Жилище и мисли

• 59 469
  • 1 415
  •   1
Отговори
# 390
Ама не, аз не разбирам проблема изобщо.

Когато ние заживяхме заедно, по стечение на обстоятелствата заживяхме с майка ми в иначе доста просторен апартамент, ама... нали. Grinning Бях на 22 май. Или 23. Тя загуби майка си (моята баба) точно, когато с МП правихме планове да ида при него, той беше под наем наблизо. И беше много разстроена (и се разболя от стреса, и въобще), поради което решихме известно време да й правим компания така да се каже. Ами, не е същото. После, когато най-накрая заживяхме двамата сами (с 600 лв наем) бях на 10тото небе от кеф. Хем не беше някакъв лукс, изръсих си всички стипендии в мебели за квартирата, чистихме 5 дена, защото я заварихме леко... хм. Не беше наше, ама си умряхме от щастие и първите седмици, че и месеци си спомням, че беше постоянна веселба.
Авторката се тръшка като че в каторга отива и ей сега ще я изгонят вместо да се изкефи на максимум, че имат най-накрая шанса да поживеят заедно и то без да размишлява за наеми, за какво ще каже хазяйката, без инспекции дали е изчистила идеално, без да губи депозити и прочие...

Авторке, предложението за брак някои хора го разбират точно така:
"Терзае ме дали съм вписава в нотариалния акт, защото ако съм за мен е равнозначно на това,е аз съм човекът с който иска да бъде цял живот и ми има доверие."

Аз не смятам, че любовта се доказва точно чрез подаряване на идеални части. 

# 391
Авторки за теб най-изгодно е да си купиш жилище с кредит и да го даваш под наем, докато живееш в жилището на партньора. Наема ще покрива част от кредита и няма да си съвсем без пари, а пък ще си спокойна. Аз на твое място нямаше да се сърдя на никой,а щях да си се посигуря.

# 392
Скрит текст:
Ако парите не значат нищо за теб, не виждам какво значение има дали 1/2 от жилището е на твое име. Нали го обичаш и му имаш доверие? Тогава какво?

Иначе има една поговорка за "то не може и душата в рая, и ... такам". И аз си мислех, че не искам да съм съкредитор и да плащам кредит. Ама като не си внучка на Уорън Бъфет, понякога се налага. Ти всъщност дори не си принудена на такава "жертва" - предлагат ти готов дом, в който да избираш печки и дивани. Всеки иска да се събуди една сутрин и да притежава 5 имота, ама няма.

Обичам го много и му имам доверие, но явно той на мен не и това ме кара да се чувствал неприятно. И не ми пука къде и как живеем, претенции нямам, щом ще сме заедно. Терзае ме дали съм вписава в нотариалния акт, защото ако съм за мен е равнозначно на това,е аз съм човекът с който иска да бъде цял живот и ми има доверие.

Като искаш име на нотариален акт, вадиш пари, даваш, купувате заедно и така.... Ако утре решиш да си вдигнеш парцалите, той какво прави?  Остава с половин апартамент назад.  Thinking

Нагло е. Не го представяй като голяма любов, защото си е точно сметкаджийство - Той пък ще ми докаже любовта си, като ми даде 1/2 апартамент. Родители невинаги приписват на децата, ти искаш от него, като даже не ти е съпруг.

По-добре го накарай да си направи татуировка с твоето име. 😥🤗

Това ми хареса Peace

Усещам и, че си равнива....Ще бере ядове с теб това момче.... Peace 

Дано не съм права.  Peace

# 393
Обаче и майка ти е за бой. Хем нея я цакат двама мъже и вижда, че е гадно някой да си присвои нещо, което на практика не е негово, хем те кара да правиш същото с гаджето.

# 394
  • София
Момчето е на 30 и със собствен труд е закупило жилището, аз работя почасово и следвам. И не мога да разбера със заплати от 500-600 лв как се очаква да спестя за собствено жилище, като трябват пари за храна, сметки и други екзистенциални неща. Ще кажете потърси  по-високо заплатена работа, ами няма... Кредити не искам да тегля и изплащам, това е заробване до живот, отново осъзнато чрез пример. И не си мислете, че не се радвам, че си е купил жилище, ужасно много се радвам, че най накрая ще сме заедно, чакаме този момент от години. Мисля си, че един мъж би се замислил относно всяка своя лоша постъпка, ако има какво да губи. Разкъсвайте ме...

Не можеш да разбереш, че в едно истинско семейство всеки дава според възможностите си- той осигурява жилището, а ти се дърпаш да участваш поне в обзавеждането. Ами, първо дай, после се пазари да ти припише.
Той сам би могъл да се реши, ако види че не се стискаш и наистина искаш да направиш жилището ваш дом.
А, може и да не реши- ти го познаваш от години и ти си тази, която трябва да прецени, кое е по- важно.

# 395
  • София
В квадратурата влиза и мазето.
Освен... Laughing

# 396
Стъпи му на врата. Никъв брак, докато не даде половината панелка. Цвиля вече!  JoyJoyJoy Ма да бе! Как забравих мазето. Задължително и мазето.И от там половината да ти припише. Няма се даваш.
СГО-ДИХ-МЕ СЕ!

# 397
  • ES
Alisawonderr, може такъв съвет да са му дали неговите родители. Може би това, което дразни, че той е бързал всячески да купи нещо па макар и малко, но преди брака. Можело е да се ожените да поспестите още и да вземете по-голямо общо жилище. Явно той за сега не иска това. И защо дава като лош пример майка ти, щом тя е оставила всичко на бившите си съпрузи или това, че е имала няколко. Ех, колко неща научаваме за човека до себе си, ама време трябва и една торба сол.

# 398
  • град-държава
Нямате и ден съвместен живот и ти искаш да ти доказват нещо с апартамент? Честно, потресена съм. Слез на земята, или както вече казах твоя зайко е друг, но и за там трябва дупе, ако ме разбираш.

Последна редакция: ср, 30 май 2018, 00:43 от Vermilion`

# 399
Де да знам...аз плащах 300 лева наем по времето, когато взимах 600. Малка заплата е, но както казва тя, по-голяма може и да не стане скоро. Поне част да започне да си отделя от нея. Това е преимуществото, което виждам в нейната ситуация. Дори да не събере за жилище, не може човек да няма спестявания в днешно време, а това, че няма да е под наем е голямо облекчение.

Да купува собствено жилище с кредит...зависи кой е градът. Ако е дълбока провинция, там и под наем може да не успее да го пусне, поне не такъв, който да й покрива вноските. А и тя работи почасово.

За частта от неговия - разбирам обидата й, но тя ми говори само за голям идеализъм. Аз лично не бих се чувствала комфортно да ме включват в нещо, за което не съм допринесла, при положение, че тепърва започваме да живеем заедно и нямаме дете. Най-малкото, утре ще ми тежи, ако аз самата тръгна да си вървя. Не бих искала да съм длъжна по този начин на някой. Но не съдя никой, не съм била в нейните обувки.

# 400
  • София
27 страници с нападки каква е, разкази за взаимности и кой е пО, ама половината от мама и тате са скокнали на гаджето да ги подпира. После хвалби колко са постигнали. А всъщност това е най- уязвимият период- когато нямаш много опит и си на ниска заплата.
Романите за постиженията се полагат на малцината, които сами са избутали различните фази, имали са някакви успехи и тогава са срещнали Милуту. Иначе е твърде смешно да се обяснява за самостоятелност и индивидуални успехи.

# 401
  • град-държава
Кое е смешно? Аз първите си пари изкарах още като гимназистка, вече като студентка по-редовно и всичко, колкото и да е било, след като се събрахме под един покрив е влизало там. Претенции към нещо, което не е мое и някой не искал да ми даде за 32 години не съм имала. 😉
Това казвам - да заживеят, да започне да влага, колкото има и както/с каквото може, пък тогава да отваря уста. Аз в собственост на мъжа ми, към която нямам принос не съм живяла, а да имам претенции да ми се пише е безумно.  И не ми се вярва, че го мислите за Ок.

# 402
По-добре го накарай да си направи татуировка с твоето име. 😥🤗
Защо да го кара да си направи татуировка, нали ако се разделят няма да може да си тръгне с нея?

# 403
Страшна пиявица. 50 човека и обясняват нещо, тя пак настоява на своето си. Няма спасение от това чудо. Дано да я разкара този мъж, докато не е сложил хомота.

# 404
Наистина никой не ми е длъжен, но нали тръгваме да градим общо бъдеще.
Вече за 5-ти път те питам ти как конкретно ще допринесеш за това общо бъдеще, освен предоставяйки на младежа най-милото си за лично негово ползване. Би ли отговорила, моля? Как? С какво? Конкретно.

27 страници с нападки каква е, разкази за взаимности и кой е пО, ама половината от мама и тате са скокнали на гаджето да ги подпира. После хвалби колко са постигнали.
Независимо кой кого е подпирал, аз в този форум за пръв път срещам потребител, който иска половината от нещо, за което не е дал нито стотинка, а то е платено изцяло от гаджето му. Дори не става дума за съпруг или партньор, с който са живели, така че да може да претендира за нематериален принос към съвместния им живот, по простата причина, че съвместен живот няма.

Последна редакция: ср, 30 май 2018, 06:26 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт