната истина, ако ме разбираш. Ти каза, че нейните два апартамента са наследствени, значи и тя не се напъвала да изкара пари за жилище или да изплаща ипотека, та ти няма къде да видиш какво и колко изстисква това от човека, затова викаш "Какво толкова". "Много толкова". Годеникът ти изглежда свестен, промени си мисленето, ако не искаш да го загубиш - имаш време, имаш и възможност, не позволявай примерът на майка ти да развали и твоя живот. Порастни!

# 417

+100 Peace
За сам човек, без кредити и наеми е непростимо да харчи 600 лв. и да мрънка, че няма възможност да спестява.

Непростимо е да харчи или да мрънка?
Защото имам пример за момче, което вади няколко пъти по толкова и си ги харчи без да му мигне окото.
Като сме говорили отговора винаги е, че парите са за да осигуряват комфорт.
"Ако ще мишкувам защо да работя? За единия престиж ли?"

# 418
Е, айде сега за заплатата се хванахте. 600 лв. не са 6000.....стопяват се даже и преди края на месеца, ако плаща сметки, купува храна и т.н. Въпросът не е дали и защо не спестява, а, че има претенции за нещо, което не е нейно. Вярно е, че може да отделя, особено като живее при мама, но не там е въпросът.... Peace

Както чета, авторката избягва въпросите, които не ѝ изнасят и само повтаря като латерна, че искала сигурност и доказателство за любов.

А ти, авторке, какво доказателство и сигурност даваш на мъжа? Засега чета само претенции и изисквания...

За Коледа Уишмастъров ми подари звезда, наречена с моето име. И сега се чудя да искам ли нотариален акт за небесното тяло или да го запухам с тигана, че ми е дал такова нематериално доказателство за лИбоФФФ. newsm78

Лелиии, ама как без нотариален акт, минимум 1/100, най-добре 1/2....ква любов е туй, без доказателства?!!? Сакън!  Naughty

# 419
  • където ми харесва
Непростимо е да мрънкаш.
Тя авторката ясно, ще се изксра по-светица и от Дева Мария. Може да не е меркантилна, но е нагла. Едно време и бившия ми беше нагъл като нея, майка му и тя. Длъжна съм била, да му препиша апартамента, щото нали ме обичал, и дете ми бил направил. Нищо, никога не е влагал у дома, ама нищичко. Една солница, дет се вика, не  е купил. Но, претенциите му, бяха гигантски. Като го изгоних, забрави че има дете.

Общи условия

Активация на акаунт