Жилище и мисли

• 59 891
  • 1 415
  •   1
Отговори
# 870
Има и трети начин - учиш, пласираш се и парите идват по-леко.

# 871
Ако има кой да те храни до тогава. Айде, знаем твоите теории.

# 872
Има и трети начин - учиш, пласираш се и парите идват по-леко.

Не са самоизключващи се - както си учиш, така може и кенефи да ти се налага да чистиш.

# 873
Що да са теории, това си ми е и практиката.

# 874
То щото с единия наем от 800 лева такова велико майчинство ще карат
За някои хора 800 лева е цялата им заплата, за други е допълнение към нея, а за трети не е "единия наем", а част от останалите наеми. В който и да е от случаите, не са излишни.

А, ти пък къде се пласира? Имаш предвид при провайдъра? Или друго пласиране?

# 875
Хубу де. Остани си с мир. Не ми се обсъжда с тебе. На моменти си добре, на моменти като изпращиш не. Вярвам, че не ти е лесно с три деца. Респект за тях.

# 876

Друго. Ама то е малко отвъд рентиерското съзнание и ще го обявиш за фантазия.

Интересно ми е, от какви пари нагоре се приключва с апартаменти и рентиерство и се минава на нещо по-интересно...и реално дали всички рентиери имат по пет имота, купени кеш изцяло с техни усилия, или не е съвсем така.

Сега ако кажеш, че зад Плиска са подменили жилищния фонд с прилични неща, а не микс от стари блокчета и кооперации от ранната демокрация...не съм била от години там, не знам как е.

# 877
Да, забелязах, че не си била и инфото ти е доста старо. Иначе интересните неща за мен няма как да са интересни за теб- аз съм микс между рентиер, корпоративна кучка и свободен електрон, а ти не си и няма да бъдеш нито едно от трите, така че моето инфо ще ти е абсолютно безполезно.

# 878

Друго. Ама то е малко отвъд рентиерското съзнание и ще го обявиш за фантазия.

Интересно ми е, от какви пари нагоре се приключва с апартаменти и рентиерство и се минава на нещо по-интересно...и реално дали всички рентиери имат по пет имота, купени кеш изцяло с техни усилия, или не е съвсем така.

Сега ако кажеш, че зад Плиска са подменили жилищния фонд с прилични неща, а не микс от стари блокчета и кооперации от ранната демокрация...не съм била от години там, не знам как е.

Мислиш на дребно. Точно хората с най-голям приток на кеш - нотариуси, лекари, адвокати и пр., - купуват много, понеже в момента кешът се обезценява твърде бързо. Дали жилища за живеене, дали търговски площи, дали части от имоти, които предстои да бъдат съборени, и пр. Други направо стоят кооперации, което за мен вече си е рисково. Но в момента целта на всеки е да спаси кеша.

# 879
Нормално. Когато човек се опитва да гадае за нещо, което му е terra incognita, догадките му най-често са смехотворни. Затова е добре всяка жаба да си знае кочинката.

# 880
Не бе, аз питам за една проста бакалска сметчица - колко самоучастие, колко кредит, за колко години, колко е очакваният наем. Такива ми ти неща, като за хора с гимназиално образование, дето като мен едвам четат и пишат. Другото е малко фантазия.

Купуване на имоти с цел да спасиш кеша е точно за хора, които не разбират как работят парите и централните банки. Кой ще ви купува кимизарниците, като затегнат ликвидността в следващото десетилетие и лихвите тръгнат нагоре, а кредитите се свият? Чакайте пак сценарий 2008 г. А имотът не пази стойност, защото с годините втасва, а и ползването му зависи от общата икономика, тенденции, както и приливът на гладни и безимотни.

Та така, чакам си простата сметка за покупка на имот през 2018 във вървежен град и квартал.

# 881
Авторката да припише половин апартамент на Сирената, че я оттърва от форумския линч, обсебвайки темата й

# 882
...към жените животът е много по-несправедлив и много по-лесно изпадат в безпомощно състояние, та затава ако имах момичета, двойно повече усилия бих положилa...
Grinning

# 883
Така и не разбрах, защо тая Алиса не затвори темата си след като толкова я разочаровахме с писанията си.

# 884
Че кое толко му втасва на една търговска площ или земеделска земя? Много хора като чуят апартамент и си представят соц. панел от 80 г. За всяко нещо се дебне пазара. Не си венчан за имотите все пак.

Общи условия

Активация на акаунт